Отговори
# 660
Ваня, благодаря за превода! Flowers Hibiscus
Хакан идва под фалшиво име. Купил е и акциите под чуждо или фалшиво име.
Значи е имал намерение да се появи и за да купи акциите така бързо, то той е следял какво се случва при Яман чрез свои информатори, преса и много е възможно чрез брат си Еркан, дори и да е бил в чужбина през цялото време. Тогава, пак се питам, защо се прави пред АКадир, че не знае кой, кой е.
Никой няма да го свърже с истинското му има и да се усети на този ранен етап. Отмъстителите са с преднина. Еххх, Зюлейха! Как можа да остави пистолета там!!!
Но, има и друго...така Хакан може да си състави мнение за всички, които иска да нарани. За съжаление, Фекели ще стане жертва на АКадир, предполагам.
Цитат
Фекели и дава наставления, а Зюлейха знае как да слуша.
Да, Фекели ще ги подготви и ще си замине от този свят. Вярвам, че Фикрет и Лютфийе ще са на нейна страна. Да видим Бетюл как ще действа спрямо Фикрет....но, нали ако той е Яман, то той й се пада рода като Демир. Stuck Out Tongue Winking Eye За къде се е "стегнала"?!

Последна редакция: пт, 10 сеп 2021, 01:11 от dana78

# 661
Става все по-интересно. Сега Хакан под името Мехмет Кара ще се старае да е винаги наблизо до Зюлейха. Впоследствие ще хлътне и ще бъде ловецът, който става жертва на самия улов. А Бетюл се е запътила накъдето духа вятъра. Който й носи по-големи дивиденти с него ще бъде. Само и само да си постигне целта - фирмата.

# 662
Да, че ще хлътне Хакан/Мехмет, ще хлътне ясно е. Но, още дълго ще ме е яд, че Зюлейха не помисли минутка преди да тръгне към Юмит. Можеше да се обади на Фекели и Фикрет и единият да дойде тайно на мястото, а другият да уведоми полицията. Така тъпите полицаи щяха да разберат, чувайки разговора, че Юмит е луда, а и можеше да стане дума за Севда, така щеше да стане ясно, че Юмит лъже и че Демир не е правил постановки.
Лека нощ от мен! Nature Moon

# 663
Фикрет ѝ се пада чичо, първи братовчед на Шермин. Не мисля, че се стяга за него. Надявам се Фикрет да поразучи новия съдружник. Интересна е срещата на улицата - защо се спряха и си подадоха ръка, а той не се представил. Или така се захласна, че забрави кое име да използва Joy За първи път виждаме Зюлейха в подобна ситуация Heart Eyes

yakut, вчера бях написала, че погледът на Хакан е като на ловец, който се радва на плячката си, но ми се стори грубо и го смених с "котка и мишка" Satisfied
Дана, нали знаеш, че със сценаристите рядко сме на едно и също мнение. Ако Зюлейха беше казала на Фикрет, как Хакан ще спаси Зюлейха. Но за нея ще е много загадъчно как Юмит се е оказала в тази кола.
Колата, която намериха

е същата в която качват трупа на Юмит - с черен таван. А къде е Аднан през това време.

Последна редакция: пт, 10 сеп 2021, 01:51 от LU4IQ

# 664
Интрото създава по-скоро усещания и най-общи очаквания, отколкото конкретен развой на сюжета.
Продължават събитията от сезон 3: тогава припомняха началото: разделянето на ръцете на Зюлейха и Йълмаз и брака на Зюлейха с Демир – металното колие, символът на началото на индустриализацията, когато светът се обръща с краката нагоре; в интрото на 4 сезон светът продължава да е в хаос, всичко е наопъки, продължава и пожарът.
Основната тема: борба/състезание между коня и колата. Двете страни са персонализирани: Зюлейха е с коня, няколко пъти като Хюнкяр, т.е. в ролята на стопанка на земята, докато Хакан е почти винаги в колата, а „най-метален“ - с многото коли е Абдулкадир.
Място на действие: мостът и конакът на Яман като знакови места за Чукурова.
Природната картина описва дълбочината на стопанските промени: бурята - духа ураганен вятър, е огънала и наклонила растенията.
Там, където преди Хюнкяр и Демир обсъждаха важни въпроси, сега се изправя Фикрет, състарен, замислен.
Зюлейха в червената рокля, която носеше, когато Демир и подари акциите на Хюнкяр; една сълза се отронва и пада върху конака, който е обърнат с покрива надолу, докато Хакан продължава наблюдението си с бинокъл.
С тежка стъпка и в тъмни цветове крачи Абдулкадир, пред него преминава кола.
Фикрет замислен; Лютвие замислена; сватбеното металното колие, поставено на врата на Зюлейха от Демир; женската ръка докосва житните класове; Зюлейха пред конака или на път към градините в дрехите на стопанката на чифлика; Фикрет замислен; Фекели замислен.
Много коли – много бягащи коне.
Хакан небрежен, сякаш не го засяга това, което става или пък е доволен от това, което става.
Смеят се само двете блондинки.
Докато Азизе е тъжна и плаче в прегръдка със Зюлейха.
Спасена е Юзюм, едно от децата в чифлика, всичко са около нея.
Важна последователност от кадри: Зюлейха замислена, тъжна; Хакан с колата; следва Зюлейха като стопанката на земята на кон; после двата кадъра с Хакан и Зюлейха са насложени един върху друг, но: колата и ездачката се движат в обратни посоки.  
Памук.
Кадър: пистолет и някакво бижу.
Също важен кадър: пръстен – голям, златен, камъни и диаманти.
Фикрет.
Отмъстителите. Зюлейха като стопанка се обръща и тръгва в обратна посока.
Конакът и над него хората от постера като сенки; после се появява светлина и виждаме картината от постера.
(Това обяснява колата от постера не само като холдинга, за който основно става дума, но колата като конака на Яман, а и колата като цяла Чукурова, доколкото Яман са най-старият род и представят Чукурова.)

