Криптовалути - обмяна на опит, инвестиции, новини

• 49 887
  • 319
  •   1
Отговори
# 225
  • София
И тук така. Не съм фен на криптото, ама уви, подлъгах се. Държа на дълго и каквото дойде.
Имаме малко Биткойн, Кардано, Солана и Мана.

# 226
Нека се включа и с въпрос. В другата тема обикновено отговарям, но от крипто почти не съм се интересувала, така че тук пък ще съм повече от питащата страна. Може би Илит ще знае, понеже тя спомена образованието в тази връзка.

Къде ми препоръчвате да прочета за различни криптовалути, особености при инвестиране, стратегии? Технически анализ по-скоро не ме интересува. Изобщо, мога ли да очаквам подобно поведение на пазара като при регулярни акции / ЕТФи или до голяма степен развитието е на спекулативен принцип?
    Коя е другата тема?

# 227
  • München, Deutschland
Нека се включа и с въпрос. В другата тема обикновено отговарям, но от крипто почти не съм се интересувала, така че тук пък ще съм повече от питащата страна. Може би Илит ще знае, понеже тя спомена образованието в тази връзка.

Къде ми препоръчвате да прочета за различни криптовалути, особености при инвестиране, стратегии? Технически анализ по-скоро не ме интересува. Изобщо, мога ли да очаквам подобно поведение на пазара като при регулярни акции / ЕТФи или до голяма степен развитието е на спекулативен принцип?
    Коя е другата тема?

https://m.bg-mamma.com/?topic=1295425

# 228
Здравейте,
Покрай майчинството се зачетох и заинтересувах по-детайлно от крипто.
Можете ли да споделите къде купувате и продавате? Видях, че доста хора използват Байнънс, има ли други борси и платформи които са лесни за начинаещи? Видях и някаква българска такава платформа, някой ползвал ли е и доволен ли е? Също как стоят нещата през Револют?

Интересно ми е на този етап какви валути търгувате или търгувате ли всъщност или сте закупили и държите дългосрочно?

# 229
  • Sofia
Здравейте,
Покрай майчинството се зачетох и заинтересувах по-детайлно от крипто.
Можете ли да споделите къде купувате и продавате? Видях, че доста хора използват Байнънс, има ли други борси и платформи които са лесни за начинаещи? Видях и някаква българска такава платформа, някой ползвал ли е и доволен ли е? Също как стоят нещата през Револют?

Интересно ми е на този етап какви валути търгувате или търгувате ли всъщност или сте закупили и държите дългосрочно?

Писах Ви аз какво избрах.
За валути - малко Метавърс тоукъни, отскоро и DeFi Staking

# 230
Здравей,
Платформи за търговия има много- Coinbase, Kraken, Tradeogre, Poloniex, bitcoin.de, tradesatoshi.
Изобщо платформи да искаш. Някои са по-големи и търгуват само с големи валути.  То всичко е относително и утре може да се сменят. Други са с някакви екзотични валути които днес ги има утре ги няма, а вдругиден са си увеличили цената 300 пъти. Щом имаш време разгледай и си прецени.
Можеш и да търгуваш и да държиш дългосрочно. Както се казва свят пъстър.
Сега ако си купила някоя валута и е скочила 10 пъти аз не бих държал. Имам опит преди доста години с валути скочили 5 пъти обаче нали вярвам в светлото бъдеще и чакам докато изчезнат напълно. Други пък си разпродаваха рипълите за центове. Изобщо съвети можеш да приемаш, но не няма гаранция какво ще стане.
Най-добре да си ги копаеш. Хем ще си отопляваш жилището зимата. Лятото обаче става сложно.
Нищо от написаното да не се приема за съвет.

# 231
Стаматко, както е тръгнало с това копаене да поевтинява "добива" все по надолу- от лятото падна наполовина, и с високите такси на етериума , аз не знам ти какво изкарваш(всъщност имам малка представа) , ама на мен ми се реве вече🤪

