/Пазаруване от Aliexpress.com 61

• 34 245
  • 751
  •   1
Отговори
# 120
  • Варна
И аз имам някакво забавяне на всякакви пратки и особенно тази LT780122177NL която вече 18 дена пътува и със последен статус 18 Май 2021
07:24
Hand over to airline

А обикновено такива пратки LT - NL вече на този ден са при мен.

# 121
Здравейте, много съм ядосана, втори път поръчвам от един продавач, първият път беше пропусната част от поръчката, затова направих втора поръчка и тази част отново я няма. Опитвам се да отворя диспут, ще му оставя и кофти коментар, но ми казва, че пратката била още в транзит и не можело още. Трябва ли да чакам да минат всчките дни до 30.06, въпреки че вече съм я получила реално? Благодаря!

# 122
  • Бургас
има опция са отваряне диспут за получена пратка, но не е както в описанието, само незнам дали трябва да изчакаш времето - пробвай

аз като че ли сгреших като поръчах дреболии на 22.05
другите ми евтини през Белгия вече трябваше преди седмица да имат пред последен статус, но такъв няма, а и митницата не ми отговаря, какво ще стане с малките пратки, а винаги са отговаряли бързо
явно 6-ти месец няма да се поръчва

Последна редакция: ср, 26 май 2021, 13:31 от musicdoubl3

# 123
Аз имам 10 недоставени дребни (за най-скъпата съм платила 7 евро) пратки от Али-то.
- 9 от тях са пуснати около 20ти април.
- 1 е пусната на 5ти май
Всичките са с номер през Белгия (ххххВЕ) и са излетели към Европа около 27-30 април.
На 5 от тях в аппа на Али ми се появява надписа "Due to logistic backlog, your parcel will delayed" - за някои е 7 дни, за други 15 дни.

Пратки, които правих по същото време около 20ти април и по номера мога да видя, че са пращани от другаде, вече пристигнаха (две с БГ пощи и една днес с МБМ Експрес)

Има възможност да е заради Суецкия канал, преди около седмица-две мернах такава новина в един новинарски сайт.

Понеже ми се очертава да пътувам в края на юни, това правило с митниците от 1ви юли започва да ме напряга. Какво ще стане, ако нещо пристигне, но не отида да си взема нещо от пощата на 30.6, а на 7.7 да речем?

# 124
  • BG-DE
Ама какво общо има Суецкия канал 🤔 аз досега не съм имала пратка, която да е била с кораб, а не със самолет, а не поръчвам скъпи неща, до към $35 макс мога да прежаля 😊

# 125
Ама какво общо има Суецкия канал 🤔 аз досега не съм имала пратка, която да е била с кораб, а не със самолет, а не поръчвам скъпи неща, до към $35 макс мога да прежаля 😊
И при мен също статусите са "airline", а не кораб. Затова тогава не се зачетох в новината в детайли. Още повече, че корабът беше заседнал там през март/април, а вече е края на май.

Не ми се иска да се занимавам с киселячките от пощенския ми клон, ако не успея да си взема тези десетина поръчки преди 1.7 и трябва да плащам допълнително за ДДС Sad

# 126
Много ги знам аз от къде минават моите пратки...не мога им хвана спатиите. Викам да не е имало нов блокаж там, по трасето нейде, защото на много хора им изписва забавяне логистично, явно има проблемация някаква....

# 127
  • Sofia
bpost website: Longer international processing time possible.
Due to the very large number of parcels and the measures relating to the coronavirus, the processing of your international parcel may take longer than normal: for Ireland, Italy, Romania, Malta, Macedonia, Estonia, Bulgaria, Portugal, Slovakia and Russia this can cause additional delays of at least 1 week, for Australia, Lebanon, Latin America and India at least 2 weeks. As soon as the postman is on his way with your parcel, we will let you know

Моята вече много се бави, това съобщение за 17 дни си седи в Али сайта..продавача казва в България ви е пратката, от пощите казват не е при нас ...

# 128
Много пратки + короната..ясно, поне е накакво обяснение. Ще чакаме...Grinning

# 129
  • Варна
Каква корона какви пет лева.Лято доиде вече няма толкова заболели тези яко са се филмирали.

# 130
Не мисля, че само много пратки + корона. Корона има от една година и бизнесът на търговци и транспорт се адаптира отдавна.

Днес две с хххBE номер помръднаха - вече са пристигнали в Европа, което AliExpress го исписва като Arrive to the destination country. Обикновено после минават 5-10 дни за обработка там (Германия, Белгия, Нидерландия) и пращане към България. Да видим този път как ще е.

# 131
  • Бургас
например за мен, това забавяне не е нормално / става дума за евтино малко пликче / UH*********BE

ако пък и другото е с тази скорост / отиваме в новите правила, за които митницата мълчи какво ще правим

Последна редакция: ср, 26 май 2021, 20:00 от musicdoubl3

# 132
Ами има забавяне. Те са си го написали на всеки от нас. Чакаме.

# 133
  • Варна
Аз чакам още един телефон от полски склад. Предния дойде бързо. Да видим сега.

# 134
Моите се размърдаха.
Едната идва утре.

Другите две и те наближават.

Отпуши се..положението Joy

Общи условия

Активация на акаунт