Отговори
# 615
Хора, най-лесно е като си энаете термина и от него иэвадите 9 месеца. При нас е началото до края на януари. Т.е. ние в началото броим от началото на април до началото на януари:
април-1, май-2, юни-3, юли-4, август-5, септември-6, октомври-7, ноември-8, декември-9, терминът ми е 3.1.

Съответно който е в средата на януари, брои от средата на април и т.н. Иначе е мн объркващо с тия седмици, има един иэлишен по тоэи начин, ако в 13 седмица си 4ти месец и като си в 39 седмица и те питат, реално си в 10 месец, ако един месец се брои като 4 седмици. Close

# 616
Здравейте, аз съм 13+1, прочетох че съм все още в трети календарен, но началото на четвърти лунарен месец. 10 месеца е бременността смятана по лунарни месеци /средно 40 седмици/.

# 617
Тези календарни и лунарни, а и двете седмици преди бременността дето влизат, тотално ми объркват представите Simple Smile Когато казвам до къде е бременността, гледам календарните месеци, при това без двете седмици преди нея. Така ми излиза, че в момента съм в между средата и края на третия месец. Иначе  - 13+4, което е 14г.с, която е в 4 лунарен.Ето тука една таблица, примерна...
Скрит текст:

# 618
Аз си изтеглих една информационна брошура от здравната каса. В нея има разяснения какво при кого и как се покрива, как се смятат месеците, коя бременност е рискова и общо взето всичко необходимо.

# 619
Аз днес се записах на ЖК. Понеже не бях пила достатъчно вода и бебчо не можа да се види хубаво. Върви с 5 дни напред (12 г.с + 6) и всичко е наред. Пусна ми пак сърчице. Назначи ми отново изследвания кръв и урина и каза, че вече ще се виждаме 1 път месечно, което ме разочарова. 😄 Имам записан час на 21.07 за БХС и се уплаших, че ще е късно, но АГ каза че няма да е. Преди БХС трябва ли да съм гладна, жадна? Понеже ще ме гледат и на ехограф пак ли трябва да ми е пълен мехура?

# 620
Прегледа мина добре. Аз бях доста притеснена, бебенцето доста упорито стоеше с гръб. В край на сметка ми каза, че шансовете според скрининга за синдром е минимален и че няма забележка от това, което видя на самият преглед, както и че бебето отговаря  на размерите си за 13г.с+ 1ден, понеже на предни прегледи ми казваше докторката, че върви назад.
За доктор Калев съм чувала доста добри отзиви, плюс че доста точно толкова рано казва пола на бебето и не греши хаха, така че ти пожелавам всичко да бъде наред и
лека  бременност.

Аз бях днес при доктор Искилиева.

Как мина прегледа? Предполагам, че всичко е наред Simple Smile
Аз в петък съм при доктор Калев, по препоръка на моята лекарка. При миналата бременност бях при Чавеева, но сега нямаше часове за нея.

# 621
Момичетааа,излязоха резултатите от пренаталния тест-всичко е наред,бебочето е здраво иии....чакаме мъж 💙 😍 Записах се днес и на ЖК вървим с 3 дни напред...на ехографа беше застанал с гръб и упорито се криеше 😁 Всичко е наред,измерва бедрена кост и още неща,каза,че на ранната ФМ ако държа на др мнение да ида,но според нея няма нужда на този етап всичко е нормално и в норма.Олекна ми като разбрах,че всичко е наред 😍

# 622
За БХС не трябва да е на гладно/жадно вземането на кръв.
Аз днес се записах на ЖК. Понеже не бях пила достатъчно вода и бебчо не можа да се види хубаво. Върви с 5 дни напред (12 г.с + 6) и всичко е наред. Пусна ми пак сърчице. Назначи ми отново изследвания кръв и урина и каза, че вече ще се виждаме 1 път месечно, което ме разочарова. 😄 Имам записан час на 21.07 за БХС и се уплаших, че ще е късно, но АГ каза че няма да е. Преди БХС трябва ли да съм гладна, жадна? Понеже ще ме гледат и на ехограф пак ли трябва да ми е пълен мехура?

# 623
Казахте ли вече на работодателите си? Какъв документ се представя и от личния или от АГ се взима?

# 624
Аз казах. Документи не съм чувала да се изискват.
Нещо ми направи впечатление днес докато пазарувах. На мнооого малък брой сирена пише, че са от пастьоризирано мляко (за нормално бяло сирене говоря). Значи ли това, че са от сурово мляко...?

Казахте ли вече на работодателите си? Какъв документ се представя и от личния или от АГ се взима?

# 625
Аз казах много рано, за да мога да работя от вкъщи.
Взема се документ, който не помня какъв беше от лекаря, който води ЖК и се представя в човешки ресурси или какъвто е редът във вашата организация. От това би трябвало да последва да ви пускат в работно време за прегледи, да не ви командироват без ваше съгласие и др, които вече не помня. В Кодекса на труда може да прочетете със сърч "бременна"

Последна редакция: вт, 13 юли 2021, 23:15 от pokita

# 626
Благодаря, интересува ме главно, защото работя във фирма базирана в САЩ и ми е много трудно да си взимам почивни дни, въпреки че законово имам право.
Дрийминг гърл, ако не представищ документ за бременност законът не те защитава- може да решат да те уволнят например и ще имат законово право като “неуведомени официално”.
Сирената трябва да са или пастьоризирани или зрели, а на пазара трудно можеш да намериш прясно сирене. След ферментация(зреене) няма проблем да се консумират.Говоря за твърди сирена (краве, козе, биволско), не важи за меките.

# 627
  • Ботевград
Аз съм казала отдавна, а и нали си почивам и съм болничен от 17.06 ☺️😄
Не съм носила нищо, освен болничен и всичко е наред. Аз след 5 дни тръгвам за морето с 3те дечурлига и сестра им в коремчето ☺️Стягаме багаж. Общо взето като минах БХС и ЖК и всичко е наред и с изследвания и с прегледи и ми е някак леко и спокойно.
Днес си купих и количката 💃 Просто не се сдържах 😄  След прегледа на купихме и някой розови дрешки и одеалцее ииии.. 😁😁🙃 Ми е много бебешко.
Само да сме здрави и с бебоците всичко да е наред. Без тревоги.
Честито Момченце 💙 Катенце. Страхотни новини ☺️

# 628
Мама, да си изкарате добре, хич не ви е скучно Simple Smile
Болничният също важи за вид уведомление, ако на него има диагноза свързана с бременността.
Аз се надявам да работя до последно, ако се чувствам добре де..

# 629
  • Ботевград
Дечицата са големи вече и са спокойни като цяло. Не е трудно да съм с всички. Болничен взех от рано за да съм с тях. Много ми липсваха последните 3 години.
Определено съм много добре вкъщи и работата изобщо не ми липсва. 3 години бях изцяло отдадена на нея и съм уморена.
Децата порастват неусетно и тези години сега живот и здраве ще ми бъдат подарък с тях💓

Общи условия

Активация на акаунт