Всичко за всички марки гел лакове - 36

• 34 517
  • 783
  •   1
Отговори
# 690
Вероятно е алергия към гел лака. С коя марка те лакираха? Има ли също зачервяване и белене?
Здравейте момичета! Вчера бях на маникюр и след няколко часа ми се появи сърбеж точно в основата на нокътя. Преди като съм ходила на педикюр ми се е случвало същото и за 1-2 дни отминава. Знаете ли на какво може да се дължи? 🤔
Ами някаква непозната за мен. Мисля, че беше Victorian, в едни чисто черни шишенца. Белене не, но беше зачервено + едни като ситни пъпчици.

А с каква лампа Ви пекоха? При мен се получаваше това докато ползвах SUN5. Прекалено са силни някой от новите лампи,а маникюристките масово се обзаведоха с такива,за да пестят време.
Точно с такава.

# 691
И аз реших да пробвам Claresa, много добра консистенция и покривност:

# 692
Здравейте прекрасни дами. Четох ви , четох ви , та вече съм в клуба на домашния гел лак.
Закупих си лампа SUNX5 , мощна и с много лед. Закупих си ел пила , 20 000 оборота. Лакове си взех основно на GDCOCO, бази, топове  също от сайта Hitnokti.bg . Коректни са . Вече два пъти се лакирам и са ок. Продължавам да ви чета и ще споделям .

# 693
Кой топ от Али наподобяваше Гелиш?

# 694
Аз пак ще питам нещо Simple Smile
Тази декорация върху какъв лак или по-точно основа се прави, изпечен/неизпечен, със/без лепкав слой?

# 695
Върху разливна основа, неизпечена, чакаш да се разлее и тогава печеш. Ника Нагел има такава основа.

# 696
Правила съм я на полимеризирана база и на току що нанесена - все си става….просто опитайте как ще е по-удобно за вас.

# 697
Имам въпрос относно честотата на лакиране.
Правите ли почивки или сваляте гел-лак и поставяте нов и така постоянно?
Предполагам е редно и да не се прекалява?
На мен лично ми е адски удобно така две седмици да не се занимавам с нокти, но едното за сметка на другото …

# 698
5 години нон стоп бях с ноктопластика и нямах никакви проблеми. Гел лак също си слагам от години, но с прекъсвания по други причини. Плочката си ми е все една и съща. Вярно, леко е надраскана след “свалянето” но до дни, макс седмица и се възстановява. Сега си правя експерименти с ноктите ми, имам вече и ел пила на която се самоуча. Слагам изграждаш гел за да са по здрави ноктите и пу пу, пораснаха много дълги. Скоро може би ще спря с гела и ще карам малко само на гел лак да видя какво е положението.
За протокола - използвам главно китайски гел лакове и бази, само топ-а е на гелиш.
И само още нещо да добавя - това са моите нокти, имам късмет да не реагират бурно на промените. Тук смятам, че за всеки е различно, как ще реагира неговия нокът на гел лака

# 699
Аз никога съм нямала проблеми с ноктите, винаги са били твърди и здрави. От гел лаковете или от пиленето изтъняха и се чупят. От няколко месеца насам сега за първи път съм без гел и мажа с масла, но не виждам как скоро ще се подобри състоянието на плочката.

Вие давате ли си паузи или махате гел и пак слагате гел непрекъснато? Аз така правех и резултатът не е добър. И все пак подозирам, че нещо сбърках с пиленето. Може би просто механично съм изтънила плочката с електрическата пила. А може и от ацетона да е, не знам.

# 700
Близо 2г. не съм си виждала ноктите без гел лак. Нямам проблем, но аз не свалям целия материал. Когато ходех на маникюр след 3-4 месеца ноктите ми бяха станали доста тънки (препилени). Няма как да се оправят, трябва да израсте здрав нокът.

# 701
  • Down south
На мен лично ми е адски удобно така две седмици да не се занимавам с нокти, но едното за сметка на другото …
Вече няколко години съм с гел лак. Свалям, правя "почивка" от 12-16 часа и слагам отново. Пробвах да си помогна с електрическа пила, но си нанесох вреди. Спрях и нямам проблеми.

# 702
И аз от близо година и половина съм с гел лак, последно правих почивка май месец. Не обичам да седя без лак, и аз като Daylily най много 24часа.
Аз да питам вие как избирате как да се лакирате и какви декорации да слагате? Постоянно гледам идеи в интернет и винаги ми е трудно да избера даден модел.

# 703
И аз все гледам някои по-лесни модели за изпълнение, защото няма как да се рисувам и накрая се лакирам в цветове, които след това ми изглеждат супер тъпо Simple Smile и изобщо не съм доволна. А цялата процедура ми отнема 2-3 часа. На снимки е едно, на моите ръце е друго.

# 704
Няма еднозначен отговор, зависи от състоянието на ноктите ти. Ако са здрави, може да караш години без почивка, както правят някои дами. Ако обаче са наранени, препилени, чупещи се, изтънели, е добре да се направи почивка от няколко месеца, докато израстне здрав и хубав нокът.

Общи условия

Активация на акаунт