ОБЕЩАНИЕ (bTV/Kanal 7) - Тема 3

• 91 599
  • 747
  •   1
Отговори
# 375
Здравейте на всички! ❤️
Много добри последни две серии по моето скромно мнение. Все по-добра Сетенай Сюер, напълно съгласна с Еми и Ваня, че е достоен партньор на Демирджи.
Силни моменти със спомени за съвместните преживявания на Емир и Гюлпери и логичното признание: Водата е силна като теб. Да, все повече ще проличава силният характер на момичето, което се обнадежди, повярва и обикна за първи път.
Трепетни сцени между Емир и Гюлпери - заедно и поотделно, но все с мисъл един за друг. Запазените разобличителни снимки, но с изрязан Ахмет, залепената макар и доста неумело настолна кутия за моливи, ключът за работилницата-убежище, брачната халка, сцената в ареста - все символи на загриженост и подкрепа за другия. Мисля, че сценаристите се реабилитираха за всички досегашни и бъдещи недомислия с добрите диалози и показването на значението на малките неща, които осмислят живота.
Само не разбрах защо му беше на Ахмет да се предава без бой с това безсмислено по моите стандарти влизане в дома на Емир, но се надявам да разбера в следващите серии. Бях се затъжила за фирмения удар на Тархун с глава и ето, че Емир го демонстрира. Всъщност, твърде много пари се изръси Тюлай за толкова неумел опит. Чичото е доста по-добър ход и съвсем безплатно на всичкото отгоре.
Няма как да пропусна терзанията на Гюлпери за вината и пред Ийт и  грейналото и от радост лице при завръщането у дома на Емир. Трогателен жест с шала и съвместното влизане у дома, думите на детето, че вече феята е щастлива, все събития които извадиха Тюлай от релси и тръгна отново да търси чичото. Всъщност, аз мисля, че само за месец-два тиранинът от Мардин ще я превъзпита. Всъщност, за същото плаче и другата клявка Мелтем. То не бяха закани и любовни обяснения, то бе бяха циркове и лъжи. Тези жени съвсем никакво достойнство нямат. Хубаво сравнение с постъпката на Гюлпери - тя се унижи пред Ахмед, за да моли да прибере заявлението срещу Емир, но това в никакъв случай не накърнява достойнството и. Да, Емир я нахока, но всъщност, той беше наясно за подбудите и. На мен разправията им ми заприлича на истинска семейна сцена, в която съпругът иска най-доброто за жена си, но налага собственото си мнение, а не я убеждава, макар че и двамата разбират правотата му: "никога повече не се кланяй на подобни мерзавци".
Много убедителни в ролите си Демирджи и Сюер, адмирации. Наистина правят силен и интригуващ сезон по моето скромно мнение. И аз като Еми бих гледала с български превод с удоволствие.
Не споменах в коментара си Нарин и Кемал, но в имението също има много точни попадения. Силното екранно присъствие на Джан Верел продължава, а образът на докторката най-после го върнаха в обичайното и амплоа. Мисля, че развръзката в имението не е далеч, въпреки анонса за устроения му капан. Иска ми се именно това изключително сериозно обвинение да мобилизира всички усилия на близките му и най-сетне Мелтем да бъде разобличена. Не мога да не отбележа и добрите сцени с Мерт и Баде. Все си мисля, че Мюнивер ще има решителната роля за разобличаващите действия или поне така ми се иска.
За жалост, не се очертава преминаване към първоначалния план за показване, за сега се запазват кратка серия в събота и дълга в неделя.
На всички желая успешна седмица и до превод! ❤️

# 376
Привет на всички.
Съгласна съм с всичко казано от вас, без мнението, че Мелтем е влюбена.
Кемал и Нарин дори не подозират колко опасна може да бъде една пренебрегната и отхвърлена влюбена жена.
И двете с Тюлай въобще не са влюбени, а са обсебени от фиксидея да притежават мъже, които дори не ги забелязват, камо ли да ги обичат. Една жена, когато наистина обича, гледа да прави добрини, а не да вреди на човека, когото твърди, че обича. Поне според мен е така. А и Гюлпери го потвърди - за да помогне на Емир и Ийт, се унижи да отиде при Ахмет и да го моли да си оттегли обвинението. Това е любов - даваш и не чакаш да получиш, важното е любимите хора да са добре. Май й се искаше да му се хвърли на врата, когато си дойде, но се въздържА.

