Осигурявана съм в целия тр. стаж на реална заплата, но все около средната за страната. Имам ПИК код на НОИ и си изчислих прогнозната пенсия - има към 150 лв. разлика ако парите са при тях. Бях в Доверие, по Коледа ходих да видя какво се случва и след срещата с тяхна т.н. Главен експерт реших да бегам бързо, бате.
Отивам 2 дни преди Коледа, близо 30 мин. чаках някой да благоволи да слезе в приемната/офиса близо до КАТ/. Дойде типичен офисен планктон, около 40 годишна. Не можела да ми каже по колко лв. ще се изплащат към пенсиите, то зависело. Ама от кого - гледа към тавана. Щели да ми изплатят парите на веднъж. На плахата ми забележка, че се изплащат до 9000 лв, а моите са малко повече и трябва да ми са месечно - ами не се знае знае ли се.
Имат услуга - изчисляване на прогнозна пенсия - помолих я да го направи, имах записани години, тр. стаж, УП-та и подобни. Погледна ме тъжно и помоли да и кажа ПИК кода към НОИ, щяла да влезе и да го нащрака. Сериозно я попитах дали иска и ПИН кода за кредитната ми карта и дали да и обясня къде в къщи ми е буркан-банк. Тя се втрещи, и заяви, че съм арогантна и не ми прилича на годините.
Излязох си, дадох лоша оценка за обслужването, защото от Доверие ми изпратиха питане на тел. След това си прехвърлих парите в НОИ с пълното съзнание, че няма да забогатея. Но пък и няма да хрантутя подобен офисен планктон.
Та така всеки си преценява според внесените пари и интересите.
Дидимити, сериозно си провери в НОИ до кога може да се прехвърлят парите. Че на тия от фондовете вяра нямам никаква. Допускам, че нарочно ще размотават хората докато изпуснат срока. Нали все пак и от това им зависят заплатите.
Моето мнение не е препоръка за действие.
Мамси, аз също не съм разбрала за новото бебе. Честито, да ви радва момата! А защо само батко и мама ще идват? Таткото не можа ли да свикне в БГ? А лелята още ли е тук? Много въпроси, но няма да се разсърдя ако няма отговор.
Фури, черпи 1 снимка на бебо Там, ако родителите разрешават.

Здравейте момичета!