Аз разбирам интрото така: идващото отвън е вече в голямо количество, то може да удави местното, но местното се съпротивлява. Сега Зюлейха е в ролята, която Демир играеше преди: тогава той беше местното, а тя и Йълмаз дойдоха отвън, но сега Зюлейха представя вече местното, а новият етап на промяната идва отвън с Хакан. Интересно е, че Зюлейха влезе в ролята на стопанка на земята в деня, когато същата вечер Демир ще и подари акциите на Хюнкяр, които сега е купил Хакан, а в същия ден започна връзката на Демир и Юмит, която ще отстрани Демир, за да продължи действието със Зюлейха и Хакан. Пръстенът стои и чака, той напомня любовни и брачни отношения, но как ще бъде използван и докъде?  

Историята Демир – Юмит сега вече изглежда съвсем подобна на историята Зюлейха – Хакан. И двете се случват, когато няма надежда. Когато се срещнаха на пътя, Демир попита Юмит откъде идва, защо идва...няколко въпроса, но тя не му отговори на нито един, остана напълно непозната, той едва вечерта чу от кмета, че тя е главен лекар, да не говорим, че изобщо не му каза, че е дъщеря на Севда. Ръкуваха се, Юмит подаде първа ръка. Срещата на Зюлейха и Хакан много напомня другата: под чуждо име/непознат, ръкостискане, срещат се на пътя, и Юмит, и Хакан не идват сами, има друг човек с тях. Демир стана жертва на тази среща, да видим как ще завърши срещата за Зюлейха.

# 665
Здравейте.
Благодаря за фрагмана. Снощи много неща разбрах, но и много ми останаха неясни. Ще чакам превода на български. Аз също се ядосвам на Зюлейха, така тръгна, все едно не познава Юмит, а да остави пистолета и тялото там, ми се вижда леко странно. Да, Хакан ще организира "катастрофа", която ще стане причина за смъртта на Юмит, но тя има огнестрелна рана, няма ли да се види, че е била застреляна преди катастрофата. Съмнявам се, че и в следващия епизод няма да разберем какво се е случило с Демир. Възможно е да го обявят за изчезнал/беглец, знам ли.
Рейтингът от снощния епизод. Започва добре, другата седмица още нагоре.
yakut, добре дошла и от мен.

# 666
Привет!
Благодаря за споделеното, Ваня, Пламен Flowers Bouquet

Много е хубаво интрото - във всеки от сезоните е като отделен филм. Съжалявам, че не мога да го отрежа.

Скрит текст:

Чукурова никога не е имал толкова нисък рейтинг в гр. А, даже първи епизод беше с по - висок - в началото 5 - 6 %. После порасна и стигна 15 - 17% във всички групи, стабилно 10 - 12.
На турците в момента не им е до телевизия - всички рейтинги са на дъното, вкл. програмата на Есра Ерол, която винаги е на едно от първите три места. Ибрахим се хареса /четох доста коментари/ и не неговото присъствие е проблем, а отсъствието на Мурат - Демир е много силно осезаемо. Но както пише една фенка - след няколко седмици ще свикнем без него, както стана с Хюнкар и Йълмаз.

