Отговори
# 570
Момичета, има ли бебчета, които са слезли вече надолу? Аз съм 34+1г.с. и преди два дни АГ каза, че главичката е ниско. И аз си усещам как ми натежава от скоро. Освен това тази сутрин при ежедневното ми посещение на wc-то имах режещи болки ниско долу, които отминаха . Досега не ми се е случвало и не знам дали са притеснителни. Контракции под формата на стягане и втвърдяване имам отдавна.

За козметика съм се спряла на Мустела измивен гел и крем против подсичане, а за лосион за тяло се колебая още.

Здравейте, аз съм 34+4. Моето бебе е седалищно от самото начало, но май е слязло леко надолу, че ритниците се усещат доста ниско долу. Другата седмица ще се опитат да го обърнат...Grin
Мамита, аз исках да питам, как се справияте с киселините, от вчера каквото и да ям и пия положението е доста зле. Пия газирана вода с лимон, до вчера помагаше, но вече не...Confused

# 571
  • Варна
Момичета,на всяко бебе на кожата реагира по различен начин. Това,което ни харесва може и да не се понесе. Взела съм на Хип,ако е ок,ще останем с него.
И моето бебче е разположено ниско долу (1см разкритие и скъсена шийка на 50%). Освен адската тежест,заради която имам чувството,че ще родя всеки момент...Усещам и да рита там и е супер неприятно. Отдавам го на това,че на последния на преглед си беше сложил ръцете и краката пред лицето и си го представям и тях долу (не знам дали попринцип трябва да е така 😁)
Памперс и аз търсих най-малката разфасовка,понеже ми казаха,че искат такава. Не намерих и в крайна сметка сложих 56бр за неонатологията и 20бр (които ще намаля,сега докато пиша, ми се виждат много 😁)  за стаята в една торбичка в багажа. Не вярвам да се разсърдят на 56бр или да им натежи нещо.

# 572
Аз утре влизам в 35-та г.с, а бебка слезе ниско долу още 33-та г.с. Също чувствам много силно напрежение и посещенията в тоалетната по малка нужда зачестиха много.
Аз имам няколко мостри на Мустела - измивен гел, хидратиращ крем и ще видя как ще се чувства кожата на бебето и тогава ще купувам големи разфасовки. Иначе съм взела крем за крусти пак на Мустела. Судокрем също купихме, ама чувам доста различни мнения за него.

И аз търсих на Памперс единичка най-малката разфасовка, но открих само тази, в която има 56бр и взех от нея. В моята болница искат само 10бр памперса и сигурно просто ще отделя 10-15бр в торбичка.

Днес бях на ЖК, другата седмици ще ми дадът документите и направление за раждане (на вас, в коя седмица ви ги дадоха?). Най-вероятно ще плануват секцио, колкото и да ми се искаше нормално... и все пак има някаква надежда. Искат секцио понеже бебето върви голямо и ако продължава с това темпо няма как. Водите ми нещо и те са започнали да понамаляват.

Имам и друг въпрос - Кога ви казаха да спрете приема на магнезий?
Моя АГ ми каза, като вляза в 36-та да спра всички медикаменти.

# 573
И аз много се чудех каква козметика да избера и след прочетени мнения и препоръки от приятелки се спрях на Hipp - измивен гел, лосион и кремче против подсичане.
Момичета, искам да взема за родилното малък пакет Pampers /26бр/, но никъде не намирам, обиколих няколко аптеки и дрогерии, все са изчерпани. Случайно да сте виждали някъде? /София/ В краен случай ще поръчам онлайн Grin
Здравей,аз взех от магазин ВисВиталис в кв.Борово до Happy ресторанта се намира магазина..и аз доста трудно намерих ,но там ги има.