dani_pop е описла всичко по последните серии.
Много хубави сцени с Емир и Гюлпери и много приятни диалози между двамата. Гюлпери започна да споменава името му в мислите си. А разговорът между двамата в кухнята беше за добро. Но Емир си е такъв - дори и поучителните неща понякога ги казва със строг тон. Надявам се момичето наистина да се научи да държи гордо вдигната главата си и да спре да свежда поглед пред разни мерзавци.
Мисля си, че Ахмет реши на своя глава да влиза в дома на Емир и Тюлай не знаеше за това. Май и неговото его се срина за това, че Гюлпери предпочете Емир и въобще не го отрази като мъж. Вече започнаха да разнасят куфарчета с пари. Но Тюлай май не разбра, че тези пари не са за Ахмет, а за новия наемник и каква е целта - да убие Емир. Сега очаквам проблеми от него, защото не можА да си довърши делото спрямо Емир. Хубаво е, че планът на Тюлай чичото да дойде, докато Емир е арестуван, отново пропадна. Чудя се, не гледат ли тези охранителни камери? От там можеха да видят Тюлай, докато наблюдаваше проникването на Ахмет в дома.
А Емир си подпука Ахмет по списък:
Първо заради страха и психическата травма, които засили в момичето.

После заради причинените й наранявания.

И накрая за това, че искаше да я отведе насила.

Е, Емир вдяна най-после, че е повярвал на неправилния човек. Добре му се отрази краткия престой зад решетките. Много хубави думи на чичо Хасан: "Сърцето няма кости, но може да се супи. Не е важно да го събереш, а да го пазиш да не се счупи". Сега ще следя кой пръв ще си сложи халката. Много смешна ми беше финалната сцена със снимката - напрежението на всички жени, когато Емир се отправи към шкафчето и облекчението им, когато я намести да изглежда по-добре. Мелике не може да гледа хората в очите заради "постъпката" на Ерджан. Ойя май е решила да не се меси в отношенията между хората /Емир и Гюлпери/ след като раздели Кемал и Нарин във 2-ри сезон. А Джавидан, засега ми се струва загрижена единствено за сина си и внучето. Интересна ще ми е реакцията на трите дами, когато разберат истината за Тюлай.
Чудя се на глупачката Мелтем. Какво ще постигне като взе телефона на Кемал? Елементарно, Уотсън - Кемал разбра, че телефона липсва, а и всички по това време бяха в болницата. Яд ме е, че Минювер говори много добре, макар и само с очи, но няма кой да я види. Мерт и Баде са много грижовни с нея, но не могат да вържат младежите до нея. Мерт добре успя да изкара Нарин от състоянието, в което пропадна - важното е, че майка й е до нея. Яд ме е, че обезличиха Шахрие. Жената, която усещаше лошотиите около тях и винаги беше нащрек /изключвам Еркан - и там беше залитнала/, сега е толкова безлична, въобще не забелязва Йълдъз какви ги върши.
Суад аби ще има доста работа май и ще се чуди на кой от фамилия Тархун да помага по-напред.
Емир постоя зад решетките и си нареди пъзела. Сега очаквам същото и от Кемал, защото и той няма да се размине без арест.
Това е от мен.

Пожелавам ви да сте здрави, хубав ден и до следващите серии.