Скрит текст:

Рекламата от Бирсен вчера

https://www.instagram.com/p/CTnU8chIEB-a9gl0Hb2ePKiMZe_sjizN_6jY340/

и от журналистката Оя Доан

Най - малката фенка на Чукурова Heart Eyes

"Последен поглед" от Ръдван

От сватбата на Вилдан Атасевер - Хюмашах султан във ВВКьосем, с Мехмет Ердем. Flowers Four Leaf Clover

# 667
Здравейте,
Гледах пак някои моменти от 103 серия и наистина не мога да разбера следното: значи при една от последните сцени на Зюлейха при прокурора, тя казва, че имат враг...кой е, какъв е, какво иска - те не знаят. Тогава дават надпис Бейрут и Хакан. После дават ситуацията с АКадир, как идва наемника на покойния Еркан и разказва за нападението на конака, при което Демир изчезва и има много ранени, а Юзюм е тежко ранена и с опастност за живота; АКадир пребива наемника и Хакан му звъни от Бейрут. АКадир съобщава за смъртта на "нашия Еркан" и изказва съболезнования. Хакан го изигра сякаш сега разбира - стиска слушалката, стиска челюсти и т.н. Как така? Гледах, дали има надпис: преди няколко дни и това да е ретроспекция, но не е...защото става дума и за нападението над конака на Яман при АКадир. Както бях писала и преди...та, нали Хакан вече знаеше за смъртта на брат си, отделно: беше лично уведомен от своя човек, стоящ в коридора на полицията и за промяната на ареста: Четин - Фекели; той сам организирал погребението; Фикрет го видя в гръб до колоната в джамията в Измир и Фикрет чу същия наемник на Хакан, който му звъня по телефона от полицията в Адана сега да му разказва как всичко проучил...Фекели бил близък с Демир и изрази предположение, че Демир може да е шофирал всъщност колата. Фикрет отиде директно при Демир с тази информация. И отделно: нали Хакан беше на погребението на брат си, сам го организира....а в тази серия сякаш той сега за първи път посещава гроба на брат си, връщайки се от чужбина и казва там думи, които биха били казани вече, ако човек е организирал погребение и се е сбогувал с починалия.
Мисля, че има недоглеждане от СЦ тук. Blush Според 103 серия Хакан нито е знаел за смъртта на брат си, нито е организирал погребение, нито е посетил гроба; нито е знаел за Фекели, нито за злополуката. Thinking Rolling Eyes, а в серии 101 и 102 дават друго.
Нападателите над конака на Фекели няма как да не са знаели, че там има дете...след като са дебнали и знаят, къде е кухнята и точно как и кога да влязат, то няма как да не знаят за детето.
Мисля, че АКадир го играе пред хората си това за ненападение на жени и деца, защото някой от тях може да се разприказва пред Хакан. Мисля, че Хакан и идея си няма, че АКадир е започнал вече отдавна с отмъщението и е доста брутален. Той е виновен за смъртта на Еркан и дори може и той да го е убил и хвърлил пред колата. Който и да е шофирал, винаги може да се изкара, че е бил нает от Демир или е изпълнявал заповеди.
Мисля си, че сега ще е обратното на историята Демир-Юмит. Демир пострада от срещата с Юмит, но тук този, който ще пострада ще е Хакан.
Интересно ми е как ще погледнат и какво ще мислят за ситуацията с тялото на Юмит впоследствие и Зюлейха и Фекели и Фикрет. Зюлейха ще разкаже, че е оставила тялото и пистолета явно, и после ще се разбере, че Юмит е намерена в кола, която е паднала от пропаст и се е разбила в скалите. От трейлърите се виждаше, че Фикрет, мисля и Фекели са там на място. Т.е. и те и Зюлейха ще трябва да осъзнаят, че някой е видял всичко и е помогнал на Зюлейха...уж, но е и взел пистолета. Възможност за шантаж впоследствие.
Пламен е писал за тялото на Юмит - ако колата не се е взривила от падането, то най-вероятно патолозите ще видят, че Юмит е била простреляна. За съжаление, всички чуха, че Зюлейха се уговаря с този, който е отвлякал Аднан и по думите не е трудно да се досетят кой е това. Явно Аднан е бил в колата и Зюлейха го е прибрала. Зюлейха е в опастност, ако падащата кола не се взриви. Но, ако се взриви, то тогава пистолетът с отпечатъците на Зюлейха не служи за нищо. Ако не е констатирана огнестрелна рана и досието се закрие като злополука, то пистолетът няма да играе роля...всеки може да влезе в конака и да вземе пистолета, който някога е държала Зюлейха. Но, предполагам, че Хакан и АКадир ще са си разиграли картите добре. Но, ако някой от конака реши да каже за изчезналия Аднан и за телефонното обаждане и без Хакан и пистолета, Зюлейха ще бъде под подозрение. Ще видим, какво ще стане.
Имам усещането, че има някаква връзка между сестрата на Хакан, злополуката с нея и историята с Демир. Няма как Хакан да е толкова нахъсан от една стара история преди 20 години, ако е искал, той щеше да си отмъсти много по-рано. За злополуката с Еркан Г. - честно казано, не разбрах, как се направи връзка между Еркан и това, че Демир да иска да го убива, а Фекели да му помага. Хакан не се запита, какво е правил брат му в онзи час на пътя, как не е чул и видял колата и т.н. Единствената връзка, която виждам за сега, както и бях писала е тази: ако Хакан знае, че Еркан е участвал по някакъв начин в обира на конака на Яман - чрез своя човек, чрез заповед или чрез идея и е очаквал да получи нещо. Демир е разбрал за неговото участие, защото и човекът на Хакан/Еркан изчезва след обира. И така, Демир набелязва Еркан, за да си отмъсти за обира. И така да е...според техните традиции: око за око, зъб за зъб...т.е. Демир е имал право да мъсти, защото е било нападнато семейството му с децата и жените. Еркан/Хакан са започнали първи и цялото това държание на Хакан относно мъртвия Еркан, като към малко и невинно дете, като всъщност Еркан е бил нахъсан да мъсти и напада и Хакан няма как да не го знае, ми е малко абсурдно. Ако Хакан наистина не е знаел за действията на Еркан, то тогава как така направи толкова бързо връзка, че уж Демир е убиецът, с помощта на Фекели. Защо му е на Демир да убива Еркан, ако Еркан не се е провинил с нещо, евентуално и Демир да го знае?
Както и да е...пропускам тази много слаба за мен част и гледаме нататък. Жалко, защото очаквах стабилен и силен мотив, а не какво казва АКадир или еди кой си...да се надяваме, че ще "изкочи" нещо по-смислено.
Ибрахим играе както винаги на ниво, харизмата е на макс, но отделно от това....за сега героят Хакан не ме впечатли с нищо особено, да видим нататък. И Хакан и АКадир на кого ще отмъщават, когато убият и Фекели?! Демир го няма, Аднан Яман е мъртъв от години.
Flowers Four Leaf Clover
Лучия, благодаря!

