ОСМИ клас 2020/2021 - Великденска отмора и морски широти - във ОСМИ КЛАС е време за стоплящи мечти!

• 30 990
  • 740
  •   1
Отговори
# 660
Звънче, ако не греша, майка ти днес е рожденичка. От цялото си сърце й пожелавам много здраве , късмет и още много, много години да празнувате заедно!🍾🧙‍♂️

# 661
На мен идеята за "изцяло онлайн" изобщо не ми харесва.Не виждам за момента някаква гаранция ,че "ще измислим ваксина" или край на настоящото положение.Изцяло онлайн може да си продължи с години и то не се знае колко.Още от сега се разпространява идеята "колко страшно ще стане през октомври" и ..... хич не съм оптимист за здравето и психиката на децата ни.По празниците бях с малкия внук /7клас/ и ..... направо не мога да позная детето ,което знам от бебе.През цялото време с телефон в ръцете дори и когато се храни.Ту е в час / 5 и 7/ ту пише нещо и изпраща.Носехме и лаптоп.Преди не можехме да го извадим от басейна,сега не можем да го вкараме там.Очаквам НВО та да видим и на практика какви ще са резултатите от обучението - почти две години тука има ,тука нЕма.Чета и мнения ,в които се споделя,че в различните училища са спестили преподаването на различни раздели от предметите,които се изучават.Дано се намери някой ,който да вземе решение и да се върнем в нормалния си живот.
                    Слушам за "индийския вирус" и се питам - тези хора никога ли не са чули и чели за Индия,страната с най-голяма разлика между бедни и богати.Милиони ,живееще в коптори и на улицата,осакатени умишлено деца за да просят и издържат останалите в семейството.За каква здравна помощ и болници се говори ?! Та те едва ли някога са виждали доктор.Имам колежка живяла в Индия 15 години и 5 в Пакистан - върна се около 2000 година и такива неща разказваше за у-щата ,че косите ми се изправяха от ужас.С 300 връзки е успяла да премести сина си в английско у-ще,защото според нея той е нямало да оцелее в у-щето,в което е ходил първоначално.Наказанията в тези у-ща са направо жестоки ,нечовешки.Като свържа чутото и видяното на нейните снимки и хич не ме учудва разпространението на вируса и жертвите,които дават.Та то няма елементарна хигиена за какво изобщо става дума,а нас ни плашат и стресират с "индийски вирус"! Та тях ги морят масово и най- безобидните вируси.

# 662
Лично аз още утре смятам да пусна една молба до МЗ и МОН за отваряне на училищата. Ще си я изработя довечера. Сигурна съм, че ще има и други. Защото няма ни една причина циркът да продължи дори за един учебен час горница.
...
След индийския иде македонският! Дръж се Земьо, дръж се и ти, Луно, земьо македонска!

# 663
  • София
В момента по нова нюз  човек от синдикат образование защитава връщането присъствено на всички и мнението на дежурния директор на 51су...

# 664
  • Велико Търново
Ама то е безумие - всички отвориха, само учениците се редуват на смени.. Ако юни не върнат всички присъствено, ще е най - голямата глупост.

# 665
Не юни - от 17.05! Всичко друго е продължение на цирковете с "решенията" на "ковид кризата", евтин популизъм и изтриване на ръце с една група на обществото! На която най-неоправдано утре ще разчита това същото общество да го поддържа и да полага грижи за него. Кой? Необразованите ли? Привързаните към диваните и ТВ?

# 666
Ще ги върнат, новият здравен министър не е фен на неадекватните мерки. Доста добра номинация, доволна съм.
Никога повече не искам да виждам Ангелов на такъв пост, такива поразии направи, особено за училищата, че....
Образователният министър не ми е познат.
Янаки Стоилов е прекрасен преподавател, има и опит в законотворчеството, аз лично го намирам за чудесен избор за правосъден министър.
Като цяло този кабинет не съдържа нито една мутра, изрусена кака или поцинкована кофа, мисля, че е добре. Бяхме свикнали на друго и това е глътка нормалност.

Последна редакция: вт, 11 май 2021, 16:48 от Анонимен

# 667
  • о`майна лунна нощ е
Аз пак ще поставя въпроса - при прекарали или поставили ваксина учители и родители на кого и какво точно пренасят децата, за да ги държат още вкъщи?
Може да се ходи навсякъде, паднаха ограничения за бройките лица на едно място, може да се напиваш безпаметно и да се мажеш по барове, да пропиляваш имуществото и живота си по казина, но учениците продължават да са пратеници на дявола и намират за редно да ги наказват на смени у дома.

# 668
Ще ги върнат, новият здравен министър не е фен на неадекватните мерки. Доста добра номинация, доволна съм.
Никога повече не искам да виждам Ангелов на такъв пост, такива поразии направи, особено за училищата, че....
Образователният министър не ми е познат.
Янаки Стоилов е прекрасен преподавател, има и опит в законотворчеството, аз лично го намирам за чудесен избор за правосъден министър.
Като цяло този кабинет не съдържа нито една мутра, изрусена кака или поцинкована кофа, мисля, че е добре. Бяхме свикнали на друго и това е глътка нормалност.

За жалост такива са ни само служебните кабинети.
Другите се състоят основно от политически фигури.

# 669
  • гр.София
Звънче,
Скрит текст:
присъединявам се към пожеланията на Бисето.Стискам палци и за операцията.

И аз се надявам да се задействат за учениците.

Последна редакция: вт, 11 май 2021, 18:45 от blanc

# 670
  • Пловдив
Уф точно си говоря с моят познат - преподавател в Медицинския университет в София. Еми вика вече на никой не му се занимава, не им се преподава на колегите, на студентите не им се учи, изобщо... След година и 2 месеца ДО. Нима бъдещите медици нямат мотивация? Или просто е ясно, че това не е начин човек да си върши работата. Млад, стар, дете... Ще видим какво ще реши новия министър. Аз нали си чакам и отмяната на ученето до 23.06 за 1_3клас, та двойно го чакам 😅😅😅
Дано има смелост. Хейтъри и паникьори вече налазиха.
Звънче,жива и здрава да е майка ти!
И ние да сме живи и здрави и да е за последно това упражнение с иди ми, дойди ми за нашите деца. Дано!!!

# 671
  • Между гори и планини
Моя мъж отива днес в Щатите за ваксина. Ще видим с неговите 1000 алергии. Семейството на брат му боледуваха и пак са си направили ваксинации.

# 672
  • София
Звънче, от все сърце желая на майка ти да е жива и здрава! Hug
Доня, в по-развитите държави диалогът на държавата с хората е друг, говори се спокойно, с факти. Тук сме с адски ниско ниво на обществено доверие, затова е и големият отпор срещу ваксините у нас.

# 673
  • София
Уф точно си говоря с моят познат - преподавател в Медицинския университет в София. Еми вика вече на никой не му се занимава, не им се преподава на колегите, на студентите не им се учи, изобщо...

ако си мислиш, че това е от ДО-то, лъжеш се... от доста време вече на никой не му се занимава за нищо в тая държава.

Доня, интересно ми стана - ти преди 2 месеца обясни твърдо и подробно защо вие никога няма да си сложите ваксини, а сега в Щатите мъжът ти отива, какво се промени...

# 674
Далеч е и не могат да му дърпат ушите. Joy

Общи условия

Активация на акаунт