Отговори
# 90
Newmama, на каква квалификация се облягаш,за да наричаш некадърници лекарите където си била?
Аз не живея в България ,и признавам ,че някои от подходите тук са много по-различни  от тези на българските лекари. Тук се работи с научни доказателства и изследвания , а в БГ се работи и предписва и много повлияно от 'модата' във фармацията,и от личното мнение на всеки лекар. Гледам как тъпчат жените с хранителни добавки и препарати ,за които не се знае много. А и това своеволно пускане на какви ли не изследвания от лаици като нас,не ни помага ,когато започнем да се диагностицираме чрез Гугъл.А после хукваме от лекар на лекар,къде за да ги плюеме,къде за да ги хвалиме, а те не работят единно и с унифициран научно доказан подход,защото такава е системата.
А българите в чужбина често не знаят езика,очакват нещо си,което си представят че трябва да получат,не разбират какво им се говори,не могат да се интегрират и разбира се винаги другите са ни виновни.
Не искам да засегна никого, споделям лично мнение и наблюдение.

Чисто заяждане си е ама айде! Езика си ми е наред,не ме мислете! За това,че за 6 месеца един път не ме прегледа доктор,имах много тежко начало викали сме линейки и като отида в спешното са ми давали чаша с вода и лед и гавискон,припаднах в един магазин си ме изпратиха да си ходя,че всичко било наред.Един месец чаках да ми вземат кръв и да остановят,че имам анемия.. и още,и още! Не съм обременила никой с моето мнение,това,че ти си се почивствала лично засегната-не е мой проблем!

# 91
Подкрепям Newmama тука половината лекари са пълни некадърници,в частност тия от Спешна помощ. Това е реалността тук в Бг. Simple Smile

# 92
Подкрепям Newmama тука половината лекари са пълни некадърници,в частност тия от Спешна помощ. Това е реалността тук в Бг. Simple Smile

Нанси,аз обаче говорих за друга държава Simple Smile Иначе,да и тука има за съжаление...

# 93
Така е! Некадърници има навсякъде.
Но нямаме право да се изказваме за всички под един знаменател.
Не си ме обидила,Newmama,няма как това да стане.Споделяме си мнения тук,не се заяждаме,не ни е това целта.
А здравните системи са много различни. Newmama казва: 'не ме видя лекар'. Понякога няма нужда , сестрите имат образование и знания ,за да назначат и проведат много изследвания,които се дискутират с лекар 'зад завесата'. Това имах предвид под 'неоправдани очаквания' : в БГ си свикнал да те преглежда лекар,тук може да те прегледа сестра специалист,и да назначи същите изследвания и процедури ,които би дал и лекарят. В България е мода да се 'скача' на най-сложното и скъпо лечение, да се правят тонове понякога ненужни изследвания, а тук започват с по-основни неща,и ако си свикнал на едното другото ти се струва недостатъчно предполагам.
Успех желая на всички нас без значение под коя система сме Simple Smile

# 94
  • Варна
Не ми га да изкажа мнение понеже не съм запозната със здравната система в другите страни,освен България. Но наистина не е правилно всички да са под общ знаменател 😊 Не вярвам някой да се заяжда тук,това е тема изпълнена с много шкембенца и сладки бебенца 😁

Аз съм мноооого разочарована от повечето доктори тук (имайте в предвид,че сме посещавали много,различни,в много градове на България и дори в най-лошите ситуации)
Но има и доктори Човеци... А да не споменавам,че фелдшер от бърза помощ,който не е имал никога такъв случай, върна сина ми от другия свят (буквално,беше 10 минути в клинична смърт колкото и невероятно да звучи)...Няма да ви описвам изражението му и реакцията му като му спаси живота,уникален ❤️

# 95
Изказала съм мнение и не мисля да се оправдавам за него 😊 Разбира се винаги ще има доволни и не такива,живот... Най-важното е да родя живо и здраво бебче,нищо друго не ме вълнува на този етап.Пожелавам го на всички,юли да гушкаме своите бебчета ❤

# 96
При мен от доста време глава и крака се движат със седмиц/две напред и сега все още е така.
Като килограми е в нормата или малко повече за седмицата.
Но като бях в 20 седмица, Сигридов го видя този намален стомашен обем, дори ми го “нарисува” на екрана как трябва да е в онази седмица а при мен беше наполовина. Но не намирам инфо дали е било само той като орган или цялостно коремчето. И след това, както той казва подобрихме средата- с тези витамини и добавки и сега като бях в 28 седмица, вече размера си неше Ок. А от два месеца б12 и д го държа към Горна граница.
Все пак пробвай, за бременни знам че се намират часове особено като кажеш че имаш и притеснения.

Може ли само да ми кажеш какъв Б12 приемаш и как?

Този на natural factors, но трябва да проверя вкъщи от колко е(май 500).
По едно сутрин под езика на гладно го пия и след това с ядднете почвам билковата кръв и желязо.

# 97
Аз единственото нещо, което бих изказала като + в проследяването в БГ е, че ако бях в чужбина, вероятно бебето ми нямаше да оцелее, предвид тромбофилията ми. Там изследват чак след 2-3 аборта. А моята мутация се активизира, защото с напредване на бременността кръвта ми прогресивно се съсирва и ако не бях на терапия не ми се мисли. Но от друга страна, ако бях в друга държава лекарствата ми щяха да са по здравна каса, а тук.... за 10 дни 170 лева (сметнете колко е за цяла бременност) за инжекции и зверско обикаляне по аптеки за да си ги набавя.... Минуси и плюсове навсякъде... това е.