Последна редакция: пт, 10 сеп 2021, 14:08 от dana78

# 668
Дана, трябва да започнем от акциите - Хакан е знаел за случващото се в Яман, за връзката на Демир с Юмит, очаквал е раздялата им и продажбата. Сега се прави, че нищо не знае и затова толкова бързо се съгласи с Кадир. Да, неговият човек от ареста му се обади и каза - "друг човек е ударил Еркан, човек на име А. Р. Фекели. Той е бил зад волана, а момчето се предаде вместо него. Да, пускат Четин, а влиза Фекели."

После Фикрет отиде в Измир, на погребението му посочиха Хакан Гюмюшоолу - "зад колоната, с лице към нас".

Чу разговора - "сигурен ли си, че това е катастрофа, сякаш Демир Яман е направил това. Това може да не е катастрофа. Проучих - Демир Яман е много близък с този човек г-н Фекели." - и си тръгна

Чак толкова да забравят сценаристите не се е случвало. Ние не знаем какви са отношенията между Хакан и Кадир. Изглеждат приятелски, но не са. Не знаем и кога Кадир се е появил - щом не знае, че Хакан знае за смъртта на брат си, би трябвало да е дошъл скоро. В противен случай е гаф на сценаристите.
Огледах жените на погребението, но не видях сестрата Хюля. Утешават жената с очила.

# 669
Здравейте! Animal Bee
Благодаря за всичко коментирано! Flowers Bouquet
Лучия, на теб и за стопкадрите, много са хубави, а може да ни трябват и нататък.
И двете Лейля са куклички! Green HeartYellow Heart
На Вилдан и Мехмет – много семейно щастие! Flowers Four Leaf Clover

