Отговори
# 540
Първо ми е. Сега сутринта съм ок. Май си въобразявам и излишно се шашкам. Или може би е нормално в тези седмици да има такива болки. 🤔 утре съм на преглед и ще разпитам. 😃
Мисля си че май просто съм се схванала, времето е ужасно и почти не се движа последните 2-3 дни и усещам как всичко ми се е сковало.
А иначе ние май сме избрали една и съща акушерка Имир. Понеже и аз следя групата на Шейново и бях видяла, че си писала там.

# 541
Вчера имаше лекция с нея. Много приятна жена ми се стори.
Мен ме боли гърба много, имам чувството, че корема ми расте с дни.. изведнъж както си бях супер активна (даже и на работа ходех), тази седмица съм коренно различен човек 🤦‍♀️ Само се местя от дивана на леглото и обратното..така се ядосвам на себе си.

# 542
И аз май ще раждам в Шейново, но секцио по медицински причини и се чудя в този случай акушерката какво прави? Ще съм с избор на екип за лекаря. Първото ми раждане беше нормално и АГ-то ме израждаше основно, акушерки сигурно е имало ама какво са правили не знам.

# 543
LalaLand, дано да е поотпуснало малко...
А аз минавам да се отчета...момичета, вчера бях на преглед, бебето си расте, околоплодни води и кръвопоток са в норма, в момента е около 2600 гр. и е с около седмица напред. Все още е главично и понеже тук секцио не е избор, както и не е и мое предпочитание...другата сряда ще се опитат да го обърнат. Стискайте ми палци, постоянно мисля за това и тайно се надявам госпожицата да благоволи и да се обърне сама Joy
Иначе, как сте с подготовката? Аз вчера изпрах всичко и въпреки, че суших със сушилня ще ги гладя...предстои да получим последни поръчки и май горе-долу ще сме готови. Количката също е факт. Остава да си оправя багажа за болницата. Има те предложение за конкретни марки превръзки или бельо за първите дни след раждане?

Пожелавам ви леки последни седмици на бременеене и после много гушкане!!! Blush

# 544
Аз съм готова с всичко и багажа ми е готов в куфара. Дрешките изпрах и през сушилнята и ги изгладих като за първи път, но не мисля да ги гладя след това.
За превръзки съм взела от ДМ always ultra night някакви супер огромни 😃 и взех едни пакет от тези еднократни следродилна гащи на canpol пак от ДМ(ако ще си вземате задължително Л/ХЛ) не ми изглеждат много удобни, но сигурно ще ги използвам първия ден като е най-обилно всичко и ги хвърлям направо.
Взела съм си и някакъв сироп за кърмачки от ДМ, един млечен шоколад,шише вода със спортна капачка, непромокаеми еднократни подложки, които може да ползвам и за мен да не изцапам чаршафите и за бебето като е при мен, също и няколко пеленки за бебето като е при мен да му постилам като го слагам на Леглото. Това май е по-интересно от багажа, другите неща са обичайните.

# 545
Lala Land, много багодаря за идеите, и аз съм предвидила подложки за мен и беба, различни видове превръзки за първите дни, ще видя и за след родилни гащи, но намирам само на Always тука, Canpol явно няма...Запасих се с протеинови барове и също така един чай за кърмачки от Weleda.

Benchita  - не се ядосвай, повечето сме така според мен, някои дни енергични, някои само се местим от стол на диван, от диван на легло и така...в тези последни седмици е нормално. Дръж се, малко остана! Simple Smile

Последна редакция: ср, 02 юни 2021, 11:21 от JJDILAH

# 546
  • Варна
Лала, даа 😊 Вече няколко пъти се виждах с нея,а няма да казвам,че постоянно и пиша (досаждам и само с глупави притеснения май). Докато бях сега в Шейново,не е спирала да слиза да ме види,въпреки,че не бях в нейното отделение. Даже и казвах да не се разкарва,че нали си задавам въпросите на докторите,които минават на визитация и тюню,но тя дори само за едно ,,как си,, идваше до мен 😊

И аз съм утре на преглед и хем нямам търпение,хем се чудя дали да ходя защото ще ми се съберат 100км,които трябва да мина сама 😔

Всичко ми е готово иначе. Багажа нали го взимах с мен в болницата,та тъкмо го прибрах отново 😁 Дрешките с баткото ги гладих само, може  би първите няколко пъти и сега мисля да е така.
Вече изпробвах гащите от Пепко,които са си като еднократните понеже са по 70ст и са леко тънки😁 ноо супер удобни (надявах се,че и с превръзки ще са, до колкото е възможно),памучни,еластични,а голямо попадение направих с тях.

Заредила съм се с мноооого еднократни подложки и съм взела и за родилното 3бр от тях. С баткото ги ползвах за всичко. Слагах под повивалника (ако се напиша на него не подгизваше целия),слагах в количката,слагах в количката когато го сменях на вън и общо взето беше най-използваното нещо.

# 547
Аз снощи местих малкия от нашето легло в неговото и после една рязка болка, но горе под ребрата. Какво ли не ми мина през главата. Само мислех, че ще викам такси, да не будя детето...

# 548
Здравейте, прегледах темата и коментарите и бих желала да се включа : ) Термина ми е 11 юли, днес бях на консултация, 34 седм и 3 дни, 2805 гр, голямо момиче : ) Второ ще ни е, имаме момче, което на 8 юли става на 3 г. Опитвам се по малко да подготвям с пране, онлайн покупки последни, подреждане. Другата седмица очаквам да ни доставят количката, ще ползваме креватчето от преди и така.
  Първият път родих в Шейново, сега съм с друг лекар, който ме следи и ражданията са във Вита 2, ще съм ви благодарна, ако имате някакви отзиви как е там. Също, все още пия магнезий, днес забравих да попитам за спирането му, ако някоя от вас вече го е спряла, ако може да сподели в коя седмица. : ) Благодаря.

