На гости на родителите, но спането на хотел

• 10 216
  • 163
  •   1
Отговори
# 45
И нека по-внимателно да се използват думи като кочина и мизерия за нечий дом без реален поглед върху него.

# 46
Щом авторката е с бебе сега, не очаквам родителите ѝ да са много възрастни. Т.е. едва ли е толкова трудно все още да ги убеди да се изхвърлят ненужните вещи. След това едно основно почистване от фирма и редовно чистене от бащата...

И на 45 - 50г. да са пак има хора, които не можеш да убедиш. Най-много да се изпокарат. Да си влошат отношенията.
  А и това - "да поговори с бащата" - и той като скокне, като се развърти с прахосмукачката... Приказки за малки деца. Той цял живот не е чистил, та сега ще си развали спокойствието. Ми някои мъже предпочитат да си живеят в кочинката. И с времето свикват и не им прави впечатление. Като изчистиш: "Ау, колко хубаво стана!" и до там.
   Разберете, че има хора, с които не можеш да се разбереш. Особено като са ти родители, които няма да ти дадат и дума да кажеш. Или ще ти отговорят "Добре, добре." и ще си продължат по старо му.

# 47
Ако са като моите родители, оправия няма. Майка ми пета година ще стане, откакто е на легло. Преди това се грижеше за всичко в тях, баща ми  вързани ръце. Сега у тях е ужас и половина. Ходим, чистим с мъжа ми, но има неща, които баща ми трябва да прави всеки ден, а не ги прави. По-лесно е да трупа дрехите тук и там, вместо в гардероба. Неща, които ползват всеки ден стоят  разпръснати по маса, бюро и където дойде - да се виждали. Занесох им органайзери, където да ги прибира - един за неговите лекарства, един за на майка ми, не се ползват. Сложихме шкаф в стаята на майка ми, където да се слагат памперси, пижами, неща, които се ползват. Майка ми не дава нищо да се хвърля. В едната стая стоят старата микровълнова, кашони, неща, които са за боклука, но не се хвърлят. Дрехи, които не стават, баща ми трябва да си ги отдели, аз не мога, все казва, че ще ги оправи, на другия ден пак всичко на камари в едната спалня. Три стаи и кухня, всичко е леш. Банята и тоалетната да не казвам. Просто е натрупано и не се дава възможност да се оправят нещата. Успехът е за деня, в който изчистя. Ако при авторката е такова положението, оправяне няма. Дори и чистачка да си наемат, пак няма да е подредено.Съчувствам на авторката и майка ѝ, на която вероятно ѝ тежи тази мърлявщина.
За съжаление е точно, както описваш Sad
Канари с дрехи, обувки, стари мръсни уреди, сувенири, изсъхнали цветя, Абе ужас.
За да ни е по-лесно чистенето събрахме всички килими и ги занесохме за пране, а то по тях... топове прахоляк, пръст от цветя, падала храна...
Гардеробите са пълни с дрехи, които не се носят, а едната спалня е пълна с нахвърляни дрехи, които сега се носят.
Не ми дават да хвърлям нищо, майка ми не иска да ми съдейства да сортирам и да подредя дрехите, да ги сложете да по шкафовете и гардеробите. Голяма борба!
Майка ми е след инсулт и движението й е трудно. Може да нареже нещо за готвене или да сложи нещо набързо във фурната ама дотам. Татко и него го мъчат болежки, ама той цял живот е свикнал да не пипа нищо в къщи, дори като се прибере и директно сяда на масата да му сипят.
Аз полудявам, защото пък с мъжа ми много си помагаме във всичко в къщи и не съм свикнала да обикалям някого по този начин - сипи ми ядене, дай ми чорапи, гащи и т.н
Много сме различни, но в целия си стремеж да помогна най-ме мъчи това, че ме саботират. И ако по Коледа съм чистила дни наред, смятах, че сега ще е малко по-добре - но уви, същия ужас, че и по-зле.
Затова предложих - да вземем жена да чисти регулярно веднъж седмично - баня, тоалетна, пода и праха да обере, поне да се поддържа някаква минимална хигиена, а аз ще опрвям останалото. Ама не!

