На гости на родителите, но спането на хотел

• 10 228
  • 163
  •   1
Отговори
# 135
Хора, какви мишки и хлебарки?

Болен родител означава извънредни обстоятелства.

Значи, отивате вие на гости при болните си родители, в чийто апартамент "гъмжи" от хлебарки и затова си наемате някъде стая. Но пък отивате при хлебарките за празниците и след това си тръгвате на чисто. И така ще очаквате от вашите деца да се държат един ден ако се разболеете?

И, да, бих очаквала разбиране и помощ от съпруга ми, дори да е само да гледа детето докато аз чистя родния ми дом. Все пак тези хора са изгледали майката на детето му.

# 136
То ако намериш мъж да си чисти неговия ареал,ти иде да запееш като в мюзикъл... какви са тия алтернативни вселени, които се описват тук, чак ми е смешно... нямаше и да знам как съм го разглезила моя, ако не беше форума. От какъв зор ще насаждам на който и да е да се съобразява с мизерията в моя дом, еле пък в чужд. И половинката, дори само да ми намекне,че трябва да търпя ниската хигиена на свекървата, ако го обичам, ще си има сериозни проблеми. Ако аз подложа моя мъж на премеждията в тази тема, в най-добрия случай няма да идва с мен. И не виждам какво шокиращо има в това, че адекватно същество отказва да приеме неадекватни условия на живот/гостуване/ваканция и т.н. И авторката да беше на негово място, пак нямаше да разбера какви са изискванията към нея.

Жалко...Ако ниската хигиена е в следствие на болест и невъзможност..
Гордост и предразсъдъци на родителите.. И една кифла, за която живота е само подредени и хубави моменти.
.   Не влязах в подробности..мама  се радваше на Криси на двора .... Иван пускаше скарата ..а аз скубех тревата покрай плочките на двора...и беше мило.    липсвами ми ( мизерията на село) ..

# 137
Всъщност мишки и хлебарки се случват и в най-луксозните жилища..Няма общо с хигиената на дома ..
Ако са ужас.. за някои.
Хлебарките са постоянен гост на блоковете, особено с ТЕЦ Simple Smile

# 138
...
Предложих на нашите да си наемат жена да чисти веднъж седмично, като майка ми категорично заяви, че не иска, защото я е срам.
...
А може пари да нямат, за да плащат на такава жена.

# 139
Добре, но как се помага на някой, който не иска да му помагат? Тя ще хвърли всички усилия да чисти доколкото смогне и като си тръгне след седмица положението ще стане пак толкоз трагично. Тогава какво - да се пренесе при техните ли да живее при положение че бащата дето цял живот свикнал да му подгъзват е здрав и прав и нищо не му пречи да хигиенизира малко нечистотиите в които живее болната му жена и да й осигури елементарни условия? Хубаво говорим за болен родител, но защо да не споменем и болната съпруга, към която бащата на авторката има на първо място задължения.

# 140
Ще напиша моята история на кратко... без да цитирам дамите , които живеят в София на пристанището... майка беше болна от паркинсон и се грижише за възрастния си баща ,мой дядо.....ама през събота си бях на село със съпруга и син на 3 мес.   носих си чаршафи и калъфки хавлии... винаги тава баница пържоли и     скарата....мама колеше кокошка сварена на расол......и никой никога не се е сърдил какво е  положението на мама казах

Пепи, описваш моята майка и нейните отношения с родителите на баща ми. Тя беше напета гражданка, а неговите родители бяха от малко и сравнително бедно място, с бедна къща. Та майка ми носеше продукти и готвеше за всички там. Не беше луксозно, но сега си спомням за тия моменти с благодарност, че ги е имало. Но бяха други хора, други времена, други ценности.

# 141
Няколко дни с мама.. Разговори и доводи..
Особено ако и тежи гледката и ситуацията ..и не се е предала съвсем. Ще я убедят,
Чист апартамент, предаден на жена, която да помага..

# 142
Няколко дни с мама.. Разговори и доводи..
Особено ако и тежи гледката и ситуацията ..и не се е предала съвсем. Ще я убедят,
Чист апартамент, предаден на жена, която да помага..
.   Да да много точно...,предаден на жена....права ,здрава....отгледана    изучена и е гнус от дома си.,.

# 143
Момичето сигурно отдавна е при родителите си, поразчистило е и сега правят яйца и козунаци Simple Smile
Няма нужда да си измисляме сценарии тук! Мишки и хлебарки... Rolling Eyes
По-нататък ще решат и в дългосрочен план какво ще правят.

# 144
Момичето сигурно отдавна е при родителите си, поразчистило е и сега правят яйца и козунаци Simple Smile
Няма нужда да си измисляме сценарии тук! Мишки и хлебарки... Rolling Eyes
По-нататък ще решат и в дългосрочен план какво ще правят.
.   А дано.,чул те Господ ......весели празници..,живи и здрави,..

# 145
Ние с мъжа ми утре отиваме в апартамента на майка ми. Да изчистим и подредим масата за рождения й ден. Лятото тя живее на село.
И двамата сме наясно, че е болна и е зле с очите, така че се налага ние да доизмиваме чиниите и да махаме паяжини.
Брат ми ще отиде да я вземе от село и да я докара в апартамента, когато всичко е готово.
Така ги разбираме ние нещата. Не се срамувам от мъжа ми, защото той знае с каква тежка болест се бори тя от 5 години и й се възхищава как се справя независимо от това, че апартаментът й не блести от чистота. Всеки път сме посрещнати и изпратени по най-топлия начин.

# 146
Да, но майка те е сама нали, няма здрав и прав мъж, който да й помага и да я отменя? Разликата между едното и другото е голяма и не могат да се съпоставят двете ситуации.

# 147
това е съвсем, съвсем различно.
от желаното "гости" тип "съжителство" на авторката.

# 148
Даже и да беше жив баща ми, съмнявам се, че щеше да чисти. Говорим за хора на 60+ години, при които е ясно, че домакинската работа е само женска.
Животът е кръговрат. Като сме били бебета и деца, ние сме цапали и сме капризничели, а родителите са се грижили за нас.
Много е трудно възрастен човек да промени навиците си. Аз не бих тормозила майка си за нищо, свързано с домакинството. Предпочитам да има кой да ме посреща на прага, дори домът да не е чист.

# 149
Еми хубаво оправдаваме възрастния човек че не иска да се погрижи за болната си жена да има елементарни условия и прехвърляме цялата отговорност на авторката. Да, ама и тя е възрастен човек, който също няма как на тая възраст да се промени. И тогава какво правим? Щото принципно характер се формира до около 7мата година, след това само се надгражда, а се обзалагам, че авторката е на повече от 7, тъй че и тя спокойно може да се легне на това ухо за непроменящия се характер.

Общи условия

Активация на акаунт