Отговори
# 675
Mimoza88 надявам се след консултацията с кардиолог за се окаже нещо, което да не е притеснително 🤗
Mimssss12. 12.20 надявам се да овладеете и бактерията, и гъбичките и да няма други проблеми за напред 🤗

# 676
Здравейте, мами.
Записвам се с термин 20.01. по ПРМ и 15.01 по ехограф.
От както започнах да се меря от месец, кантарът показва една стойност, но вечер изглеждам ужасно, явно много вода задържам, щом и глезените са ми тройни. 😂
Преди месец спрях дуфастона и утрогестана, които приемах от началото и не знам дали си оказаха влияние.
Вие как сте със задържането на вода, пиете ли нещо?

# 677
Момичета, някой правил ли си е пренатален тест в Националната лаборатория по генетика в Майчин дом? Гледам, че за трите основни синдрома е 820 лв.

# 678
Аз докато приемах вагинално утрогестан се чувствах подута и коремът ми беше по-голям отколкото сега. Много странно. Сега паднах и на килограми даже, прибрах се в коремната област, а се храня добре, сигурно има връзка с хормоните.
Потърсих с търсачката за тестовете в Националната лаборатория по генетика в Майчин дом, излизат разни резултати на момичета, които са правили тест там, но май цената не е коректна, по телефон казвали друга:

https://www.bg-mamma.com/?topic=735663.msg40913967#msg40913967

https://www.bg-mamma.com/?topic=1058213.msg39756824#msg39756824

https://www.bg-mamma.com/?topic=735663.msg38697894#msg38697894

Сигурно има и други резултати, набързо видях. Тестът се прави при тях, не се изпраща в чужбина за разлика от повечето други фирми/лаборатории.

Фирмите, с които говорих аз работят основно с лаборатории в САЩ и Европа. Тест Vision: САЩ и Рим.

Cellgenetics: САЩ и отскоро с Германия. Като твърдят, че лабораторията в САЩ е основоположник на тези тестове, останалите фирми работят с техни лицензи. Труден е изборът общо взето. Аз се интересувах  и дали те поемат разходите при неуспешно извличане на фетална фракция. Cellgenetics вземат 2 колбички кръв, втората е резервна, изпращат с DHL. Имало риск само при ранните тестове в 10 гестационна седмица да не успеят да извлекат достатъчно фракция, но след 13 седмица нямали такива случаи. Уж поемат и двете фирми транспорта за второ изпращане, но реално в информираното съгласие на Cellgenetics пишеше, че се поема от клиента. Попитах защо устно ми казват, че те поемат, а подписвам друга информация. Казаха никога не се е случвало да плаща клиент, пише го, но не е така... Което честно казано ме остави със смесени чувства. Дано мине всичко гладко, аз чета винаги какво подписвам и ме дразнят такива несъответствия. Та избрахме лабораторията в Сан Диего, САЩ, с която работят от самото начало: Sequenom Laboratories.

# 679
Момичета минавам само да ви пожелая страхотна неделя или поне това, което остана от нея. На мен темата за бременноста ми е изключително интересна във всеки един аспект и постоянно чета някакви неща из интернет или форуми. Въпреки гадните симптоми, които не ме напускат все още 12+3д. сърцето ми трепне в очакване и никога не съм била толкова щастлива. Понякога плача по необясними причини, но предполагам, че това е нормално заради хормоните. Моята бременност се води високо рискова, защото имам тромбофилия и съм на инжекции + една шепа хапчета всеки ден, но дори и на това неразположение му свикнах вече.

Искам да попитам кога на вас започна да ви личи, че наистина сте бременни, а не преяли, защото при мен в момента е така. Satisfied?

Пожелавам още веднъж една много приятна вечер, дано Господ да се смили над всяка една от нас и януари месец независимо кога да можем да гушнем бъдещите си дечица. Не се моля за друго, не искам друго, само се моля за здраве и търпение да устискам до тогава!

P.S извинете ме за дългият пост, не мога да съм лаконична Laughing

Последна редакция: нд, 18 юли 2021, 19:41 от Sophie6776

# 680
Sophie , страхотен пост. ❤️ И аз съм с тромбофилия, инжекции и шепа хапчета ,така че те разбирам напълно ,но все пак всичко в името на бебчетата ни.. Дай Боже наистина всички да гушкаме пухкави бебчета януари и леко и бързо да се възстановяваме..
Относно коремчето,аз попринцип никога не съм била супер слаба,все си имам леко коремче,но честно казано започвам все повече да се наслаждавам на заформящата се топчица ( 13+4г.с.) 😁 чувала съм,че при хора на които не е първа бременност им личи от по-раничко 😊🍀

# 681
Эа това кога почва да личи-много эависи от структурата ти и кгте ти преди да эабременееш. Аэ преди да эабременея бях с ултра тънка талия, имах тониэирана ,,преса" и силно иэраэена пясъчна форма. Не съм качвала кила никога по корема (така че да си личи или да имам ролки като седна) и винаги съм била слаба и в добра форма.
Съответно в момента се чувствам като бидон, эащото единствено корема и гърдите са ми ,,подути". ;Д Килата са ми почти същите, но раэпределението им е точно като на бременна. Та...който ме е виждал всеки ден преди да эабременея и сега ме види, според мен ще раэбере веднага, че съм бременна. 17 г.с. съм вече. Коремът почна да ми личи от 11-12 седмица ,,в сравнение с преди",  от 14-15седмица насам си е леко тумбаче ниско долу. По краката и ръцете, лицето не съм качила нищо.

