Професионални серии за коса 147

• 61 587
  • 759
  •   1
Отговори
# 585
Някой по-рано търсеше натурална козметика за коса. Днес ми излезе това:
https://agorabbeauty.com/sendo-hair-care/organik-maska-s-anti-fr … ntrol-mask-200-ml
За тия пари не знам колко е органична, но може да се погледне.

# 586
Здравейте,

Идвам в темата с надеждата някой да е пазарувал от този сайт https://www.myfoxbox.shop/ и/или да ми препоръча някакъв продукт за дълга (до кръста) чуплива тънка кафява коса, с обем само в първия ден на измиване.
Спечелих ваучер за гореспоменатия сайт за 50 лв. от една игра и се чудя как да го оползотворя, но при положение, че повечето от предлаганите марки не съм чувала, не знам към какво да се насоча. Мислех си може би някакъв реконструиращ шампоан, или пък продукти за обем, или пък терапия, може би балсам/маска, но задължителното условие е да не утежняват, защото когато прекаля с продуктите - косата ми изглежда мазна, макар да е току-що измита.
Използвала съм шампоан на Kerastase, Loreal Professionel - за обем и двата, като в момента ползвам втория, CHI с кератин, който в момента стои в шкафа (защото като се измия с него косата ми изглежда мазна - май ми идва прекалено протеинов). Както и съм накупила много продукти без отмиване (марокани ойл, макадамия спрей и олио, плодовото мляко на милкшейк, кератинов серум и балсам без отмиване на CHI). Балсам ползвам на Garnier Fructis само в дължините.

Ще се радвам, ако някой разпознава подходящ за мен продукт при гореописаните запаси.

Последна редакция: ср, 02 юни 2021, 13:24 от Rosselyn

# 587
  • София
rosselyn от марките, които се предлагат в сайта, познавам само kay pro. Хубава бюджетна италианска марка, която се предлага в салони. Ползвам си аргановата серия - златна опаковка, и синьо-ли лавата botu-cure. И двете са непретенциозни - стават за нетретирани коси. От аргановата имам шампоан, маска, балсам без изплакване и аргановото масло. Серията не утежнява - моята коса е тънка, средна гъстота с чуплив косъм. Определено омекотява и подрежда. За ботокс серията - тежък аромат, но пък е с терапевтичен ефект заради растителните пептиди, поне при мен така действа. Има маска, шампоан и спрей.

# 588
mananana идеята да сложиш олиото преди крема и половин пакет от крема на веднъж, никак не е добра,според мен.Красива коса,но утежнена изглежда
VanessaDE, благодаря за обратната връзка! Мисля следващия път да сложа по-малко от крема, може би пловината от това, което ми остана (т.е. 1/4 от пакетчето), а за олиото се чудя дали да не го пропусна. Опасявам се, че може да не ми стигне и накрая да се окажа с една бухнала маса коса и няколко оформени кичура, които са успели да се доберат до крем, но не пречи да пробвам.

Иначе имам нужда от малко помощ. Косата ми е къдрава (или чуплива, гледайки снимките от рекламите на Curl Manifesto); с тънък косъм; по-скоро нормална към рядка; боядисвана в корена веднъж на два месеца и с кичури/балеаж по дължините, направен преди един месец върху стара светла основа; мия я два пъти седмично и суша на слаба струя и ниска температура.
Разресвам косата само преди миене. Последните 2-3 пъти след сресване виждам множество откъснати връхчета на косми по дрехите - от тези, при които върху косъма към края му се появява бяла точка, където косъмът се разделя и впоследствие откъсва.
Опитах се подготвя косата за третирането, доколкото можах, като поисках в салона да ми сложат Wella Plex при изсветляването (използваха Blondor Plex), след това ми направиха терапия с Wella Plex, а за вкъщи си взех Wella Plex N3 Hair Stabilizer, който съм използвала може би 2 пъти досега.
Другите неща, с които разполагам в момента, са:
1) Blond Absolu Bain Lumière шампоан, маската Cicaextreme, а от скоро - и балсам Cicaflash;
2) Alterna Caviar Bond Repair - ш + б;
3) JOICO Blond Life Violet - лилави ш + б (ползвала съм ги само веднъж досега).
Имам Elasticizer Extreme, термозащита Extentioniste и олио Rose Elixir Ultime, както и малка опаковка на балсама Eleven Hydrate My Hair Moisture Conditioner (още не съм го пробвала).
След ш на Alterna косата е плътна, но една идея заплетена, но б успява да оправи нещата. След това седи сякаш съвсем леко суха в краищата, което се забелязва чак при сресване преди миене. След Blond Absolu е ок, не е нито суха, нито залепнала за скалпа (имам ш Oleo Relax и след него косата е супер мека, с доста фриз, а обем в корена нямам). Вчера след пробата на Curl Manifesto ми хареса повече, отколкото след Blond Absolu.

