Бебешката количка - цяла наука за второ висше №47

• 83 302
  • 833
  •   1
Отговори
# 525
Аз поръчах сега от Англия. Няма мито и ДДС, има някаква такса на килограм, която не я знам точно колко е, но с доставката + тази такса ни излиза 5лв на килограм. На нас количка, кош за новородено, столче за кола, база изогокс и всяка друга дивотия аксесоар за количка, която имат ни излязоха 40кг, като столчето и базата бяха по-тежки от количката.

# 526
Аз поръчах сега от Англия. Няма мито и ДДС, има някаква такса на килограм, която не я знам точно колко е, но с доставката + тази такса ни излиза 5лв на килограм. На нас количка, кош за новородено, столче за кола, база изогокс и всяка друга дивотия аксесоар за количка, която имат ни излязоха 40кг, като столчето и базата бяха по-тежки от количката.

При моята поръчка също не беше споменато мито. То беше поискано от доставчика, в моя случай беше DHL, непосредствено преди доставката. За стоки на стойност 245 евро платих 45 евро мито. За дрехи става въпрос. Да си имате едно на ум. Но пък българските превозвачи може да са измислили някаква врътка.

# 527
  • Anywhere
Няма мито, плаща се ДДС 20%, но превозвачите от Англия- Габиели, GGBG и т.н не го начисляват, а имат фиксирана цена на кг тегло. Официалните куриерски фирми като DHL, Fedex,  DPD и т.н карат по устав и ще се наложи да платите ДДС

# 528
Здравейте, момичета!
Нова съм в групата и се извинявам, ако е дискутиран този модел. В очакване съм на първото си бебе и се оглеждам за количка 3 в 1. Желанието ми е да е максимално лека и с непомпащи се гуми, а лятната седалка да има пълно легнало положение. Разглеждах по сайтове и се спрях на Chipolono Emotion 3 в 1. Имате ли наблюдения от нея или да ми предложите друг такъв модел, от който сте доволни? Иска ми се да е макс 10 кг рама+кош, защото пред входа ни има доста стълби.
Здравей!
В момента сме с такава, лилавият вариант. Ползваме още коша за новородено.
Отскоро сме с нея, не знам колко е издръжлива, но иначе е много лека, маневрена,
вози доста меко, рамата е хубава, летният кош се сгъва с рамата и е доста компактна количката.
Става за пътуване със самолет.

Последна редакция: пн, 09 авг 2021, 16:09 от sisi345

# 529
Здравейте!
Може ли някой запознат да ми обясни шасито Cybex Priam 2020 rose gold през 2020 г. ли е излязло или през 2019?
Или има различни шасита 2019 и 2020 и каква е разликата?
Благодаря!

# 530
Има ли пазарували от www.buggybaby.co.uk?
Доставката им звучи примамлива като време, а и количка на сносна цена видях там.

# 531
https://rayatoys.com/bebeshka-kolichka-cybex-balios-s-2v1-magnolia-pink

Може ли мнение за тази количка, ако някой я е ползвал? Бях на път да у купувам, но познати ме разубеждават, защото летния кош не бил удобен за легнало положение - имало чупка, нямало напълно легнало положение...и аз не разбрах точно какъв е проблемът.

# 532
  • Седмото небе
Наистина този модел е с чупка в кръста. Не на всички деца им е удобно това, някои родители също не го смятат за Ок. Аз съм от тях. Има други варианти на Балиос лятна седалка, която е абсолютно легнала. Често виждам по улиците такива. Сега ще потърся точно кой вариант е, дали нямаше Лукс в името... Да, ето тези са:

Кош за новородено Cot S имат отделно, но имат и един Cocoon S, който чудесно допълнение и се захваща много лесно. Може да се ползва и като порт-бебе. Всички бебенца, които познавам изкараха в твърдите затворени кошове 0+, до около 5 месец макс. После ги местят в лятната седалка. Изключение беше само това на което седалката беше с чупка. Започнаха да я ползват чак в края на 6 м. До тогава младежа не се чувстваше добре така кривнат.