Не мога да взема отношение по никакъв въпрос, аз все едно, че не съм гледала епизода. Връзките са сложни и без превод не се разбира. Лошото е, че сега няма и озвучка, която преди не ни харесваше. Ще чакаме превод.
Това, обаче, което все пак ще споделя, е за Юмит. Използвам преразказа на Пламен за казаното от нея пред прокурора: “Аз доколкото разбрах Юмит каза на полицаите, че е видяла Демир да бяга през задната врата на малкия конак. Каза също, че си мисли, че той е организирал нападението над конака за да се създаде суматоха и да избяга по-лесно. Щял да вземе децата и Зюлейха по-късно.“
От хората, за които знаем достатъчно, Юмит е единствена, която има мотиви за отвличане/убийство на Демир. Може би има и други. Но нея виждаме първа при прокурора, изпреварвайки дори Зюлейха и Фикрет.
Юмит разбра, че шансовете и за Демир са нула, бележката с подпис няма да и свърши работа, защото бебе няма. Но има нещо по-важно и тя тръгва веднага – да спасява себе си. След арестуването на Демир Юмит е заплашена от това, че Демир, за да защити себе си, ще каже, че тя е убила майка си и ще има разследване. Ако влезе в затвора или дори само в следствието, веднага ще се разбере лъжата с бременността, а тази лъжа натежава върху  това,  че Юмит може би лъже и за убийството. Тя е разбрала, че трябва да се спасява.
Преди предполагах, че Юмит е използвала суматохата от нападението, за да направи нещо с Демир. Но сега мисля, че е обратно: самото нападение е било с цел отвличане на Демир:  човекът на земята в дрехите на Демир показва съвсем ясно, че пожарът, паниката, суматохата са, за да се прикрие какво става с Демир в действителност.  Това показва, че Юмит е използвала не човек от конака – такъв може да е помагал, напр. Джумали, но организацията за отвличане на Демир е от някой от тези, които биха могли да направят такова нападение: Еркан, Абдулкерим, лумпена, който беше набит, трябва да е човек от мафиотската организация. Може би Юмит е имала своя връзка, така както Фикрет има свои и нейната е с човека, който ще е толкова силен, че да може да се изправи срещу Демир, по нейни думи.
Как са се развили точно събитията там наблизо до входната порта, не знаем. За мен е интересно мястото, където беше открита Юзюм, но не знам дали става дума в еп. защо тя е била там. Какво е станало с Демир нататък, не знаем.
Юмит каза на прокурора, че Демир е убил майка и. Това е нейно официално изявление, с което обвинява Демир и същевременно свидетелства. Втората част обвинява Демир в бягство, което ще има и продължение, когато той ще вземе жена си и децата. Тази втора част от нейното изявление затвърждава вината на Демир по първата: ако е невинен, защо бяга, а не търси разкриване на истината? Освен това, такова обвинение оставя Демир като беглец, който не е ясно къде е, нито може да бъде намерен, за да отговаря, защото сигурно е завлечен някъде, а може би и убит. Изпреварвайки другите, Юмит вече създава една версия, която няма как да бъде доказана или опровергана: никой друг не е присъствал на убийството, сега Юмит е единственият свидетел, а „избягалият“ Демир няма да може да бъде открит. Присъства същият момент както при убийството на брата на човека от кафенето, за когото Севда и Зюлейха казаха, че си е тръгнал след опита да отвлече Аднан. Всъщност си е "тръгнал" един убит човек. Това изявление ще кара всички да продължават да търсят Демир, защото той уж е жив. След време ще го намерят някъде, но едва ли ще може да се докаже връзка с Юмит в тази история. Докато говореше, Юмит беше много притеснена и ми се струва, че се страхуваше, освен това, изглежда има и психическо отклонение. В техни разговори с Фикрет сме чували, че е важно Демир и Зюлейха да бъдат обърквани, да нямат спокойствие и тази история е точно такава, а освен това, тя обърква и прокурора и следствието: Демир да е в неизвестност, тръгнал уж жив, Юмит го е видяла, различни версии за едно и също. По-късно през деня тя търси Демир в конака – всички са свидетели, после отвлича Аднан – това са все „потвърждения“ на нейния разказ пред прокурора, че тя уж го е видяла как бяга. Търси се човек, за когото знаеш или искаш да внушиш, че е жив. Разбира се, тя би могла да каже, че е видяла как го отвличат, но тогава ще трябва да каже и как изглеждат похитителите,  какво точно е видяла и т.н, а те са свързани с нея.
Счупената снимка на Севда и Демир, направеният вече опит за убийство на Демир и всички по-горе споменати обстоятелства, правят възможно Юмит да е поискала от човека, с когото има връзка, да организира нападението и вероятно да се разправи с Демир след това. Избавила се е от единствения свидетел за убийството, а едновременно си е отмъстила. И това да е съвпадало с интересите на този някой.
Ако има нещо вярно в това, което предполагам, то показва, че Юмит има доста сериозна връзка с човека, организирал нападението. Смъртта на Юмит, при това от Зюлейха, може да има отзвук.

