По добре ли е да се разделим временно?

• 5 097
  • 98
  •   1
Отговори
# 75
Щом без дете се зануляваш, защото си си платил тока и са ти останали пари за хляб и маргарин, значи по-добре да не го раждаш това дете. Чист егоизъм е да си на ръба на оцеляването, а да раждаш, защото така искаш ти. Ама това дете никой не го пита иска ли да живее и то на хляб и маргарин. И не ми обяснявайте, че някой стои на минимална заплата по принуда, защото нямал потенциал. Това са само оправдания на хора, които ги мързи, в което няма лошо, стига да не обричат на мизерия и друг живот. Познавам доста хора, които намериха начин да изкарват повече пари, за да не мизерстват децата им. Повечето намериха този шанс навън, ама си скъсваха задниците от работа на по две, три места, докато се докажат. А на други им е по-лесно да се насадят при мама и тате, да заведат и една жена там, да направят по 1-2 деца и после да живеят живот между махленски клюки, гледане в пенсиите на старите и турски сериали в 20 вечерта.

# 76
Хайде без крайности. Манталитет, ценности и любо е. Не всички живеят в разкош, но отглеждат деца. По лични наблюдения достатъчно успешни.

# 77
Между просешка тояга и забогатяване има една доста голяма група хора, които не са нито едно от двете. И не е хич трудно да се намираш там, стига да не те мързи като за десетима. Никога не съм разбирала ромския принцип на раждане на деца - да го родим пък котУ доди. Те себе си не могат да гледат, ама иначе и деца правят за разкош. Такива хора създават и отглеждат същите такива като тях, които просто преживяват някак на ръба. Ма нищо де, важното е да има мат'рял, щото нали там яйцеклетките ти летят една по една.

Да, точно така, между просешка тояга и забогатяване има доста голяма пропаст, и мисля, че в днешно време дори двама работещи на МРЗ не са близо до просешката тояга и до стандарта на африканците извън курортите за бели. По-добре сме, отколкото през 90-те години например, а и тях ги преживяхме, и стига да не залитат в някакви консуматорски ненужни вещи и прищевки, двама работещи може да отгледат едно дете, без да му липсват наистина необходимите неща, че и даже не е нужно да ходи със скъсани маратонки. Аз подозирам, че заемите на това младо семейство, живеещо в бащиния дом, не са за някакви крайно необходими неща, а по-скоро за кола, за телефончета и някакви такива неща. И да ти кажа честно, и по-простичките повечето не се разпускат да раждат по цял футболен отбор. Раждат по 1-2 деца и това е. То вярно, че като влезнеш във Фейсбук и Инстаграм те посрещат някакви с луксозен лайфстайл, а като тръгнеш да четеш в бг-мамата, масово по 5-цифрени заплати вземат, инвестират и се пенсионират на 40, чудейки се за какво да си изхарчат излишните пари, ама все пак не е казано, че ако не си от тия хора, си се докарал до просешката тояга и не можеш да отгледаш дете, без да се налага да спите на улицата в някой кашон.

# 78

Кажи ми честно, като четеш изказа на авторката, какво усещане ти оставя - за средна класа хора, или за онези на ръба, които едва свързват двата края? Не чухме нещо за майчинство да се споменава, да е работила преди това, само чухме как мъжът иска да делят, свекървата прави вересии и не им помага, накрая мъжът ѝ забранил да излиза. Съжалявам, ама на мен ми бият на онзи тип хора, дето ги дават в съдебен спор.

# 79
Ами, очевидно получава майчинство, за да има въобще какво да дели с мъжа. Както казах, не мисля, че са от двойките хора с безкрайно различни финансови възможности и манталитет, и той не е носещият "основния доход" в семейството, а  са някъде наравно в момента като финансов принос, дори и двамата да не взимат кой знае колко.

Абе, по-скоро заради някакви неразумни харчове и заеми не им стигат парите, иначе това със забраняването да излиза от вкъщи не мога съвсем да го асимилирам. Прилича ми на тестване на граници, заедно с гоненето ѝ с детето, и ако го търпи, без да се маха, му показва, че той може да прави каквото си иска.

# 80
Ако свекървата е някоя изкукала простакеса,от тежък и мизерен живот,дето по цял ден се шляе и харчи пенсията си за цигари и кафета в селското магазинче,където седи на раздумка и одумва снахата,с право се ядосва момичето.То когато човек е достатъчно интелигентен и има правилна преценка за дадена ситуация,няма да има нужда от забележки.Вярнп,че не им е длъжна,на младите,но е желателно,поне да не пречи.В момента,животът е труден,много хора са с малки доходи,защо трябва всеки да дърпа към себе си!?Синът и снахата живеят при нея,тя вдовица,разчита вече на тях,защо да не помогне малко,с помощ да погледа детето,ако я мързи да готви и домакинства,ще го разходи, парите не стигат,да се купува най-необходимото, хляб,нещо за готвене,а не да опукаш,малката пенсийка за каквото ти се прище и после да чакаш,синът да те храни!Не е нужно да си с висше образование,да се съобразяваш с тези неща,друг тип поведение е или невменяемост някаква или безхаберие.
Най после да има някой който да ме разбере. А и пенсията й не е малка това са 430 лв.