Според вас описаните продукти достатъчни ли са за цялостната грижа, която е необходима при такива проблеми на косата, или е нужно да махна или добавя нещо? Опитвам се да изградя някаква рутина на база изчетени доста от старите теми и препоръките в тях, но все още нещата са хаотични Blush

Извинявам се, че постът стана толкова дълъг. Надявам се някой да има време да изчете това и да сподели виждане, за което искрено благодаря! Simple Smile

# 589
Rosselyn, от посочените марки в сайта на мен са ми познати Селектив и Кай про. И двете са хубави, като май Кай про на мен лично ми допада повече. Подкрепям горното мнение за аргановата серия.
Mananana, според мен ти липсва една хубава хидратираща маска, например Ланза моа моа, на Мароканойл с кафявата капачка и ли Джойко мойсчър сърч.
За накъсването-това е следствие от обезцветяването - прави по-често терапията на Вела, но също така е хубаво да се сдобиеш и с други ампули, ако можеш, например Напура ц9, двустъпковата терапия на Афоджи, ампули Наши филър и др.
Също за цъфтеж много помага серумът за цъфтящи връхчета на Оуей. Всеобщ любимец в групата е и има лечебен ефект.
За съжаление обаче, веднъж изгорена коса, не се лекува. Просто се китосва и чакаш да ти израстне нова. И аз имам горчив опит от един балеаж.

# 590
Поръчах ампулите Денсифик от Нотино - https://www.notino.bg/kerastase/densifique-procedura-za-obnovjav … totata-na-kosata/ за 160 лева, безплатна доставка и подарък "шампоан в 80 мл опаковка за път и балсам от 75 мл от колекцията Résistance Bain Extentioniste".

# 591
  • Някъде там
Напълника съм количката.
Преди да финиширам последно да попитам коя от сериите е по подходяща за мен
Тънка , къса коса, над ключицата
Фризьора ми препоръча да си взема по лека и щадяща серия и даде насоки към тези серии да си взема една от тях.
Едната серия е ето тази  https://www.ulta.com/p/my-hair-my-canvas-me-time-everyday-shampoo-pimprod2015286 шампоан плюс балсам,другата е ето тази https://milkshakeusa.com/products/volume-solution-shampoo/ шампоан плюс балсам.
Двете серии са в различен ценови клас и това съсвем ме обърква.

# 592
  • виртуално
от доста време дебна добра цена за тези ампули, но днес Елинор направо ме разбиха с ценообразуването си

# 593
Ох ужас...
Не може да не направи впечатление обаче, вариацията на цената, точно на тези ампули, в различните сайтове.
Аз си взех декември-януари от емаг излизаха по 3 и нещо едната с код и с безплатна доставка, добре се заредих, имам още 🤣
от доста време дебна добра цена за тези ампули, но днес Елинор направо ме разбиха с ценообразуването си

# 594
mananana освен Алтерната,която не съм сигурна че е точно протеин,имаш само хидратация и балансирни с превес на хидратация подукти. Имаш нужда от сериозен протеин.Косата ти по мое мнение е много изтощена от балеажа,да не кажа изгорена и ще продължава да експлодира и къса,ако не вземеш мерки.
Наблегни повече на протеинови продукти,та дори и известно време да се налага да ходиш с кошница на главата.Другият вариант е да режеш до здраво,ти си прецени.

Искрица според мен Милкшейк. Аня коментира преди две-три страници Алтерната,май не беше много доволна.И аз съм я заглеждала,но нямам доверие на тези био-мио продукти.

# 595
  • Варна
mananana Ванеса е права вкарай малко по-хард протеин под формата на ампули веднъж седмично за дължините. Иначе продуктите са ти ОК.
Alterna Caviar Bond Repair  си е протеин,но мек и балансиран. Можеш да комбинираш шампоана Алтерна с маската Цикаекстрийм. Комбинацията от Ш и М Цикаекстрийм ми е много любима напоследък,но моята коса не се къса тъй като не я оставям без протеин.
 И още нещо.....къдрава та дори и чуплива коса НЕ СЕ реше на сухо защото задължително ще си докараш накъсване. Реши само с нанесена маска балсам преди изплакването.

# 596
Беше споменато в темата Джойко за убиване на оранжеви отенъци, но кой точно е този продукт. Намирам само за руса коса.

# 597
  • Варна
Беше споменато в темата Джойко за убиване на оранжеви отенъци, но кой точно е този продукт. Намирам само за руса коса.
Joico Blond life виолетов балсам и шампоан
https://www.notino.bg/joico/blonde-life-lilav-balsam-za-blond-ko … i-kosa-s-kichuri/

# 598
Този е за руса коса май,на мен ми трябва за кафява.
 Преди месец бях на фризьор,само корени и леко до ушите се боядисвам за да се прилее по-естествено с моя си цвят по дължините. Та след фризьорката измих косата 2 пъти и корените станаха оранжеви, онзи ден се боядисах сама и след първото измиване в корените пак почва да рижее 😱 до боядисването от фризьорката миналия месец не съм имала такъв проблем. Нещо да ме посъветвате?

# 599
  • София

Мисля че
Е този
Шампоан Joico Color Balance Blue, 300 мл
Шампоан Joico Color Balance Blue, 300 мл

Общи условия

Активация на акаунт