Отговори
# 420
Следя се в Надежда, там тоновете започват от 34 г.с. отиваш на запис на тонове при дежурната акушерка, лягаш на легло, слагат ти два колана на корема и лежиш 30 мин да ти направят записа. После акушерката ти дава лист с като кардиограма на записа и отиваш да чакаш пред кабинета на дежурния фетален морфолог, който да разчете записа и да каже дали всичко е ок. После пак се връщаш при акушерката и й оставяш становището на лекаря. Абе голяма разправия се оказа, 2 часа ми минаха в обикаляне нагоре надолу, че и накрая искаха да ме хоспитализират... Не знам как ще го издържам това всяка седмица Rage Ужасно тромава и стресиращ процедура за жена в края на бремеността...

# 421
И аз почнах тонове от миналата седмица 33г.с - но бях с коланите около 10-12мин. Утре съм пак, но като чета при другите процедурата е 20тина мин, сега като видях и bibonss, че е писала 30мин се замислям дали са достатъчни 10тина мин само за запис на тонове?

# 422
  • Варна
Ехее,бибонс, наистина голяма врътня 🙄 За тия пари трябва да идват при теб да ти ги разчитат,не да те пращат да тичаш...

# 423
Уф,тъпо! То сиг и в тази в която се следя аз ще е същото.Имам предвид,че ще трябва да чакам 2 пъти 😒

# 424
И аз почнах тонове от миналата седмица 33г.с - но бях с коланите около 10-12мин. Утре съм пак, но като чета при другите процедурата е 20тина мин, сега като видях и bibonss, че е писала 30мин се замислям дали са достатъчни 10тина мин само за запис на тонове?

Честно казано ми дойдоха в повече тези 30 мин, лежане на една страна с лице към стената като наказана Grinning предпочитам по 10-15 мин. но в Надежда такава била практиката... та от голямата им практика после те разиграват из кабинетите още час като циркова мечка и да не говорим колко си спазват часовете и т.н. После как да не вдигна кръвно! Grinning Че лекарката накрая и дори не ми каза как са тоновете на бебчето, само ми повтаряше как съм за болница...

# 425
Добър вечер мами!Честит празник! Моля ви помогнете ми имам страхотно главоболие а моя д-р не ми дава да пия друго освен панадол,но от него грам не ми минава..ако знаете някоя магия моля споделете!

# 426
Ибопрофен

# 427
Момичета май ми падна тапата, а съм още 33+3 дни.. Нямам никакви болки, контракции и неразположения, но съм почти сигурна, че е тя. Сега направо не знам какво да правя, да чакам да стане сутринта или да ходя до спешното, предвид ранната седмица, в която се намирам. То освен с гинекологичен преглед май няма как по друг начин да се разбере дали е тя, но пък този преглед може да предизвика и раждането.. абе какви ли не неща ми се въртят в главата.

# 428
  • Варна
Усмивка,стискаме палци да си устискаш още малко. Масово чета че,може доста да се носи след падането на тапата. Пиши като минеш преглед🍀

Момичета май ми падна тапата, а съм още 33+3 дни.. Нямам никакви болки, контракции и неразположения, но съм почти сигурна, че е тя. Сега направо не знам какво да правя, да чакам да стане сутринта или да ходя до спешното, предвид ранната седмица, в която се намирам. То освен с гинекологичен преглед май няма как по друг начин да се разбере дали е тя, но пък този преглед може да предизвика и раждането.. абе какви ли не неща ми се въртят в главата.

# 429
Здравейте отново, ходихме до спешното. Прегледаха ме, нямам разкритие никакво, но се оказа, че имам ужасно много гъбички. Не е ясно на 100 процета, че това което изпадна е тапата (аз мисля,че е точно тя), но тя така или иначе може да пада и няколко дни по-малко. Болезнени контракции нямам, само стягания и втвърдяване на стомаха. Гледаха ме и на ехограф, бебето продължава да върви с 2,3 седмици напред, което също не е много окей. За сега ме пуснаха да си ходя и да видим дали ще започне родилен процес.. аз се надявах поне инжекции за дробчетата да ми бият, но и това няма да стане явно. Сега се чудя и мая след като тапата падне мога ли да предприема някакво лечение на гъбичките.. ще звъня малко по-късно на Аг да видим той какво ще каже. Като че ли и коремът ми се е смъкнал леко, но може и да си въобразявам.

