Мама чака първото ритниче от СЕПТЕМВРИйското момче или момиче! (Тема 4)

• 45 458
  • 782
  •   1
Отговори
# 105
Благодаря, момичета! Simple Smile Ще чакам значи и се надявам след първия превод да се нормализират нещата и да са редовни, че идва тегаво малко, а хич не ми е кеф да бъркам в касичката. Grinning

# 106
  • КиТ
Аз да питам преди малко ми се получи като присвиване в корема,една такова и като легнах ми се успокои това чувство....контракции ли са според вас?

# 107
Благодаря, момичета! Simple Smile Ще чакам значи и се надявам след първия превод да се нормализират нещата и да са редовни, че идва тегаво малко, а хич не ми е кеф да бъркам в касичката. Grinning
Счетоводителите имат срок до 10то число на следващия месец. С две думи болничния издаден през април трябва да бъдат предадени до 10ти май. Болнични се превеждат всяка седмица вторник и четвъртък.

# 108
Счетоводителите имат срок до 10то число на следващия месец. С две думи болничния издаден през април трябва да бъдат предадени до 10ти май. Болнични се превеждат всяка седмица вторник и четвъртък.

Значи мойта приятелка дето ми каза, че са само първия вторник и четвъртък и тя не е знаела. Sweat Smile

Ще ѝ кажа да знае. Благодаря за информацията! Innocent

# 109

Значи мойта приятелка дето ми каза, че са само първия вторник и четвъртък и тя не е знаела. Sweat Smile

Ще ѝ кажа да знае. Благодаря за информацията! Innocent

В случая ние за болнични гледаме датите в зелено. Всеки месец НОИ качват такива календари. Hug

# 110
Моят болничен е за 30 дни и важи от 13.04 до 13.05 , това значи ли ,че ще преведат сумата след 13.05 ? По този календар на НОИ така го разбирам.

# 111
Моят болничен е за 30 дни и важи от 13.04 до 13.05 , това значи ли ,че ще преведат сумата след 13.05 ? По този календар на НОИ така го разбирам.

Зависи кога го е подал счетоводителя. Той има срок до 10-то число на следващия месец (в случая 10-ти Май), но може да го направи и още в деня на издаването (ако му го изпратите тогава). След като се подаде от счетоводителя НОИ превежда парите до 10 работни дни. Ако искате си звадете ПИК от НОИ, за да си следите нещата. Там се вижда кога е подаден.

# 112
Здравейте, момичета. Скоро не съм се включвала, но пък ви чета редовно. И аз съм в групичката на тези с течението. Течно, бяло, без мирис, нямам болки и сърбежи, но пък е адски досадно. АГ-то ми преди ме е лекувало от инфекции и затова този път ми пусна микробиология, която беше наред и жената каза да не се притеснявам, че това е нормална реакция на организма.
Колкото до бебчо, може ли някоя минала вече по този път да сподели нещо като полезен списък за бебето. В интернет има наистина всякакви неща и като първескиня си нямам и на идея, кое ще е нужно и кое не. Пред дилема съм за всичко общо взето. Ще се радвам някой да сподели. 🤗

# 113
Аз също съм с бяло течение от самото начало и чиста микробиология. Без мирис и сърбеж, но е супер неприятно постоянно да си с течение, но явно ще е така.

# 114
Привет, момичета Hug
Как сте? Аз покрай многото слънце и почивни дни, много се заредих с хубава енергия и емоции.
Черпя ви виртуално - вчера чукнах 30 Birthday
Направих корекциите до момента, като добавих още три, четири нови линкчета с интересна информация.
Добавям и блога на Хедра за кърменето.
Също така качих и картинка свързана със списък за покупки за новородено, тъй като видях, че коментирате.
Ако не ви се търси, качвам картинка на списъка и тук в коментара(като скрит текст).
След малко ще пусна и анкетата с предложения за име на следващата тема.
Аз тази седмица трябва да си запиша час при АГ, че от 6 седмици не сме се виждали, само с акушерката за ЖК (тегло, кръвно, изследвания и тн.)

Хубава седмица Nature High Brightness
Скрит текст:

# 115

*Cherry*Blossom*, Честит празник!
Много слънчеви моменти и щастие ти желая Simple Smile

Благодаря и за списъка. Ще се заема в идните дни с по-щателно проучване за най-важните неща, но имам чувството, че предните месеци толкова бързо минаха и хич не съм се подготвила.

# 116
Аз също все си повтарям, че има време, че е далеч Август/Септември.. обаче аз вече вървя към средата на шестия месец и сега много бързо се уморявам и ми намежава, а представям си след още два три месеца в жегите как изобщо няма да ми се излиза нито в мол, нито никъде 😂😂😂
Затова взех отсега да си набелязвам неща, запазвам си линкове, пълня кошници, разглеждам на живо всичко, което харесам, за да мога по-нататък директно да си го поръчам онлайн без да се занимавам с други обиколки, освен за някакви допълнителни неща. Почти във всеки детски/бебешки магазин/борса имат списъчета за първи покупки. Ако се разхождате може да попитате Simple Smile

# 117
Аз се обърках, че много списъци на различни места. После чета кое от тях е наистина важно и кое излишно. То колкото различни човеци толкова мнения ще се намерят. Иначе и аз бих искала да приключа по-рано, че нашето бебе може да се появи по-рано от 40тата седмица и не ми се иска да отивам в родилното без чанта дори Flushed

А на мен в момента само почивки и разходки са ми в главата  Rolling Eyes Искам да използвам идния месец ( до към средата на 7мия месец) заоще някое пътуване, че после ремонти и пазари ме чакат. А и работата си дава зор да се свърши, но мен хич не ми се работи.

Споделете, мами, кои онлайн или физически магазини ви харесват.
Аз на място съм ходила в София в Дундьо, Хиполенд, ВисВиталис, но все за подаръци влизам за бебета на приятелки. Бяхме и в Малечко за количка, но не съм заглеждала други неща.
Та не съм си съставила още впечатление кой е по-зареден, по-скъп. 
Някъде четох, че се очакват намаления през Юни зараде денят на детето и си оглеждам периодично за такива за количките.

# 118
Момичета, забелязвате ли по-осезаеми движения на бебчетата, когато пиете кафе 😂
Понеже аз от месеци не съм пила покрай гаденето и след това не ми беше вкусно. От няколко дни обаче си пийвам сутрин по едно и още с първата глътка се започват едни яки шутове. Усещам го на две места едновременно 😂😂
Слънчев ден 😜

# 119
  • София
Аз забелязвам след хранене, след кафето не толкова Grinning Но е нормално то да ги събужда Grinning

Общи условия

Активация на акаунт