Рак на белия дроб - тема 7

• 50 621
  • 763
  •   1
Отговори
# 570
При баща ми се потвърди, че обривът е лекарствена реакция. Един месец ще маже с кортикостероид и дано се повлияе, че вече обхваща цялото тяло и сърбежът доста го тормози. Пак е започнал обаче да отслабва, свалил е няколко килограма, което за неговото тегло си е значително, и се чудя на какво може да се дължи и дали е възможно да е заради малките активни лезии в надбъбречните жлези. Разчитам много на предстоящите консултации с онколозите да внесат някаква яснота.

Джолева, отминава кашлицата при мъжа ти?
Ами в петък вдигна и температура - 38.Побърках се. Правихме тест - отрицателен. Отидохме на лекар. Дишане чисто, сатурация 97-98%
Но ЦРП и левкоцити завишени, особено ЦРП.
И му изписаха  антибиотик. Да, кашлицата доста намали, но все още си има, температурата няма.Вчера даже реши и дърва да цепи, та и кавгата изяде
В петък е на терапия и ще каже на лекарите. Дано да е наред всичко
Благодаря че попита

# 571
Божури, какво изписаха на твоя татко? Ние бяхме на Тридерм. Тук има доста хора на ИТ, та може да сме полезни на някой друг с обрив.

За теглото би било странно да е от надбъбрек. Ако има проблем с адренални жлези, то той най-често се забелязва в кръвното. Стискам палци онколозите да внесат яснота.

Изписаха му правен крем в аптека, т.к. обривът вече е на много голяма площ. Основната съставка е кловейт (clovate) крем, ако правилно разчитам останалото са допълнителни овлажнители, вазелин и т.н.

Да, ще видим какво ще кажат за отслабването. Той смята, че има и проблем с простатата от известно време, та ще се опитаме като идва на вливане да направи и преглед при уролог. Не виждам на описанията от скенерите на малък таз, правени до момента, да е описана простата конкретно.

# 572
Мама току що ми звънна Да ме попита,дал й личния лекар направление за контролен мамолог 😄,нали при наличие на толкова скенери няма нужда да ходи?А как стоят нещата с контролни ПКК и урина и затова й били дали направление ?

И мама много отслабна , най-вече от самото разстройство,причинено от хапчетата,но го контролираме вече и пак ми се струва,че отслабва.Мисля,че бях попаднала в упътването на Афатиниб,че води до намаляване на теглото,но не съм сигурна...Тя и доста по малко хапва де ...

# 573
  • Пловдив
ПЕТ  може да.пропусне малки лезии в гърдите. Мамографията е правилното изследване за скрининг за този рак.След като има направление , да отиде, още повече , че с тази мутация май е пред разположена към HER2 движени карциноми.
От афатиниб има загуба на апетит.Трябва да се стреми да яде по-на често по малко въпреки , че не и се яде-да яде насила.Чернодробните показатели как са и? Може да ползва и направлението за кръвна картина и да си до плати само ASAT, ALAT, GGT, LDH.

# 574
Благодаря, чернодробни са в норма .Казвам й тогава да си ги прави . Благодаря ♥️

# 575
  • София
Привет, налага ни се кръвопреливане, защото някои от показателите са ниски на баща ми - хемоглобин (80), хематокрит (0.240), тромбоцити (81)... Насочиха ни към София - Иван Рилски. Някой минал ли е по този път да ни насочи болница, конкретен лекар? Доколкото разбрах личния лекар дава направление, но ние трябва да намерим дарители (колко?). Надявам се утре да имам повече яснота като говоря с болницата.

