Мама чака първото ритниче от СЕПТЕМВРИйското момче или момиче! (Тема 4)

• 45 489
  • 782
  •   1
Отговори
# 690
На мен пък би ми било по-лесно с избора на име за момче, но ще имам момиче. Пак го избрах сравнително лесно, но не са доволни роднините, защото няма никой със съответната буква. Вече и аз съм в 8мия месец. Преди седмица бях на консултация, бях още в 30-та седмица и бебето беше 1245гр. Защо всички имате дата за секцио? По медицински причини ли е и ако да - какви са те?

# 691
Аз съм в края на 7-ми месец, след 13.07 влизам в 8-ми. Така ги броя и мисля, че е правилно. На седмиците отдавна им загубих сметката, евентуално като съм на преглед Док ми казва в коя съм. Третата ФМ мисля да ми е в една от последните седмици на юли.

И аз доста мисля напоследък как ще ми се промени живота след бебето, как ще трябва да организирам всичко останало спрямо неговите нужди - а съм доста свободолюбив човек и сигурно ще ми е трудно в началото докато свикна.
Знам, като е дете е много по-различно, но сега такива мисли ме вълнуват 😁
Намеренията ми са да използвам времето докато съм в майчинство И, за да развивам себе си в професионален план, затова се надявам успешно да мога да съчетавам всичко.

Другата седмица съм на плаж и нямам търпение вече ❤️❤️

# 692
На мен въобще не ми тежи корема, но може би кг, които са 16 нагоре не само в корема ми идват в повече. Вчера бях в мола и едвам съм направи 5хил крачки и ме стегна корема, дори ниско долу. Подуха ми се краката, чак стегна кожата и при натиск се чувства като на иглички. Чесно казано, докато съм си в къщи не пия често от магнезия. И вчера не бях пила.
Бебето мърда постоянно, почти не спи. Другата седмица съм на преглед. Какви изследвания трябва да се пускат към 30г.с. Нещо профилактично?

Последна редакция: ср, 30 юни 2021, 12:41 от Петя Танева 604618

# 693
Мелиса,точно за да не ми се пили,решихме с ММ направо като се роди да кажем как ще се казва (то ние не сме сигурни още де) не знам с какви нерви си да издържаш какво иска родата да не са го носили те щом ти и мъжа ти сте си ок значи точка
При мен ако е секцио ще е защото се случваше да вдигам кръвно сега съм на хапове,но док се притеснява при напъните ако вдигна да не стане нещо.. лошо с мен или с бебето,но още не е решено а и младежът ми е седалищно не знам какви са му намеренията..

# 694
На мен също не ми тежи корема. Тежи ми това, че съм дебела и ми е топло постоянно.. преди да забременея си бях с много килограми в повече, сега вече съм +10кг новички. Но корема не усещам да му тежи или пречи.
Живея на 5 мин от морето и го виждам дори през терасата. Искам да отида сутрин по изгрев, когато няма да има хора и ще е още прохладно, обаче изобщо не мога да стана. Продължава все да ми се спи сутрин и много рано си лягам вечер. Иначе през деня съм супер, дори имам чувството, че все по-леко се чувствам. Е, предполагам бебчо вече като започне яко да наддава, ще спре да ми е толкова леко 😂😂😂

# 695
По моето приложение в 31ва г.с влизам в 8ми месец, т.е при мен  това е в края на седмицата.

Килограмите един ден ми тежат, друг не.. зависи как се събудя 😂 но бебето е седалищно и ме рита ниско долу, оттам имам дискомфорт, но не е нещо нетърпимо. Контракции имам по две-три на ден, нищо притеснително. АГ каза, че мога да продължавам с пилатеса. Жегата ме мори и мен, и през деня съм в нас на климатик с голяма купа диня, друго не мога да ям 😁

# 696
Тежи си ми корема и на моменти кръста си ме стяга. Имам чувството, че ходя като пате.
   Аз ще съм по медицински показания секцио.
 Баткото се роди 5160гр.и 56см., но никой не предположи, колко ще е едър( а сега е една ходеха пръчка). Само ми казваха, че бебето е малко едро. Нямах гестационен диабет. И така от едно дълго нормално раждане, рязко се премина в спешно секцио. После преди 2 години минах през операция. Разговарях с 3- ма лекари и всички са на мнение да не рискувам с нормално раждане въпреки, че сега госпожицата си върви по термин.

# 697
Аз нямам дата за секцио, но вероятно ще съм, понеже първото ми дете е родено така. Макар че може да се опита, но е рисковано и аз не знам какво да избера.