# 81
Ти обаче продължаваш да гледаш в портмоненцето на свекървата.
Ами, неблагодарна си, изискваща и .. да не казвам друго.

# 82
напротив.. ние нямаме нужда от нейната пенсия не искаме и една стотинка от нея само и само да има да си плаща версиите. Но не е хубаво това да пуши по една кутия цигари на ден и да ги харчи за глупости и за 2 седмици да ги свършва тези пари и да ходи по хората да иска. По добре да дойде горе при нас да ни иска, ще и дадем. Не да ни злепоставя пред хората и да ни говори думата на сина й да казва едно а на мен друго. Ей така стават дразгите у дома.

# 83
Ясно, че трудно живееете. Гледай да се разбирате с мъжа ти, няма друга оправия. Майка му в пътя няма да вкараш.

# 84
напротив.. ние нямаме нужда от нейната пенсия не искаме и една стотинка от нея само и само да има да си плаща версиите. Но не е хубаво това да пуши по една кутия цигари на ден и да ги харчи за глупости и за 2 седмици да ги свършва тези пари и да ходи по хората да иска. По добре да дойде горе при нас да ни иска, ще и дадем. Не да ни злепоставя пред хората и да ни говори думата на сина й да казва едно а на мен друго. Ей така стават дразгите у дома.

Всичко е ясно, само не разбирам, след като си я знаете свекървата, защо стават дразги между вас с мъжа ти? Не би трябвало, при положение, че знаете как на единия говори едно, на другия друго. Защо се впрягате се чудя, та стигате до разрив във вашите отношения?

# 85
430лв пенсия не са толкова малко, ако се харчат разумно, а не за цигари и глупости, особено ако няма ежемесечни лекарства. Ако са едно домакинство трябва да внася от тях за комуналните разходи и храна. Ако е отделно домакинство (електромер, водомер, хладилник) - нейна си работа как харби, стига да си плаща нейните си сметки.
Гледай си детенцето и семейството и я остави да се излага както си ще. Хората все я познават и едва ли й се държат на приказките чак толкова. В един момент ще досади на всички и ще я изпоорежат.

# 86
Върти се авторката като пумпал. В първия пост се оплака, че не им помага и всичко било на техен гръб. Сега пък защо искала пари от хората, а не от тях. Хайде вече да вземе решение коя версия ще поддържа. Как, за какво, за колко време си харчи пенсията, от кого взима заем и колко вересии има си е лично нейна работа, авторке, не си ѝ майка, нито дъщеря, че да ѝ даваш наклон. Ако някой трябва да ѝ каже нещо, това е синът ѝ, макар че реално и той няма това право. А ти се държиш като бръкливо коте, което умира да си навре носа в чуждите неща. Ако тя не ви обременява финансово, което каза в последния ти пост, какъв ти е проблемът? И какво си играете на развалени телефони и кой какво казал, на кого го казал и прочие? Като виждаш, че лъже за теб пред мъжа ти, събираш ги двамата и настояваш пред него да каже каквото има да казва.

# 87
Много е тъжно когато парите не стигат..
80+ годишни баби/дядовци трябва да подпомагат 50-годишните си "деца". А, не е подпомагане, плащат си разходите.

Последна редакция: нд, 25 апр 2021, 23:38 от Dincho

# 88
Може да има мир, ако авторката не се бори за надмощие, не слуша комшийки и интриги - кой какво казал и рекъл, а се кротне с мъжа си.
не слушам хората какво ми казват. Нашите са ми казвали "каквото и да става в къщи таю да си остне" това е проблема че каквото свекървата и да чуе на всичко вярва.
430лв пенсия не са толкова малко, ако се харчат разумно, а не за цигари и глупости, особено ако няма ежемесечни лекарства. Ако са едно домакинство трябва да внася от тях за комуналните разходи и храна. Ако е отделно домакинство (електромер, водомер, хладилник) - нейна си работа как харби, стига да си плаща нейните си сметки.
Гледай си детенцето и семейството и я остави да се излага както си ще. Хората все я познават и едва ли й се държат на приказките чак толкова. В един момент ще досади на всички и ще я изпоорежат.
не са малко. Ние поемаме разходите за всичко храна, ток, вода, заеми,телефони, абсолютно всичко. Гледаме как да свържем двата края. По някога като се забави с плащането на вересиите ги плащаме ние. За ядене готвя общо. Но поне от нейна глава д каже ей сине н ти тия 70 лв да платите тока или да вземете памперси за детето. Ма това не е въпроса, темата ми беше за това че прави интриги у дом и ни настройва сина й.

# 89
Но не е хубаво това да пуши по една кутия цигари на ден и да ги харчи за глупости и за 2 седмици да ги свършва тези пари и да ходи по хората да иска.

Майка ти ли така те учи, да следиш свекърва си, дали пуши, колко пуши, за глупости ли харчи?!??
И от къде знаеш точно колко пенсия взима, не е ли доста нахално да й следиш живота и финансите?!
Я, тропни с краче на мъжа си и му кажи- или майка ти ще се вразуми или аз си отивам при мама!
Пробвай, може да сработи, да се промени тая нахалница:)

Общи условия

Активация на акаунт