Отговори
# 120
Муки, свържи се с АГ-то, може и един ковид тест да пуснеш, дано всичко е ок ❤.

# 121
Как съм изпуснала новата тема, не знам..
Христос Воскресе! Желая на всички бъдещи мами много здраве и сила за предстоящите моменти, които ни очакват. ❤
Аз също малко да ви помрънкам.. болят ме ребрата и беба застава в изключително странни пози.. корема ми постоянно се издува от ляво или дясно. Кръста много започва да ме мъчи..
Сега покрай празниците с тези домашни козунаци.. веднага качих 😬 Срам 😁.. И да ви кажа, онзи ден когато изведнъж стана адски жега, нямах нищо подходящо и така се ядосах, че отидох до h&m и си купих 2 супер смотани тениски и едни къси гащи за космически цени.. после видях, че от утре пускат в лидл на съвсем прилични цени. 🤷‍♀️

# 122
Как съм изпуснала новата тема, не знам..
Христос Воскресе! Желая на всички бъдещи мами много здраве и сила за предстоящите моменти, които ни очакват. ❤
Аз също малко да ви помрънкам.. болят ме ребрата и беба застава в изключително странни пози.. корема ми постоянно се издува от ляво или дясно. Кръста много започва да ме мъчи..
Сега покрай празниците с тези домашни козунаци.. веднага качих 😬 Срам 😁.. И да ви кажа, онзи ден когато изведнъж стана адски жега, нямах нищо подходящо и така се ядосах, че отидох до h&m и си купих 2 супер смотани тениски и едни къси гащи за космически цени.. после видях, че от утре пускат в лидл на съвсем прилични цени. 🤷♀

Разбирам те! Grinning Откакто се качиха градусите навън и на мен започна да ми става едно такова тежко, нервно, краката ми се подуват като постоя повечко права и ми се изморяват, ако не са вдигнати нависоко, супер изнервена съм и се чудя какво да обличам Grinning На кантара не съм се качвала след Великден, малко ме е страх Grinning До миналата седмица бях качила 4 кг. но сега според мен са станали повечко. Момичета, май навлизаме в тежката част от бременността Grinning

# 123
Момичета сърбежите по цялото ми тяло не спират и реших днес да пусна чернодробни показатели... за огромно съжаление всичко е завишено алат,асат,АЛП само ГГТ е в норма. Чакам пред кабинета на лекаря да видим какво ще правим. Чета в интернет, че е изключително опасно и съм зверски стресирана... още съм в 31г.с и ми е много рано за раждане, но ще видим какво ще каже АГ-то. То моето какво ли не беше бъбречни кризи, нарушен кръвоток, високо кръвно сега и това. Дали има някоя друга мама, която да е имала холестаза (ако моето всъщност се окаже това), и как са процедирали при нея ?Sob

# 124
Heart
Момичета сърбежите по цялото ми тяло не спират и реших днес да пусна чернодробни показатели... за огромно съжаление всичко е завишено алат,асат,АЛП само ГГТ е в норма. Чакам пред кабинета на лекаря да видим какво ще правим. Чета в интернет, че е изключително опасно и съм зверски стресирана... още съм в 31г.с и ми е много рано за раждане, но ще видим какво ще каже АГ-то. То моето какво ли не беше бъбречни кризи, нарушен кръвоток, високо кръвно сега и това. Дали има някоя друга мама, която да е имала холестаза (ако моето всъщност се окаже това), и как са процедирали при нея ?Sob

Усмивке, много съжалявам, че резултатите не са добри. На първо време се консултирай с АГ-то си, той може да те прати и към друг специалист след това. Но най-важното е да запазиш спокойствие, доколкото е възможно, защото аз имам много близка приятелка, която изкара две бременностии с холестаза и нямаше последствия нито за бебетата, нито за нея. Всичко премина със самото раждане. Доколкото знам, единствено пиеше някакво лекарство, което да държи нещата под контрол и си следеше чернодробните показатели по-често. Роди си в 9-ти месец  двата пъти съвсем здрави бебчета! И тя имаше сърбежи по цялото тяло и по-тъмна урина, както и мнооого завишени асат и алат, но след като започна да пие хапчетата, нещата се успокоиха малко. Стискам палци и при теб всичко да се нареди! Пиши какво се случва Hug

# 125
Много благодаря! Говорих с АГ-то, препрати ме към гастроентеролог, но за жалост не мога да намеря някои, които да работи днес или поне докрая на седмицата. Много лошо хванах празничните дни. Смятам довечера да отида до спешното, защото вече не изтърпявам, а идват събота и неделя. Моите алат и асат не са кой знае колко завишени, но все пак са.

