Така че за мен не е мъжка такава постъпка след като сте си лягали и в даден момент да изчезнеш без да кажеш нито дума.
Той може да е казал, просто тя да не го е чула.
Хипотетично.
Във въпросния казус има една огромна въпросителна – лудият бивш. Напълно възможно е да не е престанал със заплахите, а да е предприел още по-драстични мерки.
И какво, младежът, ако се е изплашил, отива при нея и честно в очи ѝ казва: „Виж какво, много си ми симпатична, ама нямам намерение заради теб да ме пребият, убият, да ми взривят колата или дома, да ми отвлекат близките... (или каквото там са го заплашвали)“. Даже „Веднъж вече ме пребиха заради теб, не искам повече неприятности. Жени много, ама аз съм един на мама“.
Чуваме само едната страна, която ми се струва доста необективна, манипулативна и самозаблуждаваща се. Каква е реалната истина – никой от нас не може да знае.
За да прекрати рязко всякакви контакти, този мъж си е имал някаква основателна причина – иначе кой ще се откаже от жена, към която е имал симпатия и която сама му се предлага? Друг е въпросът защо не обяснява тази причина и дали не я е обяснил, но тя е отказала да я приеме.