Трансформиращи дневници - Хранене/Тренировки 8

• 49 581
  • 750
  •   1
Отговори
# 420
Вчера имах рожденик, и ядох страхотна торта. Аз не ги мога така добре тортите, вчерашната беше наистина великолепна, и си заслужаваше.
Иначе храненето си беше стандарт, и менюто беше пригодено и за мен.
Без закуска, и без тренировка.
Обяд- 2 телешки кюфтета на грил, салата, батати в еър фрайъра. Тортаааа! Satisfied
Вечеря- като обяда, без тортата.

Днес апетитът го няма никакъв. Ама и грам! Въпреки въглехидратната вакханалия вчера.
Тичах 18км на гладно. Бавно.
Сега е след 16, и се чудя да ям ли....
Към 6 ще направя силова, та по-добре да хапна пиле със салата, да имам време да го смеля до тренировката.

# 421
Дези, жив и здрав да ти е.
Ани, къде се губиш?

Днес малко по-гладна бях, на мен честите хранения така ми действат.
Калории 1650, протеин 108, въглехидрати 100, мазнини 86. И те основно от скумрия.
Да си призная днес малко се издъних с един уж ниско калоричен сладолед cool and zero, обаче наистина ми писна да заглушавам желанията си по отношение на храненето. Беше 50 грама и си го изядох с кеф.
Утре - по- добре Simple Smile

# 422
Още 500гр долу. Не е вода. Добре вървя. Мускулът е там, вижда се все повече.

Днес 20км на гладно, и затварям седмицата с километраж 71км. Ще обядвам след 16.00 пилешки гърди, малко задушени тиквички и 50гр ориз (суров, сготвен е 150гр.)
Довечера силова гърди/гръб/трицепс и корем. Щях да я правя в четвъртък, но я преместих.
Вечеря като обяда, но без ориз.

Страхотно е времето тук. Тичах на 22 градуса и лек ветрец.

# 423
Евала, Дези, ти си вдъхновение. Днеска яко ме мързеше да тренирам, обаче се сетих за тебе хахах и се хванах на хорото Wink

Аз си карам по Зоната, почнах да закусвам, имам си няколко хранения, перисталтиката ми се върна в нормални граници. Умората леко отшумя. Надеждата ми е в ендокрилога. Дано помогне

# 424
Дайте едно примерно меню на зоната -какво е съотношението  В-М-П?
Винаги ми е била интересна тая зона,доста балансирана изглежда....
Аз си ям както обикновенно,вчера и днес- сач съд свинско ,картофи , гъби,лук чушка и тиквичка ,миш -мал с със сирене и пъпеш със бекон и сметана синъо сирене ,вчера изпих о една бутилка бяло вино ,но за целият ден .

# 425
В зоната се яде често, за тоя храненията не са много големи. Зависи какъв източник на въглехидрати избираш, дали са само зеленчуци, дали има варива или плодове. Като цяло съотношението е 30:30:40 където 40 е протеин. Аз така го разбрах. Типична закуска на мен ми е 130 грама скир, 160 грама боровинки, 6 грама мазнина - тахан, кокосови стърготини, ядка. Това са два блока, иначе обикновено хората ядат 11 блока на ден, като ако спортуваш може да добавиш още 2 блока. Идеята е, че до час след ставане трябва да хапнеш един блок, това може да е капучино (прясното мляко е смесено протеин и въглехидрат)+2 Бадема. Това е едно мъничко хранене. И преди лягане пак трябва едно мъничко хранене да хапнеш. Тезата е, че това поддържа КЗ в нормални граници преь нощта, защото обикновено КЗ е висока веднага след ставане.

Та аз ям три блока протеин това е груби казано около 120 грама месо на обяд, като добавям въглехидрати - може да е домат д краставици, филийка бонус, варива или плодове. Там не помня колко точно грамажи са, защото смесвам въглехидрати. Помня само, че боба е 150 грама три блока.  Но ако имаш боб 150 грама нямаш други въглехидрати от зеленчуци или плодове. И няколко маслини като източник на мазнини.
За вечеря обикновено си оставям 4 блока
 Всеки блок е между 23 или 45 грама протеин, зависи дали е риба, дали е извара, кашкавал, яйца или кисело мляко. С въглехидратите лавират нещата, една чаша червено вино е един блок въглехидрати.

Но ето менюто ми за един ден миналата седмица
Закуска - две парчета солен кекс по зоната и кафе с мляко
Обяд - кюфтета от тиквички 6 броя (тиквички, яйца, кашкавал, овесени трици, маслини) + домат и краставици
Следобяд - скир с плодове и тахан
Вечеря -150 грама скумрия, филийка бонус, чаша червено вино.

Може три яйца със салата и филийка бонус или три яйца с плод, или две яйца с кашкавал или две яйца с шунка.
Може филийка с шунка и филийка с кашкавал, може пуешко месо и сладък картоф, всичко може. То има една таблица и в нея са дадени грамажи и продуктите са в зелен, оранжев и червен цвят. Тези в червен цвят не са забранени, просто трябва да са по рядко в менюто.
Всякакви меса може, като моят фаворит е пушеко, онази вечер ядох пуешко със сладък картоф и домати. На вън идеално е айрян или кефир с два броя ядки -400 мл кефир е едно малко хранене от два блока.