# 377
Здравейте!

Привет на всички.
Съгласна съм с всичко казано от вас, без мнението, че Мелтем е влюбена.
Кемал и Нарин дори не подозират колко опасна може да бъде една пренебрегната и отхвърлена влюбена жена.
И двете с Тюлай въобще не са влюбени, а са обсебени от фиксидея да притежават мъже, които дори не ги забелязват, камо ли да ги обичат. Една жена, когато наистина обича, гледа да прави добрини, а не да вреди на човека, когото твърди, че обича. Поне според мен е така. А и Гюлпери го потвърди - за да помогне на Емир и Ийт, се унижи да отиде при Ахмет и да го моли да си оттегли обвинението. Това е любов - даваш и не чакаш да получиш, важното е любимите хора да са добре. Май й се искаше да му се хвърли на врата, когато си дойде, но се въздържА.
    Ваня, благодаря ти, че си подхванала темата за влюбената жена. Много си права, че Мелтем не е влюбена в Кемал. Просто неволно изпуснатите от мен кавички са променили смисъла на изречението. Извинете ме!  
     Успях и аз да изгледам с озвучка 392 и 393 епизод. И отново останах доволна от видяното. Динамика в действието, напрежение и красиви моменти, доказващи силата на любовта.
     Пред каквито и изпитания да бъдат поставени Кемал и Нарин ще се преборят – заедно, без колебание и вярвайки един на друг.
     Емир и Гюлпери ме вълнуват с тяхната плахост от връхлетелите ги чувства. Не знаят какво да правят, но не се и противопоставят. Говорят с очи, погледите им разкриват душите и чувствата, които не изричат на глас. Страхотна игра и интересен похват на режисьора и сценаристката. Кой от двамата влюбени пръв ще се престраши и ще изрече на глас: „Seni seviyorum!” Нетърпеливо чакам този момент, любопитна съм как ще се развие историята.
     Образът на Мелтем също ми е интригуващ. Не знаем почти нищо за тази жена, която в телефона на гледачката е записана като : „Кралица” Какво ни подсказва сценаристката – кралица на нощта, на интригите, на злодеянията или „кралицата” от затвора, защото предполагам, че Мелтем и гледачката са се срещнали в затвора. Какво друго може да свързва двете жени, че едната е готова да погуби животи, за да задоволи прищевките на „кралицата”.
     Какво е връзката на Мелтем с Левент. ”Изгубих” се в превода и не успях да разбера защо този мъж погна Мелтем. Само заради взетите акции (откраднати пари) или има и друга история около тях.
     А Тюлай ми е първосигнална, тя сякаш е по-предсказуема и елементарна. Разбра, че никога няма да притежава Емир и реши да играе „ва банк”. В желанието си да погуби „тази мишка” ще погуби себе си. (дали и в оригиналния текст е използвано това определение „мышь”, или това е само в руския превод)
     Надявам се всички злосторници да получат справедливо възмездие. Дано сценаристката ни изненада с подробно и интригуващо разплитане на действието, без замитане на моменти, без досадни повторения и зацикляне на едно място. (имам в предвид 3-ти сезон)
     От видяното до тук съм убедена, че до края на сезона ще бъдем доволни от поднесената история и нейния край.  Дано!
    Бих се зарадвала и на 5-ти сезон, но с участието на сега сформираните екранни двойки – Кемал и Нарин, Емир и Гюлпери.  Страхотни са!
   dani,

# 378
https://youtu.be/xIaf0TMB2J0
Дочакахме! Комплиментите на Емир Тархун към жена му. Изобщо не звучи фиктивно...😏
Г. - Аз варя кафе с мляко. Покойната ми баба го правеше така в тенджера.
Е. - Тези красиви очи с цвят на кафе...

Много благодаря на Ваня и Еми за чудесните коментари! ❤️🌺👍

# 379
https://youtu.be/xIaf0TMB2J0
Дочакахме! Комплиментите на Емир Тархун към жена му. Изобщо не звучи фиктивно...😏
Г. - Аз варя кафе с мляко. Покойната ми баба го правеше така в тенджера.
Е. - Тези красиви очи с цвят на кафе...

