Криптовалути - обмяна на опит, инвестиции, новини

• 50 301
  • 319
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте, във Фейсбук много хора пишат, че предлагат работа без инвестиция и аз писах на едно момиче, но се оказа, че трябва от биткойн приложението да си вкарам (инвестирам)  доста малка сума в сравнение с другите понеже те искат 100$, а тази само 35$. И тя ми обещава, че ако вкарам тези пари в биткойн портфейла с нейна помощ разбира се, понеже аз не знам как става ще ми бъдат преведени 2500$!

Някой пробвал ли е това, че ми се струва измама, защото съвсем случайно някой ми прати сайт за клипчета и аз достигнах сумата да се изтеглят парите и тогава изписа, че всъщност акаунта ми не е одобрен и сайта искат да им се плати по биткойн портфейла 25$, и аз спрях понеже много се усъмних.
Ако иска някой мога да споделя номера на това момиче на WhatsApp, ако някой е бил измамен.

Благодаря много и иде извинявам за дългия пост.

# 196
  • София
Правилно ти се струва.

# 197
Що за тъпотия е това? Вкарай тука едни пари и ние ще ти дадем много повече. И за чий ще ти ги дадат тия пари? Не им се връзвай изобщо.

# 198
Прати ми на мен едни пари, и аз после ще ти пратя 10 по толкова. Обещавам, ще ти пусна адреса за превод по късно. Между другото за тва служат криптовалутите, после никой нищо не може да проследи.

# 199
Измамите с криптовалута ще добиват още по големи размери.
Хората трябва да бъдат внимателни и финансово грамотни!
Ако няма човек нужните познания по добре да не инвестира по никакъв начин,камо ли с такива измамници дето искат250 $ и после чакай от вола теле.

# 200
Прати ми едни пари и аз после ще ти ги върна по 10? Има ли смисъл да се коментира това като инвестиция?

# 201
Не мога да повярвам, че някой дори се чуди, дали подобна схема е почтена.

Защо някаква непозната жена ще има силно желание да помага на непознати да стават богати с 25$?
Защо просто тя не става милионерка с 250$ стартов капитал и да си гледа живота, щом е толкова лесно. Защо ще гони хора из фейсбук да ги прави богати?
Хора, ползвайте я тази глава, не е само за украса. 🙂

# 202
  • СИ

... Хора, ползвайте я тази глава, не е само за украса...

Аз тия дни стоя и се държа за главата и не вярвам, колко са лековерни и наивни хората... И даже хора, които си мисля, че са съвсем с акъла си.

# 203
Така е. Примерно бая народ купува крипто и грам не се усеща, че е грамадна лъжа. Не - инвестиция било. Хайде да си представим, че цял свят започне да инвестира в крипто, какво ще стане? Подем на икономиката, развитие на платежната система? Отговорът е по-прост - една транзакция ще минава за 45 минути. И ще си говорят, че това е бъдещето. Значи някой като ти каже дай $25 и ще ти пратя $1000 веднага се усещат, че е мръсна лъжа. Но криптото е друго, там е сложно и неразбираемо и затова няма как да е лъжа.

# 204
  • СИ
Така е. Примерно бая народ купува крипто и грам не се усеща, че е грамадна лъжа. Не - инвестиция било. Хайде да си представим, че цял свят започне да инвестира в крипто, какво ще стане? Подем на икономиката, развитие на платежната система? Отговорът е по-прост - една транзакция ще минава за 45 минути. И ще си говорят, че това е бъдещето. Значи някой като ти каже дай $25 и ще ти пратя $1000 веднага се усещат, че е мръсна лъжа. Но криптото е друго, там е сложно и неразбираемо и затова няма как да е лъжа.

Криптото не е точно инвестиция. Това е инструмент за финансова спекулация, който не е много ясно откъде и как се управлява. Естествено от големите скокове и падове в цената някои печелят. Но, много повече губят. Шаранчетата стоят и чакат туитове от Мъск. И цената хоп... Нагоре. После надолу. Щели да продават Тесла с биткойни? Ура-а-а-а-а...! И цената нагоре. Това било бъдещето, ето продават Тесла с биткойни. После тихичко се оказва, че нямало да продават Тесла с биткойн и Мъск си продал криптото, обаче за това вече не се говори с ентусиазъм. Хората искат да вярват в нещо.

# 205
Какво е пирамида - псевдо инвестиция, която печели от притока на нови "инвеститори". Псевдо инвестицията не прави нищо полезно, освен обещание и очакване за печалба. Дотук съвпаденията с криптото май са доста много. Това колко сложен за реализиране инструмент е са подробности - крайният реален резултат е точно това. Приказките за бъдеще, как ще се ползва реално и масово си стоят все така в далечното бъдеще и даже се отдалечават предвид цената и скоростта на транзакциите.

# 206
Защо не си направите отделна тема да си коментирате що за измама са криптовалутите? Тази тема е за друго ми се струва.

# 207
  • СИ
Защо не си направите отделна тема да си коментирате що за измама са криптовалутите? Тази тема е за друго ми се струва.

За какво е темата?

# 208
Темата е за обмяна на опит - пише го в заглавието. Конспиративните теории и "звездите ми го говорят" наистина не са съвсем на място.

# 209
Ами и аз това му намекнах на BCD няколко пъти по-напред, но човека се прави на ударен. BCD, нито някой те кара да си купуваш крипто, нито някой те агитира за нещо. Остави ни сами да се набутваме, да инвестираме псевдо, да си харчим парите и да ги губим както намерим за добре.

Общи условия

Активация на акаунт