# 48
А докато беше здрава майка ви, поддържаше ли чисто?

# 49
Е хубаво де, като не можете да поговорите предварително да се разберете с родителите, отивате първо на хотела и после при родителите, вече ще е свършен факт. Все пак сте самостоятелни, големи хора.

# 50
Щом авторката е с бебе сега, не очаквам родителите ѝ да са много възрастни. Т.е. едва ли е толкова трудно все още да ги убеди да се изхвърлят ненужните вещи. След това едно основно почистване от фирма и редовно чистене от бащата...

И на 45 - 50г. да са пак има хора, които не можеш да убедиш. Най-много да се изпокарат. Да си влошат отношенията.
  А и това - "да поговори с бащата" - и той като скокне, като се развърти с прахосмукачката... Приказки за малки деца. Той цял живот не е чистил, та сега ще си развали спокойствието. Ми някои мъже предпочитат да си живеят в кочинката. И с времето свикват и не им прави впечатление. Като изчистиш: "Ау, колко хубаво стана!" и до там.
   Разберете, че има хора, с които не можеш да се разбереш. Особено като са ти родители, които няма да ти дадат и дума да кажеш. Или ще ти отговорят "Добре, добре." и ще си продължат по старо му.
И тогава какво предлагате да направят без да се изпокарат и да има резултат?
Ако отсядат на хотел, родителите пак ще са обидени.
Ако спрат изобщо да ходят, родителите пак ще се обидени.
Какво да правят без караници, но с резултат?

# 51
  • Sofia
И тогава какво предлагате да направят без да се изпокарат и да има резултат?
Ако отсядат на хотел, родителите пак ще са обидени.
Ако спрат изобщо да ходят, родителите пак ще се обидени.
Какво да правят без караници, но с резултат?

Някъде около 14-годишна възраст, спря да ми пука какви точно ще са реакциите на хората, било то и най-близките до мен, спрямо осъзнатите решения, които вземам, като самостоятелен индивид.

# 52
gingerche, много познато, но моята е на легло изцяло. Оставила съм ги, както могат и колкото могат. Те си имат режим, следобед полягват, обядват в определено време, ала-бала, сериали. Оприщтват се само като кажа, че ще ходя да чистя. Баща ми само от казването се изморява. Сгъвам, сортирам камарите дрехи, той казва да ги оставя така, щял да маха тези, които не ставали. Познай дали са махнати. В кухнята е ужас - мазнина, наслоено. Минавам с парочистачка, остъргвам, казвам, че поне на два дни трябва да се минават с поне мокри кърпички и до там. Препарати за банята, тоалетната... В един град сме, но не мога всеки ден да ходя и у тях да чистя. Още повече, че няма голяма полза. За да е чисто, трябва всеки ден да се чисти, не става на седмицата веднъж, че и по-рядко. Щом майка ти все пак може някои неща, предполагам, че ще се раздвижи и оправи достатъчно. Бързо възстановяване ѝ желая.

# 53
Порастването е процес, в който преодоляваш чувството за вина, че оставяш родителите или се осмеляваш да не си съгласна с тях.
 Та бих препоръчала на авторката - да порастне.
  Умишлено - се въздържах да давам съвети. Не познавам нито нея, нито двете семейства.
   Аз - на 29г. зарязах мъж и дете и отидох в родния си град да се грижа за 2-та. И баща ми и майка ми бяха болни. Е, не се получи - след един месец 4 годишната ми дъщеря беше при мен.

За успокоение на авторката ще кажа: щом пробемът на майка й е инсулт, да не се тревожи. Женският мозък има способността едни клетки да поемат функцията на други. И жените се оправят много по-бързо и успешно от инсулта, в сравнение с мъжете. Нека се движи и бори. Вярно, че не знам и колко тежък е. Но положението ще се подобри. Само търпение.