# 549
Аз съм от понеделник вкъщи и почнах с подготовката вече. Какви дрешки сте взели за изписването? Баткото ми е през октомври и сега въобще не знам какви дрехи да подготвя за бебето. Иначе и на мен ми е второ, но имам чувството че този път ако си тръгне сам няма да позная. Имам някакви болки в кръста и ниско долу в корема , но бързо отшумяват засега.

# 550
Здравейте,аз пак да се оплача...неделя вечерта бях с много силни болки в кръста и корема и влезнах в болница.Сега е по-добре но пия доста хапченца вече и бебка забавя движенията Sad Хаповете били безвредни за нея но все пак ми е тъпо,че толкова рано ми започнаха контракции-33 г.с

# 551
Аз съм от понеделник вкъщи и почнах с подготовката вече. Какви дрешки сте взели за изписването? Баткото ми е през октомври и сега въобще не знам какви дрехи да подготвя за бебето. Иначе и на мен ми е второ, но имам чувството че този път ако си тръгне сам няма да позная. Имам някакви болки в кръста и ниско долу в корема , но бързо отшумяват засега.
Здравей, това с дрешките е и моята голяма дилема! Когато разглеждах в един магазин продавачката беше в потрес как така съм търсила с къс ръкав за изписване, казах че ще е завито в памучна пелена разбира се, най-малкото от слънцето да се предпази. Каза ми, че няма да ми дадат от болницата да го изпиша така, трябвало дълги ръкави и крачоли и шапка (общо взето юли по обяд яко опаковано) та не съм купила още нищо освен тънка памучна пелена. Може и аз да греша, но  ще питам в болницата на следващия преглед. И ще следя темата🤗

# 552
Момичета, здравейте!
Аз малко изчезнах, извинявам се, надявам се всички да са добре ❤
Ще добавя момичетата, които ми писаха в списъка, ще добавя и новородените ни съкровища ❤❤❤
Дебора и Ели, малките ни принцеси, да са живи и здрави!
Аз ще изписвам моята бебуна с малко по-дебело одеалце (пак не най-дебелото) с ританки и боди тип прегърни ме, според зависи дали духа или не ще сложа шапчица. Не съм взимала комплект специално, а сама си го подбрах и то от дрешките, които ми дадоха. Ще е в бяло, а одеалцето е бяло с розово фламинго 👀😸
Аз бях на преглед днес, от няколко дни имам тежест ниско долу, става ми лошо от време на време, днес бебуна я измериха 2454 гр, в 36+ седмица, нещо ми е дребосъчка и се филмирам. Плацентата ми е застаряла като за 38-ма седмица 🤷🏻♀ Уж беше добре преди 2 седмици...
в понеделник съм пак на преглед да видим дали е пораснала и плацентата не ѝ създава проблеми.
АГ-то ми спря всички лекарства вече, каза, че зорът е бил да добутаме до 36-та седмица, от там на сетне да излиза когато иска.
Днес ходих до пепко (мерси Анна) взех си гащЕ 🤣, а от ДМ всех сякакви глупостенца за багажа и днес ще пера мойте неща и евентуално (ако не ме мързи), ще оправям багаж за родилното.
Поздрави на всички и спокойно, момичета, започва се с кефа ❤ Ахахахах, а кога тепърва почвахме да пишем, излетя това време!!!

Последна редакция: ср, 02 юни 2021, 20:48 от Лиилоо

# 553
  • Варна
Лило, чувствам се като кумчо вълчо от вълкът и седемте козлета 😁 Все едно имам камъни в корема. Гледаха ли те за някакво разкритие? Шийката? Контралции?
Аз нали собственоръчно си спрях магнезия (но пиех по едно хапче на ден 500мг) или сега трябва да го пия до 37с 3х2...
 Уф,времето наистина излетя светкавично,даже не ми се вярва колко бързо

Newmama и аз като влязох в петък с контралции,бебето беше забавило движенията...Дали пък не ги стресират тия контралции 😁 Бързо да те изписват оправена и готова за чакане на финала 😊

Мари,да кажеш другия път на тая продавачка да си смени професията 😁

Иначе за изписването съм подготвила и с дълъг и с къс ръкав и пелена. Ако х слънчево с късия,ако е дъждовно с дългия. Като цяло не са някакви специални комплекти,а ежедневни дрешки,които ще носи и след това 😊 Подготвеното късо ръкавче (ромпер цял къс) даже му струва 6лв 😁 Така или иначе няма да се вижда от пелената.

# 554
Здравейте момичета, да споделя и аз за покупките за беба Blush купила съм бодита без, с къс и с дълъг ръкав, но за болницата ще подготвя само с дълъг ръкав и ританки/панталонче, чорапки, шапчица. Предвидила съм да имам два "комплекта" за всеки случай Blush одеялото ще е меко и пухкаво, ще имам и жилетка за всеки случай. Нищо, че ще е юлско бебе, те в началото не могат да регулират телесната си температура и затова ще си го пазим да му е топло Heart Eyes това ще ми е първо бебе и аз за първи път пазарувах бебешки дрешки...толкова много неща искам да купя, но се ограничих с по пет бройки от вид дрешка, това беше и съветът на АГ. КУпих и разни пижамки, с цип, тип да не се налага да събличаш цялата пижамка при смяна на памперс. Имам чувалче за сън и муселинови пелени/одеяла. Като козметика съм избрала Mustela и Hipp. За двете марки съм чела много хубави отзиви, дано и беба ги хареса. За памперс избрах марката Pampers. Мокри кърпи на Water wipes. Aбе само беба ми липсва Joy

Общи условия

Активация на акаунт