ОБЕЩАНИЕ (bTV/Kanal 7) - Тема 3

• 91 605
  • 747
  •   2
Отговори
# 405
Има нова актриса. Името ѝ е Айсун Гювен. Нейната героиня се казва Кадрие и ще се появи в днешния епизод.
В България актрисата е позната от сериала “Намери ме”, в който тя играеше ролята на Алие Емироулу- майката на Кенан и Селим. 

Последна редакция: сб, 05 фев 2022, 16:59 от mimchyyy9

# 406
Ще имаме сватба през лятото

# 407
# 408
Здравейте!

Гьокберк Демирджи ни напомня да гледаме предстоящите епизоди.  
     Аз съм в "дълбок размисъл", след като видях фрагмента на 401 епизод.
     mimchyyy9, благодаря ти, че си го публикувала в темата.
     Чудя се дали наистина ще занулят образа на Кемал. Не ми е попадала информация, че Джан Верел ще напусне сериала. Сценаристката вероятно е решила да вкара още по-голям драматизъм, инсценирайки смъртта на Кемал, за да бъде разобличена по-достоверно Мелтем. Става ми досадно, чак започнах да съжалявам актьорите, "хванали се на хорото" на Назмие ханъм.
    То и мене никой не ме задължава да гледам, ама има сюжетна линия, която предизвиква любопитството ми, пък и вашите коментари, момичета, ме стимулират да продължа да следя епизодите и с озвучка, а от скоро и с дублаж на български език.
След като вчера разбрах, че ще има и 5 сезон, почнах да се притеснявам за психическото си здраве, моето и на моя човек, че то без него за къде. Всъщност, като се замисля, защо пък не, с тези темпове на действието доста сезони могат да запълнят. 😎
И накрая не мога да прескоча бтв-то, чудесни първи серии, друго си е с художествен превод и пипнат дублаж. Като цяло, съжалявам, че добри идеи се губят в блатото на количеството серии.
   Дани, Ваня,
    Хареса ми фотосесията на Гьокберк Демирджи:

Цитат
💥💣 Видео зад кадър от фотосесията на Гьокберк Демирджи за списание Gardırop Man💥💣

Скрит текст:

# 409
Привет! ❤️
Изгледах последните два епизода с превод и не мога да не отрека усилията на сценаристите да ни върнат обратно в действието.
Пълният идиотизъм в постъпката на Гюлпери не виждам смисъл да коментирам. Абсурдността да върне Ахмет обратно в играта е безсилието на сценаристите да измислят различен начин за драматизъм и показване на безрезервната преданост на героинята към героя. За жалост, доколкото разбирам от коментари, това е единствен подход на екипа на Назмие Йелмаз. В същото време, е ясен търсеният ефект - само безкрайно добър, благодарен и влюбен човек може да направи тази саможертва. Ако сценаристите смятат, че по този начин създават ореол на героинята, не е съвсем така. Защото те променят образа и в движение. Да, Гюлпери е смазана от чичо си, но до сега беше борбена и темпераментна. Да си сам сред всички и да оцелееш, да избягаш от мъчителите си, да намериш начин да продължиш напред, някакси на мен не ми се връзва с набързо скалъпените и чувства към мижитурката и смехотворната му заплаха. Някъде прочетох, че Гюлпери била безпомощна, тя даже шамар не можела да удари на Емир. Ако трябва да сме точни, тя може направо ножа да му забие, пардон ножицата, но не в това е проблемът. Тя му е безкрайно благодарна и задължена това е ясно, манипулираха я да поиска развод, поиска го, но доводът е смехотворен, факт. И ако Гюлпери превърнаха в марионетка, то Емир обявиха публично за глупак. Спомня си разни неща съвсем на място и вместо да търси доказателства, той се ядосва. На какво точно - че го лъже без значение сега или преди, на това, че е избрала друг,което също е смехотворно. Да, отива му на Демирджи да играе сърдит и вбесен от странните решения на жените си съпруг, но в момента и това много не могат да използват поради емоционалното състояние на всички, смятащи Кемал за мъртъв.
След смехотворния процес срещу Кемал, бягството му и началото на изобличаването на Мелтем, върна втората линия обратно в сериала. Ето това можеше да се случи и без показни в стил американски екшън фантасмагории, а просто полиция, прокуратура и адвокати да си свършат работата. Но искат сценаристите екшън, създават си го.
Всъщност, идеите в сериала са добри в голямата си част, но започнат ли да ги осъществяват, започват и големите дивотии. Явно, важно е докато имаш нишата, да я запълваш, а с какво точно май няма значение. Ей така от нищото се появи и една леля, сестра на Хикмет. Три сезона слушахме, че са двама братя и една сестра, а майката на Рейхан им заменила родната майка и сега изненада, още една сестра. Бива си я бабата, факт. Всички постави на мястото, Джавидан накара да се притесни, Ойя описа с едно изречение, цялото инфо от сериите дотук ще научи в манипулиран вид от Тюлай. Да, има някаква тайна, ще я каже на Емир, но аз съм убедена, че ще я научи и неосъществената му жена. Новият играч обаче ще е помощничката на бабата, не ми харесва и това е. Дано не съм права, но незаменимата сътрудничка се сдоби с нов партньор за глупостите си. Но и съперник, според мен, в същото време. Ще видим.
В тези серии малко го обезличиха моя човек, но то е и логично предвид ръката му. Много не успяха да я впишат в действието, но така или иначе сериалът продължава, както се очертава, до края на света. 😏
Вече съм в работен режим и не гледам сериите по бТВ  от 16.00, но когато имам време ще наваксвам, защото се оказва, че Иляз не успява да ми изясни всички ситуации. 😏
На всички желая успешна седмица! ❤️

