Помощ за младежките отношения в обществения живот

• 4 485
  • 213
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Щъ тъ вземъ да ми пишеш лекциите, щот аз съм много проста и не се справям! Искаш ли?

# 46
Щъ тъ вземъ да ми пишеш лекциите, щот аз съм много проста и не се справям! Искаш ли?

Недей, че както не слага запетаи, точки.......като зачетеш, няма да знаеш къде да спреш. Горките тез, дето ще ти  слушат лекциите! Simple Smile

# 47
  • Mediterraneo
Такова нищоказване, събрано в 1233456 реда писано, даже не се опитвам да го осмисля. Парадираш с някакви заучени фрази, прочетени оттук- оттам, но не си успял да ги събереш в логично и правилно построено изказване.
Постави конкретни проблеми и дай да мислим за разрешаването им!
Дълго време работих в младежка организация. Има безкрайно будни, любопитни, нахъсани и грамотни младежи, за които е чест да "се грижиш". От малки се интересуват от обществен живот, политика, обществени нагласи, превенция на наркомании, болести, благотворителност и т.н. На тях да им помагаш в развитието.

# 48
Добре признавам че говоря като дървен философ. Може би трябва с по-прости думи да говоря. Явно или аз не съм се изказал разбираемо. Не става въпрос за някаква 24 часова формула за успех която младежите да следват. Става въпрос по скоро за формула която родителите педагозите и възпитателите да измислят и по която те самите да работят като предлагат повече ориентири и грижи в социалния живот на младежите. Проблема мисля че го описах конкретно. Аз не съм толкова сляп и глух и ако имаше подобни дейности предлагани от по-големите от мен в моето полезрение щях да се възползвам защото поне аз мисля че имам нужда. Колко души трябва да мислят като мен, дори това да ви се струва абсурдно че някой да се погрижи достатъчно мащабно. Това че някои от вас ви мързи да помислите дали трябва да се промените нещо не означава че мен ме е мързяло да постигна повече ви живота си както и обратното. Няма ли вариант в който аз не съм осъзнал някои възможности навреме и никой не си е направил труда да помогне за моето осъзнаване например. А и за да се промени нещо такова трябват или много пари или много на брой осъзнати хора ако има много подрастващи като мен, а мисля че има.
Моля не ми доказвайте колко съм прав или крив  мисленето и действията а пишете по темата. Темата не е съгласни ли сте с мен и мислите ли че съм прав но все пак ви сте свободни да изразявате мнението си.

Последна редакция: нд, 25 апр 2021, 14:57 от Калин Диянов 690774

# 49
Бас държа, че най-голямото ти постижение е да се научиш да си връзваш обувките правилно. Толкова си оправен ти, та затова ти трябва някой, който да ти каже какво да правиш със себе си. 14 годишната ми племенница е по-наясно със себе си и с това какво иска да прави. И не само е наясно, ами и действа по въпроса. Ти си тръгнал да хленчиш в бг мама, че България не те обича, пък ти си е.а си пича. И да ти дам един безплатен съвет, че си им фен - жените мразят хленчовци и дървени философи.

# 50
  • София
Добре, дай да видим сега какво е положението! Казваш за родителите да дадат формула. Каква формула ти дадоха твоите родители? Те са хората, които са най-близо до теб от момента на раждането ти. Какво е тяхното виждане по въпроса за формулите и посоките?

Попитах и на колко години си и с какво се занимаваш, за да се ориентираме по-лесно в ситуацията.

# 51
Мързи те, не ами... никой не ти е длъжен, грижиш се сам за себе си. Разбрахме какво искаш да кажеш, на теб не ти отърва да чуеш хора с повече опит и по-умни от теб.

# 52
Добре признавам че говоря като дървен философ. Може би трябва с по-прости думи да говоря. Явно или аз не съм се изказал разбираемо. Не става въпрос за някаква 24 часова формула за успех която младежите да следват. Става въпрос по скоро за формула която родителите педагозите и възпитателите да измислят и по която те самите да работят като предлагат повече ориентири и грижи в социалния живот на младежите. Проблема мисля че го описах конкретно. Аз не съм толкова сляп и глух и ако имаше подобни дейности предлагани от по-големите от мен в моето полезрение щях да се възползвам защото поне аз мисля че имам нужда. Колко души трябва да мислят като мен, дори това да ви се струва абсурдно че някой да се погрижи достатъчно мащабно. Това че някои от вас ви мързи да помислите дали трябва да се промените нещо не означава че мен ме е мързяло да постигна повече ви живота си както и обратното. Няма ли вариант в който аз не съм осъзнал някои възможности навреме и никой не си е направил труда да помогне за моето осъзнаване например. А и за да се промени нещо такова трябват или много пари или много на брой осъзнати хора ако има много подрастващи като мен, а мисля че има.
Пътищата за социализация и израстване в обществото отдавна са измислени, остава ви само да учите с постоянство, да работите с постоянство, да не престъпвате нормите, приети в обществото и да допринасяте с труда си за благото на това общество. Осъзнаването на каквото и да е не става чрез преки пътища и наливане с фунията от други хора и може да дойде и на петдесет години.  Може и хич да не дойде. Т.е., ето пример, говорят ти в темата, ама ти не чуваш. Не можеш да видиш даже прекия път, ще си чупиш главата и така...

