Отговори
# 525
Онли, не съм звъняла. Няколко пъти така го притесних без зор човека, а знам че тази седмица даже е отпуск. Днес като си лежа и почивам ми е добре, ако пак почувствам нещо ще го търся 🤷‍♀️
И само да добавя, за мамите като мен, които все още не са се ориентирали в козметика за бебета. Мустела имат мини комплект за пътуване. Мисля първо да пробвам с малки разфасовки, за да преценя на бебето дали са му ок. Доста мои приятелки накупиха и половината ги замениха с други марки. 🙂

Последна редакция: пн, 31 май 2021, 18:13 от Бенчита

# 526
Здравейте, може ли отзиви за стерилизатор и помпа Bebumi?
Спомням си, че неотдавна едно момиче тук беше писало, че ще поръчва помпата, снощи гледах в емаг и са много, чак съмнително много намалени и двата уреда, не знам дали си заслужава обаче. Като цяло идеята ми е помпата да я ползвам инцидентно по-скоро, а не регулярно.

# 527
Спомням си, че неотдавна едно момиче тук беше писало, че ще поръчва помпата, снощи гледах в емаг и са много, чак съмнително много намалени и двата уреда, не знам дали си заслужава обаче. Като цяло идеята ми е помпата да я ползвам инцидентно по-скоро, а не регулярно.
Здравей, моя позната роди наскоро и си взе такава и е много доволна, а храни само от шише. Аз нямам други отзиви за тази помпа

# 528
  • Варна
Only New,де да беше задължително тая последователност 😊
С първото раждане нито тапа ми е падала,нито води са ми текли 😁
Спукаха ми мехура докторите на 6см разкритие,до тогава нищо не бях усетила.

Аз вече съм в къщи,но съм супер притеснена. Усещам,че момента наближава,а пътя от 3 часа до болницата...само като си го представям....
Днес може би от пътя,но отново усещам в къщи леки контралции (дано си въобразявам,че сутринта на тоновете нямаше контракции). За капак имам съмнение за бактерии,след 3 дни ще излезнат изследванията. Общо взето съм супер стресирана 😁

# 529
Anna, спокойно както имах и аз много чести контракции сега рязко секнаха. Е има ги пак, но поне не са болезнени и толкова често.
Аз да се похваля чернодробните ми изследвания са супер (единствено алат е много леко повишен,с тенденция за намаляване) и мислят, че няма смисъл от израждане по-рано, както говорихме преди това. Нашето момиче днес по ехограф беше 2700кг и е малко големичка, но ме уверяват, че е по-опасно ако изостава. Действително коремът ми е много ниско долу вече и по всяко време може да тръгне нормално раждане, а аз се надявам да избутам още една седмица .. Плацентата имало още накъде да зрее.

# 530
Здравейте момичета,
Кога е нормално да тръгне коластрата? Аз от днес съм в 35та и се чудя...другото което четох, че ако бебето хълца и се усеща ниско долу е главично, но май за мен не важи, тъй като аз по принцип там го усещам...а беба е седалищно...

# 531
Свещичките ще помогнат, аз вече 2 пъти си слагах.
Ухаа, 7ми месец коластра..браво, надявам се, да не е предвестник на скорошно раждане. В 33+3 г.с съм, на 14 юни влизам в 9ти. Моля се да не е по-рано..дори чисто организационно не съм готова с всичко 🙈😐
Ох и аз не съм готова още и изпадам в паника вече,понеже и дата имаме а имам още много задачи за вършене..За свещичките и аз слагам за 2ри път ,но все пак си е малко неприятно..А ти говори ли с лекаря ти контракция ли е било? А и не се притеснявай аз доколкото знам 1во пада тапата ,после водите чак тогава големите контракции.Дано вс е наред 🤗🌹
какви свещички слагате? Аз съм на Макмирор 🙂

# 532
Коластрата тръгва при всеки различно. Първата ми бременност тръгна към 7 месец. Сега чак преди 2 седмици, тоест края на 8ми. А за хълцането - не знам, 35та едва ли се е обърнало бебчето.

Здравейте момичета,
Кога е нормално да тръгне коластрата? Аз от днес съм в 35та и се чудя...другото което четох, че ако бебето хълца и се усеща ниско долу е главично, но май за мен не важи, тъй като аз по принцип там го усещам...а беба е седалищно...

