Криптовалути - обмяна на опит, инвестиции, новини

• 50 320
  • 319
  •   1
Отговори
# 90
Аз ли пропускам нещо? Какво прави златото ценно?
Ми хората които искат да го притежават са повече от тези, които искат да го копаят.

Между другото, и в тая област най-много печелят не тези които копаят, нито дори тези които притежават, а тези които мислят. Ей го тази седмица един вишочайши мениджър в Голдман Сакс се пенсионира на млади години защото спечелил милиони от Доджкойн, нищо че струва стотинки. ChampagneMoneybagMoneybagMoneybagMoneybag

# 91
С Доги бая народ дръпна , но и много загубиха. Не си е работа. Хора , които никога не са купували крипто ме питат за доги и после ми се цупят , че съм ги отказал. Това Доги започва да ми лази по нервите. 😀 Илон Мъск - също . Дори 20 долара да стане , няма да го пипна. Като дойде момента , ще заложа много сериозно на разрухата му. Реалната му цена е не повече от 10 цента.

Няколко думи ще напиша за златото.
От хилядолетия се приема като нещо ценно. Всеки знае , че е ценно. Защо и как , не е толкова важно. Във Форекс е от най-често търгуваните инструменти , с най-изразени и ясни нива на движение.Това означава, че има висока ликвидност. По всяко време и на всеки ъгъл можеш да заложиш или продадеш златото си.  Много съм съгласен с коментара над мен , печели този , който мисли. Само ще добавя, трябва да се действа , не само да се мисли.
Ценно или не , важното е да можеш да разбереш какво прави и да хващаш движенията. Дали хващаш нагоре или надолу - не е важно.

С Доги няма никакъв смисъл човек да хаби сили като  се опитва да го разгадае. Пълна глупост е. Ако не беше Илон , сигурно щеше да струва 4-5 цента, даже са му много.

# 92
Купих 36 ADA на 1.63 и 5 минути след това падна на 1.50. Мъка, мъка.
Дали ще достигне нивата на етериума и кога? Предвид, че е толкова нова валута.

Последна редакция: чт, 13 май 2021, 03:32 от La Gitana

# 93
Ето защо всичко пада. Мъск не се кефи на биткойн вече, защото не е особено еко копаенето му и не пасва на визията на Тесла.

# 94
  • София
А е много еко да пращаш ракети в космоса и да летиш с частен самолет. Страшно лицемерно.

По-интересното е последното изречение. Коя ще е оная валута, за която ще бъде поредният туит, и която ще скочи като луда, защото "хаби <1% от енергията за биткойн". Такива са повечето валути.

В предишен туит Мъск пита в анкета искат ли Тесла да приема доджкойн за плащане.

Отдавна пък загатваше за партньорство с кардано.

Дали ще заложи на мемекойна или на ада, а може би на нещо неочаквано?

Кардано е стабилен проект. Рано или късно ще върне позиции. Теоретично всичко е възможно, може да отнеме време, но с голяма степен на вероятност може да се предположи, че ще се качва.

Спад от 1.63 на 1.50 е нищо. Ако не е имало паник сел, вече си на плюс. Sunglasses

# 95
Тоест, хората които искат да отхапят парче от тази баница е нормално да стават повече. Освен това, те не влагат нищо. Трябва единствено да успеят да създадат някакъв алгоритъм и надежда в група хора, че от това може да се спечели. И колелото се завърта.
Прав си и за жалост доста народ въобще не схваща нещата, а само гледат, че се въртят пари и искат и те да забогатеят. Но създателят на нова валута трябва да вкара малко истински пари за да направи начално вдигане на курса. Колкото повече реални пари може да вкара, толкова по-добре може да изглежда валутата му. Един вид появяват се любопитни копачи, оня им изкупува изкопаното на нищожен курс, но все пак трябва да получат насреща поне $50, а не да копаят една седмица и реално да имат 2 цента. Като се завъртят нещата може да си изтегли вложението, но първоначално съвсем без нищо не става.

# 96
Повечето Altcoins нямат бъдеще.
ADA ще се покачи, но не и скоро.
Най-добре да се инвестира в BTC или ETH.

# 97
На плюс съм вече, но защо пък да не го бях взела на 1.50. 😃 Вече е 1.80 ADA. Ще се катери тепърва. А защо почти винаги през ноща пада?😃😃
ЕТН го копая  отскоро- по 200 евра на месец ми идва. Не е зле.
Някаква идея откъде да се купят карти. От интернет, че и те изчезнаха от пазара.

# 98
Карти се купуват директно от заводите в Китай.
Но за там трябва да се разровиш как става Grinning

# 99
Мъск не се кефи на биткойн вече, защото не е особено еко копаенето му
Преди да не е било еко копаенето или не е знаел как е?

# 100
Много скоро Етериум ще премине от Proof of Work към Proof of Stake . Не купувайте машини и не инвестирайте в копаенето му. Който не вярва , нека разучи хубаво нещата.

https://ethereum.org/en/developers/docs/consensus-mechanisms/pos/

HBAR е спящ гигант . Когато се събуди...

https://m.youtube.com/watch?v=F000UK_kUq4

Тази песен е хит в  тролбокса на Битмекс . Яка е . 🐍🤣

Последна редакция: пт, 14 май 2021, 02:09 от SuperTrips

# 101
Все ще има нещо друго за копаене. Биткойна например, малко по-бавно и тромаво, ама тя и цената му е примамлива.
В краен случай се продават машините втора употреба.😉

# 102
  • Пловдив
А за picoin някой има ли мнение? къде да търся информация?

# 103
Който още не е инвестирал в кардано да го прави по-скоро, че вече препуска нагоре към върха.
Също мисля, че другата евтина засега криптовалута, която ще се покачи и си заслужава ще бъде Apollo. "Най-бързата криптовалута в света с подсекунди до 2 секунди на транзакция" . "Най-богатата на функции криптовалута в света"

# 104
  • София
Кардано препуска заради две неща. Първо обявиха тест нет за смарт контрактс и второ и най-вече, заради спекулации, че ще има партньорство с Тесла. Но Мъск мълчи по въпроса, а съдейки по това какво прави с великана биткойн, си представям, че кардано е на един туит от 20% дип примерно.
Не че нещо, кардано е проект с перспектива и постепенно ще върви нагоре
Просто купуването на която и да е валута на ол тайм хай винаги е рисково, освен ако не възнамеряват да я държите дългосрочно.

FOMO Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт