🍽️ MasterChef 🍽️ България - сезон 7, тема 4

• 36 181
  • 775
  •   1
Отговори
# 60
  • Sofia
Виктория ми беше симпатична със своята добродушност, с това, че си знаеше къде й е мястото и какви възможностите. В една от отборните битки си каза, че е много изпълнителна и може да се разчита за това на нея.
Очевидно беше, че няма познанията и уменията, за да е в топ 10, но на мен ми стана симпатична, че не отвърна на нападките към нея със злоба и че се бори дори, когато беше наясно, че не знае особено какво да прави.
Мария ми е много симпатична - премерена и знае какво прави.
На финал ще е тя с Александър и ще спечели.

Последна редакция: чт, 22 апр 2021, 21:13 от Child of June

# 61
  • Испания
Нела се усмихва само, когато гледа с обожание шефовете. Не спира да мърмори и критикува като някоя свекърва.

Тя предлага десерта /традиционен български тиквеник/, ама го предлага на Мая, а и тя да го направи.
Много нерви, много нещо в синия отбор! Ако бяха в испанския формат с тези пъдпъдъци "за всеки случай", щяхада ги изхвърлят на момента. Непрекъснатосе говори за неразхищение на продуктите.

"Айде, репертоарът на НАТФИЗ започна." /Нела за Стилиян/ Много хубаво и на място запя момчето, ама на тази киселица всичко живо ѝ е криво.

Елиминация

Чинията на Виктория беше като детска чиния. Всички казаха, че има прекалено много масло, та не е само зле видът.

Чинията на Стилиян беше повече от грозна.

# 62
честно казано не ми харесват основните нито на червения, нито на синия отбор. предполагам, че пържолата е била по-вкусна, но аранжирането е доста зле.
алекс наистина е доста ретро на моменти.

# 63
  • София
Нела си й е името, то си го и изписват от формата така, вижда се на екрана, не е измислено от участниците.
Че мрънка, мрънка, но и за Стилиян и за Алекс беше права, а и двамата харесвам повече от нея. Тя, Цвети и Мая са ми за отпадане. Нищо лично, но не са ми особено интересни.

# 64
честно казано не ми харесват основните нито на червения, нито на синия отбор. предполагам, че пържолата е била по-вкусна, но аранжирането е доста зле.
Да, а и какво оригинално има в една пържола, дето всеки може да я направи.

# 65
Изненадах се, че изпратиха Стилиян на балкона.Десертът му беше като попара, рядък крем и начупени кори/бисквити.Приличаше ми на деструктурирана бисквитена торта, преди да се стегне нишестето.На Алекс все нещо стърчи забучено , грозно.На Виктория само още един елемент, примерно онзи хайвер, който не се получи и щеше да е спретнат десерт.Нагласена работа беше тази елиминация, личеше си по нескопосаната игра на актьорите от журито.

# 66
  • София
Изненадах се, че изпратиха Стилиян на балкона.Десертът му беше като попара, рядък крем и начупени кори/бисквити.Приличаше ми на деструктурирана бисквитена торта, преди да се стегне нишестето.На Алекс все нещо стърчи забучено , грозно.На Виктория само още един елемент, примерно онзи хайвер, който не се получи и щеше да е спретнат десерт.Нагласена работа беше тази елиминация, личеше си по нескопосаната игра на актьорите от журито.
Не съм съгласна, ако десертът на Стилиян не беше вкусен шеф Михалчев нямаше да седне и така сладко да си го хапне.
Той и Силвена много ме радват как се наслаждават на храната, когато нещо им е вкусно ядат и попиват храната с всички сетива чак на мен ми се прияжда.
Визуално десертът не беше шедьовър и те му го казаха, но изглеждаше вкусен и съдейки по това, което видях как го приготви и вида му на мен ми се дояде и бих го опитала за разлика от тези на Вики и Алекс.

Последна редакция: пт, 23 апр 2021, 09:57 от hetera

# 67
Да, а и какво оригинално има в една пържола, дето всеки може да я направи.

Grinning Всеки прави пържоли, но вкусната пържола си е изкуство. Пък и този портокал въобще нямаше място в чинията. Пържолата само беше традиционна и баницата.
Първото, което ми хрумна за традиционна бг кухня беше скара с шопска салата. Не успяха да презентират добре.
Представям си да бяха направили скара с лютеничка и бобец, какъв old school  тип Балкантурист щеше да му е на Токев.
Old school - но класика.
Никакво творчество не вложиха в презентацията.

Тиквеника не бих го яли. Печени кори с малко мус между тях, колкото и да го докараха на вид как да го ям. Като натиснеш вилицата всичко ще стане на парчета и ще боцкаш оттук оттам малко кремче.
Тиквеникът не е сух, той е сочен, плодовете и ядките се усещат.
Поширана риба също не е традиционна техника у нас за пъстърва. Дори и тази идея щеше да стане, ако бяха направили някакъв класически доматен сос и някоя кисела краставичка с намигване към Балкантурист, а не с тези малини с цвекло.

И като е българско защо го пишат полента, а не качамак.
Голяма каша са и участници и жури  на моменти, научат някоя вносна думичка и почват да я употребяват нонстоп без замисляне и връзка със задачите.

Голямо творческо безсилие този сезон.

# 68
Аз не съм фен на тиквеника и не бих го яла, но вкъщи правя и със сигурност ММ и детето сух тиквеник няма и да опитат, независимо колко модерно изглежда.
От десертите нито един не ми хареса, вие се обяснили защо, но ми се струва, че ако Вики беше успяла да направи хайвера щеше да победи и да е на балкона. Сякаш много, много малко и трябваше..

# 69
Не ми се е случвало да комбинирам пържола с баница, та и на мен ми беше малко странно. Много се зарадвах, че хванаха ушите и очаквах нещо интересно, а то май нищо не излезе, или просто ги споменаха само мимоходом.
А соса отзад в ляво, ми прилича на вече веднъж яден 🙄

# 70
  • София
Не ми се е случвало да комбинирам пържола с баница, та и на мен ми беше малко странно....
Ми тя тая баница с картофи, праз лук и гъби си е чиста гарнитура.

# 71
Е хубаво, но я кажи кога си сядал с баница, за гарнитура на пържола, аз никога.

# 72
  • София
Ми времената се менят. Grinning

# 73
  • София
Аз пък съм яла баница с доста неща други, салата, пържола, манджа😀
А и наистина баница с гъби праз и картофи звучи идеална гарнитура за пържола. Все пак не е класическата баница.

Последна редакция: пт, 23 апр 2021, 14:07 от hetera

# 74

и как ги бяха наплякали в чинията...ми не. иначе една хубава вратана пържола си е класика и можеха да надграждат.

Общи условия

Активация на акаунт