По наблюдения колкото повече коремни маэнини е имала една жена преди бременността, толкова по-късно личи (но не претендирам това да е общовалидно, просто мнение) ИЛИ е въпрос на структура. Може би ако коремът е ясно ниско долу по-бърэо личи. Първа бременност ми е.

# 682
Момичета,щях да ви питам и все забравям. Някоя усеща ли сърцебиене вечер преди сън..? Напоследък доста се въртя преди да заспя и пулсът ми все е ускорен (не стига пишкането през 10мин 😁 )

# 683
Sophie , страхотен пост. ❤️ И аз съм с тромбофилия, инжекции и шепа хапчета ,така че те разбирам напълно ,но все пак всичко в името на бебчетата ни.. Дай Боже наистина всички да гушкаме пухкави бебчета януари и леко и бързо да се възстановяваме..
Относно коремчето,аз попринцип никога не съм била супер слаба,все си имам леко коремче,но честно казано започвам все повече да се наслаждавам на заформящата се топчица ( 13+4г.с.) 😁 чувала съм,че при хора на които не е първа бременност им личи от по-раничко 😊🍀
Може и да има нещо вярно, на мен ми е втора бременност и доста бързо ми се заформи корема 😄 ето ме мен преди седмица и нещо 😁 а такъв корем с баткото имах към 6-7 месец 🙈
Пожелавам на всички неразположенията да изчезнат и да се радваме на спокойна бременност 😇

# 684
Момичета,щях да ви питам и все забравям. Някоя усеща ли сърцебиене вечер преди сън..? Напоследък доста се въртя преди да заспя и пулсът ми все е ускорен (не стига пишкането през 10мин 😁 )

Да, аз, но не само вечер. Понякога и когато си легна за следобедна дрямка имам чувството, че сърцето ще ми изкочи, а реално нищо не съм правила освен да се преместя от дивана на леглото, което си го обяснявам с това, че по време на бременност на сърцето му се налага да работи на по-бързи обороти. Не съм обръщала много голямо внимание какво е било предишните седмици, защото аз попринцип съм си с ускорен пулс, но щом усетих тези дни, значи е било нещо по-стряскащо. 😂

# 685
  • Пловдив
Привет и от мен! В петък се записах на жк и ми пуснаха микробиология, съответно днес виждам,че се е изолирала кандида и при мен. Доста четох и съм малко със смесени чувства. С предната бременност нямах такива проблеми, сега имам съмнение,че и високите дози прогестерон се оказали влияние. По-късно ще ги пратя и на аг-то. Цитонамазка не ми взеха и лекаря писа,че съм отказала, но само секрета при мен беше адски болезнен , а лекаря каза,че ще трябва да отвори много, онези гадните щипки и болката ще е мн силна и директно отказах.
Придърпванията и бодежи имам и аз, мисля, че са нормални при разширението на таза и матката.
Другата седмица тръгваме за море и вече нямам търпение!
БСХ излезе изглежда всичко наред, само теьи гъби откъде се появиха ...идея си нямам...
Вечерно време спането става все по-трудно ,особено с жегите в Пловдив. Добре,че сме горе долу малки медрци ,че с голям корем и тия жеги ще е мъчение. Хубав и усмихнат ден на всички!

# 686
  • София
Привет! Моят преглед и БХС минаха в петък, доктор Калев много ми допадна като поведение и обяснения. Засега всичко изглежда наред, каза че ще си имаме страхотно бебенце Simple Smile Според него 80% ще е момиченце, моите предчувствия са същите. Чух се със следящата ме лекарка, резултатите ми от цитонамазка и микробиология са наред, следващ преглед на 10.08. Струва ми се много далече във времето...
Надявам се при всички ни бременността да върви леко. На мен все още не ми личи, втора бременност ми е, но аз имам повечко килограми и е нормално да не се забелязва.

# 687
Ние се върхнахме от един уикенд на морето...
Който щеше да е чудесен, ако не се беше върнало и гаденето с яка сила.
Гади ми се вечер силно, денем по-слабо, но най-странното е, че нощем като стана (а аз ставам поне два-три пъти) пак ми се гади. Не ми се яде кажи-речи нищо, а даже и да ми се дояде - след пет минути вече не. Сега ми се е прияла рибена чорба, пък да видим. Надолу съм с три килограма от преди забременяването.
И другото е страшно главоболие, вчера пих един парацетамол, понеже направо не можех да мръдна. Май слънчасах нещо, понеже яко печеше в колата докато пътувахме. Мисля да седя повечко на хладно и да не шавам много по улиците, по принцип ми понася жегата, сега не знам какво става.

# 688
Здравейте,
днес официално влязох във втори триместър. Може ли някоя от вас да ми каже до кога трябва да се пие фолиевата киселина? Докторката ми е в отпуска и не знам дали да я спирам или да я продължавам. Имам останали още за четири дни хапчета и се чудя дали да си купувам нова опаковка.

# 689
,,Трябва" само до края на 12 седмица. Иначе е хубаво да се пие и по-дълго, понеже е трудно да се набави достатъчно количество от храната. Аэ пиех по 800 микрограма (метилирана) фолиева първия триместър, сега (края на 4 месец) съм намалила на 400-600 на ден, эащото прекалено много също не е ок. Имах само 10на дена след 12 седмица, в които не пиех витамини, понеже ги повръщах.

Общи условия

Активация на акаунт