Благодаря за фрага!

Да, наистина, бременност от Демир вече няма смисъл, след като се разбра, че Юмит и Фикрет са били любовници и поддържат връзка за отмъщението.
Мюжгян вече отдавна отмъсти за стореното й от Зюлейха и Йълмаз - със заснетия запис на камерата. Станаха много тежки неща в резултат на този запис. Но, можеше и да бъде много по-страшно: и тримата - Зюлейха, Йълмаз и Демир можеха отдавна да не са живи или един от тях да е жив, но в затвора и със смъртна присъда. Мюжгян отмъсти възможно най-гадно и замина. Добре, да й признаем това и до там. Тя не трябваше да се връща. След връщането си, тя вече няма моралното право да мъсти на когото и да било, защото "сметките" са чисти. Тя отмъсти за стореното й. Всички заплатиха и изстрадаха. Оттук нататък нейната мъст вече не е оправдана.
А, Зюлейха? Ами и тя има право да отмъщава на Мюжгян и то за доста по-тежки неща. Ако Зюлейха се "набърка" в брака на Мюжгян, то Мюжгян се опита да я убие, да лиши децата й от майка; лелята на Мюжгян също се опита да убие Зюлейха. Разваляне на брака не е като да отнемеш човешки живот. След едното има живот, а след другото е гроб. Така че, Мюжгян отдавна нито мога да я оправдая, нито да я разбера. За мен, тя е една слаба, злобна и глупава жена. Зюлейха е на другия полюс. Въпреки всичко сторено от Мюжгян, тя помогна на Мюжгян и да види детето си и после им спаси живота. А можеше и да не го стори. И сега Мюжгян ще показва снимката...ами дано да не й се сбъдне желанието да прави и другите нещастни. Но, може и да е друго вече: май Мюжгян казва на Зюлейха, да не позволява тази жена (май Юмит) да й развали живота. Т.е. показването на снимката може да има и друго тълкуване. Мюжгян да иска да помогне и дано да е така. Ще ми се Мюжгян да претърпи обратна промяна, защото много я харесвах в началото. Точно тази снимка може да е в основата на свободата на Демир. Така ще се докаже, че Юмит има мотив да "натопи" Демир, защото е отхвърлената жена и има повод да иска да му отмъсти.
Не мога да разбера, какво става в конака? Явно първо някой отвлича Севда, после Зюлейха събира хора, за да хванат Фикрет.
После тя заплашва Фикрет с оръжие, той го отнема...става нещо и Зюлейха и Севда заравят човешко тяло...или поне така изглежда. И някой ги вижда, някой е свидетел, че те заравят човек.
Изобщо не ми се щеше Мюжгян да напуска по този начин Чукурова. Въпеки, че в един момент спрях да я харесвам и много й се дразнех, в началото я харесвах. Щеше ми се сега Мюжгян да си тръгне от тези земи преоткрила себе си и постигнала някакво помирение, хармония и баланс в душата си. Щеше ми се да си тръгне и да започне нов живот с Керем Али. Но, явно няма да стане така. Може би Мюжгян ще бъде погребана до Йълмаз, ще остане в тази земя, а Фекели ще загуби снаха си - още едно от децата си. Керем Али също ще остане в Чукурова. Но, при кого ли, ако Фекели също се спомине? Дали Керем Али ще остане при Лютфийе и Фикрет? Фикрет и Керем Али са единствените законни наследници на Фекели. Много неприятно, наистина. Вече не мога да й се сърдя на Мюжгян. Напротив, тъжно е и вярвам, че тя ще си "отиде" променена и ще помогне някак си на Зюлейха и Демир.