Последна редакция: чт, 12 авг 2021, 17:49 от * SUPERMAMА *

# 533
Потвърждавам горното мнение. Ние заради тази чупка не взехме 2в1 модела, а този с отделно кош за новородено и след това. Така като гледам нашия младеж скоро ще премине на другата седалка, защото кожа го изпълва почти, а е само на 2 месеца и 10дни. Много дръпна на дължина Grinning

# 534
Здравейте, харесала съм си количка Lorelli Crysta 3 в 1, но не намирам почти никакви отзиви за нея. Единственото, на което попадам, е че марката не била хубава. Така ли е наистина? Head Band
За сметка на това пък всички продавачи да се опитват да ми пробутат Cybex, в който и магазин да ида, много е досадно, защото не ми харесват.  Satisfied

# 535
Crysta може би не е най-добрият модел на Лорели заради малките колелца. Аз отново да рекламирам Лорелиту Римини, просто е топа 🤣 Големи, проходими гуми, амортисьори, кошът за новородено е голям, с едро бебе го ползвахме до 6-ти месец. Недостатъкът е, че има малък багажник и недостатъчна чанта за принадлежности. По-тежка е, но на бутане изобщо не се усеща, но може би, ако ще се мъкне по стълби не е най-добрият вариант. Но общо взето съм много доволна, вече година я ползваме, не съм имала никакви проблеми с количката относно здравината ѝ. Случвало се е да ѝ прескърца някое колело, но след смазка няма проблем, виждала съм и скърцащо Стоки все пак. И та така, нямам забележки относно марката. За бюджетна количка мисля, че си е супер.

# 536
Crysta може би не е най-добрият модел на Лорели заради малките колелца. Аз отново да рекламирам Лорелиту Римини, просто е топа 🤣 Големи, проходими гуми, амортисьори, кошът за новородено е голям, с едро бебе го ползвахме до 6-ти месец. Недостатъкът е, че има малък багажник и недостатъчна чанта за принадлежности. По-тежка е, но на бутане изобщо не се усеща, но може би, ако ще се мъкне по стълби не е най-добрият вариант. Но общо взето съм много доволна, вече година я ползваме, не съм имала никакви проблеми с количката относно здравината ѝ. Случвало се е да ѝ прескърца някое колело, но след смазка няма проблем, виждала съм и скърцащо Стоки все пак. И та така, нямам забележки относно марката. За бюджетна количка мисля, че си е супер.
На мен не ми се сториха малки колелата на живо. Rolling Eyes  Гледах и тази Римини, която беше сложена точно до Криста, и колелата ми изглеждаха подобни като големина, но първата беше осезаемо по-тежка. Една продавач-консултантка дори побърза да каже, че е все едно да си купиш полска количка. И всеки път обясняват как постоянно имат рекламации на марката.
По принцип мога да си разширя бюджета за нещо уж по-качествено, но не знам как ще се справят примерно Cybex и Hauck по нашите тротоари.

# 537
Само не и Хаук, отвратителни са. Имах такава, това беше най-неманевреното нещо на света, веднага я пуснах за препродаване. Повечето се оплакват от Хаук, че не са маневрени и на повечето модели седналите кошове не могат да се обръщат в двете посоки. Колкото до Криста-та със сигурност ще се държи по-зле от Риминито по неравен терен, защото няма амортисьори, но това е нещо, което вече сами си преценявате дали ви е толкова важно. Иначе Криста-та със сигурност е по-хубава визуално.

# 538
Здравейте, харесала съм си количка Lorelli Crysta 3 в 1, но не намирам почти никакви отзиви за нея. Единственото, на което попадам, е че марката не била хубава. Така ли е наистина? Head Band
За сметка на това пък всички продавачи да се опитват да ми пробутат Cybex, в който и магазин да ида, много е досадно, защото не ми харесват.  Satisfied
Lorelli  e българска марка, опитваха да я продават тук там в Европа, но не върви. Даже и заради цената не я купуваха. А Cybex е много хубава марка, учудвам се как на някой, който търси българска количка, му предлагат таква -елитна и скъпа количка, като между тях има много други марки марки колички.
Аз живея в чужбина, и при нас продавачите само Cybex предлагат на клиентите, които нямат идея,   започвам да си мисля, че сигурно дават най-големи бонуси на персонала.

# 539
Здравейте! През януари очаквам първото си дете и в момента се ориентирам за количка, разглеждам. Можете ли да ме посъветвате към коя марка да се ориентирам, тъй като съм доста объркана от толкова гледане. Столчето за кола за новородено моя позната ще ми го даде. Така, че търся количка, която да е със зимен и летен кош. Бюджета ни е малко ограничен в порядъка на до към 800-850 лв. Confused

Последна редакция: пн, 16 авг 2021, 22:25 от sisasu

Общи условия

Активация на акаунт