Пиенето при мъжете

• 20 266
  • 413
  •   1
Отговори
# 180
Не е ли опция веднъж седмично всеки да си излиза с компанията, поотделно? После, като излизат заедно, ще им е по-лесно да пазят изискваното поведение. Глътка въздух всеки заслужава.

# 181
Значи доколкото разбирам, авторката не харесва какъв става мъжът след алкохол. Ами то това е много индивидуално, зависи и от етапът в живота, разбира се, но едни ги влече на танци, любов, споделяне, други стават груби, агресивни и заядливи, трети си лягат. Като цяло това няма да се промени, още древните римляни са го казали - ин вино веритас, във виното е истината. Както се видя и в темата, а и в други подобни в Бг мама, за някои пиенето на по 2 бири вечер граничи с проблемно, при други е ОК да седнат да си поприказват с половинката и си пийнат. Медицинските дефинции за повишена консумация на алкохол се намират лесно онлайн, но за индивидуалните ти само ти имаш думата.

Обаче! Според мен който и да е само си вреди, ако се държи като родител на мъжа си и го контролира колко да пие и кога да си ходи. Реакцията на всяко нормално момченце към контрола на мама е бунт. За теб шегите на мъжа ти и фукните му може да са тъпи - за него може да са си начинът, по който се забавлява с приятели. Аз имам приятели от 15-16 години преди изобщо да срещна мъжа ми, имаме си спомени, шеги, маниер на общуване, знаеш ли колко точно ще приема нечие мнение как да общувам с тях - ами никак, дори да ми е партньор.
Виж, ако обижда, ще има забележка, директно ще му кажа с какво, как и кого е обидил, след като не е алкохолик и е съзнателен човек принципно, би трябвало да има контрол над езика и поведението си в следваща подобна ситуация.

Моят собствен приятел отвреме навреме също се прибира на малко повече уиски и развеселен - седне ли с приятели на приказка, откарва и той с часове. Но е добър мъж, държи на семейството ни, на мен, на работата си и честно казано, дребнаво ми е на мен лично да му броя грамажите, ако инцидентно поотпуска душата и няма проблемно пиене.

# 182
Не е ли опция веднъж седмично всеки да си излиза с компанията, поотделно? После, като излизат заедно, ще им е по-лесно да пазят изискваното поведение. Глътка въздух всеки заслужава.
Може точно за това да пие човека, не му дават да глътне свеж въздух Smile

# 183
Че кой го е спрял? Разделят се и си диша свободно Simple Smile

Шегата настрана, това е решението, когато хората имат разминавания с партньора си и не се чувстват добре пред него. Лошото е, че като подишат свободно виждат, че се намират себеподобни в "личното" им пространство и започват да се чудят защо се мъчат.

# 184
Контролът, мрънкането и превъзпитанието..отдалечават партньорите.
Не, че не предплагам какво и е на авторката.
Но ако те е срам от мъжа ти за поведението му сред близки, когато е пийнал,то се трупа.. и рефлектира и после ..Поне така си мисля

# 185
Е той едва ли се въргаля по земята или се отрязва на талпа. Вероятно и въпросните близки не са в по-различно състояние, та да им прави впечатление.
Не знам, не ги разбирам такива драми за няколко чаши ракия и леко пиянство. Между алкохолизма и нормалното пийване има много големи разлики, а и това далече не е единствен порок. С далеч по безобидни неща съм виждал как мои приятели и познати са си съсипвали живота- примерно с компютърни игри, с пристрастяване към газираните безалкохолни, и т.н. Така че по-скоро с безкрайните разправии и броене на глътки може да се докарат проблеми в отношенията, а не толкова заради самия алкохол.

# 186
Не знам, не ги разбирам такива драми за...
Всеки човек е различен и има различна непоносимост към определени неща. Трудното е, когато в двойката има големи разминавания като при тях.

