Откраднат живот: Финалът тема 108

• 25 739
  • 544
  •   1
Отговори
# 525
DamaPika, Благодаря ти. 🤗
Аз го чакам и по нашия екран, на единственото ни кино в града. 😁🥴

# 526
  • Велико Търново
Стискам палци да го дочакаш!
Жигулито дойде ли?

Впрочем, на мен ми е много смешно-странна ситуацията с тези два филма. И в двата участва Геро, в "Голата истина за група "Жигули" - и Рачков. И двамата са от лицата на Нова. В разните предавания всеки втори появил се рекламира де концерт, де постановка, де сериал, де филм с негово участие. Обаче...колко пъти досега чухме/видяхме да рекламират тези два филма в някое предаване на Нова? Е, сигурно няма и да чуем/видим. Защото и двата филма се разпространяват от bTV Studios. Ама иначе Нова се скъсва "подкрепя българските филми"... Но само ако се разпространяват от "Лента"...

Последна редакция: сб, 22 май 2021, 15:59 от DamaPika

# 527
Да, гледах им в програмата, и афиши са налепили. Не че ще го гледам.
Гледах репортаж на Нова, явно Буков, Бинев и Вачкова са най-големите в тоя сериал..
🥴🥴🥴

# 528
  • Велико Търново
Мисълта ми беше, че щом излъчват него, със сигурност ще "дойде" и "Като за последно".

Не съм гледала репортажа по Нова, но дали пък не са били единствените свободни в момента?

# 529
Впрочем, на мен ми е много смешно-странна ситуацията с тези два филма. И в двата участва Геро, в "Голата истина за група "Жигули" - и Рачков. И двамата са от лицата на Нова. В разните предавания всеки лекламира де концерт, де постановка, де сериал, де филм с негово участие. Обаче...колко пъти чухме/видяхме досега да рекламират тези два филма в някое предаване на Нова? Е, сигурно няма и да чуем/видим. Защото и двата филма се разпространяват от bTV Studios. Ама иначе Нова се скъсва "подкрепя българските филми"... Но само ако се разпространяват от "Лента"...
Еми да, естествено. Да си видяла 20 century fox да рекламират нещо на Columbia pictures?

# 530
Щом са на Бтв студиос, Нова няма права да ги рекламира. Wink И няма нищо чудно.

# 531
  • Велико Търново
Естествено че щом си го обяснявам, няма как да ми е чудно. Смешно ми е. Защото като толкова много се тръби с каузата за подкрепа на българските филми, би трябвало наистина да ги подкрепят.
И какво значи "няма права"? Кой ги определя тези права, не е ли самата телевизия? И ако е така, толкова ли не може да има специална клауза само за българските продукции без значение кой ги разпространява? Смятам, че в името на подкрепата е възможно да се разберат. Друг е въпросът, че няма желание за това. Само високопарни приказки, зад които стоят съвсем различни интереси...
Ето сега по bTV рекламират и "Засукан свят" на Мариус Куркински. Той не е ли български филм, Мариус не заслужава ли по-широка реклама? Къде е "подкрепата на Нова" за него? Също там.

Никоя от двете български телевизии не е нито Колумбия пикчърс, нито Туентин сенчъри фокс, Donna Paulsen. Пък и тези две филмови компании не са български телевизии. А че нашата филмова индустрия не може да се мери с американската е ясно на всеки, мисля.

И точно заради това на пръв поглед смешната ситуация вече се превръща в жалка...

Последна редакция: сб, 22 май 2021, 15:58 от DamaPika

# 532
ДамаПика, не ги мисли много. Има неща, които няма как да ги разбереш. Всичко е обвързано с компании, продуценти, договори.
Киното и телевизията са две различни неща. Не можеш да очакваш "подкрепа". Всичко си има протокол на действие.

# 533
Дамапика, мисля че не разбираш много добре как действа промотирането. Все едно да се пита защо БТВ не са рекламирали "Вездесъщият" или защо Нова не рекламират "Порталът", много ясно е защо - чужда продукция е и няма нито стотинка да получат, ако не им платят и не само няма да получат, но и ще загубят пари. Всичко е чисто и просто бизнес. Телевизиите подпомагат българската кино индустрия, като дават финансиране за проектите, който е един от най-големите проблеми.

Дяволче, можеше и без да викат старите герои, да покажат в началото или в края кадри на най-важните, тъжни, драматични и весели моменти. Така направиха в Теорията на финала - припомниха ни запознанствата, странностите, целувките, предложенията и сватбите на героите.

Последна редакция: сб, 22 май 2021, 16:21 от maichetoooo

# 534
  • Велико Търново
~Carolina~, maichetoooo, вие наистина ли?
Явно пропускате написаното от мен - че МОЖЕ да се направи нещо, стига да има желание. Дали пък това не означава, че не само мога да ги разбирам нещата, а и че разбирам защо това се случва? Просто смятам, че при добра воля може да се направи нещо по-добро в името на известното с и без това недотам високото си ниво българско кино. И представате си - знам, че подобна мисъл звучи доста утопично и е невъзможно да се осъществи нещо такова. Че даже и го разбирам! (това последното е в случай че някой реши пак да пише, че нямало как да разбера или направо, че не разбирам еди-какво си).
Отделен въпрос е че с вашите разсъждения (индиректно) изразявате лично (при това негативно) мнение спрямо потребител. А това във форума предполагам, че знаете какво означава...

Иначе що се отнася до финала на финала, а и не само, maichetoooo, даваш винаги добри идеи. Хубаво щеше да е да се бяха възползвали от тях през тези пет години Grinning

# 535
Smile Телевизиите рекламират, ако им се плати и ако ще спечелят нещо. Такава суха подкрепа няма. Който се е заел с разпространението и рекламата, той си води нещата.

# 536
Рейтингът за 10-16 май. Отновo най-добре преставилият се сериал е Ол инклузив, ОЖ е с по-добри резултати от предната седмица. А Братя и Отдел издирване успяват да се включат този път.

# 537
  • Стара Загора
Радвам се, че сериалът свърши. Последните сезони бяха изсмукани от пръстите според мен, да не говорим, че идеята на сериала приключи още с първи сезон - откраднатият живот.

Ако някой от Стара Загора има интерес към филма "Като за последно" - част е от кинофестивала "Златната липа" и на 30.05 ще има проижекция (безплатна естествено) от 19:20ч. в Операта.

# 538
Знаеш ли кои актьори ще идват? Щото ако идва и Свежен Младенов, аз ще видя какво ще измисля, и ще долетя. И няма измъкване, ще го издебна за селфи. 😁 Иначе аз съм от Казанлък.
Стара Загора може да ми е късметлийският град. Преди четири години там се запознах на същият фестивал и с Велислав Павлов.

# 539
  • Стара Загора
На събитието, създадено във ФБ, пише само "Ще имате възможност да се срещнете и с част от екипа на филма".

Общи условия

Активация на акаунт