# 533
Свещичките ще помогнат, аз вече 2 пъти си слагах.
Ухаа, 7ми месец коластра..браво, надявам се, да не е предвестник на скорошно раждане. В 33+3 г.с съм, на 14 юни влизам в 9ти. Моля се да не е по-рано..дори чисто организационно не съм готова с всичко 🙈😐
Ох и аз не съм готова още и изпадам в паника вече,понеже и дата имаме а имам още много задачи за вършене..За свещичките и аз слагам за 2ри път ,но все пак си е малко неприятно..А ти говори ли с лекаря ти контракция ли е било? А и не се притеснявай аз доколкото знам 1во пада тапата ,после водите чак тогава големите контракции.Дано вс е наред 🤗🌹
какви свещички слагате? Аз съм на Макмирор 🙂
Здравей аз съм на полижинакс..

# 534
На мен коластрата ми тръгна мисля, че в 4 месец още. Сменят се по 3 тениски понякога, запушвали са се канали явно също(буци съм усещала като съм мазала с мас за стриите)
Ние сме седалищно от 27г.с., в момента 33+4 още е така, на ден по 3-4 пъти хълца и го усещам долу, а днес на прегледа ми потвърди АГ, че си е главично, та се надявам да не се извърти. В сряда сме на ФМ, че със здравословните проблеми, през които минахме, ни препоръча да идем да го видим дори да нямаме никакви съмнения.
Мен също започва да ме обзема подготвителния процес, купихме и кошарка, спални комплекти, ще започваме детската, че до сега кухнята оправяхме.

Здравейте момичета,

# 535
  • Варна
Този път не ми се е появявала коластра. Надявам се да не е предпоставка за лош кърмачески живот 😁
Момичета,изпитвате ли тежест?
Вчера след пътуването и днес от обяд (след като ходих до магазина) изпитвам адски тежест... В петък като на излезнаха контралции,изпитвах така тежест,само,че тогава и в легнало положение,а сега само като се изправя...
Три дни в болницата нямах такава тежест и почнах да си мисля,дали не си внушавам вече...
Имам чувството,че в корема ми има камъни,а като се лутам малко повече в стаите усещам и ниско долу придърпване (даже днес усетих еднократно прорязване за секунда)...
Предполагам бебето вече си е слезнало на долу,но не знам кога трябва да звънна на акушерката... (Направо ме е срам,че го пиша като се има в предвид,че е второ раждане😁)

# 536
Аз поръчах такава помпа на своя глава, защото се подведох по голямото намаление Rolling Eyes и след като таткото влезна да я провери се оказа, че са на някаква Румънска фирма и всъщност си струват толкова около 50-60лв. Доставката от емаг ми беше 15лв.Единствения минус е, че трябва да е включена в контакта, за да работи. А аз си мислех, че се зарежда. Дано да върши работа...

Последна редакция: вт, 01 юни 2021, 18:34 от Mariya66666

# 537
Добре дошла Ели❤️ Желаем ти много здраве,бързо да набереш килца и да дишаш сама ❤️ Бързо възстановяване на мама и чакаме само хубави новини ❤️🍀🍀🍀
Мими,ако ти се разказва когато си по-добре ще се радвам да кажеш как е минало и как е започнало
Успех ❤️

Анна аз вече съм си вкъщи, малката е само на кислород свалиха апарата от нея и сега чакаме само да наддава. Засега казаха че е стабилна. Причината да се появи толкова рано е моя установен гестационен диабет в 30г.с и прееклампсия в 32г.с и се наложи в края на 33 да я извадят с спешно секцио. Чакам с нетърпение да започне да качва грамчета. Роди се 2080гр сега е 1920гр
Казаха че когато стане 2000гр ще я извадят от кувиоза.

# 538
Аз от час съм будна със странна болка в кръста. Пих но шпа и 2х Магнерот, но засега не ме отпуска. Странно е че болката е постоянна. Корема ми не е твърд, усещам си бебето и не знам дали са контракции и дали да бързам да ходя до Шейново..май ще почакам да видя дали ще ме отпусне малко.
Иначе съм 35+1 и на обяд бях на тонове нямах контракции.
Не съм имала болезнен цикъл и все се чудех как ще разпознавам контракциите като тръгнат..

Последна редакция: ср, 02 юни 2021, 01:59 от LaLa Land

# 539
  • Варна
ЛалаЛенд Уф,същите мисли и въпроси са и с моята глава 😁 Второ ли ти беше?
Сега се чудя дали не си въобразявам болежки вече от притеснение...

Аз от час съм будна със странна болка в кръста. Пих но шпа и 2х Магнерот, но засега не ме отпуска. Странно е че болката е постоянна. Корема ми не е твърд, усещам си бебето и не знам дали са контракции и дали да бързам да ходя до Шейново..май ще почакам да видя дали ще ме отпусне малко.
Иначе съм 35+1 и на обяд бях на тонове нямах контракции.
Не съм имала болезнен цикъл и все се чудех как ще разпознавам контракциите като тръгнат..

Общи условия

Активация на акаунт