Мама чака първото ритниче от СЕПТЕМВРИйското момче или момиче! (Тема 4)

• 45 470
  • 782
  •   1
Отговори
# 705
Здравейте и от мен 🍀
Аз също бях на море няколко дни - много добре си изкарахме. АГ-то ми каза да си обличам цял бански, но аз си слагах и половинки - под чадъра. Надявам се приятните емоции да са се отразили приятно и на бебчето.
Според приложението, което ползвам (Pregnancy +), вече съм в 30-та седмица - 8-ми месец 😳 Някак още ми се струва рано предвид, че очаквам бебето през Септември. Дори не сме готови с покупките, но след средата на месеца се захващам и с тази работа.
Много ми хареса коментарът на една от дамите тук - че ще ползва майчинството за самоусъвършенстване. Споделям идеята, дори много ми се иска да запиша втора магистратура в този период. Плаши ме мисълта да мисля по цял ден само за памперси, кърмене и бебешки неща. Разбира се, чакам с нетърпение този период, но искам да има и от двете ☺
Моля, ако някоя дама, е следвала по време на майчинството и знае за такъв тип програми в някой университет в София, нека сподели.
Относно името - избрала съм го от години. Винаги съм искала да имам момиче (даже 3) и мечтата ми започва да се сбъдва, живот и здраве ☺🌸🌷
Хубав ден на всички и леко бременеене (малко ни остана)!

# 706
Аз записах магистратура, изкарах първи семестър. Доста трудно ми се струва, че ще се получат нещата обаче за 2ри сем - с  малко дете, живот и здраве септ бебе и после сесия... Бррр
Все пак, ако решите - захващайте се ( Не съм в Сф) Успех!

Аз съм в 7 м и се чувствам вече тромава, а още не съм чукнала 50кг 😶
За покупки - в айко сега имаг намаления на кошари, столчета (ако не се лъжа) И аз ще се захващам с шопинг

# 707
Аз сега карам магистратура. Записах есента и вече са минали двата семестъра. Очакват ме още два. Малко ще е трудничко, но мисля, че ще се справя.

# 708
Ох, аз пък имам да пиша дипломна работа Grinning , но съм решила да си налягам парцалите и до месец-два да е готова, защото после мисля,че няма да успея. Защитата е за декември горе долу .

# 709
А мен ме чака цял четвърти курс.🤦🏼♀ С лекции и задължителни упражнения, с много практики по детски градини и училища, с държавен изпит, с 80+теми, с новородено. Струва ми се много сложна за изпълнение задача, но успея ли да се справя ме чака и магистратура, за която нямам търпение. 🍀

# 710
Успех на всички учещи Simple Smile Една майка има суперсили и ще се спрсвите и с това! И аз имам сходен план да използвам времето да уча нови неща, че съм доста забила на сегашната си работа и не ме вдъхновява изобщо. Все пак едва ли ще ми се случи първите 2-3 месеца, но дано не изоставя съвсем плана 😅

# 711
Blush Здравейтее! И аз се загубих, но ей ме сега, тук съм😂
Още преди да е заченато това бебе знаех, че ще е Валери или Валерия.
Относно раждането - на последния преглед беше седалищно и тръпки ме побиха..
Родих сина си нормално, много тежко раждане , но искам пак нормално. Много ме е страх от операции!
Тук май не се похвалих, че взех тази люлка от ОЛХ, чисто нова, индикаторът го показва. И ми се повдигна много настроението😂
https://m.olx.bg/d/ad/4moms-mamaroo-4-0-posleden-model-elektrich … isPreviewActive=1

# 712
Момичета имате ли болки в кръста. Преди малко ми се наложи да се наведа и не успях да се изправя 😬

# 713
Момичета имате ли болки в кръста. Преди малко ми се наложи да се наведа и не успях да се изправя 😬

Оо, да... И болки в кръста, и подготв. контракции, и кисели ииии вечеее май всичко на света имам 😶

# 714
Бела Ми колко често имаш подготвителни ? Лежиш ли само? Аз бях в болница ама сега са рядко по 4-5 нс ден вечер можв някоя повече ама шийката в пеетък ми беше 37 мм и си ставам щото те са след като пишкам и се изправя или някакви движения.. Кръста си ме боли и се уморявам.. 28 седмица влизам ...

# 715
Болки в кръста си имам от доста време. Киселините ми се завърнаха... Напоследък след като стана имам чувството, че ще се напишкам, а резултата няколко капки...

# 716
Снощи ме болеше ниското кръста в ляво и яйчника в ляво.. даже и левият крак. Беше много гадна болка, никак не можех да застана, че ме болеше.
Днес не ме боли така, само малко втвърдявания имам, но май е напречно и постоянно ме рита до болка.

# 717
Jelena21 и ДидСън, описвате същото, което е и при мен, с изключение на киселините. Аз днес се чувствам като абсолютен парцал - леко ми е замаяно, чувствам напрежение ниско долу като при цикъл (но не е болка). Хем разхлади малко времето, хем днес буквално нищо не съм правила и пак съм като сгазена от камион. В най-големите жеги не съм се чувствала толкова зле... Лежа си днес предимно, дано отмине. Във вторник съм на преглед, а не ми се ходи преди това на спешен кабинет (не дай си Боже).

# 718
Моето си е напречно, но вчера имах много контракции. Дори не знам на кое му се вика точно контракции, тъй като корема е постоянно твърд. Ходих до мола и за 20 мин се получи това до вечерта. И бебето беше адски превъзбудено и риташе много и се чудя дали контракции те не им действат все едно да си спасяват живота. Чесно казано се уплаших с тези скъсявания на шийки тук. Имам голямо напрежение ниско долу,  чак понякога като вървя и срамната кост ме боли. Но нали са за няколко секунди и отпускат уж контракциите, а аз не усещам или не мога да различна прекъсване между тях. Постоянно стегнато ми е като усещане.
Иначе нямам киселини.

Последна редакция: сб, 03 юли 2021, 20:37 от Петя Танева 604618

# 719
Дид и моето е седалищно, а вече имам едно нормално раждане и не ми се иска да разбирам какво е и секциото Grin
АГ ме посъветва да правя упражнения за обръщане, правя си и йога и пилатес, движа се много, но в крайна сметка каквото такова. Аз съм в 8ми месец вече, чета че някои бебета се обръщат и малко преди термин, та ще видим.

Общи условия

Активация на акаунт