Мама чака първото ритниче от СЕПТЕМВРИйското момче или момиче! (Тема 4)

• 45 511
  • 782
  •   1
Отговори
# 675
При бебета около 40см вече как си представяте матка 2.8см? При мерене на корема със шивашки метър от срамната кост до над пъпа кое е 2.8см? Аз съм шокирана. Какво е притупва? Нещо за сърцето ли? И има добри и отзивчиви жени, които отговарят. Възхищавам ви се!
Явно не всички доктори/акушерки мерят и шийката, и матката. Аз знам кога какво ми мерят понеже ми го казват всеки път. Но предвид постоянното коментиране на шийки тук във форума и коя говори в см, коя в мм, някои момичета, бременни за първи път, се объркват.
Шийката на матката се мери с вагинален ехограф, за да се види най-точно. Матката се мери от срамната кост, докъдето стига(при мен с напипване) и също се записва. Както и обиколка на корема в най-ниската част. Поне на мен всеки път ми ги мерят и записват.
Относно притупването и претупването, повечето хора пишат както изговарят думите, било и по грешен начин. Но все пак се разбира за какво иде реч 😂 като четеш между редовете Simple Smile
Днес направих голям пазар. Купих си няколко дрешки, стерилизатор, шишета, пеленки, одеялце и хавлийки. Поръчахме и кошарата. Обаче количката все още е мираж 😂 а мислех, че първо нея ще си купим 😂😂😂 хубава вечер, красиви бъдещи и настоящо-бъдещи мами 😘😘😘

# 676
При бебета около 40см вече как си представяте матка 2.8см? При мерене на корема със шивашки метър от срамната кост до над пъпа кое е 2.8см? Аз съм шокирана. Какво е притупва? Нещо за сърцето ли? И има добри и отзивчиви жени, които отговарят. Възхищавам ви се!
Госпожо, не зная какъв ви е приблема, НО никъде не сум писала 2,8 а 28 см. И не написах шийка, а матка.

Благодаря на Чери за разбирането 🍀
И аз започвам с пазаренето

# 677
Госпожо, не зная какъв ви е приблема, НО никъде не сум писала 2,8 а 28 см. И не написах шийка, а матка.

Именно, че няма как да е матка, дори и 28, но няма значение. Пазарене ли? От къде си? Иначе прИблем нямам.

Относно пазаруването: аз май всичко купих още преди 2 месеца, не обичам да чакам последния момент, а и в тези жеги изобщо не ми е до обикаляне.
Количката ми създаде много главоболия и чудене. В крайна сметка от много разглеждане в интернет всяка вечер нямаше смисъл, защото влязох в един магазин съвсем случайно и я купих. Адбор марката- тежичка е, но стабилна, на добра цена и с 2 коша: за новородено и за след 6 месеца. Цветът е неутрален, искам ако имаме второ и е друг пол да я ползваме пак. Беше намалена от 540 на  458

Последна редакция: вт, 29 юни 2021, 23:36 от MeliSSaAa

# 678

Именно, че няма как да е матка, дори и 28, но няма значение. Пазарене ли? От къде си? Иначе прИблем нямам.

Относно пазаруването: аз май всичко купих още преди 2 месеца, не обичам да чакам последния момент, а и в тези жеги изобщо не ми е до обикаляне.
Количката ми създаде много главоболия и чудене. В крайна сметка от много разглеждане в интернет всяка вечер нямаше смисъл, защото влязох в един магазин съвсем случайно и я купих. Адбор марката- тежичка е, но стабилна, на добра цена и с 2 коша: за новородено и за след 6 месеца. Цветът е неутрален, искам ако имаме второ и е друг пол да я ползваме пак. Беше намалена от 540 на  458
Хубаво е преди да се заяждате да се информирате малко. Около 28г.с. нормално матката да е 28см. Това че бебето е 40см. не означава, че се е изпънало... 🤦‍♀️

# 679

Хубаво е преди да се заяждате да се информирате малко. Около 28г.с. нормално матката да е 28см. Това че бебето е 40см. не означава, че се е изпънало... 🤦♀

Точно това щях да напиша и аз. Височината на матката трябва да отговаря на гестационната седмица. Това че бебето е 40 см не означава че стои изпънати като струна вътре. Замислете се малко преди да се заяждате вие как си го представяте това!!!

