Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво е състоянието на бебето и как се възстановява?
Какви прегледи мога да очаквам по време на бременността и кога започват по-честите посещения при акушер-гинеколог?
Какви дрехи са подходящи за носене от бебето през първия месец и какво бельо е подходящо за бременни?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво е състоянието на бебето и как се възстановява?
-
Какви прегледи мога да очаквам по време на бременността и кога започват по-честите посещения при акушер-гинеколог?
Обикновено тоновете започват около 32-рата седмица, първоначално веднъж на всеки две седмици, а след това всяка седмица от 36 до 38 гестационна седмица. Преди раждането посещенiята стават по-чести. По време на прегледите се проследява развитието на бебето, състоянието на шийката на матката, количеството околоплодна течност и плацентата и се извършват изследвания за хемоглобин и други показатели.
-
Какви дрехи са подходящи за носене от бебето през първия месец и какво бельо е подходящо за бременни?
-
Как да създам списък за пазаруване за бебета?
-
Какви са препоръчителните лекарства или средства за облекчаване на болки и сухота в гърлото?
но е с калъфка и си има и подложка. Чаршафите са ми от Чико. Аз купих и една мини бебешка възглавничка, но честно да си кажа идея нямам дали ще се ползва, ако да, кога и дали е ок тази.
Това бежово-кафеникаво зацапване от вчера си продължава пак от днес сутринта, даже ми се струва повече и плюс имам болка като все едно ще ми дойде цикъла всеки момент, но не е на интервали като контракция ами си е постоянно общо взето и изпитвам вече голяма тежест долу... вчера бях на тонове, казах на АГ за зацапването, но тя каза, че било нормално, шийката се подготвяла за наближаващото раждане. Чудя се сега колко точно наближава това раждане
Първа бременност ми е и не знам какво да очаквам и това предполагам са признаци, че моментът наближава, но пък не усещам контракции, направо ще се побъркам, само в това мисля