# 410
Гьокберг и Йозге - Ново

Йозге

Гьокберг

Йозге за списание ELEM

# 411
Здравейте новата съм в форума. Обичам да гледам сериали и затова тука само ще пиша какво мисля без да съм на ясно със епизодите.  Пиша възоснова на това, което гледам  и разчитайки на израженията на лицата на актьорите без каквито и да аудио и бг субтири от моя страна. Вашити коментари и малкото превод ми помагат да си придобия малко от малко  яснота какво се  случва в поредните епизоди и ако греша в хипотезите си , простете ми .  Благодаря ви за малкото превод от ваша страна ! Човек  не чува, но писането помага !
     Като за начало бих започнала с това, че новото попълнение в сериала е участвала и в "Назовиме по име" във втория сезон . Актрисата тогава се превъплъти в добродушната възрасна леля на героинята Зехра в ролята на Хазал Субашъ, ако сте гледали сериала. Надявам се да е добра като в предходния сериал, имам такова предчувствие, но може и да греша като се има напредвид изражението на лицето и физиономията и.Надявам се да дава мъдри съвети на Гюлпери и да е бдителна и прозорлива относно Тюлай , за да не я омотае в игрите си. А лошата само това чака нова свежа кръв, която да е на нейна страна  и да клъвне на въдицата и .За сега толкова от мен , ще пиша по късно като изгледам последните няколко епизода.

# 412
Здравейте!

Яница, добре дошла в темата!
     Благодаря за информацията, която ни носиш за новата актриса. Не съм гледала "Назови ме по име", но на "първо четене" тази "новоизлюпена" сестра на Кемал не ми вдъхва доверие, а ми се иска да е положителен герой, че от злодеи ми втръсна.
     Време е вече още някой да застане на страната на Гюлпери, защото Емир се умори сам да се бори.
     Ще видим с какво ще ни изненада този път сценаристката.
     Надявам се момичетата, които са по-запознати да пуснат линк с епизодите на сериала "Обещание"  със субтитри на руски език. На български сериалът е само с дублаж.
     Аз гледам епизодите тук:
https://1plus1tv.ru/series/tureckie_serialy_na_russkom_jazyke/20 … sskom-yazyke.html но не всички са със субтитри.