# 698
  • София
И аз си ги смятам месеците спрямо термина, който е на 06.09, тоест сега на 06.07 трябва да съм в 8 месец. Леле и аз не знам кога мина това време, съвсем скоро ще имам второ дете и изобщо не мога да го осъзная. Flushed Да не говорим, че от месец не сме вкъщи, ходим при роднини, обикаляме, ходим на плаж и почивки, и изобщо не съм се подготвяла за малкия човек, нито с покупки, нито психически Grinning Разчитам на това, че вече имам 1 дете и прехода от 1 към 2 няма да е толкова уау както от 0 към 1, но да видим Animal See No Evil Момичетата, очакващи трето да споделят Innocent
Купила съм си няколко книжки, които искам да прочета до раждането, но не ми остава никакво време, досега съм прочела единствено книгата за самото раждане. В тази връзка - препоръчайте книги за бебета, които са ви грабнали.

# 699
  • au bout du monde
За мен прехода от 0 към 1 беше лесен. Сякаш знаех какво ме очаква. Бях подготвена. Имала съм досег с деца и бебета.
Но сега от 1 към 2 ми е плашещо. Още повече че номер 1 си е бебе още. 😞
Мисля че ще полудея сама с двете😩

# 700
Моите деца са породени и честно казано, беше доста, доста трудничко. Сега, живот и здраве, ще са на 5 и половина и 4 каките. Но малко ме е страх, притеснено ми е. Ние сме три деца и брат ми, който е най-малък, рева три години Simple Smile тъй че изобщо не съм с арогантно поведение, че всичко ще е песен. Всички бебета са различни. Малката ми дъщеря още се тръшка и реве по няколко пъти на ден, голямата спря мн по-рано.
За раждане естествено след секцио, аз родих така вторият път, бях казала в началото. За мен беше супер изживяване, но наистина не бих препоръчвала на никой, защото най-важно е безопасността и личният избор, подкрепата, доверието в лекаря и т.н.

# 701
Здравейте и от мен!
Върнахме се от морето - беше страхотно! Отрази ми се много добре. Въобще не ми се прибираше. Уцелихме супер време, още не мога да се адаптирам към жегата в София.
И аз края на седмицата започвам 8 месец и наистина си давам сметка, че малко остана. Хем нямам търпение вече, защото тази бременност все нещо не ми е наред. И с хормоните съм много зле, супер емоционална съм, на всичко отгоре съм станала ревнива, което ме влудява! Никога не съм била, за повече от 10 години мъжа ми не ми е давал поводи и като цяло това ни е много чуждо. Сама не се издържам, а милия всичко прави и дава за нас 😟
Относно появата на 1,2, 3 дете... аз бях абсолютно готова на първото, прехода не ми беше труден. Виж, с вророто, особено с малка разлика, нещата доста се усложняват. Чак когато има две деца човек осъзнава колко е лесно с едно. Сега с три и куче, купона сигурно ще е на макс, но някак сме свикнали на такова ежедневие. Успокоявам се с факта, че момчетата са вече големи и самостоятелни, но пък ангажиментите по тях пак не са малко- помощ с уроците, вечно някъде трябва да се водят, постоянно се въртят перални и се мисли какво да се яде...

Корема на мен ми тежи, особено като трябва да се завъртя в леглото.  А това е цяла нощ, защото пък таза ме заболява, и въобще съня вече е мираж за следващите сигурно 2 години 😂

# 702
Аз седмиците си ги следя с период календара, който използвах преди бременността. И там и според АГ, и според доктора за ФМ съм в 28+3 г.с. Което по качената тук снимка е 7-ми месец. Приложението на feia незнайно защо ме изкарва с една седмица напред.
Във вторник съм на офталмолог, който ще даде становище за раждането. На по- следващата седмица съм при АГ и ще обсъдим вариантите. В края на месеца съм на трета ФМ и ще чуя и трето мнение. 
Иначе ако е до предпочитания ми се иска да родя секцио.

# 703
  • au bout du monde
Днес ни е последния ден на морето. Не ми се тръгва, супер си изкарахме. Малкия голям плувец се оказа 😁
Утре мн рано ще тръгваме, за да избегнем жегите, а и подготовка за 1ви РД ни чака. На 6ти юли бъдещия батко ще става на 1г❤️

Радвам се, че успяхме с морето. Щяхме още едно море да направим, ако нямаше да заминаваме.

# 704
  • Germany
И аз имам повишена емоционалност. Разстройвам се и се разчувствам от много неща. Много съм чувствителна , чак се дразня. Около мен го взимат бременността за много лесно нещо. Не че се оплаквам ама хич не е лесно на тая жега- всичко те боли, качил си кг, хормони , емоции  - пълна каша и буря.

Общи условия

Активация на акаунт