# 187
Здравейте! Нямах възможност да ви отговоря, прочетох един по един всички коментари. Благодаря за изказаните мнения.
Вече сме на по 30г. Имаме дете почти на 2г.
Когато се запознахме, бяхме завършили училище. Покрай еуфорията от завършването, след това и през студентските години, сме се събирали и се е черпил доста, но го приемах за нормално в тази възраст, а и тогава не бяхме двойка, не съм го гледала с такива очи, да го избирам.
В периода, когато се оженихме (на 25г.) работата му беше свързана с много път и не си позволяваше да пие. Случи се един два пъти, както казвате, да пие докато се направи на щайга и след това отново не пиеше, държеше влага. Та искам да кажа, че когато се "взехме", не пиеше алкохол, и да пие, беше в нормални граници, не ми беше проблем.

За съжаление някои мъже се стискат докато са млади, слушкат, папкат, после се отпускат, не само в шкембенцето но и в маниерите, намират себе си и след това вече не можеш да ги промениш. Човекът вече плува в свои води, пък и като е в компания на себеподобни направо цимент.
Мисля, че се случи точно това, след като се оженихме, започна собствен бизнес, отпусна се, защото сам решава кога и колко ще работи, не му е никак лека работата, аз съм в друга сфера и не мога да му бъда полезна.
Той е голям добряк и не мисля, че трябва да допусна да се разделим заради това. Опитвам се да намеря решение. Живеем извън града, където обичайно се събираме или ходим на заведение. Да го оставя и да си тръгна, за мен не е вариант, защото после трябва да го прибера 🤣.

Последна редакция: пт, 07 май 2021, 01:05 от GHsun

# 188
Моите приятелки могат да шофират...оставят си мъжете да се ощайгят...и после ходят с колите и си ги прибират..живеят си в мир и разбирателство...мъжете им работят по много, изкарват пари и им дават...реално тези жени не могат без мъжете си...при мен е друго..не мога да шофирам...тоест моя и да се ошайги, не мога да го прибера..пари си имам, не ми е нужен за пари, съответно компромис с пиенето не правя...това е..

# 189
  • Sofia
Че таксита за тези мъже няма ли? И аз моя съм го прибирала немалко пъти от разни места, но защото така предпочитам, не ме е молил изрично.

# 190
Аз специално живея извън града, няма таксита, няма и градски транспорт или е много на рядко, в неработно време...тоест ако си щайга трябва или жена ти или някой приятел да те прибере. Моят мъж не пие и разкарва всичките си приятели по домовете. Звънят му и в 3-4 часа през нощта, той е душа човек...

# 191
Снощи 4 дози Glenmorangie '12, 46 градуса, дето се разстила равномерно до върха на пръстите. Смях се много, някои пяха, никой не бе бит, тръгнахме си на крака (на по 2), само не помня коя ме хареса, колко точно и защо...

Кога да започна със срамуването, че нещо се обърках?
Или не - всъщност първо ще си изпия кафето и тогава.

# 192
Към авторката - би ли дала някакво пояснение колко често се случва това пиене, защото така написано, не става ясно. Примерно - всеки петък и събота, всеки ден, през ден, три пъти седмично и т.н. И всеки път ли се прави "на щайга" /егати определението Grinning/ или примерно пие три пъти седмично, но по малко, а веднъж се напива сериозно. Мисля, че тези уточнения са много важни.

# 193
  • Sofia
Аз специално живея извън града, няма таксита, ...

Как така "няма таксита"?! Таксиджиите редовно правят дълги курсове, от типа на София-Пловдив, какво остава за по-къси разстояния, каквито са тези между града и околните села.

# 194
  • София
Тоест, ще дойде таксито от града в някое село, да прекара някаква щайга (Joy) в съседната махала? Дори да дойде, едва ли на мъжа ще му се иска да плати за 2 километра и целия междуградски курс.

Общи условия

Активация на акаунт