Всичко за всички марки гел лакове - 36

• 34 593
  • 783
  •   1
Отговори
# 120
esmeralda23, благодаря! Аз също започнах да се съмнявам в качеството на лаковете, въпреки че в описанието им пише "Изработен от безвредни, екологични, без отровни и остри химически материали"
Все пак си помислих да не греша някъде в печенето примерно.

Ще пробвам първо да пека по 2 минути.
А ще имам предвид да си купя и други марки лакове.

# 121
"Изработен от безвредни, екологични, без отровни и остри химически материали" Joy
За китайски лак от Алиекспрес, който струва под 1 долар, тези реклами са чист смях. Да не говорим, че си се прецакала, поръчвайки от тук, целият комплект от Али щеше да ти излезе под 45 лв.
https://a.aliexpress.com/_mMAWSPf

# 122
  • Сливен
Препоръчайте ми хубава база за изграждане.Имам каучуковата на Клареса ,но ми идва течна и се разтича когато се опитвам да изграждам с нея.Предпочитам да не е от Али.

# 123
Базата не се използва за изграждане. Може да се направи леко изравняване с нея, но не и изграждане на дължина на нокът, защото тя е мек продукт. Вземете си гел или полигел, с тях можете да правите дължина. Полигелът на Клареса е много хубав, гелът им също е хвален, но аз лично не съм го пробвала.

# 124
esmeralda23, много ясно, че в Алиекспрес всичко е много по-евтино. Но за сметка на това го чакаш по 1-2 месеца.

# 125
esmeralda23, много ясно, че в Алиекспрес всичко е много по-евтино. Но за сметка на това го чакаш по 1-2 месеца.

В момента пратките от Али идват доста бързо. Или поне моите (под 1 месец).

Да печеш топ лак само 1 минута е престъпление. Ще си докараш сериозни алергии и здравословни проблеми. Пък и на детето.
Аз все още пека база 2 мин и топ поне 2.5 мин. Поне съм сигурна, че е изпечен.

# 126

В момента пратките от Али идват доста бързо. Или поне моите (под 1 месец).

Да печеш топ лак само 1 минута е престъпление. Ще си докараш сериозни алергии и здравословни проблеми. Пък и на детето.
Аз все още пека база 2 мин и топ поне 2.5 мин. Поне съм сигурна, че е изпечен.

Последно преди месец и половина бях на маникюр и в салона ми пекоха лака по 1 минута на слой и винаги е било така. Затова и аз пекох 1 минута на слой.
Изобщо нямах представа дори, че е позволено да се пече по 2 минути.

# 127
Печенето зависи от лампата, важно е да е изпечен.

# 128
Almirra, ти с каква лампа си?

# 129
Как печене на 2 минути за база?
На моят бондер си пише 30 секунди и е от времето, кагато нямаше хубави лампи.
Пека гел по 1 минута аз и нямам проблеми, лампата ми е Сън1, като на момичето.
Само тъмните цветове може би изискват повече печене.
Дори като гледах видеото на една рускиня за сребистия(златистия) прах, който се нанася с гъбичка, жената казваше че е пробвала печенето на топ-а за различно време и най-доброто било печене за 20 секунди. Пробвах и аз - наистина за 20 секунди се изпича идеално.

Последна редакция: пн, 26 апр 2021, 19:43 от Melany99

# 130
Някои цветове не се изпичат за една минута. Обикновено пека по толкова, дори и тъмни пигментирани, но ето, че един оранжев цвят на Claresa - warm orange нито в моите 3 вида различни лампи, нито в тази на позната маникюристка се изпича за 1 мин - вторият слой отвътре остава мокър. На някои цветове просто им трябва повече. Мога да ви дам идея и за друг бърз тест дали цветът е добре изпечен - прокарвате клечка за зъби с натиск по нокътя, оставя ли лека вдлъбнатинка, която после се връща обратно, значи отдолу има нещо недобре изпечено.

# 131
Almirra, ти с каква лампа си?

С диаманта от Амазон съм. Пека си всеки слой минимум минута. Топ каучук  2.5-3.00 минути, база с много тънък слой 1.5 мин-2.00.

# 132
  • Down south
С диаманта от Амазон съм. Пека си всеки слой минимум минута. Топ каучук  2.5-3.00 минути, база с много тънък слой 1.5 мин-2.00.
Това "онази" лампа ли е, с късия кабел Blush която и аз имам по твоя препоръка или имаш нова?

# 133
esmeralda23, благодаря! Аз също започнах да се съмнявам в качеството на лаковете, въпреки че в описанието им пише "Изработен от безвредни, екологични, без отровни и остри химически материали"

А използвате ли спирт преди обезмаслителя? Аз винаги минавам хубаво със спирт, след това обезмаслителя и ултрабонд. После база, цвят и топ. В едно видео на Elena Art, беше обяснено, че леко буфериране също е задължителна стъпка, но тук не съм много веща. Аз имам трайност 10 дни и след това се бели на едни и същи нокътя от към свободен край. Аз използвам продукти на Коди и от техния сайт лакове. Всичко китайско махнах.

# 134
Скрит текст:

А използвате ли спирт преди обезмаслителя? Аз винаги минавам хубаво със спирт, след това обезмаслителя и ултрабонд. После база, цвят и топ. В едно видео на Elena Art, беше обяснено, че леко буфериране също е задължителна стъпка, но тук не съм много веща. Аз имам трайност 10 дни и след това се бели на едни и същи нокътя от към свободен край. Аз използвам продукти на Коди и от техния сайт лакове. Всичко китайско махнах.

Не, не използвам спирт, само обезмаслител.
Не ги правя грапави моите нокти преди лака. Не са ми ги правили и като съм ходила.

Може и да сте прави, че цветът има значение. Моят лак беше розов и се изпече повече в сравнение с на дъщеря ми, който беше черен. Моят ми изглеждаше добре изпечен, но явно не е бил, защото ми направи впечатление, че въпреки същите слоеве ноктите ми не станаха така твърди, както стават при професионален маникюр. Всичко изглеждаше ОК за три-четири дни, след това започна да се нащърбва по ръба на някои нокти.
А на дъщеря ми директно й зацапа долния слой течен лак - черен.

Общи условия

Активация на акаунт