Аз започнах със Binance, лесна платформа е поне за мен-разполагаш със бот за търговия , например купуваш си дадена валута, която предварително си проучила 😉 можеш да нагласиш поръчка на колко искаш да я купиш и след това на колко искаш да я продадеш, без да се налага да следиш ежеминутно как се движи цената. Когато тогава. Няма ограничение за депозит на пари, както е в някои борси искат минимум 250,  може да си вкараш и 10 лева ако поискаш.
Също така харесвам KuCoin i gate.io и имам регистрации там, защото има разнообразие от валути, които на други места ги няма, като в момента е актуална сайтама в gate.io. Също разполагат с ботове, като в KuCoin има по-голямо разнообразие от ботове за търгуване.
Български платформи не познавам все още, защото търгувам от чужбина. Неприятното е , че има големи такси -малко за търгуване  и повече за депозиране и извличане на фиатни пари, но ако удвоиш депозита от някоя супер печеливша валута това не ти прави голямо впечатление.😁
От револют съм доволна, жалко че не го открих по-рано. Регистрацията е бърза и лесна. Нямам почти такси за нищо и си изкарвам парите от бинанс от копането без такси също, "перфе". Интернационални транзакции в рамките на 2 евро. Плащам с карта виза навсякъде , разполагаш с личен IBAN.
Аз обичам да държа дългосрочно особенно, ако е някоя нова валута и в момента се разработва и всеки месец излиза нещо ново по нея цената й расте бързо и няма време да се трейдва. Но и понякога трейдвам за да продам на скъпо и когато има корекция да се върна да купя отново, зависи от ситуацията и от валутата до колко я познавам. Но и понякога греша и оставам отвън, но пък се насочвам към друга валута, сега поне има голям избор, всеки ден излизат нови и нови. Почти никога не продавам на загуба или ако продам с 20 , 30 макс 50  евро на загуба, за да купя нещо друго от което ще извлека по добра печалба и това компенсира. Почти винаги има някоя валута увеличаваща се напук на намаляващия пазар, както в момента е Кардано. А

Трябва много да се чете и учи, никога знания не достигат. Най- много информация има в телеграм . За почти всяка валута си има форум там.

В момента съм заложила почти всичко на Rose . От декември насам е удвоила цената си и бях много доволна.😋Вече извадих печалба един път. Дочух, че ще бъде в сътрудничество със Зукъбърг. Имам още ankr, tvk, tlm, qi, vr, dar  по малко.
 Също добре се представя VR- Виктория, предстоят много добри проекти на нея. Матик, макар и бавно да се движи го очаква светло бъдеще.
На този етап са актуални валути базирани на игри и на "голямата бомба" Метавселена.👇
Скрит текст:
Метавселената ще бъде огромна тенденция.
Това е разнообразен пейзаж с невероятни казина, нововъзникващи художествени галерии, първокласни концерти и луксозно пазаруване...

С фокус върху личната свобода и авангардни технологични иновации...

Лесно се достига от почти всяка точка на света...

И всеки ден все повече хора – особено млади хора – посещават за работа, игра, образование или всичко по-горе.

До 2025 г. тя може да бъде една от 20-те най-ценни икономики на планетата... по-голяма от Израел и Ирландия, взети заедно.

Дженсън Хуанг, главен изпълнителен директор на NVIDIA, смята, че това „ще бъде нова икономика, която е по-голяма от настоящата ни икономика“.

А изпълнителният директор на Facebook Марк Зукърбърг се опитва да премести цялата си компания на това място възможно най-скоро.

Това не е град, щат или държава... Всъщност това изобщо не е физическо местоположение.
Това е Метавселената .
 Звучи като нещо от новия филм на Матрицата, но метавселената е виртуален свят... тясно свързан с нашия реален свят... където почти всичко е възможно.

Някои от ежедневните ни дейности вече съдържат нюанси на бъдещето на метавселената.

Вземете например „приятели“ в социалните медии само онлайн – хора, които не сте срещали лично, но които се чувстват познати…

Тази идея за реална лична връзка без физически контакт се е развила в напълно виртуални светове, където хората се срещат, взаимодействат и имат истински взаимоотношения... като цифрови аватари на себе си в реалния живот.

Това обаче е нещо повече от подобрено повикване на Zoom.

Със слушалки за виртуална реалност можете да получите пълен 3D панорамен изглед на мястото, на което се намирате... и да чувате всичко, което се случва около вас, сякаш сте в стаята...

И чрез хаптични устройства – механични интерфейси, които осигуряват физическа обратна връзка, като сензорния екран на вашия смартфон, който вибрира срещу пръстите ви – ще бъде възможно дори да „усетите“ виртуално ръкостискане или прегръдка.

Някои хора го оприличиха на телепортиране в и извън дигитални пространства, с напълно реалистични взаимодействия.

Ще можете да отидете навсякъде и да правите почти всичко от комфорта на фотьойл и да се чувствате така, сякаш наистина се случва.
Междувременно информацията, предавана от нашите мобилни устройства, също ще става все по-интегрирана с нашата реална среда...

С навлизането на 5G мрежите честотната лента на индивидуалните данни нараства рязко. Така че ще бъде възможно да изживеете много по-богати, дигитално подобрени светове, докато пътувате през реални физически пространства.

Дори ако голяма част от това все още звучи абстрактно, е грешка да го игнорираме – особено след това, което видяхме по време на минали технологични пробиви.

Спомняте ли си колко невероятно звучеше напълно развит интернет през 1995 г.?

Или колко скептични бяха всички относно крипто?
Метавселената ще създаде възможности, които са също толкова големи, колкото и всяка друга технологична революция.

Последна редакция: вт, 18 яну 2022, 05:35 от La Gitana

# 232
  • Sofia
KuCoin с регистрация от друга държава ли ползвате? Аз успях само с мейл да се регистрирам от България, понеже нашата държава не е добавена, но при опит да платя с карта не успях, понеже България не е налична все още - дано я добавят понеже  е добра платформа.

