Тренировки в домашни условия - 111

• 40 187
  • 754
  •   1
Отговори
# 150
За днес отчитам 11к гребане. Припомних си защо предпочитам да тренирам сама, а не с приятелка, например. Твърде много приказки 😂 и скоростта беше по-бавна от планираната.
Тоз урок си го научих преди 20+ год.! Ако искаш да си скапеш тренировката или дори да си я пропуснеш разбери се с приятелка да "тренирате заедно". Обаче с "приятел" работи учудващо добре, защото им се събужда мъжкото его и блъскат като за пред публика, което ти дава възможност да си тренираш дълго и спокойно.

Е, разбира се, има и бъбриви мъже...

Последна редакция: вт, 27 апр 2021, 15:58 от Agent Provocateur

# 151
Agent, засякохме се случайно почти. Докато избистрим клюките бях минала първите 5к със супер лежерно темпо 😅

# 152
G&B, то лежерното темпо е по-трудно, когато се стараеш за контрол при връщането и да ти пада сплита /500m от силата на изтласкването. Ще питаш: защо е нужен контрол във връщането и само да губиш време в това, когато там можеш да бъдеш пружинка. Отг 1: понеже на реалния спорт във водата бързото recovery всъщност ще ти донесе загуба на скорост и не е печеливш стил. Отг 2: За да си увеличиш силата на удара и оттам да ти падне времето, трябва първо хууубаво да се приготвиш за засилка с изнасяне на ръце и раменете напред, а за това се изисква известна плавност/флуидност при риковърито.
Тук скоро имаше световен шампионат по гребане и четох статия във вестника как на 2000 метра спринт италианският отбор победил и специално ги хвалеха, че били гребали с 1 удар в минута (spm) по-малко (!) в сравнение с противниците, което изобщо било показател за по-високо качество на гребането им.
Training Tall има една готина тренировка за контрола, която ми беше почти мъчително гадна първия път. Simple Smile)) А това за губенето на реално време от бързо recovery го беше споменал някъде между другото Cameron Buchan.

Иначе аз днес БР6, която съм си отбелязала като любима, заедно с 7 и 8. За тренировките след това от последната трета фаза архивите мълчат. Simple Smile))) А и всъщност само два пъти съм завършвала програмата до самия край, но пък съм я почвала много пъти. И аз така помня, че 1, 2 и 5 винаги са ми били по-скоро досадни, 3 и 4 си ми харесват. 6, 7, 8 - любими, а нататък не помня.

# 153
Барб, пробвах подобно нещо, не особено съзнателно май, миналата седмица. Една и съща машина, една и съща дистанция, различно темпо, особено при връщането.
Разултатът беше по-добро време при по-ниска средна скорост. Ако може да се вярва на машината.

Днес пробвах различни захвати при вторите 5к. Различно натоварват ръцете и горната част като цяло. Хареса ми.

# 154
Новини от Сидни - на трети май стартира тримесечна програма, summertime fine 3. Целта е да се изваят мускули, да се подобри кардиото, координацията и баланса.  Интересното е, че с тази програма тя ще се подготви за сватбата си, която трябваше да е миналата година, но се отложи заради пандемията. Та програмата приключва на 31 юли, за когато е насрочено събитието.

# 155
  • Бургас/Пз
Новини от Сидни - на трети май стартира тримесечна програма, summertime fine 3. Целта е да се изваят мускули, да се подобри кардиото, координацията и баланса.  Интересното е, че с тази програма тя ще се подготви за сватбата си, която трябваше да е миналата година, но се отложи заради пандемията. Та програмата приключва на 31 юли, за когато е насрочено събитието.
Много ти благодаря за споделената информация. Супер звучи Simple Smile

Днес се върнах на ден 12 Шред, цяло тяло, 60мин. Нещо не ме изкефи, но има и такива тренировки. Simple Smile
Утре ще почивам. Нещо ми се обажда дясното коляно. Оперирано е преди 13 години и отвреме навреме се обаждаше, но този път май е по-сериозно.

# 156
Здравейте! Тези дни не съм правила нищо, само ходене. Сложих си ваксина преди 3 дена и не ми се прави нищо. Само ръката ме боли и леко ми се гадеше първата вечер, но иначе нямам други нежелани реакции.

Любимият ми платен сайт за Пилатес, ми дадоха един безплатен месец до 27 май, така че трябва да се стягам и да започвам. Също съм се регистрирала на challenge-a на Blogilates, той почва другата седмица.

Като ви четох за месчния цикъл, аз съм от тези които имат по 14 цикъла на година и само два пъти в живота ми е закъснявало и дойде на ден 29 и ден 32 😆, затова и ги помня (изключвам бременностите).

И да добавя, че ми пристигна анти-целулитният крем, който поръчах от Амазон (обсъждахме го в предишната тема). За моя огромна изненада, идваше от България от Бургас, от частно лице. Значи има хора, които ги купуват и ги препродават на Амазон? Винаги съм си мислила, че Амазон се ползва предимно от фирми, които си продават собствените продукти, явно съм била в заблуда 😆.