# 426
Ауууу жена 🤩 че то това е само за мене аз така си ям ,само дето не смятам блокове ...

# 427
11 блока са между 1200-1500 калории зависи от източниците на продуктите. Поне аз така ги виждам нещата. Ами има дни, в които не са ми всички хранения по зоната, но се старая. Аз от сряда горе долу влизам в час и много бързо запомням грамажите. 240 грама домат е един блок, пък си е бая домат това, към него може да добавиш краставици, тя почти нищо не е. И протеин и или въглехидрати под формата на варива, хляб Вита или плод някакъв. Една праскова е един блок (около 130 грама е). Така една праскова, един домат и примерно 240 грама тиквичка на фурна или на скара общо са 3 блока въглехидрати. За вечеря може кашкавал (протеин) вино (въглехидрат) и примерно съвсем малко ядка или маслина.
Това, което най-ми харесва е, че сиренето, кашкавала, изварата, се водят протеин в този режим, особено ако са нискомаслени грамажът им не е малък и така с 50 грама извара и 25 грама кашкавал и едно яйце си правиш обедния протеин (примерно в кюфтета от тиквички) и без месо, а и може да си ги нося на вън с детето. Или ако сме на вън винаги има от къде една кофичка кисело мляко или един кефир и пак съм по зоната

Последна редакция: нд, 18 юли 2021, 19:56 от Дух (:

# 428
Дух,Зоната е 40-30-30,като 40 е въглехидрата.

# 429
Ох да бе, това исках да кажа като РБД равномерно балансирана диета

# 430
Обаче няма как да смятам блокове ,мина това време преди 10-15 години 😂 всичко се яде интуитивно ,днес може да имам нужда от 2000 утре от  700 калории ,ААА и не мога да се храня често три пъти на ден ми е макса ,повечето случаи даже два....

# 431
Още 500гр долу. Не е вода. Добре вървя. Мускулът е там, вижда се все повече.

Dez, прогресът ти на режима на Станимир Михов ли се дължа?

Не пиша в темата, тъй като не съм особено сериозна в тренировки и хранене, но ви чета. От около месец се опитвам да тренирам с тежести и да следя храненето. Виното  ми беше голям препъни камък, но сега съм ограничила. В този ред на мисли, Дух, от червеното вино задържам вода. Почти убедена съм че дори и бялото ми влияе на формата на тялото и от него също задържам  вода, макар и по-малко. Припоням, че съм и с Хашимото.

# 432
В този ред на мисли, Дух, от червеното вино задържам вода. Почти убедена съм че дори и бялото ми влияе на формата на тялото и от него също задържам  вода, макар и по-малко. Припоням, че съм и с Хашимото.

Аз съм основно на бяло вино, червено пия само през студените месеци.
Задържам си вода от бялото и още как, а и аз изключително рядко пропускам бяло вино или розе на вечеря.
В другата тема се похвалих, че от чиста храна и липса на всякакъв алкохол, за 3 дни смъкнах един килограм и се чувствам страхотно, защото този килограм падна основно от шкембето и обиколката на кръста. Повечето е вода, разбира се.
Сега съм точно 53 кг, идеалното за мен. Не се харесвам под 51-52, а над 54.5-55 не се чувствам добре.

# 433
Аз успях да кача килограмите, сега варирам 51,5 - 51,9 кг.
Имам чуството, че всичките се наляха в долната част, естественно сега като се гледам бедрата ми изглеждат по- омазнени. Може и да си въобразявам. Но нямам намерения да свалям Simple Smile

# 434

Dez, прогресът ти на режима на Станимир Михов ли се дължа?

Oт една страна да, от друга, защото се познавам добре, и още по-важно, сега спя повече, защото лятото работя по-малко (но съм и по-бедна!:joy:)
Режимът на Станимир ми е съставен за много по-голямо натоварване и километраж. Намалих на своя глава въглехидрата (защото се познавам), но не го изключих, нито намалих драстично. Не ме е "страх" от ориз, отводнява ме, засища ме за дълго време. Виждам изчистване след него, не случайно е постоянно присъствие в менюто на билдърите. Останалите неща от него си ги оставих.

Храня се в прозорец- махнах закуската, и се храня след 2, като тичането ми е на гладно. Понякога прозорецът е 20/4, понякога 18/6.
Сега гледах една много приятна жена, и си откраднах от нея за последно хранене в 17.

Работя по-малко през летните месеци и ми е възможно да монтирам тренировките около това. Иначе през зимния сезон абсурд.
Идеално би било да съм рентиерка и да живея от пасивен доход, но няма да е в този живот.

Vetrena, Nona, поздравления за идеалното тегло! Дано и на мен да се случи, и да го задържа.

Общи условия

Активация на акаунт