Отговори
# 150
Ох, не знам, подозрението ми е, че си отрицателна кръвна група и образуваш антитела срещи плода, това се оправя с инжекции, но не съм сигурна. Дано АГ-то ти отговори по-бързо, защо не звъннеш в лабораторията да попиташ какво значи това?

# 151
Ох, не знам, подозрението ми е, че си отрицателна кръвна група и образуваш антитела срещи плода, това се оправя с инжекции, но не съм сигурна. Дано АГ-то ти отговори по-бързо, защо не звъннеш в лабораторията да попиташ какво значи това?
Няма как да звънна в лабораторията, аз съм в Англия и единствено с нея мога да се консултирам. Писах и съобщение, дано ми отговори по скоро.

# 152
Здравейте и от мен! Относно киселините в момента нямам толкова много, но и аз ги боря с газирана вода и всяка сутрин пия вода и лимон. Стрии получих по корема, въпреки че се мажа по два пъти на ден, но имам малко около пъпа и отстрани на "любовните дръжки". По гърдите имам стааари следи още от началото на пубертета, та знам какво да очаквам след време. Smile
Тази седмица бях при моя АГ и всичко беше наред и с мен и с беба, тя е даже 1600 гр. за края на 30 г.с. Малко кръвното налягане първоначално ми го измериха по-високо 140/80, втория път беше идеално 120/70. АГ ме помоли да си го меря по 2 пъти на седмица. Съпругът ми е с високо кръвно и знам от него, че не е хубаво всеки ден и по няколко пъти на ден да се мери кръвното. Понеже преди няколко месеца си сменя лекарствата и кардиолога му се беше скарал, че по 3 пъти на ден си е мерил кръвното и че не е нужно толкова често.

# 153
Цитат на: bibonss link=topic=1 У329787.msg42798626#msg42798626 date=1620381736
Момичета, имам въпрос към тези от вас, които си следят кръвното с електронен апарат за кръвно. По колко пъти го мерите и коя стойност отчитате за вярна. Питам, защото аз го меря по 2 пъти на ден, като всеки път правя 3 измервания и взимам някаква средна стойност от тях, тъй като и трите пъти дава различен резултат. На първото мерене винаги ми го изкарва най-високо (имам страх от апарата за кръвно), следващите две са по-ниски (когато се успокоя малко). Пример от днес: първо мерене 130-87 (малко се шашнах), второ мерене 112-70, трето мерене: 119-79. Кое да приема за вярно или е окей, както правя до момента и взимам средната стойност? Thinking
Здравей, аз меря с електронен апарат, не знаех за трите измервания. Знам, че между измерванията трябва да изчакаш 10 15 мин защото електронните не отчитали съвсем вярно. И също, че трябва да си с покой 15 мин поне преди да измериш. От моя лекар знам, че до 140/90 е допостимо каза стигна ли толкова да отида в дежурния кабинет.

# 154
Хей мамчета, ходих на гастроентеролог днес най-накрая. Жената много трудно ме прегледа на ехографа, понеже малката много риташе и й се пречеше постоянно. Оказа се, че имам камъни в жлъчката... все пак пуснахме отново чернодробни показатели и какво да видя, билирубина ми се е смъкнал в граници (без никакво лечение), а алат и асат продължават да се увеличават. Понеделник съм отново при лекарката, хем отново да ме прегледа още по-обстойно и ще мислим какво ще правим. Ходих и до АГ-то, бебчето върви с 2 седмици/2 седмици и половина напред, добре е и наддава, трябва да избутам поне до към 10-15 юни, но ще видим..

# 155
Усмивке, абе въпреки всичкитв гадории, твойто беби си му е екстраааа ❤ Да е здравичко и да расте, само дано не те мъчи чак толкоз много, да ти даде малко са отдъхнеш.
Моника, отговори ли ти АГ-то? Какво се оказа?

# 156
Нямам отговор, още чакам. Надявам се след като не са ми звънели да не е нещо сериозно. Цял ден чета в интернет и нищо хубаво не прочетох... дано скоро имам отговор, ще пиша като разбера нещо ❤

# 157
Здравейте, от няколко дни ми повтарят да спра да работя, че 8 месец е най-рисковия и бебетата родени пред него трудно и рядко оцелявали ? И вече сериозно се замислям дали да не изляза болничен, че ме наплашиха.. Вие какво мислите ? Sad

# 158
Не мога да дам съвет, според мен щом си се замислила и ти е в главата е време за болничен, но просто за почивка/наслада от бременността Simple Smile Иначе мисля, че вече се гледа раждането да бъде максимално близко до термин просто.

# 159
Митове и бабини деветини са: 'седмачетата оцеляват,осмачетата-не' !
Всяко дете родено много по-рано от термин е в по-висок риск за оцеляване тъй като още не е зряло.
Науката говори,че статистически след 32ра седмица имат същият шанс за оцеляване като при родените в 40та.Разбира се,идеалният вариант е да се родят след 38ма седмица.
Ако жената се чувства добре и няма усложнения на бремеността ,няма пречки да си работи,разбира се като си спазва правилата за почивка,не се преуморява, не поема тежки задължения,избягва нервно напрежение, с една дума :работи мноооого лекичко,мисля аз.
И благородно ви завиждам как в БГ просто ей така си вземате болничен. Тук няма такъв филм....е! Има винаги начини за манипулиране на системата Grinning

# 160
Здравейтее мамииии 🎈 Да се оплача малко,започнах магнерота 3х2,че бая болки.Доки каза да си го пия така нямало проблем.Има ли друга мама с такава доза?

# 161
Аз дори бях стигнала до 4х2 на ден.
Те сега Бракстън Хикс контракциите са си редовни приятели през дните ни и така ще си остане. Има един момент, в който трябва да ги спрем, ама кога, не знам.
Аз си признавам, че пия само ако ще се разхождам повече през деня, а иначе пия по 1 прахче диаспорал на ден.

# 162
Аз дори бях стигнала до 4х2 на ден.
Те сега Бракстън Хикс контракциите са си редовни приятели през дните ни и така ще си остане. Има един момент, в който трябва да ги спрем, ама кога, не знам.
Аз си признавам, че пия само ако ще се разхождам повече през деня, а иначе пия по 1 прахче диаспорал на ден.

Ами аз си ги пиех по 1 или 2,както ми дойде,че всичко си беше наред (аз си мислех така де 😀) обаче боли,особено кръста все едно ще ми идва цъкъла Sad И сега идва тъпия въпрос-тези болки ли са контракциите? 👀

# 163
Аз съм пас, нямам представа 👀👀👀
Май да, ама може и да е неудобно заставаме на бебето ниско долу, аз такива неща усещах като беше седалищно, от както е главично и кръста не ме боли, и менструални болки нямам. Аз за сега усещам само стягания на корема и тук там някоя крампа в матката.

# 164
Аз съм пас, нямам представа 👀👀👀
Май да, ама може и да е неудобно заставаме на бебето ниско долу, аз такива неща усещах като беше седалищно, от както е главично и кръста не ме боли, и менструални болки нямам. Аз за сега усещам само стягания на корема и тук там някоя крампа в матката.

Да,седалищно е моето зайче😊 другия път ще питам Доки 😀

Общи условия

Активация на акаунт