Защо майки са агресивни към други майки?

• 17 839
  • 442
  •   1
Отговори
# 255
Не стигнах съвсем до края на дискусията, но защо се върви само в едната посока - че преданите майки начуквали канчетата на не толкова ревностните? Нима няма залитания и в другата посока?
"Детето е добре, ако мама е добре" може да бъде евфемизъм за безхаберие.
Абе, тя позамря дискусията. Моля ти се!  Smile Ей ся пак ще настане бой за налагане на вселенски закони, сиреч "моята истина е най- истинна, останалото не е".

# 256
Има една фейсбук група, май най-голямата за майки. Там от време на време такова начукване на канчето става, че не само ми е жал за майките, върху които се сипе хорската злъч, ами и си мисля, че точно тези, ревностните майки, на 1000% си имат я баби и дядовци под график, я детегледачки, я и двете.

# 257
Не разбирам защо да си живеем живота добре се води безхаберие? Трябва да сме мъченици или пък да приемаме, че телата ни служат за размножаване и отглеждане?

# 258
Винаги съм се надявала, че едното не изключва другото. Да се грижиш и за себе си и своите нужди, и за тези на детето си. За сега се убедих, че с едно дете е възможно. За повече не знам, не планирам да проверявам Sunglasses

# 259
  • София
Всички деца са най-големите консуматори на енергия, време, нерви и всичко, а някои са особено енергоемки, боледуват често и са доста трудни за отглеждане. Има една народна приказка, че се гледат трудно като пуйчета, защото пуйчетата са много кекави. За мен най-важното, което трябва да направи за себе си една млада майка е да си изгради някакви свои ориентири как да си гледа детето, то и самото дете си показва, и да не слуша културните клишета - майката това, детето онова. Имаше период, в който на мен като на неопитна майка, че и после, когато станаха две и лудницата беше пълна, все някой ми даваше акъл и в един момент на такива устати им казвах "искаш ли да се разменим като толкова знаеш как да гледаш най-добре моите деца - заповядай за 48 часа, ама не само да им се радваш, а с цялата ежедневна програма да се занимаваш". Познай дали някой се е съгласил, тутакси млъкваха.

# 260
Ако една майка изглежда и живее добре по логиката на бая други е лоша майка. Ам гениално. Аз днес намерих време да се наконтя и да лежа в хамак даже по някое време следобед, а синковеца щастливо си гукаше на 5 метра от мен. И не се оплаках 40 пъти онлайн този месец каква жертва е да си майка, понеже се оказва, че не е жертва и мъчение. То даже вече се убеждавам, че тия жертвоготовните са най-агресивни, а т.нар. “безхаберни” им си е добре. И е нормално да искаш някой да ти гледа детето чат-пат за по 1-2 дни. Аз нямам още тоя късмет, но завиждам благородно на който има. Все пак не искам един ден да “развивам снахата, докато завивам сина”.

# 261
  • София
Оплаквай се, кой ти пречи да се оплакваш! Не бой се, така или иначе ще развиваш снахата, докато завиваш сина. И ще си недоволна от зетя и майка му как го завивала. Угодия няма, сори, ама така звучиш.

# 262
  • София
Не разбирам защо да си живеем живота добре се води безхаберие? Трябва да сме мъченици или пък да приемаме, че телата ни служат за размножаване и отглеждане?
В общия случай - телата и по-конкретно някои техни органи служат И за размножаване. Ако някой не иска - отдавна си има начини за радикално решаване на въпроса.
Пример: Колкото и да е важен сънят, бебето има неприятното свойство да буди родителите. А безсънието или разбитият сън определено пречат да си живееш добре живота. Тогава? Попара с вино, гледачка или лишаване от комфорт за известно време?
Казвам, че има различни хора, вкл. и абсолютни нарциси. За тях минимална несгода е повод да се оплакват до небесата, след като доброволно са родили дете.

Последна редакция: вт, 25 май 2021, 15:23 от Cuckoo

# 263
  • France
Аличка, струва ми се, че твърде много се самонавиваш.

# 264
  • По света и у нас
Най-лошите майки, най-много плюят защото им е било проблем да гледат детето си и са се гърчили, трябвало е да четат, дуднали са им, затова се чувстват длъжни да разпъват на кръст новачките. Отделно такива нямат и възпитание, те са от махленския тип простакеси. Не могат да излязат от ограничения си свят и да видят твоята ситуация. Показваш му Луната а то тъпото гледа пръста ти.

# 265
те са от махленския тип простакеси.
Към такива имам физическа непоносимост.

# 266
Основният проблем в темата не е заяждането на другите майки. За мен авторката изпитва вина на подсъзнателно ниво, че е прекратила кърменето. Поради това са многословните обяснения от нейна страна, стараейки се да защити избора си да не кърми. Ако беше уверена в изборите си,  нямаше да те дразнят някакви непознати хора с изказванията си, щеше да ги подминаваш , като пич, без да ти пука особено. Няма да е лошо да поговориш с психолог за тези неща, може само да ти е от полза. Казвам го с най- добри чувства. Успех!

# 267
  • По света и у нас
Фройд е казал, че преди да се депресираш, трябва да се увериш, че не си заобиколен от идиоти. Авторката точно това и прави - търси сметка на гаргите. То е ясно че всяка нова майка се терзае за всичко и то не на подсъзнателно ново, ами съвсем съзнателно.

# 268
Ако не се лъжа, авторката беше споделила в друга тема, че не спи в една стая с бебето, още от новородено... Сори, ама повредата е в нейния телевизор.

# 269
Щото не спи с бебето в една стая ли? Айде сега, коя си ти, че определяш в чий телевизор е повредата? И аз не бих отделила новородено в отделна стая, но много майки го правят и не бих съдила собствените им решения за собствените им деца.

Общи условия

Активация на акаунт