Очертава се интересен епизод ...

# 413
Привет на всички.
Добре дошла на Яница88.
Много трудно се гледат последните епизоди.
Поведението на Емир спрямо Гюлпери е отвратително. Момичето отново реши да го защити, изрече една ужасна лъжа, а той как й отвръща? "Не заслужаваш нито любов, нито това семейство, никого не заслужаваш. Още 3 месеца по документи ще бъдеш моя жена. Не си и помисляй да се показваш пред очите ми. Ти за мен си никоя и аз за теб съм никой". Да, бе, да. Направо му повярвах. Колко пъти му каза, че се страхува и то не за себе си? Не вижда ли страха в очите й? Толкова ли все още не е разбрал що за гадина е Ахмед? Или като чуе името му и мозъкът му започва да работи в грешната посока. Веднага нареди да му докладват кой го посещава, а не може да вкара един човек в килията и да разбере за номерата му. Можеше да провери телефона на Гюлпери, но той е джентълмен и не прави такива неща. Тюлай е с последно предупреждение, но все е около него. Много бързо забрави за постъпките й. Нейсе, филм да става.
Жал ми е за Гюлпери. Никой не заслужава такова унижение, на каквото е подложена. Малко ли й бяха страданията в миналото? И въпреки всичко, иска да сподели болката на Емир и винаги се моли нещата с него да са наред.
Според моето скромно мнение, Сетенай се справя много добре с ролята си.
Направи ми впечатление, че Гюлпери набързо си сложи халката.
При Нарин и Кемал нещата също много се объркаха. Явно, Назмие ханъм обича сюжети с фиктивни бракове по някаква причина /да спасят някого/, после да пламне голяма любов и не може без фиктивна смърт на някой от героите.
Много ми хареса новият финансов директор /г-н Еркан/ във фирмата на бизнес уоман Мелтем ханъм. Отдавна трябваше да стане така. Хайде да те видим сега, госпожице. Мислиш си, че си победила, но Кемал сега започва.
Йълдъз ми е не трън, а бодил в очите, но ще дойде и нейният ред, надявам се.
Внезапното пристигане на леля Кадрие също е един от любимите похвати на Назмие. Явно е, че не се е появявала до сега заради Джавидан. Към Ойя също не изпитва сестрински чувства - набързо я насоли и нея, а тя пък реши набързо да се изнесе от къщата. Струва ми се, че прие Гюлпери, въпреки репликата й "Известно е, че мъжете Тархун не обичат да обсъждат темата за женитбата и да се съветват". Очаквам "старата леля", както я нарича Ийт, да сложи в ред нещата. Изглежда строга и справедлива, но и добра, независимо, че всички се страхуват от нея, "например баба", както казва Ийт. От Джавидан не иска нищо, дори и постелките за леглото. Както беше дошла за една седмица, така реши да остане по-дълго. И тя си има някаква болежка, но ще видим. Дано само не се случи нещо лошо с нея, преди да е завършила мисията си. Направи ми впечатление сцената с чая, когато изпрати Гюлпери да го занесе на "мъжа си" и реши да научи момичето на нещата, на които свекърва й не я е научила. В тази връзка се замислих дали Джавидан е имала такова отношение към Хикмет. Отиваше при него само с користни цели. Все още Мелике изпълнява нейните задължения относно грижите и обслужването на семейството.
Като написах Джавидан, та се сетих. Много ми е странно сегашното й поведение - та тя е по-ниска от тревата, за да не кажа, че е като п...о мушкато. Но не пропусна да скалъпи нова лъжа пред леля Кадрие, за да не я разсърди. Въобще не се замисли в каква ситуация поставя Емир и Гюлпери, че ги прави съучастници в играта си. Сигурно от лелята зависят много неща и това е причина за поведението й.
Случи се това, което не исках - Мерт започна да се чувства виновен за случилото се с Кемал. Баде хубаво го съветва да е до Нарин и да й помага, но да си беше отворила устата по-рано и да каже истината за Мелтем или и това ще отиде под килимчето.
Относно Тюлай и Видан, все си мисля, че ще има някаква заигравка с това колие. Тюлай няма толкова лесно да се реши да прави "мъничък подарък". Явно е, че девойчето е следващата търсачка на лесен живот и хиената веднага я усети. Дано на Тюлай да й излезе сметката без кръчмар. Поне така ми се иска да стане.
Завършвам с нещо мило и добре изиграно.

