Сериали и филми - sci-fi, fantasy, mystery, supernatural/тема IX

• 29 153
  • 731
  •   1
Отговори
# 465
Аз изгледах Тhe One. Сега има си сай фай елемент, но той е в съвсем поддържаща роля. Основни са трилъра и междучовешките взаимоотношения.
На мен ми допадна.

# 466
Аз не го харесах.
Някой гледа ли  трети епизод на Фондацията? Имаше ли нещо интересно?

Между другото, в Изгубеният символ се появи лек фантастичен елемент (какъвто не помня да има в книгата) -
Скрит текст:
някакъв легендарен отлъчен масон придобил свръхчовешки способности (можел да контролира нещата, каквото и да значи това - на един стар запис беше показано как размахва ръце и контролира ято косове). Изглежда Малах (лошият) върви по стъпките му...

# 467
  • Вестерос
Не помня такова нещо от книгата.

# 468
Сериалът е доста различен от книгата.
Скрит текст:
Там основното разкритие беше, че лошият е решил да принесе себе си в жертва - т.е. всичко е заради едно сложно самоубийство. Докато тук нещата са по-заплетени.
Участва бащата на Финола от Отломки - той е един от главните масони.

# 469
  • София
Фондацията
епизод 3

този епизод ме разочарова, по-слаб е от първите два и дано не се превърне в тенденция
Скрит текст:
Отново се наблегна доста на Клеон династията, имахме разходка през годините, видяхме и как се предава наследството. Значи винаги трябва да са трима, 'Зора, Ден и Здрач' и когато Здрач умира се ''ражда'' новата 'Зора.' В случая вече си имаме Клеон 14.
Всичко това е много философско направено и изиграно, но е твърде малко и всъщност единственото, което в някаква степен се доближава до духа на книгите (а по ирония на съдбата точно тази клонирана троица е най-голямата измишльотина). Въпросът е как ще си изиграят картите сценаристите, защото трябва да разберем от екрана как и защо рухва империята и Трантор. Според мен те са обречени и заради това клониране. По същността си имам предвид. Защото мисленето им никога няма да еволюира. Императора не се променя, защото е един и същ, създаден по свой образ и подобие и няма как да се нагоди към новото, към необходимата промяна, а ще си остане завинаги в плен на мечтите от миналото величие на Трантор и Империята. Но дали ще е така ще видим.

Реално имахме 36 г. скок във времето ако съм разбрал правилно. Първо 19 г. след атентата над космическия асансьор и после още 17 години след това, когато видяхме порасналия 'Клеон 14', а в същото това време видяхме и как колонизират Терминус и 'Първата Фондация' започва да оперира там. И после дадоха настоящето, а настоящето явно е това с което започна и епизод 1. Салвор на около 20-25 г. или общо около 50 г. след взрива над асансьора, който аз лично ще го ползвам като ориентир, като летоброенето в Стар Уорс, с битката при Явин, което е 'нулевата година' Така по-лесно можем да се ориентираме.
Разбрахме, че Салвор единствена не е повлияна от нулевото поле на 'Трезора' и е пазител на Фондацията, но не вярва в нея (хех, колко модерно и клиширано). Питам си се, дали пък за нуждите на шоуто няма да я направят дъщеря на Гаал Дорник? Така и не се разбра за нуждите на сериала, дали е истинско дете на Хардънови или е намерена и осиновена?
За самата Гаал или атентата над Хари Селдън нито дума. Но ми хареса ми, че бяха издигнали паметник на Хари Селдън.
Имаше момент в който майката на Салвор отвори холограма на психоисторията на Селдън, като едно математическо уравнение и аха Салвор да получи проникновение и да прозре и разгадае кода, но не стана. И слава богу, щеше да е много лошо сценаристко хрумване. Много неуместно, не в духа на книгите и не на последно място щеше да е ужасно клише. Но браво, че ни го спестиха.

