Възможно ли е да се върне изгубен интерес?

• 12 453
  • 223
  •   1
Отговори
# 150

Така че за мен не е мъжка такава постъпка след като сте си лягали и в даден момент да изчезнеш без да кажеш нито дума.

Той може да е казал, просто тя да не го е чула.
Хипотетично.

Във въпросния казус има една огромна въпросителна – лудият бивш. Напълно възможно е да не е престанал със заплахите, а да е предприел още по-драстични мерки.
И какво, младежът, ако се е изплашил, отива при нея и честно в очи ѝ казва: „Виж какво, много си ми симпатична, ама нямам намерение заради теб да ме пребият, убият, да ми взривят колата или дома, да ми отвлекат близките... (или каквото там са го заплашвали)“. Даже „Веднъж вече ме пребиха заради теб, не искам повече неприятности. Жени много, ама аз съм един на мама“.
Чуваме само едната страна, която ми се струва доста необективна, манипулативна и самозаблуждаваща се. Каква е реалната истина – никой от нас не може да знае.
За да прекрати рязко всякакви контакти, този мъж си е имал някаква основателна причина – иначе кой ще се откаже от жена, към която е имал симпатия и която сама му се предлага? Друг е въпросът защо не обяснява тази причина и дали не я е обяснил, но тя е отказала да я приеме.

Последна редакция: сб, 08 май 2021, 12:03 от Как' Сийка

# 151
  • Агент под прикритие
rf22, ти да го кажеш в началото, няма лошо, но обикновено когато кажеш на някой, че търсиш "сериозна връзка" (каквото и да се разбира под това), човека отсреща решава, че я търсиш точно и конкретно с него. Поне така става в масата случаи. И вариантите са два: ако човека отсреща не търси нищо ангажиращо, изчезва яко дим, а ако търси, започва вече да си представя как правят семейство, до което може и да не се стигне...

Тия неща не се казват. Т.нар. "сериозни разговори" са тези от рода "Ние ще минаваме ли на следващата фаза и ще правим ли семейство и евентуално дете", не "Ние във връзка ли сме или не?". Някои дори не стигат до тях, просто го правят...

# 152
  • София
Не е коректно просто да изчезнеш, когато знаеш, че другия се е впрегнал в отношенията ви. Аз съм го правил след една или няколко срещи примерно, или само на он лайн комуникация. Ама когато виждаш, че момичето се е впрегнало, вече не върви просто да спреш да си вдигаш телефона или да отговаряш на съобщенията. Нищо не струва да напишеш 2 реда или един разговор очи в очи. Прекратявал съм като съм казвал, че не ми се получава, няма смисъл да се напъваме по-нататък. Не е нужно да даваш конкретна причина за което, а и в повечето случаи просто няма такава- така или иначе не може всяка да ме кефи, нито пък дължа нещо на всяка, която ми е навита.
Така че за мен не е мъжка такава постъпка след като сте си лягали и в даден момент да изчезнеш без да кажеш нито дума.
Авторката, друг път не се вкарвай в неясни отношения. Като искаш връзка, казвай го още в началото и принципно като знаеш, че задълбаваш бързо, не се хващай на отношения тип секс-другарче.
Изобщо нямах такива намерения да ставам секс другарче.. сега вече знам, че не ставам за такива отношения. Друг е въпроса, че не започнахме като такива, след това деградирахме дотам. След подновяване на отношенията ни повече никой не заговори за това какво правим, но пак си прекарвахме все така приятно..
Ама защо е необходимо да вербализирате естеството на взаимоотношенията си (да си обяснявате взаимно какви сте помежду си)? То не си ли личи и без обяснения (за хора с житейски опит, де). Sunglasses

# 153
F.Sagan за хора с опит вероятно не, аз не съм от тях, момчето също е имал само 1 по-дълга връзка досега. В интерес на истината ако все пак си бяхме казали по една дума и за нас си, сега щях да имам кураж да се поразсърдя и да му кажа доста повече работи, но на .. приятелчетата за секс нямат претенции и не държат сметка..

# 154
От девет дола вода се носи, за да се докаже какво?? Че като не те кефи някой, за тебе е най-нормално да се изнижеш като пръдня от г... дупе, тихомълком, само ароматът от изнизването да навява спомени за теб. Joy
"Не те ща. Точка слагам." Толкова просто действие, че се чудя как има хора да си усложняват живота зорлям, че и другите да са им виновни за това какви са те.
Ей сега някой ще дойде да обяснява, че имало и досадници. Не разбирали от дума. Ами има ги и без да се бутате по интимностите им сами и с желание. Но след като си казал ясно и точно: "Не", можеш да прекратиш и всякаква комуникация с ясното съзнание, че каквото е зависело от теб като човек, си го сторил. Оттам нататък какво ще прави другият, си е за негова сметка само. Ако ще да се излага и унижава, ако ще да продължи без да ти досажда, каквото ще. Не си въвлечен.
Искайте да бъдете чисти, бе, хора!

# 155
Много мъже не са толкова директни колкото им се иска, или на колкото се правят...
Няма какво да го мислиш този...не си струва емоциите..

# 156
  • София

Vasudevaya, ясна и директна, +1000

Честната и открита комуникация е в основата на всички здравословни отношения. Разбира се, не се налага човек да вербализира всяка крачка, мисъл и намерение, но когато имаш колебания, съмнения и си объркан, трябва да можеш да го кажеш на другия човек и да получиш адекватна обратна връзка.

