ОБЕЩАНИЕ (bTV/Kanal 7) - Тема 3

• 90 459
  • 747
  •   1
Отговори
# 540
# 541
Ново от Гьокберг.

Ново и от Йозге

# 542
На гадната жена Бейхан не ѝ идва акъла.

Не мисля, че коментара заслужава порицание. Отправен е към персонажа Бейхан, и "гадна'' е доста меко определение за нея. Що се отнася за актрисата - то горното е чудесен комплимент и похвала за играта й. Щом предизвиква ненавист у зрителите - браво, колкото по-голяма, толкова по-добре се е справила.

Последна редакция: сб, 30 юли 2022, 07:12 от sasas

# 543
Турските медии информират че Йозге и Гьокберг отново се следват в истаграм. Което означавало че отново са заедно. Доказателство за това било че е излязла обща снимка с тях двамата.

Аз лично много се радвам за тях, дано продължат с подготовката за сватбата която бяха планували.

# 544
Привет на всички. 
Изгледах сериите с озвучка до 457-ма включително и един въпрос не ми дава спокойствие.
Защо Назмие ханъм създава такива образи като Касъм и Бейхан, какво я провокира?
Разбирам, че в сериала не може да има само добри герои, но ЖЕНА и при това МАЙКА да е чак толкова лоша, не го разбирам. Коя е тя, че да решава кой да живее и кой не? И то защо? Защото Гюлпери не се е омъжила за онзи Меджит, който вече я смяташе за своя собственост, още преди да са се оженили. Вярно, не е лесно да понесеш болката от загубата на съпруг и две деца, но да стигнеш до желанието да убиваш и да унищожаваш всичко по пътя си, не го разбирам. Едни тъгуват тихичко, вътре в себе си, а други, като Бейхан, са агресивни. Не Гюлпери трябва да си мисли, че не е трябвало да се ражда, а такива като Бейхан не заслужават да са на този свят. Всички разбират колко голяма е болката й и се съобразяват с нея, но тя излезе извън контрол.
Бейхан: Както аз горя, така ще горите и вие. Ще изгорите заедно с греховете си.
А нейните грехове? Не разбира ли, че всичко това й се случва, защото тя е най-грешна от всички с отношението си към Гюлпери? Всички видяха и разбраха на какво е била подложена Гюлпери, когато Емир я спаси да не я бутне Бейхан през прозореца.
Бейхан: УмрИ и да се избавим от теб. Иначе не можем да се избавим от това зло. ... Защо я спаси? Тя отдавна заслужава да умре. ... Ненавиждам я. И теб ненавиждам, Емир Тархун. Ненавиждам цялото ти семейство. ... Тяхната кръв е по ръцетете ти. Колкото и да се стараеш да ги изчистиш, няма да се получи. И рано или късно всички ще видят коя си всъщност. ... Трябваше да станеш жена на Меджит.

Да измъчваш едно сираче и да искаш да го ожениш за един насилник. А може този кандидат жених да е бил съдружник в мръсните им сделки.
Гюлпери: Остави ги намира. Вземи моя живот. Вземи го, за да ти стане по-леко.
Да докараш един човек до крайност, да се откаже от живота си, за да утеши твоята болка, не го разбирам.
Но, както казват, Бог да я съди.
Права беше Джавидан, когато каза на Емир, че Бейхан си играе със съвестта на Гюлпери и й причинява болка. Остава ми надеждата, че както се промени Джавидан, по която изхабихме толкова нерви първите два сезона, така и Бейхан накрая ще се окаже, че не е чак толкова лоша.
Гюлпери към Бейхан: Нима, когато те издевателстваха над мен, ти не ме защитаваше? Мен и Саваш. Зная, че не искаш да навредиш нито на Ийт, нито на другите от семейство Тархун. Ти се държиш така, защото много те боли.
Стана ясно, че и Саваш не е бил в изгодна позиция, преди да се отдели от Мардинския клан. И сега, понеже се свършиха мъжете в семейството, Бейхан вика Саваш на помощ, за да отмъсти.
Бейхан към Саваш: Ако искаш да живея, отмъсти за братята си. ... Те нямат право да дишат, да живеят. Трябва да ги погребат в един гроб.
Ако той не се справи, ще викаме други на помощ.
Саваш към Емир: Защото ние сме нейното семейство. ... Това, което наричаме семейство, е замък, в който и крал не може да влезне. Не трябва да се бърка в семейните неща. Добре ще бъде, ако стоите по-далеч.
Да, ама не. Бейхан ханъм не мисли така - тя въобще не приема Гюлпери като член на семейството.
Коренно различна е ситуацията при семейство Тархун - те наистина си я приемат като равноравен член.

