Помощ за младежките отношения в обществения живот

• 4 508
  • 213
  •   1
Отговори
# 90
  • Mediterraneo
Точно така- правата си ги търсиш сам, задълженията ти се вменяват от всички и отвсякъде. Свиквай.

# 91
От каква помощ имат нужда младежите в Добрич? Каква стратегия и ангажираност, дай пример, че не го разбирам. Ти лично от какво имаш нужда?

Има ли смисъл да споделям от какво имам нужда аз при положение че явно за всичко съм виновен аз и никой няма да помогне нито на мен нито да другите като мен?

Калине, ако си  пълнолетен каква помощ търсиш? Не си малко дете, което да чака все някой да му казва какво да прави, вземи живота си в ръце и действаш на приципа проба-грешка. Само така ще се научиш, хленченето никога не помага.
П.П. Аз съм останал без родители когато бях в 4-ти клас и без ничия помощ станах човек. Имам собствен бизнес, построих си къща и смея да кажа, че съм добре, но всичко съм постигнал сам, с труд и упоритост. Това е начина. Друг няма.

# 92
Калине, теб лично, както и мен лично и всеки друг лично, никой няма да дойде да ни информира каквото и да било. Сам ще търсиш, там, където те влече. Кой знае Калин от Добрич в момента от какво има нужда, та да дойде да ти го даде? Никой. Инициативата е в теб.
Шест страници ти се обяснява, че никой няма да те хване за ръчичка и да те води. Предполагам си достатъчно голям, за да четеш с разбиране. Достатъчно мнения с доводи ти дадоха. Не знам защо продължаваш да държиш, че точно на теб някой е длъжен да дойде и да ти помогне.

Аз не казвам кой е длъжен да ме информира за такива дейности към момента не съм напълно запознат със нормативната уредба. Не става въпрос Калин от Добрич във момента от какво има нужда става въпрос за принципните естествени неща от които Калин от Добрич ако желе може да подобри отношенията си в обществото което е и пряко свързано с неговите дейности или неписаните граждански или национални дългове на един българин.

# 93
Оффф, I quit. Успех!

# 94
Момъкът е прав до някаква степен да очаква да има към кого да се обърне, ако семейната му среда не му предлага добър модел, или пък въобще липсва такава, училището на практика се ограничава в това да изисква покриване на някакъв набор от знания без да се интересува младежите ще ги прилагат ли в живота, няма ли... И накрая се получава, че част от младежта предимно се мотае из Добрич и чупи фонтанчетата, вместо да впрегне младежката си енергия в нещо смислено.

Това, което той търси като модел обикновено го предоставя семейството,  включително като организация на свибодното време и насочване към професия, явно в случая с автора не е така.

# 95
  • Mediterraneo
Да, и му бяха предложени варианти.

# 96
Имам чувството че говоря с някакви българофоби честно.

Последна редакция: нд, 25 апр 2021, 17:40 от Калин Диянов 690774

# 97
"Стани доброволец - Български Червен кръст" https://www.redcross.bg/become_volunteer

Имат клон и в Добрич. Иди лично, представи се и ЧУЙ какво ще ти кажат и предложат хората.

PS: Ще ти дам съвет за едно много важно умение в живота - научи се на правилно ръкостискане. Едно от първите впечатления за някого е ако можеш/не можеш ми е коренно да промени на някого мнението му за теб.

# 98
  • София
Какво ръкостискане, ние сме в пандемия!

# 99
Ние пък имаме чувството, че говорим с някой 5 годишен. И е добре да се замислиш, че ако 40 човека ти казват едно и също, вероятно повредата е в твоя телевизор.

# 100
Някой разбра ли темата за какво е?
На изпробване на бот ми прилича. ¯\_(ツ)_/¯

# 101
Че тя няма да е вечна. Аз поне още се надявам😂

# 102
  • София
Може и да е бот с тази липса на запетайки. Не забелязах някакви правописни грешки.

# 103

Когато човек не иска да разбере какво му се казва или пък не може, няма как да му се помогне. Толкова страници ти се обяснява, дават примери, разказват за собствен живот, ти - не, та не. Сърдит, ядосан, дръпнат - българофоби. Ами, както написа една потребителка,  I quit. Дано сам се разбереш. И наистина запомни, че никой в тоя живот не ти е длъжен, а когато реши да ти помогне, не го наричай българофоб, само защото не схващаш какво ти се пише.

# 104
  • Далечният изток
Ами хубаво, Калине, обаче тук ти задават конкретни въпроси. Ти не желаеш нито да ги прочетеш, нито да отговориш. Социалните отношения съдържат на главно място комуникацията. А тя е двустранен процес. Няма как да стане в твоя случай. Ти нито приемаш, нито предаваш... Няма смисъл.

За нормативната уредба... Естествено, че не си запознат. Няма как да си запознат, можеш евентуално да знаеш най-основните човешки права и задължения. Ами те юристите дори не знаят всички закони, наредби, наредбички, правилници и т.н. нормативни актове. Когато им затрябва някой акт, отварят, четат, тълкуват. Какво да говорим за обикновените хора. Ако тази материя те влече, запиши да учиш Право. Това определено си е науката за обществените отношения.
Ще подобриш отношенията си, когато имаш такива, когато имаш повече такива, когато животът те сблъска с различни ситуации. Както ти отговориха вече - учиш се на принципа "проба-грешка". Няма как да си безгрешен, няма как да си перфектен, няма как да знаеш и можеш всичко. Никой не е.

Общи условия

Активация на акаунт