Много благодаря на Ваня и Еми за чудесните коментари! ❤️🌺👍
    Дани, този момент не може да се подмине! Благодаря ти, че ни зарадва с видеото! Емир и Гюлпери са сладури ... Дано имаме възможност по-често да се наслаждаваме на техните искрени и дълбоки чувства.

# 380
Здравейте! Искам да Ви информирам, че много скоро у нас започва четвърти сезон на Обещание.
Ще се излъчва от 16:00 до 17:00 часа, на мястото на Опасни улици. Тепърва ще се разбере точната дата.

# 381
Здравейте!

Здравейте! Искам да Ви информирам, че много скоро у нас започва четвърти сезон на Обещание.
Ще се излъчва от 16:00 до 17:00 часа, на мястото на Опасни улици. Тепърва ще се разбере точната дата.
     mimchyyy9, благодаря за информацията! Досега с удоволствие гледах "Опасни улица", но с още по-голямо удоволствие ще следя и "Обещание" в посочения час или през  VOYO.

# 382
# 383
Ново от Йозге и Гьокберг

Нарин и Кемал

Емир

Йозге

Любов

Емир и Рейхан

# 384
Привет на всички.

Благодаря за хубавата новина. С удоволствие ще го изгледам.
Последните две серии са хубави.
При Нарин и Кемал има малко повече пълнеж с Мелтем /в гората, в кабинета/, но нейсе. Важното е, че и двамата се взеха в ръце. Кемал си подреди пъзелчето и разбра, че със собствените си крака е отишъл към скроения капан. Хубаво е, че се върна и борбената Нарин. Само да не й излезе солена плесницата, която врътна на навлека Мелтем. Мерт достойно замества Таджи и е всеотдаен на Нарин и Кемал. Не мога да разбера Мелтем на какво разчита след признанието си за стореното. Ама тя си е доста глупава и така май сама ще падне в собствения си капан. Между другото, Хатидже Йозтюрк ми е доста безлична в ролята на Мелтем, особено в последната серия. Ако не слушам текста, няма да мога да разбера състоянието й. Изражението й е еднакво при всички ситуации - страх, паника, злоба. Според моето скромно мнение, момичето не се справя.
Премествам се в другата къща. Там нещата са доста по-динамични.
Джавидан отново мисли само за сина си. "Ех, Емир" колко пъти го повтори само. Защо да дава втори път кръв, защо не слуша сестрата и да си почива. Не й беше много приятно, че Емир и за секунада не изпусна от ръцете си шала на Гюлпери. Е, благодари на Гюлпери за това, че без да се замисли, спаси сина й, но нямаше как да не го направи.
Емир закъснява с изгонването на Тюлай, но без нея няма да има драма. Как си предствяше тази девойка, че ще успее да убеди чичото да си вземе Гюлпери, без да навреди на семейството?
Много хубави сцени между Емир и Гюлпери и съвсем спокойни и откровени разговори между тях. Четох доста коментари за реакцията му след прострелването на Гюлпери. За мен е съвсем нормална - първо изпадна в шок, защото никой не очакваше, че чичото ще стреля и второ - отново го обзе чувството за вина, че Гюлпери пострада заради него.
Силен момент със спирането на сърцето на Гюлпери /естествено, не ни го спестиха/. Е, най-после освен заради Ийт, Емир пожела момичето да не си отива и "заради нас". Ще успее да я изправи на крака /Суна успя да проходи, та Гюлпери ли няма да успее/. Харесва ми, че не прави нещата насила, а успява да убеди и стимулира Гюлпери сама да се бори и да приема помощта му.
Много бяха сладки в болницата със сцените с ръцете. Първо Гюлпери не пусна неговата ръка.

После пък той не я пускаше и пак успя да й ускори пулса.

Започвам да се притеснявам за Гюлпери дали ще може да изпълни заръката на чичото и да роди дете /очаквах това да е проблемът/. Та те й направиха корема на решето - всеки стреля там.
Хубав финал на серията "Не си сама - има ме и мен".
Това е от мен. С нетърпение очаквам следващите серии - предстоят ни доста развръзки.
Пожелавам ви хубав ден и бъдете здрави.