Ще му бъде трудно на Емир да измъкне момичето от състоянието, в което отново я докараха.
Емир: Ти спаси това дърво. Ако не беше ти, то щеше да умре. И не само него спаси. Моя син ти също спаси. При това с цената на живота си го спаси. Не говоря за себе си. Ти и за секунда не си помисляш, че рискува живота и сърцето си заради нас. Ти си толкова добър, толкова прекрасен човек. Ти се разстройваш даже за тези, които ти мислят злото. В твоето сърце даже и за тях има място. Затова не мисли, ако аз не се бях родила. Не трябва да говориш за смърт. От всички, които познавам, ти си най-достойната за живот човек.
При Кемал и Нарин се развива някаква много глупава история, но нали трябва да запълват сериите с нещо. Октай зацикли на БАЩА ТИ Е УБИЕЦ и няма мърдане. И той се оказа с някакви здравословни /психически/ проблеми. Кемал и Нарин тичат като мухи без глави по крайбрежната и през една гора. Но, нейсе, сериал да става.
Мерт се оказа най-здраво мислещ от всички.
И понеже съм тъпа и упорита, ще го догледам докрай. Но обещавам, че повече филми на Назмие ханъм няма да гледам.

От сериите по btv.

Емир: Ще те спася от самата тебе.
Касъм: Само да ми паднеш в ръцете, ще се молиш да те убия.
Е, докараха момичето да се моли да я убият, но попадна в ръцете на жена му.
Емир: Говори, защити се.
Психотерапевт Емир Тархун трудничко ще я накара да говори, но ще видим.
Кадрие дели света на Емир и останалите.
Кадрие: Сине, понякога отговорите са не в думите, а в мълчанието.

Това е от мен.
Пожелавам ви спорна седмица и до следващите епизоди.