Разбира се, че веднъж като разгадаеш "кода" и разбереш, че желанията не съвпадат, ще си тръгнеш. Но човек, който се е "заявил" по този начин, за мен винаги ще си остане мишкар и страливец, пък в каквито ще теории да облича поведението си Wink

# 157
  • SF
Просто ми е странно как се стига дотук, как е възможно толкова плавно и безславно да си умрат нещата, а уж се разбирахме много добре и ни беше приятно един с друг. Да ми беше казал в прав текст, че е охладнял или има друга или каквото и да е. Просто се чувствам като идиотка.

Имай предвид, че тези неща доста трудно се казват, а и много трудно се разбират от отсрещния човек. Какво значи "охладнял съм"... Другият може да се концентрира и в това да го стопли и да се надява за връщане на изгубения интерес.
 Не всеки е склонен да разказва с кого излиза и защо е нарушил лялни, топли отношения. Аз не бих давала обяснения дали има или няма други. Първо - това е много обидно за този, който ще го слуша, много нараняващо, много съсипващо и второ - то си е моя работа. Може пък на мене да ми се дърпат и "новият" да е нов само в моята глава. Не бих ползвала това като мотив за раздяла.

# 158
Ъъъ, Луне, аз дълго време бях тормозена от човек, с който съм нямала нищо интимно никога. Даже не знам дали от телефон (не смартфон) може да се блокира някой, пък и не съм на "ти" с техниката и тогава даже не съм се сещала за тази опция. Нощем изключвах звука и това ми беше защитата. Лепки съществуват.
Но авторката ми звучи много културно, изключвам вероятността да е такъв случаят. Но не съм съгласна, че щеше да й е по-добре да научи истината.
Ако ти каже, че е срещнал друга, вече ще ти е добре? В никакъв случай. Остави нещата така.

# 159
  • София
Лоре, и на мен един такъв, с който сме били на здравей - здрасти ми досаждаше. Отрязах го още на първото предложение за кафе. Не спря с години, заобикаляше всякакви предупреждения, блокировки и игнори. Накрая след жалба в полицията спря, поне за момента. Луди хора винаги ще им. Не знам това какво общо има и защо трябва да третираме и нормалните като такива.

# 160
Не е коректно просто да изчезнеш, когато знаеш, че другия се е впрегнал в отношенията ви. Аз съм го правил след една или няколко срещи примерно, или само на он лайн комуникация. Ама когато виждаш, че момичето се е впрегнало, вече не върви просто да спреш да си вдигаш телефона или да отговаряш на съобщенията. Нищо не струва да напишеш 2 реда или един разговор очи в очи. Прекратявал съм като съм казвал, че не ми се получава, няма смисъл да се напъваме по-нататък. Не е нужно да даваш конкретна причина за което, а и в повечето случаи просто няма такава- така или иначе не може всяка да ме кефи, нито пък дължа нещо на всяка, която ми е навита.
Авторката, друг път не се вкарвай в неясни отношения. Като искаш връзка, казвай го още в началото и принципно като знаеш, че задълбаваш бързо, не се хващай на отношения тип секс-другарче.
+1
Точно така, това е най-адекватното което може да се направи и от двете страни. Не знам защо но винаги ме хващат лудите като чета за хора, които изведнъж са се изпарили като дим. До края на миналата година имах връзка, може би само аз съм мислила че е такава, с човек с когото ми беше много приятно и имах чувства. Еми за няколко дни от "миличко" станах непозната. Днес нямам никакъв интерес към него и хич не ми дреме какво прави и с кого е. Който не го е изживял не знае за какво става въпрос. Как така никой не е длъжен на никого? 1 изречение.. 1 изречение за кратко обяснение, това е, което се изисква. Виж ако отсрещната страна започне с истерии и да не разбира, това е друг въпрос.
По темата.. какво да ти кажа, ще мине. Не си виновна, изживей го, пострадай и гледай напред.

# 161
Лъвице, отговорих на поста на Луна, в който ставаше дума, че за лепките някои хора са си виновни сами, защото се тикали в интимните им части май беше. Не е така.

# 162
Ъъъ, Луне, аз дълго време бях тормозена от човек, с който съм нямала нищо интимно никога. Даже не знам дали от телефон (не смартфон) може да се блокира някой, пък и не съм на "ти" с техниката и тогава даже не съм се сещала за тази опция. Нощем изключвах звука и това ми беше защитата. Лепки съществуват.
Но авторката ми звучи много културно, изключвам вероятността да е такъв случаят. Но не съм съгласна, че щеше да й е по-добре да научи истината.
Ако ти каже, че е срещнал друга, вече ще ти е добре? В никакъв случай. Остави нещата така.
Ами, няма да ми стане приятно разбира се, но го предпочитам пред това да си прекарвам дните в размисли какво стана, стана ли нещо, какво обърках. Хем ме е пробвал дали държа на директност, видя че не отвръщам с драми, очаквах наистина като дойде такъв момент да ме уведоми, да си знам поне за себе си какъв ми е урока и да не очаквам обаждане повече.

# 163
Ама, чакайте малко,
Значи вие сте била във връзка, когато сте завързала любовник, така ли ? И сте очаквала, че новият трябва да поеме сериозен ангажимент и да призове на дуел титуляра ? И сега за това е драмата ? Че чак уважение настоявате, че ви се дължи ?
Брях, за жена без опит играете доста хладнокръвно.

# 164
Пюр, ще последват размисли къде сгреших, че стана тъй, с какво тя е по-добра от мен... не знам. Можеш и сама да провокираш разговор с него, ако ти е важно. Но защо?

Общи условия

Активация на акаунт