Любители на Котки - Тема 158

• 34 152
  • 751
  •   1
Отговори
# 690
  • Варна
И още нещо, някой в темата ми беше писал, че такива птичета падат при опит да летят, т.е. родителите им са някъде наблизо. Нашия още на следващия ден мама и татко го потърсиха, а на по-следващия го подкокоросаха да литне Grinning Та не го носете в парка, изнесете го на терасата, той ще излети, когато събере смелост, а е много вероятно родителите му да си го намерят.

# 691
  • София
anniemm, консултирайте се с ветеринар преди кастрацията.

Старият ми 4 годишен котарак не беше кастриран. У дома нито е препикавал, нито е мяукал. Не знам дали на село не е станал татко. Там го пускаха да обикаля.

Старост
Скрит текст:

Младост
Скрит текст:

Дъщеря ми преди мрънкаше, че в телефона имам повече снимки на Хари, отколкото на децата си Simple Smile Сега е същата "уф, напълних си телефона с котешки снимки".

# 692
Сова, браво. Нека е блага като се разгони. Ама повечето спират да ядат и вият денонощно, най-вече след влизане в серия. Отделно пикаят навсякъде, секретират и се гънат като червеи. Това ако не се дават хапчета. Дават ли се е ясно - я пиометра и гнойни петна навсякъде из къщата, я тумори в 'добрия' случай които не секретират, а само разяждат животното отвътре, макар и отвън да изглежда добре до време. И после ни кастрация, ни евтаназия ще помогне.
Дано твоята котка е от малкото късметлийки без проблеми при хормоналния стрес, който изживява няколко пъти в годината, противно на природата й. Все пак поне не я 'кормиш' еднократно Simple Smile

Няма да забравя, каква мъка беше за котките, за мен и МП, за съседите, че и за целия квартал докато хванем Сиси в подходящо за кастрация време ... Чуваше се на 150м от входа как вие и беше денонощно. Да йе говорим, че беше станала към 2,5кг., а знаете каква е шишкава (ниска и набита) по принцип ...

Ех, а аз мечтая да живея в страна, конкретно в България, с адекватни закони и изисквания за развъдници и отглеждане на животни.
Работя в зоомагазин и бяс ме хваща на всеки, решил да се прави на развъдчик заради едни пари на аванта, както и на хора, които ми обясняват как животното трябва да стане майка.
За щастие адекватните и отговорни клиенти са повече, а колко избраха да осиновят пред купуването - не е истина просто. Заради разговорите ми с тях си обожавам работата ❤️

Последна редакция: чт, 13 май 2021, 12:17 от _Зизy_

# 693
  • Бургас
Галактическа сова,имам близки с 11 годишна некастрирани котка.Бият ѝ някаква инжекция,когато се разгони
Не изглежда стресирана...
Има перде на едното оченце,дават ѝ добавки.Адски мъки не съм видяла да преживява.
Абе ако препикава навсякъде и врещи и вие,ще се кастрира,няма как.

Тривалентна или петвалентната ваксина да избера?
Вие какво ще кажете?
Аз не знам,не разбирам...
Но чак в края на месеца ще е или другия...
Още 6 дни има антибиотик

# 694
Галактическа сова,имам близки с 11 годишна некастрирани котка.Бият ѝ някаква инжекция,когато се разгони
Не изглежда стресирана...
Има перде на едното оченце,дават ѝ добавки.Адски мъки не съм видяла да преживява.
Абе ако препикава навсякъде и врещи и вие,ще се кастрира,няма как.

Вие какво ще кажете?
Аз не знам,не разбирам...
Но чак в края на месеца ще е или другия...
Още 6 дни има антибиотик

След изследвания за антитела, ще кажат коя от двете ваксини. Обаче, трябва да е здраво.

Сова, браво. Нека е блага като се разгони. Ама повечето спират да ядат и вият денонощно, най-вече след влизане в серия. Отделно пикаят навсякъде, секретират и се гънат като червеи. Това ако не се дават хапчета. Дават ли се е ясно - я пиометра и гнойни петна навсякъде из къщата, я тумори в 'добрия' случай които не секретират, а само разяждат животното отвътре, макар и отвън да изглежда добре до време. И после ни кастрация, ни евтаназия ще помогне.
Дано твоята котка е от малкото късметлийки без проблеми при хормоналния стрес, който изживява няколко пъти в годината, противно на природата й. Все пак поне не я 'кормиш' еднократно Simple Smile

Няма да забравя, каква мъка беше за котките, за мен и МП, за съседите, че и за целия квартал докато хванем Сиси в подходящо за кастрация време ... Чуваше се на 150м от входа как вие и беше денонощно. Да йе говорим, че беше станала към 2,5кг., а знаете каква е шишкава (ниска и набита) по принцип ...