# 574
За козметиката аз още се чудя между Хип и Юриаж, ще питам акушерката в Шейново каква козметика ползват. Иначе тя ми препоръча с по-обикновена да почна и ако има проблем да я сменям тогава.
Аз съм вече 35+3. В 34г.с следящият АГ ми назначи всички изследвания и микробиология. А другата седмица в 36г.с ще ми даде вече обменната карта и направлението за раждане.
А иначе вчера бях на тонове и преглед при АГ, който ще ме изражда. Бебето си е все още високо. Питах и аз за магнезия дали да го продължавам каза да, като не е казвал кога да го спирам, но ще се виждаме всяка седмица за тонове и ще питам пак.
Казах, че имам отвреме на време болки в кръста и според АГ е нормално за този период вече и не трябва да се притеснявам.
Нещо не усещам много често бебето и я проверявам с доплера отвреме на време, но тя по принцип за цялата бременност си беше доста кротка. Не съм усещала някакви супер силни ритници и болки. Дори нощем не знам аз ли спя като пън, но рядко я усещам, а спя само на ляво.
Още 3 дни и влизам в 9 месец, голямо облекчение си е, нищо, че имам до момента лека бременност пак действа много положително на психиката. 🥳

# 575
За бебето съм взела козметика на Sebamed .Ползвала съм преди Мустела,но крема за подсичане прави бели петна по дрешките и много трудно се измива от бебешката кожа,дори пръстите ми си стояха бели и не искаха да се измият хубаво.При мен за бебето не искат да се носят неща ,само за майката.Бебето е главично ,но корема по принцип с тази бременност ми е ниско долу.АГ каза,че сигурно са ми се разтегнали коремните мускули и мога да си купя колан,но почти не остана време и няма да купувам.Повече си почивам.Вчера ходих да ми махат невус от гърдата,който ще ми пречи при кърмене и сега 2 седмици ще си правя превръзки ,докато махнат шевовете ,които са около 10-12. От февруари имам сериозни затруднения с ходенето до тоалетна,появиха ми се ужасни хемероиди ,които май си станаха хронични.Болят,няма прибиране.Правя студени компреси,слагам глобули ,мажа по няколко пъти на ден и няма облекчение .Едвам вървя и сядам от дискомфорт.
В понеделник ще коментирам с  АГ  секцио. Няма да мога да напъвам.Не искам да си причиня някой пролапс .Сега само да пишкам и  ануса ми се пудува и няма прибиране.Спомнвм си ,че със сина ми напъвах 2 часа и главата му не излизаше,накрая ми направиха епизиотомия към ануса.Извинявайте за цветното описание...Някой има ли такива проблеми с хемероиди? Какво ви помага и от какво имате най-голямо облекчение?

# 576
За бебето съм взела козметика на Sebamed .Ползвала съм преди Мустела,но крема за подсичане прави бели петна по дрешките и много трудно се измива от бебешката кожа,дори пръстите ми си стояха бели и не искаха да се измият хубаво.При мен за бебето не искат да се носят неща ,само за майката.Бебето е главично ,но корема по принцип с тази бременност ми е ниско долу.АГ каза,че сигурно са ми се разтегнали коремните мускули и мога да си купя колан,но почти не остана време и няма да купувам.Повече си почивам.Вчера ходих да ми махат невус от гърдата,който ще ми пречи при кърмене и сега 2 седмици ще си правя превръзки ,докато махнат шевовете ,които са около 10-12. От февруари имам сериозни затруднения с ходенето до тоалетна,появиха ми се ужасни хемероиди ,които май си станаха хронични.Болят,няма прибиране.Правя студени компреси,слагам глобули ,мажа по няколко пъти на ден и няма облекчение .Едвам вървя и сядам от дискомфорт.
В понеделник ще коментирам с  АГ  секцио. Няма да мога да напъвам.Не искам да си причиня някой пролапс .Сега само да пишкам и  ануса ми се пудува и няма прибиране.Спомнвм си ,че със сина ми напъвах 2 часа и главата му не излизаше,накрая ми направиха епизиотомия към ануса.Извинявайте за цветното описание...Някой има ли такива проблеми с хемероиди? Какво ви помага и от какво имате най-голямо облекчение?