# 545
Нова снимка на Йозге за списание ELLE

Сладката Масал

Последна редакция: пн, 01 авг 2022, 20:57 от azisiq

# 546
# 547
Здравейте съзаклятници! ❤️
Ваня, благодаря за коментара! 🌺 Момичета, благодаря за анонсите и снимките! 🌞 За мен вече всичко излезе от рамките на допустимото - и интереса към личния живот на актьорите, и сюжета на сериала. Не разбирам защо трябва да има толкова много злоба и зловредност. Всеки следващ отрицателен персонаж е във възходяща градация от предходния. Понеже Ваня спомена Джавидан, ами че тя е като дете от яслена група пред Бейхан. Ами Саваш - човек, докоснал се до друга култура и не успяващ реално да направи баланса между случващото се и това, което знае за него по чужди думи. Оказва се, че абсурдите, които коментира Ваня, са дреболия в сравнение с абсурдите, които ни предстоят в следващите серии и, които се въздържам да коментирам без превод.
Защо лелята е толкова жестока с племенницата си? Защо издевателства над момичето знаейки, че то няма нищо общо със смъртта на близките и? Бейхан не може да надскочи себе си и миналото си - по всяка вероятност и тя е омъжена не по свое желание за Хасим, нямаща думата за нищо в семейството си, включително и за възпитанието на децата си, в невъзможност да направи нещо повече
за чуждите деца освен да ги погали по главичките след тормоза над тях от близките и. И сега пак според това, което знае и познава, ще отмъщава, защото това е нейният свят - отмъщение, подчиненост и примиреност на слабите, за да могат да се вихрят силните. Аз не съм много убедена, че е добър човек, защото ето че и над Саваш започна да издевателства в последните серии.
Аз ще се включа към анализите на Ваня, продължавайки с 458 епизод. Преди това да кажа, че от момента, в който Гюлпери се съгласи на сватбата със Саваш, за да предпази Емир и Ийт, аз изгубих интерес и бях спряла да гледам и преведените, и онлайн сериите. В момента ме държи само любопитството как ще завърши всичко това. Та след дивите напъни на Байхан да убие момичето, Гюлпери изтрещя напълно, тотално девойчето се изгуби в живота си, който и се струва все по-безсмислен - "Защо да живея като нося само нещастие и болка?", "Ако мен ме няма, на всички щеше да им е по-добре." Е, даде ножица в ръцете на лелята и се самопредложи да бъде убита. Не, много бързо щяло да свърши всичко, трябвало да умира бавно и болезнено, както се чувствала  самата тя. Като е толкова емпатийна на мен ми е любопитно как се е чувствала когато мъжът и синовете и са дерибействали в Мардин, ама по обясними причини не мога да я попитам. Е, обяснимо пълният ступор на Гюлпери, както и отказът от живота, изкараха Емир от равновесие. В някаква група четох обвинения към него, че и викал, ама явно не може човекът да я извади от вцепенението. Въпреки всичко успя. Добра хрумка - на морския бряг, любимо място, и каза всичко, с което не е съгласен в поведението и, отново и припомни всички моменти, заради които я ценят, но отново ни дума, би вопъл, ни стон. И чак когато примирен и съгласен и обърна гръб, момичето изля страховете и притесненията си - "страх ме е, че ще ви изгубя", "не мога да живея с мисълта, че съм причина за нещастията ви", "не мога да обрека хората, при които единствено съм се чувствала спокойна и щастлива". Е, на сравнението за изгубената лодка на свободен дрейф, Емир нямаше какво друго да направи освен да се самопредложи за пристанище. Е
Предложението за брак не беше от най-романтичните, но беше направено. За жалост, сценаристите не ни дадоха глътка въздух, а много бързо в следващите серии ни вкараха отново в месомелачката на лелята.
Историята с Масал от самото начало си беше съшита с бели конци, така че не виждам смисъл да коментирам.
На всички желая хубава вечер и до превод! ❤️

Последна редакция: вт, 02 авг 2022, 22:23 от dani_pop

# 548
Фотосесията на Йозге за списание ELLE

# 549
# 550
Здравейте най-упорити фенове на сериала! Най-напред ще споделя впечатленията си от 459 епизод, а след това ще споделя линк към анонса за 467 епизод, който поразбуни духовете с догадките първата му част реална ли е или мечта. Хубави и мили думи между Емир и Гюлпери на брега на морето, гарнирани със спомени. Все пак, Емир успя да обясни кое е наложило развода им - "Този брак беше заради обстоятелствата и той не можеше да продължи повече. Ти трябва сама да решиш и сама да избереш дали да продължим пътя си заедно." Според мен, това обяснение е доста закъсняло предвид последвалите го събития.
Емоционалното посрещане на успокоената и обнадеждена Гюлпери е показателно за мястото, което момичето заема в сърцата на обитателите във фермата. Пропуснатият звън на адвоката на Емир естествено е с цел да се удължат перипетиите по машинациите на Саваш да присвои фермата.
Не знам от къде идват идеите на сценаристите за подобни безумни образи като Бейхан. Е, избяга от болницата, за да осъществи плана си - Гюлпери трябва да се ожени за Саваш и да роди две момчета, които на Бейхан да и заменят починалите синове. Е, това може ли да хрумне на нормален човек?! И естествено, за да подчини момичето ще трябва да я заплаши и при положение, че момичето нехае за собствения си живот, естествено на мушката ще е Емир...
След дълго лутане в гората най-после Масал е намерена. И понеже ни е малко траша във фермата, сега ще ни го пренесат и в имението. С две думи нагледахме се на зловредност, погазване на личността и много болка. Приятни секунди с анонса!
,