# 126
Момичета, имам един магнезий на Допел хертз, мога ли да си пия него или да си купувам прескъпата Биоелектра?

# 127
Аз се отсазах от тази биолектра. Пия си обикновен магнезий.

Момичета, имам един магнезий на Допел хертз, мога ли да си пия него или да си купувам прескъпата Биоелектра?

# 128
Бибонс, аз мисля да отида при др Ася Наралиева (ходила съм от работа на профилактични при нея и ми изглежда внимателна). От АГ при които се следя на частно и по ЗК не са ми казвали да отида на офталмолог, но аз бих била по-спокойна. Знаеш ли какво представлява прегледа? Дали разширяват зеницата, да знам дали да съм с придружител?
Аз имам малък казус. На последната фетална 29г.с са записали степен на зрялост на плацентата 1. В 30+2г.на преглед при др Вецев ми спомена, че плацентата има леки калцирания, нищо притеснително(но аз все пак се притесних 😃). Пита ме дали има пушачи около мен - казах не и той спомена, че може да е от предозиране с вит Д, който приемам(1таблетка от 400iu, което ми звучи малко абсурдно да се случи) и да започна прием от 2капки на джеймисън(което е към 800iu на ден). На следващия ден реших да си пусна вит Д и излезе дори по-нисък отпреди 2месеца(беше 36, сега е 30) Доста се обърках и не знам как да процедирам. Мисля да си взема вигантол и да пия по 3-4 капки поне на ден и след месец пак да изследвам. Но на ФМ не ми казаха да има проблем, че степента на зрялост на плацентата е 1, като чета в статии в нета пишат, че след 27г.с е нормално да е 1 степен. При вас, които сте били на последната ФМ каква степен пише?
В 30г.с+2 бебето беше 1440гр, което казват, че е ок, не е много, но и ние с бащата не сме едри. На прегледите казаха, че кислород кръвооток и всичко към бебето си е наред. Аз все пак от месец пия протеин за бременни, честно казано не знам дали има ефект от него.

Последна редакция: ср, 05 май 2021, 17:03 от LaLa Land

# 129
  • Варна
LaLa Land, на моята последна ФМ в 28+6 докторката каза, че плацентата е 2-ра степен, но щом бебето се развива нормално и кръвотоците са добре, значи всичко е Ок. Не каза да е нещо притеснително. След това говорих и с АГ, която ме следи, тя също каза, че е нормално. Не мисля, че имаш повод за притеснение

# 130
Момичета пред дилема съм. Искам да направя една торта много ми се е прияла, но има сурови яйца в нея. Вие яли ли сте сега сладкиш със сурови яйца?

Последна редакция: ср, 05 май 2021, 19:13 от MonikaT

# 131
LaLa Land, аз ходих на офталмолог и прегледът протече по следния начин:
1.Сложиха ми капки
2.Минах преглед за диоптъра
3. Огледа ми зениците
4. Издаде ми болничен лист ,че мога да родя нормално

# 132
  • Варна
Аз лично не бих рискувала със сурови яйца на този етап

Момичета пред дилема съм. Искам да направя една торта много ми се е прияла, но има сурови яйца в нея. Вие яли ли сте сега сладкиш със сурови яйца?

# 133
Усмивка, успех ❤ Нямам познания по този въпрос, но ти стискам палчета много. Кажи какво са казали докторите. В Някоя болница няма ли гастро. Би трябвало да има на смяна, независимо дали е празник или не.
Ла ла Ленд, сега вече е съвсем, съвсем нормално да започне да старее плацентата. Няма нищо притеснително.
Моника, недей рискува с тези яйца, малко остана! После ще си хапнеш.
Аз днес бях на преглед, бебето си седи в позиция за раждане, всичко изглежда добре: 1826 гр. Утре завършвам 32 г.с
Бебка доста се изпъва вътре и започва да става малко болезнено, ама си ѝ става тясно вече.
Как сте с киселините? Моите станаха бая силнички 🙄
Появиха ли ви се стрии?

# 134
Лило за киселините не са силни,ама имам чат пат зверско главоболие,уж не ходя по жегите,не знам от какво,за носа да не говорим,че вече месец ми е запушен. Мажа се както ми падне,понякога по веднъж,понякога по два пъти нямам за сега стрии.

Общи условия

Активация на акаунт