Отговори
# 615
JJDILAH, всичко ще бъде наред. Стискам палци.
Аз вчера бях на тонове, всичко е наред, другата седмица ще ми взима секрет за микробиология..дано не излезе нещо, че ще ме натъпче с антибиотик. От 22 до 26 Аг-то ми е отпуск..каза ми тези дни само да лежа и да не раждам 😀 Викам, то ще ме пита.. 🤷‍♀️

# 616
JJDILAH, всичко ще бъде наред. Стискам палци.
Аз вчера бях на тонове, всичко е наред, другата седмица ще ми взима секрет за микробиология..дано не излезе нещо, че ще ме натъпче с антибиотик. От 22 до 26 Аг-то ми е отпуск..каза ми тези дни само да лежа и да не раждам 😀 Викам, то ще ме пита.. 🤷‍♀️

Бенчита, благодаря ти! И аз ти стискам палци за микробиологията и като цяло на всички нас Юлски мамита!

При мен снощи след втория преглед нямаше разкритие, нямало е и възпаление/цистит та ме пуснаха да си ходя. Сега чакам да се опитат да обърнат бебето от седалищно в главично...пожелайте ми успех момичета, имам нужда! Animal See No Evil

# 617
Как ще обръщат бебето?
Тия маневри не бяха ли забранени? Учехме ги (1994-1997) по акушерство като нещо от миналото,което сега не се счита за безопасно и не се практикува.
Все пак не съм експерт: не съм работила като акушерка от 1999.

# 618
Здравейте момичета.
На някоя от вас правили ли са ѝ вагинален преглед след 33 седмица за измерване на шийката?
 На мен ми предстои такъв тези дни и доста се притеснявам, защото откакто съм бременна не ми е правен такъв.

# 619
  • Варна
Не се притеснявай,няма нищо страшно,няма да навреди 😊 А защо ще го правят? Рутинно или някакви оплаквания
Правен ми е около 30та и в 35та (в 35та 50% скъсение имах)

# 620
Хайде пак съм аз Simple Smile Беба е обърната успешно!!! Благодаря ви за палците!!! Heart

4ehal4e Обръща се ръчно с въртене, в зависимост от настоящата поза. Моето бебе дори не се събуди...хахаха. Процедурата отнема точно минута две.
Имах късмет с опитен лекар, който ме успокои и ми помогна с психическата нагласа. Не боли, но си е доста дискомфортно...пулсът и тоновете се следят преди и след въртенето. Не са забранени, имат минимален риск разбира се, всичко се обяснява предварително. Шансовете да успеят са 50/50, но за мен си струваше да опитам. Знам, че се правят и в България.

бърборанче На мен ми правиха това измерване снощи, в 36та седмица съм. Няма нищо страшно, става бързо и нямам оплаквания след това. Представи си го като нормален вагинален преглед в първите седмици на бременността. Blush

# 621
  • Варна
Момиче,по колко парацетамол мога да пия?
С мъжа лепнахме някакъв вирус гърло,адски сопол и страшно главоболие.
През ноща пих парацетамол,нос не минава главата...
Детето същи го мина от петък,но и с температура.
Според вас как би се отразило на нормално раждане ако тръгне 🤔

# 622
Може да пробваш прахче Фитолор,  не са с парацетамол, а инулин и облекчава.

# 623
Мисля, че парацетамолът е най-добрата опция от всички активни съставки. Аз съм пила по 2 на ден. Но все пак и АГ да каже. За гърлото прополки, чайове и мед.

Момиче,по колко парацетамол мога да пия?
С мъжа лепнахме някакъв вирус гърло,адски сопол и страшно главоболие.
През ноща пих парацетамол,нос не минава главата...
Детето същи го мина от петък,но и с температура.
Според вас как би се отразило на нормално раждане ако тръгне 🤔

# 624
Максималната доза парацетамол за 24 часа е 8таблетки(от 500мг), т.е. по 2т. макс 4 пъти за денонощие.
Да не се приема с други медикаменти и прахчета съдържащи парацетамол.

# 625
И моето бебе беше обърнато с версио и съм много доволна, че успяха! Браво, JJDILAH!

# 626
Kari88 Радвам се за вас и стисам палци да се задържи до края! Simple Smile

# 627
Здравейте момичета. Минавам на отчет. Днес си взех направлението за хоспитализация. Вече почва обратното броене. За съжаление гъбичките са се завърнали и ми изписа Ломексин и ми даде нови витамини Имунолактон. Каза, че били за имунната система и помагали за кърма. Приготвих и багажа  и оставаме в позиция изчакване. На 25 съм пак на ЖК ако не съм родила, но се надявам да не бърза. Дала съм и срок за раждане към края на месеца. Предните два пъти родих с по 20 дни по рано и сега съм с психическа нагласа, че пак ще е по рано. Лек ден на всички.

# 628
Вече всяка нощ сънувам, че раждам 😀
Голямо напрежение си е последният месец.. скоро баба ми каза, лесно майка не се става 😀🙈
Аз съм готова с чантата, взех си едно малко куфарче, за да го бутам.
Гърдите много ме болят и по-точно зърната 🤷‍♀️ На едната гърда, жлезата ми продължава под мишницата и започна да се подува (което ми обясниха, че е нормално, даже може да стане като мандарина), просто още един дискомфорт. 😀

# 629
Аз както мислих, че миналия уикенд ще раждам,  от 4 дни нищо-все едно не съм бременна. Чакам за тонове сега, пък да видим. 38гс. Така че наближава, но нямам никакви индикации. Надявам се да е раче малката, но когато - тогава

Общи условия

Активация на акаунт