Последна редакция: пт, 05 авг 2022, 00:19 от dani_pop

# 551
Йозге рекламира препарати за коса на която тя изглежда е рекламно лица

# 552
Здравейте!

Такива кукички ни пуска Назмие и аз като последния балък се хващам на въдицата. Започвам да мечтая за предстоящите красиви моменти в живота на Емир и Гюлпери, Кемал и Нарин. Вихря въображение и пиша мой си сценарий.
     Да, ама не – Назмие не може да се промени, трябва да ни гъделичка нервите до последния епизод и съвсем да попари надеждите ни за един happy end.  
     Иде ми да удуша сценаристката – продължавам да се замислям тази жена от психиатрия ли излиза, или нас иска да прати там. То бива, бива художествена измислица, ама нейното направо си е изтрещяване. Какъв е този размах и желание да пълни сцените с толкова много страдание за главните герои и жажда за мъст у другите.
     Че то от Гюлпери не остана нищо – така се е понесла по течението Бейхан, че няма да се изненадам ако посегне и сама на живота си, за да угоди на лелята. Какъв е този страх, какъв е този мазохизъм  – не зная. Но и не мога да го приема, не е нормално. Как е възможно никой да не се съпротивлява, оправдавайки се с факта, че Бейхан страдала за съпруга и синовете си.
     За всичко си има граници. А тук няма предел. Дори и Емир е като „пиле в кълчища” – не знае какво да направи, как да подходи, не смее да се опълчи, не смее дори да признае чувствата си. Не остана нищо от самоуверения и борбен мъж, готов на всичко, за да постигне целите си.
     При Кемал и Нарин също няма покой. И те се люшкат от едната крайност, в другата.
     Чудя се за кого по-напред да страдам. Заричам се, че няма  да гледам следващия епизод, а се улавям, че едва чакам да го качат в YouTube и веднага го „захапвам” с тайната надежда, че ще видя светлината в тунела...
     И въпреки че съм бясна, ще изгледам докрай „Обещание”. Дали заради чудесната игра на всички актьори, или заради тънката нишка в сценария, която подхранва любопитството ми, но ще стигна до последния епизод. Дано си заслужава...
     Момичета, благодаря ви за чудесните коментари, информация, снимки и гифки, с които разнообразявате темата.  