Последна редакция: ср, 28 апр 2021, 02:38 от Calli

# 157
[
Тоз урок си го научих преди 20+ год.! Ако искаш да си скапеш тренировката или дори да си я пропуснеш разбери се с приятелка да "тренирате заедно". Обаче с "приятел" работи учудващо добре, защото им се събужда мъжкото его и блъскат като за пред публика, което ти дава възможност да си тренираш дълго и спокойно.

Е, разбира се, има и бъбриви мъже...
Откакто тренирам с миУото не пропускам тренировка и не се лигавя ,мотивацията му е ЕПИК...

И аз правих  ден 12 Шред, цяло тяло, 60мин-тотал щета е тази тренировка,пълна загуба на време ...Frowning1

Дойдоха ми добавкитееееее Hands Muscle

# 158
  • Бургас/Пз
Фрейм, те кога ги поръча добавките?? Чакам и аз от Майпротеин, но много се забавиха и взех да се изнервям, че няма да дойдат преди празниците Sad
Права си за тази тренировка. И аз точно нея правих вчера и съм разочарована. То не че имах много сили за нещо повече де, но си беше нещо като нищо. Направо се чудя как изобщо това е нейна тренировка.

# 159
Прибрахме се с дребното от топлите места. Чудесна почивка се получи за 3 дни - жалко, че не се възползвах от прекрасните условия за бягане. Вчера вечерта бягах в студ и проливен дъжд. Днес сутринта се събудих с желание за нещо различно от това, което правя в последните месеци. Направих една тренировка от Румината програма - Уникална. Колкото и да не мога да понасям Руми дълго време, нейните тренировки определено ми допадат - натоварват ме добре без да ме изтощават. Имам предвид по-новите програми, които пуска, а не 90-дневно предизвикателство или тренировките с имена на жени (не си спомням как се казват).

Би, благодаря за рецептата - именно тази версия ми е любимата. Знам, че е от 2015, защото на разпечатката си пише Simple Smile

Агент, чудесен футболист си имаш! Щерката също играе, нали? При мен дребното обича всякакъв тип спорт, но големият не се увлича от нищо, а е пробвал какво ли не. Сега го "тормозя" да кара колело 3 пъти на седмица. Добре че имат физическо всеки ден в училище, така че има някаква активност.

# 160
И аз тренирах днес.
Сутринта интервали на баир- як HIIT се получи, след него довърших с кротко тичане, и кратка тренировчица за корем.
Следобяд- крака с леки тежести:

1. БГ клек 4х20
2. Заден клек 4х20
3. Тяга 4х15
4. абдукция с текстилен ластик 4х20
5А. сумо клек 4х20
5Б. отпад 4х15 (много любимо)
7А. Румънска тяга 4х15
7Б. Повдигане за прасец 3х20

1 час и 13мин, отели ми се вола, доспа ми се, и мизерни 319кал. Нищо не горя със силови. Нищо. Но пък има видим прогрес. Та все тая колко горя. Искам да кажа, че не заслужавам повече храна заради ХИИт-та и силовата.

Люба, много ти благодаря за милите думи и подкрепата! Hug

Гледах интересно видео за горене на мазнини 50+, което важи и за 45+, и споделям. Хареса ми, и гледах още едно за последните 5кг.

Последните 5кг/10паунда:
Разумен е човека, не са глупости. Два пъти го гледах даже.

# 161
За неговорещите инглиш, може ли супер супер кратко резюме, основната идея. Моля Simple Smile

# 162
За неговорещите инглиш, може ли супер супер кратко резюме, основната идея. Моля Simple Smile

Ta, за нас, зрелите набори Smile

1. Ябълков оцет във вода преди хранене, 2х дневно стига.
2. Кафе само сутрин, следобяд превключвай на зелен чай.
3. Витамин Д от естествени морски източници, подобрява исулиновата чувствителсност. Сардинки, аншоа, рибички най-добре и с костите (това го помня и от други места)
4. Витамин Ц препоръчва да се повиши приема, държи юздите на кортизола
5. Да се увеличи приема на протеин, 1.6гр на килограм тегло (около, не е закон, общо взето препоръчително).
6. Да се държат на минимум храните причиняващи възпаления в организма, специално внимание на не-био месо от лошо хранени животни, което разбутва естрогена, води до водна задръжка, и стискане на мазнините от тялото.
Така че - месо от щастливи животни. (говеждо хранено с трева)
Остава да се преместя в Ирландия при щастливите крави. Two Hearts
7. Хранене в прозорец 16:8 не е зле, но за нас, старците, препоръчва прозорец от 20 или още по-добре 24 часа.
Тренировка преди затварянето на прозореца (фаста Satisfied) (аз така свалих миналата пролет, със въглехидратни вълни и зверски фастове). Повече така не ЩА. Sweat Smile

Не се сещам за друго, но ще го гледам пак, и ще пиша.
Има доста интересни подробности, хареса ми човека.

Последна редакция: ср, 28 апр 2021, 19:24 от Dez

# 163
Много благодаря Дез. В играта съм значи, от години пия ябълков оцет. От другите точки също това-онова. Фаст така и никога не съм правила, но явно нямам все още въпиюща нужда.

# 164
Ани преди около  две седмици вчера беше последният заявен срок за доставка ,даже им писах и днес го получих .Ти проследяваш ли пътя на пратката ,моята 4 дена седя в еконта в Русе 🙄

Общи условия

Активация на акаунт