Последна редакция: пт, 10 сеп 2021, 17:13 от vanja@

# 670
Здравейте Flowers Hibiscus
Благодаря за споделеното! Flowers Bouquet
Лучия, да, надявам се, че не е голям гаф на СЦ, но се съмнявам...дано греша. Ще изчакаме превода. Но, за мен: АКадир си е в Измир, там е неговият бизнес, той не пътува като Хакан и е имал до последно комуникация с Еркан - знае за планираното нападение над конака на Яман, обсъждано с Еркан преди да умре. Няма как АКадир да не знае за погребението на Еркан в собствения му град, организирано от Хакан. Това не може да остане тайна или да не се знае, абсурдно е. Дори и да не е бил в града тогава, по-късно би научил, че Хакан е погребал брат си (на погребението имаше много хора и беше в джамия) и по телефона би изказал само съболезнования и би обсъждал с него злополуката вече по друг начин. Защото Хакан би трябвало вече да е знаел и за Фекели и за предположенията на подчинения му, показани ни в 101 и 102 епизоди. Ясно е, че Хакан се прави, че не знае нищо за Яман и оттам за Фекели (защото ако е следял Яман, неминуемо е попадал и на информация за Фикрет/Али Рахмед), но това за смъртта на Еркан и за погребението, за мен, просто е гаф, защото беше публично обявено, че Хакан Гюмюшоолу организира погребението. Дори и друг да е организирал погребението от името на Хакан, представяйки се за него и без той да знае...как онзи наемник се обърна по телефона лично към Хакан?! Ако някой се е представял за Хакан през това време, то СЦ би трябвало да ни намекнат с нужните кадри още сега или в следващите серии, както дадоха ретроспекцията с Еркан и АКадир. Това може да е логично обяснение.
Ваня, за Юмит - да. Юмит може да познава АКадир от Измир, може да е семеен приятел. Но, чудя се, ако е така, защо не се обърна към него по-рано, когато имаше нужда от пари, например. Но, възможно е, разбира се...така както и Шади се появи в подкрепа на Зюлейха сега, но го нямаше, когато имаха нужда за Йълмаз.
Flowers Four Leaf Clover

# 671
Благодаря за коментарите! Flowers Bouquet

Бях забравила за "онази" озвучка. Grin Появи се, ще се гледа, преводачката май е подобрила дикцията Sunglasses Сега ще напиша каквото съм се сетила, а гледането по - късно.

https://turkru.tv/odnazhdy-v-chukurova-103-seriya.html

Спомняте си, че Юмит изчезна преди края на еп. 102 - Шермин оправи леглото ѝ, видя издайническото петно кръв и ние се чудихме каква е съдбата ѝ, защото вече беше разбрала от Шермин, че Демир е арестуван за убийството на Севда. Явно тогава е задействала този план за който пише Ваня - отвличане на Демир. Без превод не знаем какво точно разказа наемникът на Кадир преди той да го набие. Ако Юмит се е свързала с Кадир, планът е бил да отвлекат Демир като се създаде суматоха. Изпълнителите са измислили пожара и Кадир се ядоса - имало деца в конака. Докато слушаше разказа на наемника, свали пръстена си и часовника - мисля, че нямаше да бие наемника, ако Кадир е замислил пожара. Защо оставиха убит наемник с дрехи подобни на дрехите на Демир. За да се впише във версията на Юмит пред прокурора, че Демир сам е организирал нападението, за да избяга. Дали прокурорът научи за преоблечения убит - не знаем, но Зюлейха се вбеси.
Сега, след смъртта на Юмит, само Кадир знае къде е Демир. Отново да напомня, че първата си снимка, която публикува актьорът Еркан Бекташ е край реката, плюс още две - храсталаците край брега. Не е някаква природна красота, която би впечатлила последователите му. Кадир прибра пистолета с който Зюлейха застреля Юмит, ще го скрие и сега може версията пред полицията да е, че Демир е убил Юмит. Защото огнестрелната ѝ рана не може да се скрие. И само Кадир ще знае, че Юмит не е била бременна. Защо Хакан отиде да следи конака точно тази нощ - нямам отговор. Освен ако Кадир не му е разказал за отвличането на Демир и играта на Юмит. Или Юмит отдавна е свързана с човека, който "ще се изправи срещу Демир" - думите ѝ пред Шермин. Защо Хакан ще купи акциите с подставено лице, ако не са имали план за унищожението на Демир - наближаваше края на мнимата бременност, Фикрет се отказа от отмъщението. Неизвестният от Истанбул с когото Фикрет разговаряше по телефона е един от двамата - Хакан или Кадир. Загиналият Еркан е удобен повод да отмъстят на Демир като обвинят него. Но откриването трупа на Севда вкара Демир в затвора и провали техния план. Юмит им поднесе нов. Казвам го в мн. ч. с уговорката, че не знаем какви са отношенията между Кадир и Хакан.

По повод живота, който води Хакан и сравнението с Демир. Ние не знаем как е живял Демир преди Зюлейха - бил е женен, развел се е, бил е в Париж при Бетюл, пътувал е, но други подробности няма. Маниерите му са различни, но и Измир не е Чукурова. Може би ще напомни с нещо на Зюлейха за Демир и затова е онзи поглед при срещата им на улицата. Интересно ще е да го разнищим що за личност е. Защото в Чукурова няма само лоши и само добри. С някои изключения, но то и в живота е така.