# 576
galita,
В Токуда също правят кръвопреливане, но се плаща. И то много. Може да го имате предвид като краен вариант.

# 577
Ох,хора тези дни все каня да почна да препрочета от 1 тема пак,но на по-бистра глава от колкото последния път ,да си позапиша някои неща и днес се захванах ...леле мале,хванах се за главата .Вярно е,че е преди 10 години ,но в какво различно как да кажа настроение ли какво вървят 1 и 2 тема.( До там стигнах) от сегашните......Всеки втори пост е за отричане на ХТ и Лт,всеки пост е свързан едва ли не с главни букви ,че спасение няма,че всички ще си отидат в ужасни мъки (извинявам се за цитирането ) и подобни.Отделно ,че първа тема ако не се лъжа се е влачила около 3 години ...говори се само за билки,пиене на газ,кръв от скорпиони и как който се навие на ХТ е голям глупак...Та искам отново да повдигна темата и да благодаря на Норе4с , whitefang , zigizag (тя се появява още в 1 тема .В един от постовете пишеш,че ваш познат лекар дава живот на майка ти 2 години и ,че много трудно ще достигне заветните 5 ,но ти казваш,че това просто ще стане независимо от всичко.Усмихнах се,когато го прочетох),които сте по информирани от някои лекари и на всички останали,които все още с търпение отговаряте на всеки един наш въпрос.От всички гадости,поне уцелихме ,да сме в една тема с вас.Не знам,може тогава наистина да е било друго,много трудно върви особено 1 тема..във втора се споменават някакви си имунотерапии и таргетна терапии ,но наистина хората тогава са си заминавали ,някой без дори да стигнат до онкокомисия ..Та благодаря Ви отново ♥️

И сега пак с въпрос ,много се споменава някаква ваксина БцЖ ,зиги и майка ти си я е поставяла,ще ми обясните ли за какво става въпрос

Последна редакция: ср, 01 сеп 2021, 23:05 от Fani0101

# 578
Fani да не е БЦЖ..

# 579
Ох, извинявам се,да 😌😄

# 580
Fani0101, аз това го бях забравила. Явно вече мозъкът ми не издържа, а и колко ли лоши прогнози чух за тия години, че да ги помня всички случаи...
Ваксината се казва Катрапс, поставяше се в София и Пловдив, сега може да има и други градове. Прави се само, ако човекът не е на активно лечение. Майка ми ходеше в двете години, в които нямаше метаболитна активност. Не е панацея със сигурност. Беше срещнала хора, които от 10-15-20 години си я слагат и са здрави. Но дали е от нея няма кой да каже.

# 581
  • Пловдив
Катрапс е много разредена ваксина за туберкулоза-БЦЖ.  Никакъв  терапевтичен ефект няма, освен при рак на пикочния мехур.

# 582
Здравейте,мама днес е минала мамографията,има изменения,които мамологът е казал,че са лимфни възли,не му се струвало нещо притеснително,но най-добре. Колегите да решали дали ще го изследват .Тук аз разчитам уж съмнение за метастаза от бял дроб...

1.Ракът на белия дроб може ли да метастазите в млечните жлези,не е ли обратното!?
2.Ако се направи биопсия това нов вид рак ли е на гърдата?
3.Минала година неможем да си спомним дали е минала мамография,но по-миналата със сигурност мина с заключение изменения,нормални за възрастта(каквото и да значи това ).Един липом си има от няколко години и от 1 година няма цикъл (от започването на лечението миналата година ако има общо...

Колко да се притеснявам

# 583
  • Пловдив
Проф. ПиперковА потвърди заключението от ПЕТ/CT от Токуда, като малко по-подробно е описанието.Уморих се от чакане (до 17: 30) и забравих да я питам за количеството РФ, а и тя май беше поуморена. Питах възможно ли е да се отдиференцира пневмонит,  отговори , че ако е било това е отшумяващ в момента на скенера и не може да се различи от друго възпаление. За малките размери и натрупването на РФ, каза че техния софтуер хваща и по-малки метаболитно активни лезии.Питах и за една аномалия ,която виждам на всички СТ-та, но никога не са описвани.Имах предположения , че са в абдоминалната част на аортата и илиачните артерии и са калцификати, гледа още веднъж СТ изображенията ( на тях се виждат) и потвърди предположението ми, като каза , че са малки засега.

Май не уцелих  най-правилната снимка,  но и тази се чете горе-долу.
Препоръча нов ПЕТ след 3 месеца при тях , а онколозите да преценят дали да продължа с ИТ дотогава.
Нищо не е писала за лезията в надбъбрека.

Последна редакция: чт, 02 сеп 2021, 23:44 от whitefang

# 584
Whitefang,
Сега вече можем да си отдъхнем? След като проф. Пиперкова, потвърди добрите новини от Токуда?
Поздравления и след 3 месеца пак ще чакаме добри резултати! Heart

Общи условия

Активация на акаунт