Ех, а аз мечтая да живея в страна, конкретно в България, с адекватни закони и изисквания за развъдници и отглеждане на животни.
Работя в зоомагазин и бяс ме хваща на всеки, решил да се прави на развъдчик заради едни пари на аванта, както и на хора, които ми обясняват как животното трябва да стане майка.
За щастие адекватните и отговорни клиенти са повече, а колко избраха да осиновят пред купуването - не е истина просто. Заради разговорите ми с тях си обожавам работата ❤️
Няма никакви "лоши" прояви моето. И не изглежда да й е зле. Чести профилактични прегледи и така. Никакви хапове и инжекции не сме били на предишното ни коте, на това също не бих. Хора, всеки стопанин е различен, също и всяко коте. Моето живот си живее, няма да се обяснявам как я гледам, но който знае - завижда 😺

Последна редакция: чт, 13 май 2021, 13:24 от Анонимен

# 695
  • София
Вие какво ще кажете?
Консултирай се с ветеринарите. Според първите ми ветеринари, ако е домашна котка е достатъчно да се сложи тривалентната. Тъй като казах, че Страх ще е и дворно коте лятото слагахме петвалентна, като преди началото на ваксинацията пускаха и тестове за котешки спин, защото ако е болно ,не можело да се ваксинира.

Туку що си прибрах един кастриран и чипиран Страх. Отделно си има и европейски паспорт, макар че е без ваксина за бяс и все още не може да напуска страната. Изискванията са освен паспорт, да има и чип и освен стандартнит еваксини и ваксина против бяс.
Засега изглежда много добре, че си поплаках сутринта като го оставих и се притеснявах. Оставих го в 8,30, към 11 ми се обадиха да кажат, че всичко е минало добре и че ще го наблюдават и към 1 мога да си го взема.
Беше си адекватен в клетката, хъска на лекарите докато попълвах данните за чипа. Вкъщи залитна само при излизането от клетката, но сега си ходи и дори успя да скочи на бюрото вече. Не му давам само на терасата за момента да излиза. Позволиха ми да му дам малко храна, хапна си и сега вече спи.
При попълването сутринта на документите, отбелязах че не искам изследвания, нямаше проблем.
Кастрацията на мъжки котарак е 80 лв, като са му сложили и обезболяващо и антибиотик. Чипът е 45 лв, а паспорта е 30 лв. На места четох, че при първоначални ваксини и прегледи, паспорта е безплатен, но при първите ми ветеринари не съм знаела да го направя. Няма как в момента да пренесем ваксините досега в този европейски паспорт и затова съжалявам, че не е с него от самото начало.

# 696
  • на брега на морето
Дидитка, здрастииииииииииииииииии Grinning
Ония дни си мислех за теб.
Богданка изощо не е мръднала, все така красива и без бръчки Grinning Поздрави я от мен с подръпване на мустаците Simple Smile
Много се радвам, че се обади.

# 697
  • Бургас
Да,казаха ми,че е хубаво за СПИН и левкимия да се направи изследване,но само в единия кабинет.
Другите направо са готови да го ваксинират.
Не знам какви антитела искат да искам.

# 698
Когато взех Лъки на 2 месеца го прибрахме от едно мазе, където беше живял седмица, спасен от улицата, в компанията на един пор. Но той си дойде с името - оказа се здрав. Правят им троен тест при първото посещение при ветеринар. Обезпаразитявахме го редовно, не е изкарвал никакви червеи. Като стана на 3 месеца му сложих тривалентна ваксина. Реших да не го мъча с голямата. Все пак домашно коте. Ветерираните ми казаха аз да си реша.
Относно навиците - не знам и аз как стана. Бях се подготвила да чистя пишкано. А той сам отиде да си види тоалетната(закрита от самото начало). Хареса си я и нито веднъж не е направил нищо извън нея. Разкош в това отношение. Ако не прояви сам интерес водете го вие вътре. Те много обичат да ровят.
Проблемен ми беше само като мъник с белите и дрането и хапането. Сега се е закротил и само ме ядосва, че си обърна режима. През деня и с топ не можеш да го разбудиш. Скатава се на тихо и спи цял ден. През нощта го хващат лудите и или рови като луд в тоалетната или го чувам как търчи и ръмжи или мяука...Ветеринарите ми казаха, че не може да се направи нищо - нощни животни са попринцип и така им идва отвътре.

