Откраднат живот: Финалът тема 108

• 25 878
  • 544
  •   1
Отговори
# 510
Те нали си спечелиха пари, а ние открихме нови актьори. Няма значение. Wink Все пак имаше и хубави епизоди.

# 511
Само за Свежен Младенов благодаря на Милошев. 😁

# 512
Според мен на финала му липсваше едно нещичко и това беше Александър Алексиев и Димо Алексиев.Цикълът се отвори с тях и трябваше да се затвори с тях, макар че можем да приемем, че д-р Кръстева влиза в тази роля.Но все пак се казва "Откраднат живот" , а не "Драмата на Докторите". И без това беше претупан финала, можеха да направят двучасов последен епизод и да има място да диша сценария. Плюс се създадоха доста интересни персонажи и можеха да им отдадат почит, като си споменат по един или друг начин.А сцената с танците е абсолютна пародия. Както има добре танцуващи актьори беше видно, че им е неудбоно на половината каст да участват в тези сцени.

# 513
Свежен, като го гледам как се беше развихрил, и съмнение нямам, че се е забавлявал, и въобще не се е чувствал неудобно. За другите не мога да съдя, не ги забелязах. 😁

# 514
Аз също смятам, че трябваше да включат и стари лица по един или друг начин. Дали с участие, дали със споменаване кой как е, накъде е... Много голяма част от герои, участвали в много епизоди и имали вълнуващи истории, останаха извън финала. И груповата снимка накрая затвърди усещането за липса. Голяма част от тях са от последните сезон-два-три, а хората свързват ОЖ с други персонажи.

# 515
Така е, на мен например ми липсваше и Галя. Можеше така да измислят нещо позитивно около Захариев.

# 516
На Захариев толкова жени му намериха. Стига му. На финала да си остане сам. Smile

# 517
Съгласна съм, че липсваше препратка към старите образи. Сега май върви към финал и Анатомията и там масово има гост участия на старите звезди. Калин и Алекс бяха в сърцето на сериала и сюжета, но ако търсеха да приключат с тази линия сериала, трябваше много по-отдавна да стане. Сега се замислям, че и 8ми сезон даде добър финал на историята. Евгения се самоуби, но затвори историята с разменените бебета, а другите бяха щастливи. Ама нали Фотев още беше жив...
Аз от 9ти, 10ти и 11ти сезон почти нищо не помня, освен драмите около бременността на Зорница в началото и сватбата на Ковачеви.
Най-големият проблем на сериала дойде с линията Фотев. Държа си на това мнение. Оттам залитнаха в мафиотските схеми и загърбиха медицинските и не се спряха 6 сезона. А единственото, което харесвах в образа на Фотев, беше Бинев.
Загорча ми накрая много как Гочева се трансформира и запрегръща Габи, а Лора не я прие толкова години. Някак си тъпо отписаха Лора последния сезон и веднага намериха на Мазов нова жена, че той с нея и така нежен и внимателен. Е, мерси.
Образи, които по едно време ми бяха любими, ги изритаха и не споменаха повече за тях - визирам главно Вяра, но и Табаков попада в групата, Тони, който го споменаха, за да го убият, Албена, дори фаталния доц. Банков след второто напускане не се отвори дума за него и Виктория. Галя въпреки, че беше писнала много като образ беше основен персонаж може би 9 сезона(не помня), а накрая дори 1 дума не казаха за нея. А можеше в хода на финалния сезон някой да разрови фейсбука и да намери снимки на Табаков и Диана, Вяра и бебето, Викитата(ако приемем, че Виктория е оцеляла). Да намине Галя с децата да види колегите и т.н.
Така са решили.
Ще помня силните разтърсващи моменти в сериала, въпреки че последния такъв ми беше около смъртта на Ина, хубавите монолози, свежите лафове около Врабчев/Пенев и понякога Мазов, затрогващите сцени и комедийните такива(наистина гадно, че не показаха Йоско на финала). И със сигурност ще си пускам отвреме навреме някои моменти от първите 6-8 сезона.

