Бебешката количка - цяла наука за второ висше №47

• 83 349
  • 833
  •   1
Отговори
# 405
Здравейте,може ли малко пояснение относно възможността да не се използва кош за новородено. Благодаря!

# 406
Извинявам се за лекия офтопик, но знам, че тук сте най-добре запознати по темата и ще питам. Simple Smile Балиоса ми се разкърца. Смазах всички колела и каквото можах, но продължава да се чува лек шум когато съвсем леко я предвижа с няколко сантиметра. (Когато пазаря в магазин, примерно) Много ме дразни! Предполагам, че има набит прах в колелата или амортисьорите и се чудя дали да не напръскам цялата ходова част с водоструйка. Дали ще я съсипе това, обаче?

# 407
Когато количката има напълно легнало положение чисто анатомично няма да навредите на новородено бебе ако го возите без кош за новородено в нея, но трябва да е закопчано с колани. Предимството на коша за новородено е, че не се налага да закрепвате бебето с колани. Също така се предполага, че поради по-високият борд бебето е по-защитено от студ и вятър. От друга гледна точка ако новороденият период на бебето е в по-топлите месеци, то това би било недостатък, тъй като поради липсата на вентилация на кошовете за новородено на някой марки температурата вътре много се покачва. Някой производители предлагат нещо като гнезда, които се поставят на седалките с цел бебето да се защити от студа и вятъра, други колички имат приставки, които ги правят по-затворени. Кошът за новородено далеч не е съвсем задължителен. Много зависи и от начинът на живот, каква част от времето носите бебето в слинг и т.н. Аз лично ползвах, защото го имах към количката си от голямото дете, но започнах да го возя в лятната количка на 3 месеца и спокойно можех да мина и без него. Общо взето е въпрос на избор. Има и колички с трансформиращи се седалки в кош като Maxi cosi Zelia например.
Прилагам примерни снимки с решения при различните производители.

Здравейте,може ли малко пояснение относно възможността да не се използва кош за новородено. Благодаря!

# 408
  • Anywhere
Извинявам се за лекия офтопик, но знам, че тук сте най-добре запознати по темата и ще питам. Simple Smile Балиоса ми се разкърца. Смазах всички колела и каквото можах, но продължава да се чува лек шум когато съвсем леко я предвижа с няколко сантиметра. (Когато пазаря в магазин, примерно) Много ме дразни! Предполагам, че има набит прах в колелата или амортисьорите и се чудя дали да не напръскам цялата ходова част с водоструйка. Дали ще я съсипе това, обаче?
Водоструйка в никакъв случай! Ще я убиете! Грес или литиева смазка или ВД40. Щом с ВД не става пробвайте със смазка!

# 409
Прах се набива и при самите лагери на колелата. В нашия случай само с пръскане на WD-40 не се получи. Трябваше да разглобим цялото колело и така да почистим самите лагерчета, а после обилно да смажем.
Що касае ползването на количка без кош за новородено, напълно съм съгласна с Paradigmа. Да сложиш колани на бебето не е някаква драма 😁. Малката е февруарско бебе. Мушках я в космонавта и чувала, и готово. Чувалчето беше с овча кожа отвътре. Супер коузи си и беше.

Последна редакция: чт, 22 юли 2021, 05:02 от jj okocha

# 410
Здравейте, момичета!
Да ви попитам дали имате отзиви за тази количка?
https://www.baby-market.net/index.php?route=product/product& … p;product_id=1809

# 411
Здравейте!
Спрели сме се на количка Tutis Uno  + техния кош за кола
https://aiko-bg.com/product-67665060254
Някоя мама ползвала ли е количката? Може ли да споделите мнения?

# 412
Здравейте,
Някой с отзиви за Easywalker harvey 3? Харесва ми това, че е сравнително лека и маневрена, както и адапторите за височина, т. к. и двамата с ММ сме високи. Но понеже е нов модел не намирам никакви отзиви... Ще съм благодарна, ако някоя мама е ползва да сподели впечетления, а също и препоръки за друг модел и марка няма да са ми излишни.

# 413
Аз пробвах Harvey 3 в един магазин. Наистина е лека, маневрена, удобна. Тествах и Harvey 2 . Не виждам кой знае каква разлика. В цената обаче си има значителна разлика. Имайте предвид, че е без аксесоари, а те са си скъпи ако са оригиналните на количката. Чувалчето на летния кош е 180лв. Адаптирите за височина също се заплащат, а без тях според мен е ниска. Поне за нас. В момента във вис виталис Harvey 2 е на промо цена от около 1400лв и в зависимост от цвета които сте избрали има различни подаръци (чувалче, дъждобран, поставка за чаша, адаптори). Мисля че си струва. Мнения има много за нея. Мисля че и Harvey 3 ще е хубав модел.

# 414
Здравейте, ако може някой да ми каже втората количка от тема №46 ( иамам предвид началната страница- количката в черно и златно) каква марка и модел е? Че тепърва навлизам в тази дълбока тема.
Благодаря.  И да ме ориентирате ако може в някои по -известни марки, защото мисля, че няма да смогна да изчета всичко.

# 415
Здравейте, момичета!
Да ви попитам дали имате отзиви за тази количка?
https://www.baby-market.net/index.php?route=product/product& … p;product_id=1809
не бих си я купила, още нова и платът и не е стегнат.

# 416
Mamas and Papas Urbo.

Здравейте, ако може някой да ми каже втората количка от тема №46 ( иамам предвид началната страница- количката в черно и златно) каква марка и модел е? Че тепърва навлизам в тази дълбока тема.
Благодаря.  И да ме ориентирате ако може в някои по -известни марки, защото мисля, че няма да смогна да изчета всичко.

# 417
Благодаря!

# 418
Здравейте,
Някой с отзиви за Easywalker harvey 3? Харесва ми това, че е сравнително лека и маневрена, както и адапторите за височина, т. к. и двамата с ММ сме високи. Но понеже е нов модел не намирам никакви отзиви... Ще съм благодарна, ако някоя мама е ползва да сподели впечетления, а също и препоръки за друг модел и марка няма да са ми излишни.
на тази количка недостатъци не трябва да се търсят. На мен в сгънато положение ми изглежда малко голяма. На клипчетата може даже да возиш 2 бебета, ако сложиш коша долу, където е багажника.

# 419
Здравейте ,живот и здраве ноември се очаква да стана майка ,някой може ли да ми помогне с мнение за количка Mast M4 https://comsed.net/%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%B1%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D1 … %D0%B0-6%D0%BC--1.
Ако нямате мнение за нея ,можете ли да ми препоръчате количка до 9 кг ?

Общи условия

Активация на акаунт