216 кокетни противогазни костюми в НЕМСКАТА тема

• 22 382
  • 751
  •   1
Отговори
# 120
  • Немция
Рейнс, на 11 е.
Райзепас досега винаги сме изкарвали в града, в който живеем.

# 121
PapaPanda аз таксите ги следя изкъсо и застраховките и тях. И на много думи в заглавието не се връзвам . Т.е. аз не съм златен клиент . Направо съм си ... тъмен  Smiling Imp

# 122
10-15 eвро месечно банкови такси за просто конто? Въх!

Под 10 евро ми е годишната такса за общо  4 сметки с 5 дебитни и 2 кредитни карти,  плюс някаква еднократна сума при преиздаване на пластика при изтичане на срока.

Мислех да търся онлайн банка с безплатна сметка без минимум за месечни вноски в нея - искам да отделя един плаващ приход да се трупа отделно от семейните финанси, ама май ще е трудна работа да намеря такава.

Вече няколко мои познати немци са се ваксинирали приоритетно, щот са се писали Kontaktperson или Begleitperson  на много рискови възрастни. Буквално всеки с рисков роднина може да прескочи напред легално.

Последна редакция: ср, 28 апр 2021, 13:33 от Mößbauer-Effekt

# 123
Комерц го предлагаха плюс тагесгелд  и не се плащаше когато се подменя картата и кредитната  влизаше, но сега сложиха такси.   Шпаркасе Карлсруе няма такси за конто, за останалото какви такси имат не  знам.

# 124
  • Немция
Вече няколко мои познати немци са се ваксинирали приоритетно, щот са се писали Kontaktperson или Begleitperson  на много рискови възрастни. Буквално всеки с рисков роднина може да прескочи напред легално.
Моя съседка на 30+ също се е ваксинирала, сестра й е бременна и се водят за приоритетни като нейни близки контакти.

# 125
Личните лекари все по-трудно намирали кого да обявят за приоритетен, освен това РКИ изрично подчертава, че заболяванията и професиите не били изчерпателно изброени и ЛЛ са тези, които познават най- добре житейската ситуация и здравния статус. Явно скоро ще почнат да ваксинират наред. На мен много ми се иска до началото на юли да съм приключила с двете дози, но не знам дали ще ме огрее. Да не тичам за тестове, не за друго. Иначе самият вирус въобще вече не ме вълнува. Знам че го има, като много други вируси и болести, но не мога да мисля за него.

# 126
  • Немция
За да си направите по-добре сметките, втората доза на Пфайзърската ваксина я слагат в Германия вече на 6 седмици. Не на 3 или на 4.

# 127
Мда, и аз получих термини 12.05 и 23.06 с Пфайзер.

# 128
  • Немция
Рейна, сега внимателно се зачетох Grinning в сайта на нашия Бюргерамт, че сутринта в 8 часа раздавали онлайн или по телефон термини за деня.
Провери и при вас да не е така.
Утре сутринта ще цъкна да видя при нас какво е точно положението. Не мога да си представя, че няма друга възможност с паспортите.

# 129
Ако вие се ваксинирате за децата тестове ли ще са необходими или и децата се ваксинират. Аз не разбрах какво прави човек с децата и при каква възраст какво ?
Например на 11 и на 14,5 ?

# 130
Анти ковид ваксини за лица под 16 години все още няма. В процес на изпитване са.

# 131
Доколкото знам, за децата все още няма ваксини. Не ми е проблем, че не са ваксинирани. Те могат и под карантина да стоят и да учат.

# 132
Благодаря за информацията.

# 133
Правилно ли разбирам... някои от вас се ваксинират само заради карантината/тестването?

# 134
Аз лично не. С висок риск съм. Но е приятен бонус, въпреки, че бях решила дори на хотел да остана няколко дни и да се тествам преди да видя нашите.

Общи условия

Активация на акаунт