Последна редакция: пт, 05 авг 2022, 03:07 от Emiliya

# 553
Здравейте! 🌞
Преди да седна да гледам следващите преводи, ще изкоментирам най-важните неща, според мен, от 460 - 462 серии. Няма да пиша серия по серия, а ще се спра само на някои моменти и отношения.
Ще започна с Бейхан, защото тя малко по малко се превърна в главен персонаж, който определя живота на всички. Тези абсурди с прииждащи роднини, които забравят да си тръгнат, са меко казано абсурдни, колкото и да са гостоприемни южните ни съседи. Но да се върна към Бейхан. Жена, която е била никой до жестокия си и престъпен съпруг, която по никакъв начин не е въздействала на децата си, сега просто реши, че е дошъл нейният час. Аз доста време се учудвах, че действа зад гърба на Саваш въпреки волята му, но тя смята, че по този начин се грижи за него и се бори за щастието му. Тя при всички положения не е глупава жена, видя силните чувства на Гюлпери към Емир, така че е нелогично да си мислим, че е сляпа за интереса на Саваш към момичето. И ето възможност да удари с един куршум три заека - ще раздели влюбените, ще даде урок на Гюлпери като я накара да се омъжи за нелюбим мъж и ще зарадва Саваш като го ожени за любимата жена. Това, че синът и иска взаимност и ответни чувства за нея изобщо не е проблем, според мен. В нейния свят бракът по любов и изборът на жената са непознати явления, жените се подчиняват, мъжете решават, това е. За мен също е зверски абсурдно да получаваш съгласие чрез манипулация, насилие и страх, но от човек, гаврещ се с беззащитно сираче, какво друго да се очаква. В този смисъл, абсурдно е и мълчанието на Гюлпери, но това е нейният начин да се погрижи за хората, които обича. Всъщност, жените на Емир Тархун са изключително добри и всеотдайни, но съвсем наивни и доверчиви - пазят го от несъществуващи компромати, скрити психопати и мазни чичковци с пистолети и на нито една от тях не и хрумва, че той е голямо момче, което защитава и тях, и себе си доста добре. Но сериал да става...
Саваш ми е най-непонятен от всички герои до тук - вижда детайли, впечатлява се от съществени неща, никому до момента не е причинил злина, но не предразполага и с доверие към себе си. Ето и сега, изтряска под носа на Емир документите за собствеността си над фермата и му даде ултиматум да се изнесе от нея, но в същото време вижда странното състояние на Гюлпери и проявява загриженост, не противоречи на Джавидан, проявявайки уважение. Интересна ми е реакцията му на желанието на Бейхан с Гюлпери да имат две деца, които да заместят синовете и. А още по-любопитно ми е как ще реагира като разбере ролята на Бейхан и Саид в манипулацията на Гюлпери.
Що се отнася до Гюлпери, всичко лавинообразно и се изсипа в рамките на няколко часа - от обяснението за развода, малко закъсняло по моему, предложението на Емир, макар и без любовно обяснение, но с ясно показано отношение към нея до смразяващото костите условие на лелята. Всъщност, недоволствам от мълчанието на момичето, но ясно си давам сметка, че тя знае какво могат и как действат тези образи от Мардин, за които човешкият живот няма никаква стойност.
Всъщност, най-много съжалявам за подценяването на образа на Емир. Всичко приема за чиста монета, измъчва се без да предприема ответни действия. Ето и сега, трябваше да му се обади Ойя от Лондон, за да му каже, че несъгласието на Гюлпери да се омъжи за него не е нормално и е направено под заплаха. Е, нима той е толкова глупав, че не разбира това. Саваш видя сълзите в очите на момичето и разстроения му вид, а Емир не, макар че той е човекът, който има огромното желание да разбира мълчанието и и я защитава от целия свят. Но и тук нещата са сведени до сериално време. Прекалено много станаха спомените. Не е нормално в серията, в която се е случило нещото, героите да си го спомнят още 2 - 3 пъти. За мен това е разтягане на действието, а не обяснение на случващото се, както беше в началото на сезона.
След 5 - 6 серии лутане в гората, Масал най-после е намерена. Оказа се, че Нарин през цялото време е била с лекарската си чанта, ама да съм била по-внимателна, че да го забележа. 😏 Да се надяваме, че оттук насетне в имението нещата ще са по-нормални. Макар че там се появи нов персонаж, вуйчо на Мерт, доста странен тип, но да не избързвам.
Това е от мен, продължавам със следващите преводи. Любопитно ми е каква ще е развръзката с брака между Саваш и Гюлпери, не ми се вярва да повторят сценаристите третия сезон.
Хубав ден от мен и до скоро! ❤️

Последна редакция: вт, 09 авг 2022, 14:01 от dani_pop

# 554
Здравейте!

Ново от сторито на Гьокберк:

Хареса ми новата визия на Гьокберг. Доколкото разбрах ще играе в нов сериал - "Края на нощта" с Неслихан Атагюл и Кадир Доулу.
    Но Емир продължава да ме вълнува, изненадва и възхищава. И нищо, че постоянно мърморя срещу сценаристката и абсурдните сцени, следя "Обещание" с интерес и тайната надежда, че ще станем свидетели и на щастливи събития в семействата на Тархун.
    Тази седмица също обещава динамични и почти неочаквани събития.

Дани, видях поста ти след като бях готова да постна моя. Няма да повтарям написаното от теб, но на 100% съм съгласна с коментара ти. Благодаря за обстойния анализ!

Общи условия

Активация на акаунт