И всичко приключи с пристигането на анакреонците.
Предполагам в следващия епизод ще се разправят с тях, но големия въпрос е ще следват ли книгите и Трезора ще се отвори ли пред тях, ще се визуализира ли холограмата с посланието на самия Селдън или тук това ще го спестят?
-
7.0 / 6.5

# 470
Тъкмо четях туитове за Фондацията и цялостното впечатление (на другите хора) е, че е скучно. Продължавай да разказваш, харесва ми да знам какво се случва Simple Smile

Според мен, Империята се разпада (не в сериала, а изобщо всяка империя, както и тази от книгите), защото това е нормално - не съществува империя, която да не се е разпаднала. Тази е издържала 12 000 години, което е изумително. Според Селдън ще се разпадне след 500, което означава, че ще съществува още ужасно дълго време (на мен не би ми пукало много, ако ми кажат, че след 500 години Земята ще изчезне - след 500 години аз и всички, които познавам, ще са прах). Е, може би ще си кажа, че е жалко (язък за хубавата планетка), но няма да изживея екзистенциална криза.
Може би затова тук императорът е все един - защото за него лично това би било от огромно значение, докато ако е някой временен, има риск да мисли по същия начин като мен и да си каже, че не си струва да се инвестира в идеите на Селдън.

Последна редакция: сб, 02 окт 2021, 17:49 от pppqqq

# 471
И аз гледам See.
Кралицата започва вече да ме дразни. Държи се като разгонена разглезена кобила, през цялото време. Но много добре си играят ролите за сляпо общество

Направо ми идва да я убия. Simple Smile Много са добри наистина.

# 472
  • София
What If...?
1.8

https://www.imdb.com/title/tt15387948/

WTF?! 😮

Скрит текст:
Ултрон в пълния си блясък и могъщество, като най-опасния 'злодей' във Вселената на Марвъл. Защо?
Ами защото това е изкуствен интелект, който за себе си е приел истината, че за да има мир, просто не трябва да съществуват хора...
Е, какво ако, Ултрон се сдобие с тялото на Вижън...? Ами получава се една смъртоносна комбинация, за която дори и 'Наблюдателя' бе изненадан и нямаше противодействие.
УлронВижън завладя първо собствения си свят, като разбира се за пореден път в ''What If'' безцеремонно убиха Тони Старк. Изобщо Тони Старк (може би най-популярния герой в кино вселената им) се превърна в нещо като Шон Бийн за това шоу, хаха. 🤣 Не стига, че нямаше негов си епизод, ами и непрекъснато го убиваха.
Един от най-яките моменти в епизода бе с Танос и как едрия бияч бе разполовен на две от Ултрон за секунди, хах. Така Ултрон се сдоби и с останалите 5 камъка и на практика стана непобедим. Някак поетично бе разполовен на две Танос, а и Вижън бе отмъстен... 😉 А камъните си легнаха като на идеалното място в УлтронВижън и заработиха с пълния си потенциал.
След като унищожи планетата си Ултрон започна вселенска чистка. Последователно бяха унищожени, Асгард ; Соверин ; Сакар ; Его и Зандар, където уби дори и Капитан Марвъл, като взриви ядрото на планетата. Там пък имаше яка препратка към Скайнет и Терминатора, хихи. Така планета по планета, Ултрон остана сам в своята Вселена и оставяйки сам сред тишината след някакво състояние на медитация се възнесе образно казано и достигна до недостижимо преди това ниво на съзнание усещайки присъствието на самия Уату (а.к.а. Наблюдателя). Видяхме и Уату как гледа Мултивселената. През стъкло. Мултивселената като множество парчета стъкло, от там и гигантската му прожекция на небосклона.
Ултрон разбра, че съществува т.нар. мултивселена с безброй светове и разбира се реши да унищожи всичките. Тук вече Уату нямаше как да не се намеси... Първо дадоха как в Сибир се опитва да помогне (реално не го направи, Наташа сама го намери) на Нат и Клиф (Вдовицата и Хоук Ай) да открият последния бекъп на Арним Зола, за който ни разказаха във 'Фалкън и Уинтър солджъра' Идеята е Зола да пренесе съзнателния си ум в тялото на Ултрон и да пренапише кода му. В този сегмент имаше яки препратки към 'Похитителите на изчезналия кивот' (складирането на артфекатите) и 'Стар Уорс: Нова надежда' (звездата на смъртта). Клиф се жертва за Наташа и мисията, като нещата се обърнаха от това което знаем, че стана в оригиналния свят и история.
Станахме свидетели и на епична схватка между Уату и Ултрон, като дори и всемогъщия 'Наблюдател' бе надвит и усещайки, че му остава малко време живот ако продължи боя избяга. По време на самата схватка ни показаха различни светове през които преминаваха и видяхме как Стив Роджърс е станал президент на САЩ, как Уаканда властва над цялата Земя или пък как Скрулите са завладели планетата и т.н. Наблюдателя бе уплашен и ужасен, защото Ултрон доби такава сила, че буквално се превърна в един 'Галактус' след като го дадоха как буквално погълна цяла една Вселена.
В крайна сметка на Уату не му остана друг ход освен да се обърне за помощ към Д-р Стрейндж, заточения в парчето кристал, единствено останало от неговия свят (епизод 4), а от там става ясно, че ще бъде потърсена помощ от всички супергерои от отделните светове, за да се сформира суперотбор, който да победи най-голямата възможна заплаха за човечеството и целия живот в Мултивселената.
Финалът на епичната битка в следващия последен за първия сезон епизод. 🙂
-
9.0