# 233
Да, от друга европейска държава . Явно България не е добавена , защото не е платен лиценз за там, но знам , че българи могат да търгуват оттам. Самата регистрацията в KuCoin е лесна ,   верификирането на профила е по-трудна операция и задължителна, защото на по-късен етап е нужно за извличането на пари. Верификирането става както във всяка друга платформа , искат селфита, лични документи и прочие. Задължително при регистрация опознайте първо как да направите withdraw, защото е нужно да минат 12 часа от потвърждение на профил, тел. номер,  пароли и т. н..
Депозит може също така да направите по няколко начина: от личното ви портмоне, от главното меню на секция bank kard и с регистрация през друг помощен сайт, или да си изпратите usdt от друг ваш личен wallet с минимална такса от 1 usdt през мрежата на трон(аз така правя) . Депозиране на пари е много по-лесно от withdraw.
Самият   KuCion предоставя по-голяма сигурност от бинанс, то са повече пароли, отделен wallet за трейдинг и съхранение и др. Изобилие от валути също има, понякога правят световна премиера на дадена валута само там. Мисля,че е по-стара платформа от бинанс. Kucoin същестствува от 2013 г.

Последна редакция: вт, 18 яну 2022, 11:57 от La Gitana

# 234
  • Sofia
Да, от друга европейска държава . Явно България не е добавена , защото не е платен лиценз за там, но знам , че българи могат да търгуват оттам. Самата регистрацията в KuCoin е лесна ,   верификирането на профила е по-трудна операция и задължителна, защото на по-късен етап е нужно за извличането на пари. Верификирането става както във всяка друга платформа , искат селфита, лични документи и прочие. Задължително при регистрация опознайте първо как да направите withdraw, защото е нужно да минат 12 часа от потвърждение на профил, тел. номер,  пароли и т. н..
Депозит може също така да направите по няколко начина: от личното ви портмоне, от главното меню на секция bank kard и с регистрация през друг помощен сайт, или да си изпратите usdt от друг ваш личен wallet с минимална такса от 1 usdt през мрежата на трон(аз така правя) . Депозиране на пари е много по-лесно от withdraw.
Самият   KuCion предоставя по-голяма сигурност от бинанс, то са повече пароли, отделен wallet за трейдинг и съхранение и др. Изобилие от валути също има, понякога правят световна премиера на дадена валута само там. Мисля,че е по-стара платформа от бинанс. Kucoin същестствува от 2013 г.

Аз направих регистрация, верификация, уолет преди известно време, единствено не успях да преведа пари с българска карта. Затова само ползвам Байнанс засега, дано скоро добавят и нашата държава в кукойн, а и ще пробвам през уолет. Очаква се еърдроп на KuCoin тази година също.

# 235
Има известни проблеми с българските банкови карти и в други платформи. Пробвайте с револют да закупите, ако имате виза оттам. И това е още едно предимство също на революта. Щом имате бинанс направете си превод оттам към KuCoin. 😉
Може ли линк към информацията за еърдопа?

# 236
  • Sofia
Има известни проблеми с българските банкови карти и в други платформи. Пробвайте с револют да закупите, ако имате виза оттам. И това е още едно предимство също на революта. Щом имате бинанс направете си превод оттам към KuCoin. 😉
Може ли линк към информацията за еърдопа?

Airdrop официален все още няма, но се коментира за 2022 за KuCoin и Metamask - ще следя за тях специално.
В момента се очаква airdrop Argoland за Argodex платформата
https://www.youtube.com/watch?v=gzs-SRZFYwg&t=186s

# 237
Въпрос към La Gitana: кои по- точно са валутите, базирани на Метавселената освен Desentraland Mana, AVX, SAND, Metahero? Аз лично заложих на Mana, но не се представя никак добре за сега, като се има в предвид голямата реклама на Метавселената.

# 238
Въпрос към La Gitana: кои по- точно са валутите, базирани на Метавселената освен Desentraland Mana, AVX, SAND, Metahero?
Затова препоръчвам именно KuCoin там има секция където може да се види коя валута към какъв раздел принадлежи👉
Скрит текст:

Mana имаше bull цикъл доста добър. Както си беше на $0.70 до към септември някъде , изведнъж се събуди и буквално за броени дни се изстреля. Говорят добре за Blok в мрежата на Polygon и сега е доста евтина. Аз купих малко от нея когато беше 0.08.
Някой ако иска да се регистрира може да се възползва от моя реферал. Пуска някакви минимални награди. 👉https://www.kucoin.com/land/register/r/r3E2ELJ

Последна редакция: ср, 19 яну 2022, 12:17 от La Gitana

# 239
Всеки говори за крипто и четох но не успявам да разбера как работи това и печелят ли хората реално.

Общи условия

Активация на акаунт