# 430
При мен също върви с 2, 3 седмици напред, какъв е проблема? Просто едро бебе или откриват нещо нередно?
Здравейте отново, ходихме до спешното. Прегледаха ме, нямам разкритие никакво, но се оказа, че имам ужасно много гъбички. Не е ясно на 100 процета, че това което изпадна е тапата (аз мисля,че е точно тя), но тя така или иначе може да пада и няколко дни по-малко. Болезнени контракции нямам, само стягания и втвърдяване на стомаха. Гледаха ме и на ехограф, бебето продължава да върви с 2,3 седмици напред, което също не е много окей. За сега ме пуснаха да си ходя и да видим дали ще започне родилен процес.. аз се надявах поне инжекции за дробчетата да ми бият, но и това няма да стане явно. Сега се чудя и мая след като тапата падне мога ли да предприема някакво лечение на гъбичките.. ще звъня малко по-късно на Аг да видим той какво ще каже. Като че ли и коремът ми се е смъкнал леко, но може и да си въобразявам.

# 431
Не, нищо конкретно не гледат или казват. Просто на всеки преглед констатират, че отговаря на различна седмица. При мен може толкова да гледат на коя седмица онговаря, заради вероятността ми от преждевременно раждане. Нашето бебе още от 20г.с върви напред, а и аз съм леко скептична към ехографите като става въпрос за точни мерки.

# 432
Не съм АГ разбира се, но падането на тапата не е повод за спешно. Спокойно, следи си другите признаци.

# 433
Усмивке, без тапа поже да си седиш бая време, това не е сигурен фактор за раждане, а падането на корема сутрин е много често, после се вдига. Щом нямаш болезнени контракции лежи си и гледай да не вършиш много дейности. Всичко ще е наред! Влезнала си в 34 седмица, ще го добуташ до 9-ти месец, сигурна съм ❤
Бибонсс, кво пък са ти се дръвчили за кръвно 130.... баси, изобщо не се стресирай,  много е гадно като различни доктори те гледат, за това и отхвърлих вариант Надежда аз...
Тоновете са си гадни, на мен винаги ми е супер неудобно, бебето пък полудява тогава, защото и на нея ѝ е некомфортно, вдига пулс 160-170, почва едно блъскане, само тогава ме боли... все едно иска да къса коланите. Контракции имаш, когато другия показател до пулса е над 12 и нагоре, аз миналата седмица стигнах до показател 50+ 👀 така де стреснах, ама ми казаха, че са бракстън контракции, не са родилни и няма страшно, но едва ли ще е юлче, но предвид, че термина ми е 1-ви, не го и очаквам.
Only_new, аз пия парацетамол, от някакво чудо на чудесата ми помага, предвид, че преди да забременея се наливах с аулин. Опитай, но не прекалявай.

# 434
Усмивке, без тапа поже да си седиш бая време, това не е сигурен фактор за раждане, а падането на корема сутрин е много често, после се вдига. Щом нямаш болезнени контракции лежи си и гледай да не вършиш много дейности. Всичко ще е наред! Влезнала си в 34 седмица, ще го добуташ до 9-ти месец, сигурна съм ❤
Бибонсс, кво пък са ти се дръвчили за кръвно 130.... баси, изобщо не се стресирай,  много е гадно като различни доктори те гледат, за това и отхвърлих вариант Надежда аз...
Тоновете са си гадни, на мен винаги ми е супер неудобно, бебето пък полудява тогава, защото и на нея ѝ е некомфортно, вдига пулс 160-170, почва едно блъскане, само тогава ме боли... все едно иска да къса коланите. Контракции имаш, когато другия показател до пулса е над 12 и нагоре, аз миналата седмица стигнах до показател 50+ 👀 така де стреснах, ама ми казаха, че са бракстън контракции, не са родилни и няма страшно, но едва ли ще е юлче, но предвид, че термина ми е 1-ви, не го и очаквам.
Only_new, аз пия парацетамол, от някакво чудо на чудесата ми помага, предвид, че преди да забременея се наливах с аулин. Опитай, но не прекалявай.
Лиилоо блг ти за съвета,но ми мина като се наспах.Може да е било от жегите вчера,а и с ММ бяхме на дълга разходка в парка и съм се преуморила сиг.Важно е да пием много вода,но чесно казано аз понякога изключвам..Усмивке надявам се при теб вс да е наред! А можеш ли да дадеш малко инфо за тази тапа как падна и какво точно представляваше за да мога и аз да следя за падането ..

Общи условия

Активация на акаунт