# 518
Предвид колко сладникаво бе с наличните герои, представям си какво щеше да стане, ако бяха добавили и миналите. Гледането на финала бе като когато ядеш любимата си торта, ама постоянно ти слагат ново и ново парче и от сладост вече ти става лошо Grinning
Двете неща, които бяха изключително прибързано и направени само в името на финала за мен бяха тези двете:
Пенев и Кунка - толкова неестествено бе това развитите. Той не я е споменавал от 2 сезона някъде, нито тя се е вясвала, ама веднага станаха двойка. По-добре беше да се разберат да отидат на среща и пак щеше да е позитивно.
Мазов, Димова и Гочева -  от невероятно към по-невероятно, особено поведението и отношението на съдовите. Като че ли ги е треснало нещо по главите и някоя друга смаоличност се е появила Grinning

Като цяло от всички 11 сезона, като изключим историите с тъпотиите, скуката, дежавютата и излишната драма, могат да се съберат едни стойностни 5-6 сезона с качествени сценарий, игра и режисура епизоди.

Тук има снимки от вчерашната прожекция.
https://life.dir.bg/zvezdi/na-proshtavane-otkradnat-zhivot-prikl … a-za-novo-nachalo

# 519
Едно меме след финала на сериала Joy

# 520
Едно меме след финала на сериала Joy

Много добро! Joy

# 521
  • София
Очаквано и нормално, повечето реакции са от съжаление за култовите теми, а не толкова за шоуто, което на всички ни омръзна и ако не бяха темите кой знае дали нямаше отдавна да спрем да гледаме. Simple Smile
Всичко е коментирано и казано, аз все пак си държа, че трябваше да върнат ключовите персонажи за историята, Калин и Алекс. А с Калин и Наталия. Не може така просто...
Имаше и много други ключови персонажи и то за няколко сезона, които са все още живи, но не бяха споменати, но хайде разбираме, но тези двамата. По дяволите, приключвате Откраднат живот, Калин и Алекс са все още живи и практикуващи доктори и вие не ги викате за последния епизод, дори за 1 минута?! Сериозно??? Ами обидно е.
Кунка бе чист фенсървис, наистина пресолиха с Пенев, от вратата за рогата. Но ОК, нп.
Но да не ни покажат емблематични за сериала герои като Калин и Александър (ами Наталия, Радина, Галя, Албена, Добрева, Стаменова, Банков, Табаков, Карагьозов, Владов и Йосиф - той даже още е в болницата), а вместо тях някакъв Методиев да се кипри на финалната снима е нелепо.

# 522
Аз сега изгледах финала. За мен беше много емоционален и ми хареса, дори се просълзих на няколко места.

# 523
  • Велико Търново
Специално за Хъмбъл:

Нещо, което на няколко пъти все се каня да поствам, пък все пропускам по някакви причини.
Свежен участва и в нов български филм, чийто трейлър от известно време върви по bTV (bTVStudios е радпространител). Казва се "Като за последно", в главните роли са Мария Бакалова и Васил Банов (когото всички много добре помним като проф.Камбуров в ОЖ). Пускам няколко видеа от ЮТуб.

Трейлърът, който излъчват по телевизията:

10-минутен мейкинг, в който наред с показаните в дългия трейлър актьори, думата има и Свежен Младенов:

За любопитните - ето и линкове, за да не натоварвам темата:
Дългият трейлър, който вероятно показват преди други прожекции в кината
Клип на песента от филма, която изпълнява Филип Аврамов и която смятам, че си заслужава да се чуе
"Като за последно" зад кадър: Мария Бакалова

Последна редакция: сб, 22 май 2021, 14:43 от DamaPika

# 524
Някой беше питал за песента, на която танцуваха в последния епизод. Днес Неда е споделила клипове от заснемането и името на песента - Eman8-Good day

Общи условия

Активация на акаунт