Със сериите по btv малко поизостанах.
Права е dani_pop: "Иляз не успява да ми изясни всички ситуации." Но разбрах, че Тюлай е безскрупулна и безсъвестна и е съсипала доста семейства.
Това е от мен.
Emiliya, писали сме по едно и също време. Отдавна няма серии със субтитри - отказаха се. Има само с "озвучка".

Бъдете здрави и до нови серии.

Последна редакция: чт, 10 фев 2022, 03:07 от Ваня_С

# 414
Здравейте!

Яница, добре дошла в темата!
     Благодаря за информацията, която ни носиш за новата актриса. Не съм гледала "Назови ме по име", но на "първо четене" тази "новоизлюпена" сестра на Кемал не ми вдъхва доверие, а ми се иска да е положителен герой, че от злодеи ми втръсна.
     Време е вече още някой да застане на страната на Гюлпери, защото Емир се умори сам да се бори.
     Ще видим с какво ще ни изненада този път сценаристката.
     Надявам се момичетата, които са по-запознати да пуснат линк с епизодите на сериала "Обещание"  със субтитри на руски език. На български сериалът е само с дублаж.
     Аз гледам епизодите тук:
https://1plus1tv.ru/series/tureckie_serialy_na_russkom_jazyke/20 … sskom-yazyke.html но не всички са със субтитри.

Очертава се интересен епизод ...

Здравей Еми, за жалост, вече субтитри няма и няма и никакъв шанс някой да се заеме с тях. Остана ни само гласът на Иляз. 😏

# 415
Привет на всички.
Ще пиша малко за сериите по btv. С тези кратички епизоди добутахме до 354-та оригинална.  Ще наблегна на моментите, които ми стават по-ясни.

Кемал свърза Емир с приятел от Марвин, за да опозне врага, с когото воюва /Касъм ага/. И човекът съвсем ясно му каза: "Тези хора са готови на всичко в името на честта и традициите. Не ги подценявай. Биха отвлекли и убили човек. Бъди много внимателен. Ако не им дадеш момичето, трябва да пазиш семейството си, защото те ще се възползват по този начин."
Оказа се, че Ерджан разбирал от жени:
 "Тя е красавица. А зет ми на практика е свободен, защото не носи пръстен на ръката си. Като барут и огън са. Да знаеш, това няма да свърши добре."
Тюлай сама се насади на пАчи яйца. Вместо да остави фамилията да замине за чужбина, реши да се прави на отвлечена. Така принуди Емир, за да спаси и двете дами, да се ожени за Гюлпери.
В 9-ти епизод по btv /354 оригинална/, когато Гюлпери заспива в бараката, баба й разказва приказка зад кадър. С тази приказка май ни подсказват какво да очакваме.
Цитат
Имало едно време, много отдавна, една фея в планините на Мардин ... Но я сполетяла лоша съдба. Последвали я зли и коравосърдечни хора. Отнесли се толкова зле с нея, че тя посърнала, а погледът й помръкнал, затворила сърцето си за всички. Смятала, че ако говори с някого, ако му се усмихне, той непременно ще й отвърне със зло. И принцът като феята бил много наранен, много. Толкова, че погледът му напомнял твърда скала, а сърцето му станало безчувствено. Като го видяла младата фея, го взела за разбойник. А принцът я затворил в замъка си, за да я спаси. Принцът и феята поели по общ път в пълно неведение за бъдещето. Още не знаели колко много им предстои да научат, да лекуват раните си и да се доверяват един на друг. Но най-напред трябвало да успеят да отворят здраво залостените врати на сърцата си.
Предстои ни да видим дали ще успеят да отворят "здраво залостените врати на сърцата си" и да се справят с предизвикателствата.
Емир чрез свои източници се сдоби с доста лоша информация относно Фатма абла и затова я наблюдава с такова недоверие. "Появихте се много ненадейно, не Ви очаквахме. Как разбрахте, че тя е тук?" Веднага разбра, че "има нещо гнило в Дания".

