Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори- 70

• 41 571
  • 743
  •   1
Отговори
# 495
На мен също ми се струват много начесто и бих Ви посъветвала да се обадите на АГ-то си. Аз имах от рано подготвителни контракции и влизах в болница да ми наливат системи със спазмолитици, а не ми бяха толкова начесто.

# 496
  • София
Icelady а имате ли серклаж, шийката в момента как е? Моята също е доста скъсена и слагам утрогестан и лежа постоянно.

Нямам серклаж, чакам прегледа тази седмица, за да се види дали има промяна.
При последната ЖК (28 седмица) размерите бяха 27-28 мм, т.е. без особена промяна. Отдавам го на утрогестан-а. Може да се прочетат данни за изследвания от последните години за сравнение между използването на прогестерон и серклаж. Ефектът е почти еднакъв. Прогестеронът се използва като “химически серклаж”, всичко описано до момента е обсъдено и потвърдено от следящия ме лекар. Simple Smile

# 497
Ами ние няма как да кажем дали е нормално или не, няма нищо лошо да се направи допълнителен преглед за ваше спокойствие.
Нормално е отвреме- навреме да имате контракции, но вашите изглеждат доста чести. Лекарят какво казва за честите контракции?

# 498
Ами веднъж ме прие за три дни на системи Кормагнезин, след което започнахме да следим шийката, която си беше 35мм, независимо от контракциите. Благодаря ви, ще се консултирам с него все пак, дано наистина да са безобидни и да е временно.

# 499
Здравейте,
Ще съм благодарна, ако някоя Вас ми даде мнение.
Вчера след установена сърдечна дейност, доктора се притесни, че жълтъчното мехурче е с прекалено големи размери ->10мм. Каза, че трябва да е наполовина. Обикновено това говорело за хромозомна грешка в ембриона. Попита ме правили ли сме Кариотип- правили сме и всичко е наред.  Знам, че има и случайни хромозомни грешки. Реално няма как да знаем към момента със сигурност. Каза, че ще го наблюдаваме, но може да създаде проблем с изхранването на ембриончето и да му спре сърчицето.
Разбирате притеснението ми.
Някой бил ли е в подобна ситуация?
Видях в интернет референтните за размерите на мехурчето и уви, са около 5мм.
Благодаря за вниманието!

# 500
Ами веднъж ме прие за три дни на системи Кормагнезин, след което започнахме да следим шийката, която си беше 35мм, независимо от контракциите. Благодаря ви, ще се консултирам с него все пак, дано наистина да са безобидни и да е временно.

Аз имах от много рано контракции, не толкова чести, но всеки ден от 18та седмица. Може и да са подготвителни и да не създават проблеми, но е добре често да се следи шийката във вашия случай, според мен. Кога последно е мерена? Ако почивате повече и лежите, пак ли получавате?

# 501
Последно преди две седмици я измери АГ, като последните 3 пъти не е мръднала от 35мм. Може би затова и не бързам да се шашкам.. Иначе не усещам да се влияят от почивка/натоварване.. умерено активна съм и си ги има, просто снощи и днес им обърнах внимание, че са доста на често. Другото, което е - нощно време успявам да спя, което означава, че или не получавам контракции тогава, или не ги усещам.. 🤷 ще изчакам още малко, ако продължава така отивам на преглед.

# 502
Да, не се шашкайте в такъв случай, кога ви е следващият преглед? Най-вероятно няма място за притеснение, но нека да ви следят.

# 503
Да, не се шашкайте в такъв случай, кога ви е следващият преглед? Най-вероятно няма място за притеснение, но нека да ви следят.
Другата седмица във вторник. Благодаря ви за вниманието! Hug

# 504
Здравейте, утре ми предстои да си направя изследване за прогестерон и фолиева киселина, за тях има ли значение по кое време ще отида в лабораторията и дали съм яла преди това?
Благодаря!

# 505
Здравейте.Зададох въпроса си в друга тема, но не ми отговориха. Наложи се да направя редукция и сега съм болничен за 30 дни, който изтича на 3 юли. На 2 юли ще си сменям АГ от женската консултация. Въпросът ми е кой ще може да ми продължи болничния-дали от клиниката където ми правиха редукцията или новото АГ. И проблем ли е че се пада в събота, има ли вариант да се продължи от неделя? Благодаря

# 506
Здравейте.Зададох въпроса си в друга тема, но не ми отговориха. Наложи се да направя редукция и сега съм болничен за 30 дни, който изтича на 3 юли. На 2 юли ще си сменям АГ от женската консултация. Въпросът ми е кой ще може да ми продължи болничния-дали от клиниката където ми правиха редукцията или новото АГ. И проблем ли е че се пада в събота, има ли вариант да се продължи от неделя? Благодаря
Питай в клиниката, ако те не могат, новото АГ трябва да ти даде направление за ЛКК и от там да ти се издаде нов болничен за още 30 дни, като новият трябва да е от04,07. Няма проблем да е и със задна дата. АГ-то от моята ЛКК иска предварително да му нося направлението за комисия, а ходя след началото на болничния да си го взема.

# 507
Благодаря iren11. Ще звънна в клиниката да попитам

# 508
Последно преди две седмици я измери АГ, като последните 3 пъти не е мръднала от 35мм. Може би затова и не бързам да се шашкам.. Иначе не усещам да се влияят от почивка/натоварване.. умерено активна съм и си ги има, просто снощи и днес им обърнах внимание, че са доста на често. Другото, което е - нощно време успявам да спя, което означава, че или не получавам контракции тогава, или не ги усещам.. 🤷 ще изчакам още малко, ако продължава така отивам на преглед.

Малко късно се включвам, но ако контракциите не водят до скъсяване на шийката, значи няма повод за притеснение. Друго важно е дали са болезнени. Ако са безболезнени и се усещат само като свиване или изтръпване, са си нормалните подготвителни контракции. Но имай предвид, че в 9ти месец подготвителните контракции могат дори да станат болезнени. Бих ти препоръчала единствено по-чести прегледи на шийката за твое спокойствие. След месец вероятно ще ти спрат магнезия(ако ще раждаш нормално) и може да започне скъсяване на шийката. В 9ти месец вече е нормално да има по-чести контракции, скъсяване, и дори разкритие, защото тялото започва да се подготвя за раждането.

Аз имах много, ама много подготвителни контракции през втората ми бременност. Започнаха преди 20 г.с. Лекарите изобщо не бяха притеснени. Бях на умерена доза магнезий. До края на 8ми месец бяха безболезнени контракциите, после си станаха като най-леките родилни. В средата на 9ти месец вече имах и разкритие, но въпреки това, родих един ден преди термин.

# 509
И аз да си споделя с вас бях 3 дни в болница на кормагнезин не са болезнени ама си ги има странното е че вчера измериха 29 мм (препълнен мехур) а преди 3 дни на празен мвхур 35 мм в 27 седмица съм но ме пуснаха да лежа вкъщи с много магнезий,малкия е седялищно и рита шийката много притеснявам се доста,но се надявам да стигнем поне 8 месец някъде...

Общи условия

Активация на акаунт