От сета днес

https://video.twimg.com/ext_tw_video/1436336628788695043/pu/vid/ … kfJ2hQ.mp4?tag=12

https://video.twimg.com/ext_tw_video/1436335960988393475/pu/vid/ … WgVfJy.mp4?tag=12

и вчера

https://video.twimg.com/ext_tw_video/1436329833546403842/pu/vid/ … 3Kevph.mp4?tag=12

# 672
Лучия, как една обикновена нищо и никаква озвучка ме направи щастлива, но ще я гледам утре.
Спомням си, че току-що бяха вдигнали ранената Юзюм и тръгнаха към болницата, когато Юмит се появи около мястото, където беше Юзюм, повъртя се, огледа се, беше някаква особена и изчезна обратно. Това е веднага след като нещо е станало с Демир, бандитите са се изтеглили. И веднага след това е отишла при прокурора, със същата рокля е. Това, което казва там, можеше да каже на хората в конака, на Зюлейха: Демир е тръгнал през вратата на малкия конак, видях го...А тя отива и говори тези неща пред прокурора. По-късно дойде пак с една черна рокля да пита къде е Демир, но пак не каза нищо такова, че е видяла как е избягал. Ако това беше вярно и тя го беше казала, след нападението Фикрет беше там, можеше веднага да тръгне да го търси, той помагаше за ранените. Това са лъжи. Всичко, което говори: Демир е убил Севда, избягал от затвора, сам организирал нападението, за да избяга сам! Ние знаем той защо се върна, а можеше да се спаси, ако беше тръгнал веднага сам за Мерсин. След това Юмит идва и пита къде е Демир – демек, един никакъв мъж, оставил семейството и децата си, спасява се сам и се крие. И това, което ти си разсъждавала, че ще му припишат и убийството на Юмит, няма да се знае, че става дума за една измамница, а мъж, изневерявал, а после убил бременната си любовница. Всичко това бие по авторитета на Демир и това, което ще остане в главите на хората след него. Те на пазара вече предъвкват тия повтаряни пред различна публика лъжи.  Целта е Демир физически да изчезне и да остави след себе си спомена за един мъж без никакво достойнство, целта е освен физическа и морална смърт. В по-малка степен – без физическа смърт, това искаше и Фикрет. Такава е целта на мероприятието на Юмит, освен че иска да ликвидира Демир като свидетел на убийството, извършено от нея. И тази цел вероятно е удобна за някой от новите хора, най-вероятно Абдулкерим. Но както беше написал Сарачоолу над онази снимка с ръцете над водата: паметник се прави от добри дела.
Докато Хакан беше на гроба на брат си, някой го следеше.
Според мен Фикрет говори по телефона в Истанбул с Абдулкадир, Фикрет не познава Хакан – каза го на Демир, но видяхме това в Измир на погребението. Ще видим като се появи Абдулкадир дали Фикрет ще покаже, че се познават. Абдулкадир знае от този разговор, че: любимото дете на Демир е Лейля, знае за завещанието, за отношенията между Йълмаз – Зюлейха – Демир, за сделката Йълмаз-Хюнкяр и защо Йълмаз продава. Така той знае, че трябва да следи отношенията Демир – Зюлейха, които са нестабилни, и да чака продажба. Като акционер се явява Хакан, но ние не знаем кой е купил акциите, това друго име кой го е измислил, какви са отношенията между двамата. Може Хакан да си има свое разузнаване и да следи самия Абдулкадир. Както и да е. Има следния момент: отвлечена беше Лейля – това е направил човек, който разполага с информацията, която ние знаем Фикрет даде по телефона на човека в Истанбул. Но Юмит взе Аднан, тя знае какво е неговото място в сърцето на Демир и какво е за Зюлейха. Затова мисля, че отвлеклият Лейля е познатия на Фикрет от Истанбул и засега виждам като такъв Абдулкадир. Той или Еркан са организирали и нападението. Всичко това е "може би".
 Ще видим как ще започнат отношенията между Зюлейха и Хакан. Когато видя Юмит за първи път, на Демир му се привидя Зюлейха от влака. Очаквам, че Зюлейха ще хареса работата на Хакан във фирмата, това би и напомнило Демир, мисля, че и харесваше Демир, когато работи. Тя няма да знае, че това е Хакан, врага на Демир. Може Бетюл да разбере, но пък дали ще и каже. Тепърва ще започнат игрите, но вярвам, че ще ги направят  интересно.

Последно са снимали в селището и край канала. Какво ли ще става там, дали няма там да открият Демир?

Зюлейха има още Азизе и Фекели до себе си, последните от  досегашната Чукурова.
Фикрет и Лютвие са от друг свят.

Много ми харесва фризурата на Лютвие в еп.1.