Последна редакция: нд, 25 апр 2021, 15:19 от Vasudevaya

# 53
Пътищата за социализация и израстване в обществото отдавна са измислени, остава ви само да учите с постоянство, да работите с постоянство, да не престъпвате нормите, приети в обществото и да допринасяте с труда си за благото на това общество. Осъзнаването на каквото и да е не става чрез преки пътища и наливане с фунията от други хора и може да дойде и на петдесет години.  Може и хич да не дойде. Т.е., ето пример, говорят ти в темата, ама ти не чуваш. Не можеш да видиш даже прекия път, е си чупиш главата и така...
[/quote]

Тоест всичко е измислено няма какво повече да се направи по темата всичко е перфектно и аз съм единствения глупав мързелив неграмотен и недоволен от обществото човек и никой нищо не може да направи повече от това така ли е? Един вид младежите цъфтят и вързват а аз горкия съм седнал да хленча и философствам. Радвам се за дъщерята спомената преди това че била ориентирана от рано но не всички сме така. Вие няма ли да се радвате ако всички сме така и да направите нещо ако другите родители не могат да се справят това няма ли да е по-добре и за вашите деца също?

Последна редакция: нд, 25 апр 2021, 15:21 от Калин Диянов 690774

# 54
Ако имаш проблеми с откриването на себе си, подобрение на комуникацията с останалите хора, помощ с поставянето на конкретни цели, които ще доведат до удовлетворение в живота ти, има една професия, измислена отдавна, тези хора могат да ти помогнат, наричат се психолози.

Аз пак не разбрах кое определя един човек като успешен?

# 55
  • София
И какво точно си постигнал?

# 56
Много хляб има още да изядеш, докато почнеш да осъзнаваш какво ти говорят хората.
Вместо теб, никой друг не може да се впрегне да те поправя или надгражда. А ако не си дорасъл за някаква мисъл, то и десет пъти да ти повторят, няма да я разбереш. Изводът - продължавай да учиш и да работиш.

# 57
  • София
Виждам, че предпочиташ да пишеш ей така, по принцип как нищо не е наред, вместо да говориш за конкретни неща. Явно си съвсем добре, само светът е крив.
Сега се сещам за едно детско стихче на украински, в което се разказва за едно таралежче, което все казвало, че слънцето не пече както трябва, водата не тече както трябва, тревата не расте както трябва.

# 58
На моя син, като му кажех, че е дървен философ, ме питаше - а има ли железни? Но това на доста по-дребна възраст.
Калин Диянов 690774, вече се съмнявам, че четеш отговорите и се замисляш върху тях. Толкова нещо се изписа и като буквален отговор, и като информация за размишление, но ти си питаш все едно и също, и явно не си доволен.
Започни с това да си поставяш по-краткосрочни цели за изпълнение, каквито и да са, и действай. Така ще си позапълниш времето и няма да се хабиш да се чудиш за модели, успешност и подобни. Ако ти се почувстваш удовлетворен от това, което правиш, можеш да считаш, че си успял човек. Като ти доскучае една област или решиш, че си се изчерпал в нея, търсиш друго занимание и така. Цял един живот имаш пред себе си. Ако ги имаше тия модели-калъпи, в които да се напъхаме всички, не мисля, че пак щеше да си доволен и удовлетворен. При теб едно ще се счита за успех, при мен друго, при трети - трето.То и философията нямаше да я има, ако всичко беше подредено и сигурно като квадратчетата на лист от тетрадка по математика. Но и в тях има сбъркани задачи.

# 59

Тоест всичко е измислено няма какво повече да се направи по темата всичко е перфектно и аз съм единствения глупав мързелив неграмотен и недоволен от обществото човек и никой нищо не може да направи повече от това така ли е? Един вид младежите цъфтят и вързват а аз горкия съм седнал да хленча и философствам. Радвам се за дъщерята спомената преди това че била ориентирана от рано но не всички сме така. Вие няма ли да се радвате ако всички сме така и да направите нещо ако другите родители не могат да се справят това няма ли да е по-добре и за вашите деца също?
Чакай сега, я дай да уточним темата. Ти си млад човек на 17, който не знае какво да прави със себе си и да, занимава се с хленчене и философстване. Какво трябва аз лично да направя за теб и за твоята социализация? Ама дай нещо конкретно. И ще го направя. Какво да е?
Очакваш обществото да те социализира - как? Но моля, нека да е конкретно, а не, както сам казваш, хленчене и философстване или претенции за модел. Какъв модел, братче? Какво искаш и как си го представяш, в подробности?

Общи условия

Активация на акаунт