Аз нямам, но ми стана мъчно като ви прочетох, та чувала съм за промивки със смрадлика ( тетра), без тоалетна хартия след ходене, а с промивки със хладка водичка, до колкото е възможно, свещички Цикатридина, мокри кърпички за хемороиди, крем Бочко със смрадлика, а също така има и хора, които се мажат с мас, също облекчавало. Може би сте чувала повечето от нещата, но все пак реших да изредя. 😊😊

# 577
Виждам , че коментирате козметика- в субра има 30% намаление на Мустела и други марки до 6ти.

# 578
  • Варна
През първата и тази бременност не съм имала хемороиди (преди първата бременност имах проблеми с ходенето до тоалетната и от време на време се появяваха,но изчезваха от самосебе си. Хем вътрешни,хем външни,поне така си мисля,не съм ходила на доктор). Обаче след Като родих,ги борих може би няколко месеца,ужасно беше... Временни облекчения и отново 😔 Облекчаваха ме само свещички цикатридина (докато ги сложа беше ад) ,също ме облекчаваше мас с невен (обикновенно,от аптеката).  Ух,бях ги забравила и се надявам тоя път да не се появяват...

Магнезия го бях спряла за два дни в 34+нещо защото забравих да си взема,но пиех само по една таблетка или почнаха контралциите (не знам дали е от това,не ми се вярва понеже взимах най-малката доза).
Сега нали пак пия 3х2 и ми казаха в 37с да ги спра от раз (попринцип знам,че постепенно се спират). Като цяло бях решила в началото на 9 месец да спирам.

Документи ми ги дадоха точно 45 дни преди раждането,като вчера (тъкмо влязох в 9месец) взех и някакво направление,но не знам какво е,направо го бутнах при другите 😁.

# 579
Здравейте,мами.Аз сега се прибрах от преглед имам някаква бактерия и ще съм на свещички (др-а каза че не е нщ сериозно),също така имам и малко завишени левкоцити,но той каза че е от инфекцията.Иначе малкия си качва килца и в 36+3с сме 3.100кг.Вече имам направление за раждането и днес ми написа и обменната карта ,така че и с документацията за раждането сме готови.🤗

# 580
Здравейте,как сте момичета? Как сти със съня? Аз от няколко вечери хич не мога да спя,въртя се ,събуждам се на всеки час и ме боли всичко,вече и възглавницата за бременни не ми помага 😒 вместо да съм отпочинала сутрин като стана съм като парцал буквално ,а знам че тепърва все по тежко ще става последния месец😒

# 581
Има ли такива мами, които усещат главичката на бебето ниско долу ?
Миналата седмица бях на преглед и всичко беше наред не са ми казали нищо за скъсяване на шийката или други проблеми (35г.с). От няколко седмици усещам главичката в областа на триъгълника и доктора каза, че е нормално. Но днес докато стоя изправена усещам главичката и от време на време режещи болки и трябва да седна ( имам чувството че ще излезе 😁)...нормално ли е ,тъй като ми е първа бременност и не знам вече кое е нормално и кога да се притеснявам..

# 582
  • Варна
Да,доста от нас вече го усещаме ниско. Нормално е😊
Със съня имам и аз проблеми,ама тоя проблем ми е от малко преди да забременея 😁 Тъкмо разправях на мъжа,че искам да легна сега да не се събудя до утре и утре като се събудя да почна да раждам 😁

Има ли такива мами, които усещат главичката на бебето ниско долу ?
Миналата седмица бях на преглед и всичко беше наред не са ми казали нищо за скъсяване на шийката или други проблеми (35г.с). От няколко седмици усещам главичката в областа на триъгълника и доктора каза, че е нормално. Но днес докато стоя изправена усещам главичката и от време на време режещи болки и трябва да седна ( имам чувството че ще излезе 😁)...нормално ли е ,тъй като ми е първа бременност и не знам вече кое е нормално и кога да се притеснявам..

# 583
Моето бебе само се върти.Нс 14.05 беше главично,на 27.05 -седалищно,на 31.05 пак главично.Сутринта хълцаше и главата му беше ниско долу,направих една по-дълга разходка в мола ,прибрах се и се разхълца.Сега главата му е високо горе.В понеделник съм на преглед и ще видим как ще е.Явно има още място да се върти.С тази бременност корема ми е ниско долу и много ми натежава като вървя.

# 584
Моето от 6ти месец е главично и дано не реши накрая да се обърне..иначе поне по 2 пъти на ден хълца..малко се напрягам, защото искам да му помогна, но няма как 😀
Няколко нощи и аз не мога да спя..имаме си и режим..към 6 сутрин ме буди с ритник в реброто и към 7.30 пак заспиваме..през това време прави салта вътре 😀

Общи условия

Активация на акаунт