# 680
Мисля, че Мелиса имаше предвид, че не бива да става объркване, когато става въпрос за матка и шийка на матка. Затова направи сравнение, че няма как 40см бебче да се събере в 2.8см матка. Иначе е ясно, че бебетата са свити, сгънати, смачкани и всякакси изкълчени вътре 😂
Както и да е Simple Smile дайте да оставим тази тема, за да не внасяме напрежение Simple Smile
Кажете всички измислихте ли имена? Имате ли желание от нова информационна тема в началната страница. Гледам, че наближаваме 50стр в тази тема и ще трябва да правя нова Simple Smile отворена съм за предложения и идеи
Хубав ден на всички 🤗🤗🤗

# 681
Да, това имах предвид, също смятам, че правописът е много важен за един бъдещ родител, но спирам да коментирам.
Страхотно е, че наближаваме нова тема и терминът е все по-близо. Аз лично вече нямам търпение. Първоначално таткото беше нетърпелив, а аз мислех за други неща, но сега като съм готова с всичко и като бебето е чакано от много време... искам вече да му видя очите. Напоследък си мисля как ще ми се промени живота и колко ще се променя. Преди исках да отида някъде и просто отивах, а сега ще са едни багажи, едни подготовки и куче взехме, ще е чудо. В началото като разбрах, че съм бременна махнах гел лака, обаче сега като е лято и обличам рокли ми се иска да имам хубав маникюр и започнах да се лакирам сама.
За тези мами, които са в началото на септември остана малко време. По принцип лятото минава най-бързо, но така с коремите сигурно няма да е същото, а така ми се ходи на море Sad

# 682
Нямаме име още и не знам дали ще измислим нещо, което да ни харесва. Много ни е трудно за момче.За момиче имам много идеи, но не чакаме момиче.

# 683
  • au bout du monde
Поздрави от морето. Не ми се прибира😞

Вече влизам в 7ми месец. Остава най-тежкото.
Име нямаме за момчето. Трудно се мислят имена. Струва ми се, че за момиче е по-лесно. Там вариации всякакви

# 684
Аз по календар съм вече в 8-ми.
В 32г.с ще ходя на последната ФМ.
А от 34г.с започваме да следим тоновете и да коментираме раждането. Докато го чаках чаках и вече ми се струва супер близо 😳😳😳
Аз също се вълнувам за новата тема. Много не сме активни и сигурно там ще се появят първите ни бебета ❤

# 685
8 месец не ли от след 31г.с.

# 686
Ами от картинката, която съм качила в началния пост кой месец кои дни е. Там съм в 8-ми(30г.с). По приложението Pregnancy+ Също ми показва, че съм в 8-ми. Но пък нали някои броят седмицата за такава преди тя да е завършена. Т.е днес съм 30 завършена + 3 дни, което може да се приеме и като започната 31г.с.
Не съм много наясно, гледам си приложението само Simple Smile може и да греша

# 687
Бързо избрахме име. По- точно таткото го измисли, почувствах го, че е нашето и така.
  Лятото ще ни е тежко, но определено ще мине много бързо.

# 688
  • Пазарджик
Ами от картинката, която съм качила в началния пост кой месец кои дни е. Там съм в 8-ми(30г.с). По приложението Pregnancy+ Също ми показва, че съм в 8-ми. Но пък нали някои броят седмицата за такава преди тя да е завършена. Т.е днес съм 30 завършена + 3 дни, което може да се приеме и като започната 31г.с.
Не съм много наясно, гледам си приложението само Simple Smile може и да греша
И аз гледам от картинката в началото, където по дни даже е написано 😊
Леле осми месец, наистина не остана. Не след дълго ще почнат да се появяват бебоците. Аз днес съм точно 27 г.с. и ми остават 13 седмици. На ФМ съм чак след месец, а нямам търпение 😊
И на мен много ми се ходи на море, но няма да рискувам. Дано не са такива жеги цяло лято, че много ми се разхожда по често, но сега излизам чак след 21:00 вечерта. Сутрин само ако стана по рано. А корема вече доста си тежи и пак започнах бързо да се уморявам. Но така ще е 😊

# 689
Здравейте , момичета 😊 идвам да се отчета след днешния преглед  . Бебето вече е 1600 гр - 30+6г.с. и АГ ми препоръча протеин за бременни. Шийката е станала 29 мм и продължавам с почивката, но имам позволение и да излизам без да се натоварвам , след 2 седмици започваме с тонове всяка седмица . Определихме и дата за секцио в края на август 😍

Общи условия

Активация на акаунт