# 98
Момичета, тези от вас който се следят по ЗК и на частно при кой доктор се следят тоновете и от коя седмица се започва?питам защото на мен нито единия, нито другия ми е казал нещо за тоновете и незнам кой да питам от кога се започват

# 99
Аз се следя по НЗОК и той ми насрочи следващия преглед за 30г.с. и каза, че почваме с тоновете от тогава.
Същото ми каза и лекарката, която ме следи на частно.

# 100
Момичета направо е накакъв ад при мен.. сърбежът по цялото ми тяло уж беше минал, но от вчера сутринта (да не говоря за вечерта) се завърна с пълна сила. Почеша ли се става на раничка и продължава да сърби. Лошото е, че сега по празниците АГ-то ми не работи, както и много лаборатории та не мога да си пусна чернодробни изследвания за холестаза, а ако намеря къде да ги пусна няма на кого да покажа резултатите. Вчера си взех 3 душа, мазах се с кокосово масло, масло от шеа.. нищо не помага. Няма никакъв обрив, освен ситни пъпчици между гърдите (но точно пък те не ме сърбят).
Сега ще бягам да си купя ментолов спирт да видя дали ще се облекчи положението. Не ми се иска на този празник да обикалям по спешното отделение, ама май натам отиват нещата.

# 101
NatiBear Загледах се и аз в тази количка, десенът страшно ми харесва 😍 Ако още не си я купила, видях, че е намалена в Айко
https://aiko-bg.com/product-67665060257
Само не знам дали кошът за кола и чантата влизат в цената.
Усмивка А след като беше завехнал сърбежа, продължи ли да се мажеш? Питам защото аз и един път да пропусна, започва пак да ме сърби и тр да минат 1-2 дни с яко мазане, за да се успокоят нещата. Иначе, аз за собствено спокойствие и при най-дребната тревога търча в дежурен кабинет. Не казвам, че е правилно, но ако засега това ще те успокои, няма лошо и да минеш да те погледнат. В дългосрочен план обаче, може би няма да е лошо да си пуснем наистина едни чернодробни изследвания.

Не е лесно с тия колички. Аз се влюбих в Cosatto Giggle 3, този вариант https://bubu.bg/product/kolichka-cosatto-giggle-quad-3-v-1into-the-wild-1
Харесва ми, че е лека, което ми е важно, при все че нямаме и асансьор и ще се качва по стълбите. Но, ако трябва да съм честна и със себе си, най ме грабна десенът Smile само да не се оставя да пренебрегна по-важни неща, заради единия му цвят, но пусто му, толкова е свежарска и шаренка на фона на всичко сиво...дано да става и за по-груби терени, че често хващаме някоя пътека в планината.

Последна редакция: пт, 30 апр 2021, 12:39 от Sequinn

# 102
Момичета направо е накакъв ад при мен.. сърбежът по цялото ми тяло уж беше минал, но от вчера сутринта (да не говоря за вечерта) се завърна с пълна сила. Почеша ли се става на раничка и продължава да сърби. Лошото е, че сега по празниците АГ-то ми не работи, както и много лаборатории та не мога да си пусна чернодробни изследвания за холестаза, а ако намеря къде да ги пусна няма на кого да покажа резултатите. Вчера си взех 3 душа, мазах се с кокосово масло, масло от шеа.. нищо не помага. Няма никакъв обрив, освен ситни пъпчици между гърдите (но точно пък те не ме сърбят).
Сега ще бягам да си купя ментолов спирт да видя дали ще се облекчи положението. Не ми се иска на този празник да обикалям по спешното отделение, ама май натам отиват нещата.
Пробвай с масло от чаено дърво и зехтин на мен ми помогна преди месец имах такъв сърбеж по краката и ръцете и аг ми каза да мажа с масло от чаено дърво и зехтин

# 103

Милата!! Мен дори малък сърбеж по корема и ме побърква, ХИч не успявам да търпя!!!
Според мен обаче още утре отиди да пуснеш чернодробните за да отхвърлиш варянта за холестаза. Знам че централните лаборатори- като цибакаб(при Сердика) работят винаги, просто може да са с намалени или с леко променено работно време.
И пускаш всички чернодробни АСат и алат аз съм пускала, но има още няколко и мисля че в лабораъорията ще те ориентират.
Ако стойностите не са прекалено завишени, мисля че ще можеш леко да се успокоиш защото няма да е това и да продължиш солидно с мазането. Ще стискам палци всичко да е Ок!

# 104
Здравейте, спряхте ли да приемате фолиева киселина и какви са ви стойностите ? Последния път, когато правих изследване Сигридов каза, да продължа да пия фолиева тъй като била в референтните стойности, но не и според неговите изисквания. Забравих да питам до кога да продължавам да я пия, а четох, че не трябва да се натрупва, защото става токсична. Мисля да я спра и да пусна в Рамус изследване, но не знам какви трябва да са стойностите !? 🤷♀

Общи условия

Активация на акаунт