# 54
Повечето дами явно не познават мъже от старото поколение. Представям си баща ми да сготви за гости, да ще го направи, но вероятно ще са яйца или нещо напълно безвкусно. Не от липса на желание, а от липса на опит. Та същото и с къщата. Има разлика, когато е минала женска и мъжка ръка. На мъжете някои неща просто не им правят впечатление. Често ми се случва нещо, което аз смятам за мръсно и не подредено, мъжа ми да ми се подиграва, че преувеличавам, за него проблем няма.

Дори и да спите на хотел, отидете, разтребете, почистете. Говорете с майка си, че няма нищо срамно в това на човек да му се помогне. Нека поне веднъж седмично да идва жена, да помага с по-основните неща. Предполагам, че баща ви не седи със скръстени ръце, но ако полага грижи за майка ви, работи и все пак е възрастен, едва ли може да осигурява добър ред в дома. След като не живеете близо, просто трябва да ги убедите, че им е нужна помощ. Така ще имат и повече време да обърнат на себе си.

# 55
  • София
Повечето дами явно не познават мъже от старото поколение. Представям си баща ми да сготви за гости, да ще го направи, но вероятно ще са яйца или нещо напълно безвкусно. Не от липса на желание, а от липса на опит. Та същото и с къщата.
Скрит текст:
Има разлика, когато е минала женска и мъжка ръка. На мъжете някои неща просто не им правят впечатление. Често ми се случва нещо, което аз смятам за мръсно и не подредено, мъжа ми да ми се подиграва, че преувеличавам, за него проблем няма.

Дори и да спите на хотел, отидете, разтребете, почистете. Говорете с майка си, че няма нищо срамно в това на човек да му се помогне. Нека поне веднъж седмично да идва жена, да помага с по-основните неща. Предполагам, че баща ви не седи със скръстени ръце, но ако полага грижи за майка ви, работи и все пак е възрастен, едва ли може да осигурява добър ред в дома. След като не живеете близо, просто трябва да ги убедите, че им е нужна помощ. Така ще имат и повече време да обърнат на себе си.
Свекърът ми е същият. Свекърва ми като почина, се научи и да чисти, и да готви, и да пере... Опитът се трупа, уменията – също. Ако иска, ще се научи.

# 56
Опитът се трупа, уменията – също. Ако иска, ще се научи.

Ето го ключът от бараката: Ако Иска.

# 57
Останах с впечатлението, че авторката има желание да поддържа отношения с родителите си и желанието ѝ не е само от чувство за вина. Затова мислех, че си струва да опита. Но ако смята, че не е възможно да ги убеди и че не си струва битката, винаги може да влиза във форума, да пуска тема да се оплаква, да я нахъсват малко срещу родителите ѝ и така докато спре да ѝ пука. И това е вариант пък.
Да се разбираш с трудни хора, вкл. и родители, също е важно умение.

# 58
  • Sofia
За да е чисто, трябва всеки ден да се чисти, не става на седмицата веднъж, ...
Ти да видиш... Grinning

Има разлика, когато е минала женска и мъжка ръка. На мъжете някои неща просто не им правят впечатление. Често ми се случва нещо, което аз смятам за мръсно и не подредено, мъжа ми да ми се подиграва, че преувеличавам, за него проблем няма.
Мне, категорично не е до пол. Всичко опира до характера и нагласите на конкрения човек. Аз, например, не съм домакински настроена и на мен също редица битови несъвършенства не ми правят ни най-малко впечатление.

# 59
В дома си всеки както може и търпи. Особено възрастни, с проблеми.
И никога няма да направят както на млад човек е приятно да бъде.
Това, че бебе отива там е проблем, то в уста слага всичко.
Ходете само на гости пък.Защо трябва по десет дни да стоите.

Общи условия

Активация на акаунт