Допълвам се.

396 - 2

и 396 - 3

Последна редакция: ср, 19 яну 2022, 18:55 от Ваня_С

# 385
Здравейте!

Ваня, благодаря за споделеното мнение.
Аз отново изоставам с гледането на озвучените нови епизоди, но коментарът ти е толкова обстоен, че успях да се ориентирам и сега по-търпеливо ще чакам удобно време, за да се насладя на сериала.
     От мен, за настроение и тонус - двама прекрасни актьори:

# 386
Здравейте и от мен! ❤️
Най-после успях да изгледам с превод двете последни серии и не мога да не споделя, въпреки чудесния коментар на Ваня. 🥰
Много добри серии. Въпреки лошотиите дето се случват на любимците ни, не остава горчив вкус от неадекватни решения. Борят се, разговарят и се окуражават и в двете семейства Тархун.  И в имението, и във фермата съпричастни добронамерени и много емоционални отношения. Върна се в сериала Шехрие, която знаем - "щом не се съмняваш в него, бъди силна, той има нужда от теб." И няма значение липсата на кръвна връзка, когато си убеден в добрината и почтеността на хората, както и наличието и когато срещу теб е злобен и жесток човек. Отношенията между Мерт, Нарин и Кемал са толкова топли и близки. "Права си, тя иска да те унищожи!" - и Мерт показа отношението си както към Нарин, така и към тази, която по-добре да не му беше роднина.
При Кемал и Нарин този път издънки в сценарно отношение няма - и двамата показаха на Мелтем, че човек не може така безпардонно и нагло да влиза в дома и душите на хора, които не познава. А тя пък много бързо си разкри картите, що за самонадеяност. Затворът вече много я зове, въпреки нежеланието и да се връща там. Много силни сцени за Верел и Шахбазова и напълно съгласна с Ваня, изключително еднообразна Озтюрк, мисля че тя е най-слабата актриса изобщо във всичките сезони.
Много символични и лирични сцени във фермата. Тюлай вече ходи по ръба но не може да спре, вече и Джавидан май забрави за проваления годеж. Ефектна хрумка с клиничната смърт на Гюлпери, още по-въздействащ епизод с хванатите ръце. Хубави думи за морална опора и кураж. Хареса ми разговора в подножието на стълбите и протегнатата за помощ ръка на Гюлпери. Искаше ми се Емир да хване Тюлай за рижите коси и да я изхвърли от живота им, но той се задоволи само с последно предупреждение. И кулминацията в последната минута на серията с думите: "имаш мен." Стъпка по стъпка, емоция след емоция, героите ни показват всепо-осъзнати доверие и чувства. Много ми се иска тази любов наистина да е спокойна, мъдра и зряла, след всичко преживяно от героите и без изцепки от страна на сценаристите. Силното екранно присъствие на Демирджи не е изненада за никого, а Сюер става все по-добра в играта с очи - когато Гюлпери погледне към Емир, може да се види възхищението и любовта и, а в погледа към Ийт има толкова много обич и доброта. С две думи, хубави серии. Да видим какво са ни подготвили нататък.
На всички желая прекрасен уикенд! ❤️

# 387
На 31 януари от 16:00 часа по БТВ започва четвърти сезон на Обещание.

# 388
Привет на всички.
На 31 януари от 16:00 часа по БТВ започва четвърти сезон на Обещание.
Благодаря за прекрасната новина. То не остана време, съвсем е наближило.

396 - 4 фраг

Тюлай няма спирачки. dani_pop, Джавидан може и да е забравила за проваления годеж, но това момиче - не.
Дано само не ни повторят подобна ситуация, както беше при Нарин и Кумру.
Пожелавам ви да сте здрави и да са спокойни почивните ви дни.

Последна редакция: сб, 22 яну 2022, 02:52 от Ваня_С

# 389
Е, не. Аман от тази Тюляй. Не мога да преценя коя е по-лоша-Тюляй или Мелтем.

Общи условия

Активация на акаунт