# 673
Привет и от мен, Дана, Лучия, Ваня и Пламен. Изказвате много интересни предположения- И аз да се присъединя. Струва ми се, че Хакан ще започне да реди пъзела и да разкрива истинското лице на Абдюлкадир. Зададе му директни въпроси като как така Еркан е нападнал конака, където е имало беззащитни жени и деца? Защо го е оставил  да действа? Защо не се е свързал с него? Абдюлкадир скалъпи някаква лъжа, че  е разбрал Еркан е получил заповедта от от Хакан и знае толкова. Но имам надежда, че Хакан ще е доста по- прозорлив и наблюдателен от това, което показва. Надявам се да не е наивник. И има доста по-силен мотив за отмъщение от това, че Демир го е оставил да фалира. Историята на сестрата според мен ще е едната сюжетна линия. Иначе защо да приковават вниманието към нея че и да я показват инвалид. Това, което и на мен не ми се връзва е същото, за което си задавате въпроси и вие. Накрая Хакан в течение ли беше с това, което стана? Присъства ли на погребението? Няма как да не е знаел за Фекели и за Четин, защото имаше информатор от затвора. Тук някъде историята се къса. Това са важни подробности, които ще вържат зрителя пред екрана. Аз например съм от тези, които гледат логиката в сюжета.  Дано да тръгне нагоре рейтинга на Чукурова, че освен Момичето на прозореца , идния четвъртък ще се появи и друг конкурент. Но пък Чукурова е вече в 4- ти сезон.

# 674
Здравейте Flowers Hibiscus
Благодаря за увлекателните постове! Flowers Bouquet
Според мен, някои неща обобщени:
 - Юмит иска и физическо и морално унищожение на Демир, както е писала Ваня. Искаше да им съсипе живота, да ги подлуди със Зюлейха. Демир избяга от затвора и можеше да се измъкне със семейството си, това Юмит не искаше да позволява. Точно за това го обвини в убийството на Севда, защото знае, че по стечение на обстоятелствата всичко сочи към него и полицията ще повярва на нея, а не на него - самият Демир го знаеше и изброи всички моменти пред Зюлейха при разговора им в спалнята.
- и аз не мисля, че Фикрет е говорил с Хакан, иначе щеше да го познава, най-вероятно е говорил с АКадир.
- Хакан и АКадир имат свои тайни един от друг: Хакан знае всичко за Яман, а се прави, че не знае; АКадир е действал с Еркан срещу Яман и вероятно е виновен за смъртта на Еркан, но извърта нещата, така че да заблуждава Хакан и да го използва за отмъщението си. И двамата са следели Яман отделно, според мен. Този, който е купил акциите е Хакан; а организаторът на нападенията - АКадир.
Това, което се чудя:
 - ясно е, защо Юмит отиде в полицията; ясно е защо направи "театъра"на двора в конака на Яман, но ми е чудно, защо беше нужно да отвлича Аднан и да иска тайна среща със Зюлейха, ако знае къде е Демир и какво е станало с него и е наясно, че Зюлейха не знае?!
- ако Фикрет познава АКадир, то той няма как поне да не е чул името Хакан Гюмюшоолу, защото АКадир е дългогодишен познат на Хакан и все накъде или някога Фикрет би чул името на Хакан, заедно с това на АКадир.
- странно ми е, че Хакан не се зачуди по-дълбоко за дейността на брат си; а сега, когато идва и се представя за собственик на акциите...как би обяснил на АКадир, че ги е купил, ако не е следил Яман и не е знаел нищо за тях. Купува акции от Зюлейха, а уж не знае коя е, че АКадир е нужно да му обяснява. Ако акциите са купени от АКадир, то той трябва да обясни, защо ги е купил и оттам Хакан може да си направи изводи и да се зачуди, защо Демир е бил наблюдаван от АКадир.
Лично на мен, Хакан не ми напомня по никакъв начин на Демир, още по малко на онази среща със Зюлейха, когато той носи шапка в западен стил; стилът на обличане е различен, а за маниерите вече споменах. За мен езикът на тялото не е свързан толкова с място (освен, ако не става въпрос за друга държава, друга култура), отколкото с личностна характеристика. За мен, Хакан е малко по-близо като излъчване до Фикрет: лежерност, ехидност, фриволност, особен хумор, общителност. Демир и Йълмаз бяха по-близки по маниери: по-сериозни, мълчаливи, вглъбени, без много шеги, закачки, излишно маниернечене и приказки.
Но, в начина на работа, може би да има някои допирни точки. Все пак са били приятели с Демир, макар че той не се изказа ласкаво за способностите на Хакан - не знаел да работи, оставял всичко на самотек и тръгнал надолу. Явно от тогава Хакан се е научил как да работи, но дали стилът му е като този на Демир...
Аз си обяснявам погледа на Зюлейха като поглед към непознат мъж, който е много различен от тези, които е свикнала да вижда около себе си; по-скоро леко любопитство и интерес.
yakut Hands Plus1 сега те прочетох
П.П. Щастие и късмет за Вилдан и Мехмет! Purple Heart

Последна редакция: пт, 10 сеп 2021, 23:33 от dana78

Общи условия

Активация на акаунт