Джавидан: "Най-сетне, слава Богу. Нека я отведе от тук час по-скоро. Време беше, да си знае мястото, а ние да си върнем спокойствието." Ето защо все още не мога да повярвам, че се е променила.
Естествено, че с "озвучка"-та тези емоции не могат да се усетят, затова си заслужава гледането на сериала с дублаж.
Искам да предупредя тези, които разчитат на btv plus, че там оставят достъпни последните 10 серии. По-старите ги заключват и не са достъпни.
Това е от мен. Приятно гледане.

# 416
Здравейте!

За настроение и релакс през почивните дни - красиви и харизматични актьори!

# 417
Емир

Нарин

# 418
Здравейте! ❤️
Ето че историята с манипулацията на Гюлпери е към края си, а Кемал е на път да бъде разкрит точно от когото не трябва. Така че ни предстоят нови тежки серии.
Ще започна с тази никому неизвестна леля, която определено е с много дразнещо поведение. Кой и дава право да взема решения за хора, които не познава и в ситуации, в които е попаднала случайно. И защо точно на Гюлпери не вярва, а се разтапя пред словоблудстванията на Тюлай. Силни моменти с Джавидан, да, вярно е всичко, което казва, което си спомня, но къде е била тогава? Лесно е да съдиш и издаваш присъди когато се съобразяват с теб и ти отдават почит. Никаква самозащита от Джавидан, тя самата отива още по-далеч "всички станаха жертва на моята алчност". Не я оправдавам за старите и действия, но вярвам в разкаянието и, а и, все пак, не тя уби Хикмет, не от нейните ръце загина Рейхан. Убийци в истинския смисъл на думата се разхождат на свобода и се подиграват с хората, така че да се фокусираме върху настоящите дребни провинения от глупост или невежество не си струва.
Жестоките думи на Емир към Гюлпери започват да ме дразнят. Ясно е, че се опитва да я провокира, за да разбере какво се крие зад абсурдните и думи, но тя не заслужава подобно отношение. Дори малкото дете се чувства объркано и пита: "тя наказана ли е". Ами явно да, винаги е заобиколена в този живот от хора с тежки фамилни обременености. А толкова много доброта и признателност има в сърцето и, толкова много загриженост и любов се крие във всяко нейно действие, че стига за всички. И точно нея лелята да обвинява за съдбата на Емир е меко казано несериозно. На какви ли не варианти на странно съжителство между съпрузи се нагледахме в този сериал, но несъмнено най-трогателната е това спящо девойче на края на стола. На този фон думите на Емир за играта и истинското и лице, на лелята, че племенникът и повтаря съдбата на баща си, са смехотворни. Все по-трудно започвам да преглътвам триумфа на лошотията в сериала. Усещам как започвам да призовавам всички сили да ми дадат търпение да асимилирам необходимостта от подобно издевателство над добрите хора.
Оказа се, че всичко е твърде леко за разрешаване - едно само обаждане на чичо Суат и интригата е разрешена. Явно обаче не стига само той защото влиза нов актьор, който ще играе полицейски комисар. Да видим на кого ще помага и чия кауза ще защитава, че ако не е от добрите, няма да го преживея и ще мина само на коментари.
Тежки сцени в имението, но много хубави сцени между Нарин и Мерт, отношения между истински близки хора. Хубаво се получи, само и единствено изстрадалото загубата на майка си момче успя да накара докторката да се усмихне в тези тъжни дни. Бягството, а сега и мнимата смърт на Кемал, са на път да се окажат безсмислени - мъртъв свидетел и никакво доказателство за вините на Мелтем, това е равносметката до момента. Силни сцени между Нарин и Кемал в спомените и, но единствено доказващи добрата игра на актьорите и никакво полезно действие за сюжетното развитие.
Всъщност, това трупане на серии и негативизъм, за мен е пагубно за сериалите, така се губят зрители. Снощи започна сериалът на Озге Яъз. На толкова прехласвания се начетох, че реших да се информирам лично. Наистина, много силно екранно присъствие на актьора, играещ главната роля и край него някакви хора в еуфория  за пълнеж. Обичайните за турското кино проблеми на битието и странни до абсурдност ситуации за начален тласък. Не ме заинтригува да гледам с превод, така че няма и какво да коментирам. Аз по принцип не съм фен на актьорското майсторство на Яъз, а изявата и в първия епизод ме разочарова, никакви нови емоции и превъплъщение в познато вече амплоа.
Дано Бог ми даде търпение да дочакам серии, в които доброто и любовта са водещите, а убийците и интригите им си намират майстора подобаващо. 🥰
Хубава седмица и с нетърпение очаквам коментарите ви, защото те са светъл лъч в тъмните дебри на турските сериали! ❤️

