Бебешката количка - цяла наука за второ висше №47

• 83 305
  • 833
  •   1
Отговори
# 510
уфф.. и на нас предстои пътуване със самолет. с количка косатто джигъл 3 куад сме. сгъва се с летния кош, ама не е чак толкова компактна колкото ми се иска. тежи малко над 10 кг. дали ще има проблем според вас? или да се откажем от пътуването с количка и на място да си купим някаква, която след това да си ползваме още 1-2години при пребиваванията там.

# 511
трябва да четете в условията на конкретния превозвач, помня, някъде съм чела лимит до 13 кг имаха, други може да нямат ограничения.
Според мен 10 кг не е проблем, момчетата от летището могат да сгъват всякакви колички. Ако се сгъва сложно или нестандартно, можете да им покажете откъде и как, но те знаят повече от вас по темата Simple Smile

# 512
Здравейте! Мпже ли да ми помогнете с иБор на количка? Искам да е малка, да се сгъва възможно най-много, защото сме с малък багажник. Нещо от сорта на метро ергобейби. Благодаря ви!

# 513
  • Седмото небе
А за колко голямо бебче/дете, позиции, бюджет? Онлайн или от реален магазин? Можете ли да изчакате доставка или искате да купите веднага? Също така щом явно често ще ползвате кола може би ще ви е важно и столчето за нея... Което може да е комплект/съвместимо с количката или съвсем различно/отделно от нея...

# 514
Здравейте, опитваме се да поръчаме количка от сайта vanastenbabysuperstore.nl, но за billing адрес имам избор само от 3 държави - Холандия, Белгия и Германия. Някои от вас, които са поръчвали от там каква опция избирате и как успяхте да платите?

Благодаря!

# 515
А за колко голямо бебче/дете, позиции, бюджет? Онлайн или от реален магазин? Можете ли да изчакате доставка или искате да купите веднага? Също така щом явно често ще ползвате кола може би ще ви е важно и столчето за нея... Което може да е комплект/съвместимо с количката или съвсем различно/отделно от нея...
Столче имам, но просто искам да е нова колкчка тъй като този път ще е друг пол. За пари няма толкова значение, може да изчакам, защото е още рано, но искам да я ползвам от новородено до голямо, но незнам каква марка е хубава. Спрях се на еегобейби, но искам да разгледам и други такива подобни.

# 516
Ами, за Ергобейбито се предлага отделно и кош за новородено. Отделен въпрос е, че тази количка е пълна бутафория. Същият боклук може да се купи за много по-малко пари, но явно марката си казва думата 😃 Наши познати имат такава, истинско изпитание е с тези малки колелца, но пък това е проблемът на повечето летни колички, просто не си представям да раздрусвам новородено така. Поради тази причина количката се е разскърцала от няма и 6 месеца ползване. Багажникът и сенникът са малки и безобразни, а удоволствието да имаш "предпазен" борд за тази количка струва 60 лева отгоре, защото се закупува отделно, и е неудобен и нестабилен. Тези пари за тази глупост - мерси. Отделно, купувайки я, човек не получава никакви допълнинелни аксесоари и тях също трябва да си ги купува отделно - дъждобран, чанта, комарник, зимно чувалче... Единственото ѝ добро качество е, че е лека и наистина се сгъва до компактни размери.

# 517
Някой с отзиви за Mutsy? Загледала съм ги заедно със Cybex, които са доста предпочитани и ще ми е полезно мнение от първа ръка за Mutsy Simple Smile

# 518
  • Бургас
За Mutsy i2 и  Mutsy Nexo съм писала в предни теми - и  от двете съм много доволна, препоръчвам. И Сайбекс имах за кратко Eezy s plus - той пък беше такова дърво, че много бързо го продадох. Ако нещо конкретно те интересува питай.

# 519
Здравейте, опитваме се да поръчаме количка от сайта vanastenbabysuperstore.nl, но за billing адрес имам избор само от 3 държави - Холандия, Белгия и Германия. Някои от вас, които са поръчвали от там каква опция избирате и как успяхте да платите?

Благодаря!
Чрез превозвач от Германия  поръчваха момичетата от темата ни.

# 520
Благодаря, Мария, ще погледна какво си писала. Ти от България ли ги взе Муцитата? Чудим се гаранцията какво (не) покрива, какъв е срокът за изпълнението и дали дават оборотна количка - но тези неща зависят от търговеца.

# 521
Здравейте! Мпже ли да ми помогнете с иБор на количка? Искам да е малка, да се сгъва възможно най-много, защото сме с малък багажник. Нещо от сорта на метро ергобейби. Благодаря ви!
Здравейте, преди време и аз бях във Вашето положениеи прочетох много мнения, че е хубаво да си има и кош за новородено. Купих mamаs&papas sola2, защото ми беше важно количката да е лека.
В крайна сметка карам малка кола, с малък багажник и на първия месец си купих и Mackaren Techno XT, но по-стария модел с по-голямите двойни гуми 16,5. Родих се.
Супер маневрена, вози доооста добре за лятна количка. На мен не ми пречи, че се слагат колани.
Използвам я от края на май с едномесечно бебе.
Единствения недостатък е, че детето гледа напред.

Нфь.1

# 522
Влизам, за да си завърша разказа за проблемите с Чиполино след месеци караници и губене на време. Върнаха ми парите - четвъртото счупване беше в началото на май, преведоха ми парите в края на юли. Първо беше проблемно кога минава Европът да ми вземат пратката - Чиполино работят с тях. После беше увъртане "защо без документ, защо без коша за новородено, защо..." - пратих им всичко. Карахме се известно време дали да върнат цялата сума - първоначално предлагаха 50%, приятелят ми се скара с тях и се съгласиха, че трябва всичко да върнат. Кореспонденцията я водехме по мейл, защото исках писмено да имам какво сме говорили. После беше проблем може ли да ми ги пратят по банков път или само на място в брой.
Писах жалба до КЗП - не знам дали заради това, но все пак ми ги преведоха по банкова сметка.

# 523
  • Бургас
Благодаря, Мария, ще погледна какво си писала. Ти от България ли ги взе Муцитата? Чудим се гаранцията какво (не) покрива, какъв е срокът за изпълнението и дали дават оборотна количка - но тези неща зависят от търговеца.

Не, от Англия и двете. I2 вече я продадох, след година употреба беше като нова. Нексото си го ползвам в момента. И двете са здрави, като ги гледам още доста деца ще изгледат. Не ми се е налагало да опирам до гаранция.

# 524
Някой поръчвал ли е наскоро количка от Англия? След излизането им от европейския съюз и от няколко месеца май се прилага мито и ДДС и сигурно вече не е изгодно да се купува от там.

Общи условия

Активация на акаунт