# 699
При нас тръгна епидемия. Sad Пъструшка се оправи, благодарение на майка си, която не знам защо реши, още същата вечер, след вет прегледа, да започне да кърми. Т.е. и майката се оправи (бучките се разнесоха) и мъничката също, но братчето ѝ се влоши. Майката го подканва да го кърми, но той не иска да суче. Имам и двама заболели от големите. Единия повръща и дриска червено. Sad А другия киха и има жълти секрети по очите. Не мога да определя дали е един вируса, май са два. Шушухан е с хипотермия. Sad Залита като ходи. Има вероятност да е панлевкопения.
Майката явно има антитела и Пъструшка от кърмата се оправи, но Шушухан не иска да суче! Sad

# 700
  • Бургас
А какво включват тривалентната и петвалентната.
Защо да го мъча,не е ли по-добре петвалентната?

# 701
При нас тръгна епидемия. Sad Пъструшка се оправи, благодарение на майка си, която не знам защо реши, още същата вечер, след вет прегледа, да започне да кърми. Т.е. и майката се оправи (бучките се разнесоха) и мъничката също, но братчето ѝ се влоши. Майката го подканва да го кърми, но той не иска да суче. Имам и двама заболели от големите. Единия повръща и дриска червено. Sad А другия киха и има жълти секрети по очите. Не мога да определя дали е един вируса, май са два. Шушухан е с хипотермия. Sad Залита като ходи. Има вероятност да е панлевкопения.
Майката явно има антитела и Пъструшка от кърмата се оправи, но Шушухан не иска да суче! Sad

Ти ли беше дето ги пускаш да се разхождат пред блока и в мазето? Казах ти, че има безброй зарази. Моето го намерих като бебе с гнойни очи, бяха го отритнали от семейството. Другите котета бяха здрави. Явно го е прихванало от майката, но само то. Капах му антибиотик с кортикостероиди, за... 10 дни, после имаше червеи в стомаха... беше болнаво дете до 4-ия си месец. С Бродлайн го обезпаразитих изцяло, никакви специални лекарства, само пробиотици и мултивитамини.
По мое мнение - отдели всяко коте в отделно пространство, дезинфекцирай всичко, да не ядат от общи чинийки. И всяко поотделно на преглед.

Последна редакция: чт, 13 май 2021, 17:11 от Анонимен

# 702
помощ..по великден, чистих по двора и явно в дрехите ми са скочили бълхи...сега момчето ми е пълно с бълхи 😪😪 ето го свърталището

казвайте кое е най ефикасно и безвредно! плз

Последна редакция: чт, 13 май 2021, 17:15 от pinko

# 703
помощ..по великден, чистих по двора и явно в дрехите ми са скочили бълхи...сега момчето ми е пълно с бълхи 😪😪 ето го свърталището

казвайте кое е най ефикасно и безвредно! плз

Мале... косъм...
Мислех да ти кажа, да го "накиснеш" в топла вода и шампоан (обездвижва бълхите) и после ръчно да ги пукаш, ама виждам, че не е опция 😺
С бродлайн, пробвай. Моето не е имало бълхи и не знам дали действа за тях, но е най-доброто.

# 704
пробвах оцет и вода 1:3 пръскам ресвам ...ужасТ ..хванах 5 бр. ..то яйца на бялото фраш...поне се вижда милия...за 10 дни е ..бълхлясъл..естественно съм издрана вече до кръв и злобно"оръмжана"
По спомен преди 20 год. мин.имаше някаквя пудра напръскваш увиваш във вестник котката стискаш 15 мин. и после баня .

п.с. https://www.zoovet-pharma.com/produkt/pik-pudra-100-gr/ тази пудра?

Последна редакция: чт, 13 май 2021, 18:19 от pinko

Общи условия

Активация на акаунт