Последна редакция: ср, 16 фев 2022, 09:18 от dani_pop

# 419
Привет на всички.
Напълно съм съгласна с dani_pop.

С това отношение към Гюлпери Емир се доближава до чичо й /само дето не й посяга физически/. Добре, че е чичо Хасан, та да му понамести чакрите и да го накара да мисли в правилната посока. Че с това червейче "Той е моят любим", не мога да разбера гневът му дали е породен от ревност или от това, че Гюлпери не му се доверява. А за да не я пуска, причини много - ту Ийт, ту присъствието на лелята, ту от уважение към чичо Хасан, ту за да си спази обещанието да я пази, но май не е нито една от тях. Тя да не мисли за него, но той непрекъснато мисли за нея. Харесва ми Гюлпери, която му се противопоставя. Назмие ханъм не оставя момичето да си поеме глътка въздух, притискат я от всички страни - Емир, лелята, Ахмет, Тюлай. Освен чичо Суат и лелята се включи в разследването на човека в затвора.

Прави ми впечатление, че фамилия Тархун много обичат да спасяват и да се грижат за бедни сирачета. Лелята - Видан, Хикмет - Джавидан, Кемал - Мерт, Емир - Гюлпери.
Хубав контраст направиха с реакцията на помощта на другия - приемането от Гюлпери на неговата помощ, когато лекуваше ръката й, и неговата реакция при оказване на нейната помощ.

Ще пиша какво ми се иска да е развитието.
Дано Кемал да е подготвил по някакъв начин нещата и ДНК тестът да излезе позитивен, т.е. да потормозят още Мелтем. Виждам светлина в тунела за Нарин, но само да не се издаде и по този начин чрез Йълдъз Мелтем да разбере, че Кемал е жив.
Относно събитията във фермата.
Лелята се върза на лъжата на Тюлай за провалената сватба, която изобщо не беше на дневен ред, и веднага си промени отношението към Гюлпери. Кадрие ханъм май е била изоставена преди сватбата, та толкова бързо прояви емпатия към Тюлай. Сега, като настоява за развод, защото бракът е фиктивен, очаквам Емир да си зададе въпроса "КОЙ изплю камъчето и й каза истината?" По този начин може да успее да стигне до Тюлай и да разбере, че врагът е под носа му. Дано проведе откровен разговор с леля си и да й разкаже цялата истина.

Това е от мен. С тези серии без много динамика няма и какво толкова да се напише. Дано по-бързичко да се пораздвижат нещата.

Някой, ако иска да гледа сериите от 4-ти сезон с БГ аудио, може да го направи Тук

Пожелавам ви хубав ден, бъдете здрави и до нови серии.

Общи условия

Активация на акаунт