# 473
  • София
Извинявам се за двойния пост.

See
след 6 епизода и само 2 преди финала на сезона (радвам се, че е подновен за трети сезон):

Лично за мен този сезон е една идея по-добър от първия. Леко надграждат. Ок, копират доста от Игра на тронове, но пък какво лошо, копират от най-доброто възможно, а и го правят добре. Така че лошо няма, получава им се.
Явно екшъна го пазят за последния епизод, но не се оплаквам. Батиста е приятната изненада (и не само тук, лично за мен добър актьор, незаслужено подценяван и много по-талантлив от Скалата например).
Интересно ми е дали няма
Скрит текст:
Някакъв таен съюз между кралица Кейн и лорд Харлан, хм?
И Едо Вос нали нареди на зрящата си да саботира мирната среща, но реално не и се наложи, защото някой от ''нашите'' се погрижи за това. Колко удобно... Има нещо гнило тук и се съмнявам Магра да се отърве така лесно от сестра си, която е изпечена в тези сложни игрички за власт и влияние. А ето че спа и с племенника си и се обзалагам, че ще забременее от него. И не сам това, но Кофун и е верен вече и ще предаде своите ако се наложи, гаранция.😮
Неминуемо ще има и нов сблъсък между братята Вос, но ми се иска двамата да се разберат и помирят и да се съюзят срещу общия враг. А и Едо не знае, защо Баба се обръща срещу баща им...

# 474
Видях една новина, която май не съм споменавала в темата - Another Life, сериалът на Кейти Сакхоф (който пропуснах, заради лошите ревюта - реших, че няма да ми е интересен), ще включи още актьори от БЗГ във втория си сезон - ще участват и Кейт Върнън (тя играеше Елън Тай), както и Рекха Шарма (Тори).

Нищо против Кейти, но напоследък е станала прекалено слаба - кожата й се е опънала по лицето. Или това е от някаква процедура... В Мандалорецът не беше ли малко по-пълна?

П.п. Един тийзър на House Of The Dragon:

Последна редакция: вт, 05 окт 2021, 13:02 от pppqqq

# 475
  • Berlin
Аз го гледах Another Life, обаче нищо не си спомням, средна работа може да се каже.
На See не можахме да изгледаме първия сезон, за какво се бият там вече? Би ми било интересно дали виждащите хора ще променят с нещо света, дали някъде няма племе от виждащи и живеещи в модерен свят например и т.н. Ще ходя да се ъпдейтна какво става. Simple Smile

Последна редакция: вт, 05 окт 2021, 15:13 от abs

# 476
  • София
Засега няма такива индикации, за племе със зрящи...
Сега по-скоро идеята вече е малцина зрящи да поведат незрящите и постепенно, след десетилетия, векове, нещата да се върнат по старому. Т.е. малцината зрящи да правят яко бебета. Естествено закостенелите традиционалисти са твърдо против.
А иначе за какво се бият, ами както винаги - за власт и богатства. Щом и роби има... Върнали са се яко назад в еволюционен план.

# 477
Преди няколко дни си изтеглих този сериал, уж да имам нещо по-леко за гледане (за роботка полицайка е):

Само че нямаше субтитри и ще трябва да гледам на руски и каквото разбера-разбера... За сега ми отлежава.

# 478
  • addicted
От тийзъра на House of the Dragon настръхнах, хем не показва кой знае какво. Нямам търпение, което много ме изненадва Satisfied защото бях супер възмутена и разочарована покрай края на GoT, леко бях теглила една майна и на Мартин, и на света му, и на ДиД.
Dreams didn't make us kings. Dragons did. Heart  OMG Heart Eyes

# 479
  • Вестерос
И аз такава и като казаха Fire and Blood

Общи условия

Активация на акаунт